pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:20/267)

Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym i migdałami 216

folię. Możesz łososia od razu piec lub wstawić na 2h do lodówki, aby przeszedł marynatą. Ja najczęściej z braku czasu piekę od razu i zawsze jest przepyszny w smaku. Piecz rybę około 25-30 minut.Ryz basmati ugotuj do miękkości wg zaleceń na opakowaniu. Ugotowany ryż odcedź i dodaj do niego 1 łyżeczkę masła, posiekaną drobno rukolę i kukurydzę, całość dobrze

Słodko-Słony Świat Ilony
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 192

warzywa strączkowe, kapusta, papryka, por... Mogą powodować uczucie pełności, a nawet mocne bóle brzucha. W późnych porach nie sięgamy także po kawę czy mocną herbatę. Produkty wskazane: chude mięso ryby (także tłuste) owoce morza twaróg/serek wiejski jajka zdrowe tłuszcze jak oliwa czy olej kokosowy większość warzyw  Produkty niewskazane: tłuste sery potrawy ciężkostrawne, smażone na głębokim tłuszczu słodkie przekąski(...)minut. Dodać szczyptę soli. Odstawić do lekkiego wystudzenia. Podawać z serkiem wiejskim, kawałkami truskawek i wiórkami kokosowymi.  Na kolację warto zjeść także...  marchewkową pizzę pieczoną rybę krewetki z porem, czosnkiem i natką Smacznego

Kuchnia Ellie
Rozszerzanie diety – poszczególne produkty 102

porcje w tygodniu, na zmianę z rybą i strączkami będą ok 6. Ryby . Więcej o nich, o tym, które gatunki są polecane i dlaczego warto je spożywać pisałam TUTAJ. Zarówno ryby jak i mięso są źródłem dobrze przyswajalnego żelaza i powinny być wprowadzone do diety dziecka w pierwszych tygodniach rozszerzania diety. Ryby dostarczają dodatkowo cennych kwasów tłuszczowych DHA. Podajemy(...)OGÓLE to zje! 2. Konsystencja potraw musi być zawsze dostosowana do możliwości dziecka! Nie stresujcie się tym, że Wasza pociecha nie je tak chętnie jajecznicy, albo pieczonej ryby jak Wy Dziecko musi oswoić się ze wszystkimi smakami i określić własne preferencje smakowe. Najważniejsze, aby Dziecko miało wybór między zdrowymi produktami. Nie podawaj mu przesłodzonych i przetworzonych produktów, tylko postaw

Natka Pietruszki
Tatar z łososia z majonezem 100

przegryzienia w pracy. A z odpowiednią dekoracją doskonale spisze się także na romantycznej kolacji we dwoje   Pomysły na ryby: ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej ** Ryba duszona w sosie pomidorowym ** Ryba w kukurydzianej panierce ** Ryba pieczona na ryżu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje: 200 g wędzonego łososia 1/2 średniej cebuli 2 małe ogórki gruntowe

Kulinarny S.O.S.
Soczewica z mlekiem kokosowym 68

połączeniu z imbirem, kminkiem i ostrością papryczki chilli, to raj dla podniebienia. Konsystencja tego dania przypomina gęstą zupę, najlepszym dodatkiem do soczewicy jest chlebek naan. Można podać dodatkowo pieczoną rybę lub krewetki. Dzięki takim dodatkom będzie to wspaniały pożywny posiłek w orientalnym stylu. Polecam! Print Soczewica z mleku kokosowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Bulgur na parze z jabłkiem i sosem malinowo-czekoladowym | Test parowaru Morphy Richards Intellisteam 87

potrawy. I to jest dla mnie największy plus tego urządzenia. W garnku starczało mi miejsca jedynie na jedną potrawę, więc przykładowo mogłam przygotować w nim tylko warzywa, a już rybę piekłam osobno. Tutaj mieszczę zarówno danie główne, jak i dodatki. Z powodzeniem można w nim przygotować także coś słodkiego. Dziś dzielę się z Wami przepisem na kaszę bulgur z jabłkiem

Mienta blog
Ryba w kukurydzianej panierce 85

Inne pomysły na rybę… ** Ryba w sosie ananasowo-keczupowym ** Ryba po grecku ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej   Składniki: 350 g filetu ryby (jesiotr, dorsz) sól i pieprz 1,5 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 jajko olej   Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Posyp je solą(...)Jajko wbij na talerz i rozbełtaj widelcem. Kawałki ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach dociskając dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 187

panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 236

duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Ryba zapiekana w majonezie 171

zakryć kawałki ryby *** poledwica z mintaja jest pakowany każdy kawalek osobno a opakowanie ma 4 sztuki.Jest to wygodne ,bo bierzemy tyle ile nam potrzeba w danej chwili. Wykonanie Filety rybne skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem .    Poukładać rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.   Każdą porcję ryby posmarować majonezem ,posypać serem.   Rybę piec w piekarniku

w mojej kuchni
Sałatka ziemniaczana z łososiem 127

smaczny, zdrowy i sycący obiad. Wszystkie te smaki łączy przepyszny, aromatyczny dressing z pomidorów suszonych, kaparów, cytryny i świeżych ziół – świetny dodatek do ryby, warto go zapamiętać i używać także do ryby pieczonej na patelni lun nawet do pieczonego mięsa. Składniki (na 2 porcje): 300g filet z łososia 500g małych młodych ziemniaków 200g zielonej fasolki szparagowej

Smaczna Strona
Pstrąg łososiowy w mandarynkach (Trota salmonata al mandarino) 123

temperatura ambiente. Filety z pstrąga wyjmujemy z marynaty, układamy w naczyniu żaroodpornym sk ó rą do dołu i przykrywamy foli ą  spożywczą.  Rybę  pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete i filetti di trota con la pelle rivolta verso il basso

La grande e la piccola cuoca
Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo 157

tylko) lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Podana z dressingiem, ale bez boczku i chorizo będzie natomiast doskonałym uzupełnieniem do mięs z grilla, grillowanych krewetek lub pieczonej ryby. Sałata rzymska jest bogatym źródłem karotenu oraz witamin B1, B2, PP, C. Zawiera cenne dla zdrowia składniki mineralne, m.in. wapń, fosfor, żelazo. Jest lekkostrawna. Amerykański Instytut Badań nad Rakiem podaje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dorsz w cieście francuskim 153

Małe, chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego a w środku co? soczysty kawałek ryby, pieczona papryka i listki szpinaku. Połączenie wyszło znakomite i warto takie pakieciki sobie zafundować, polecam. Dorsz w cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Schab gotowany na kanapki. 945

pojemnika lub miski i przykryć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na dwie doby. Po tym czasie schab przełożyć do torebki do pieczenia i dobrze związać. Ja użyłam torebkę do pieczenia ryb bo jest węższa od tradycyjnej i schabik ładnie się wpasował :) Mięso w folii włożyć do garnka, zalać wodą tak żeby przykryła mięso. Wsypać sól, dodać liście laurowe i ziele

Agusiowe smakołyki
SOS SZPINAKOWO-ŚMIETANOWY 154

długiego stania w kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najczęściej podaję go z makaronem, ale dobrze smakuje też z ryżem, czy ziemniakami. Świetnie łączy się z grillowaną, smażoną lub pieczoną rybą lub filetem z kurczaka.  Aby sos nabrał bardziej wyrazistego smaku, polecam rozpuścić w nim kawałek sera gorgonzola.  SKŁADNIKI / 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku

cool and minty
Ryba pod chrupiącą kołderką 128

Cudownie chrupiąca i w delikatnie zielonym kolorze panierka 😋 w połączeniu z  pieczoną rybą, dała znakomity, smakowy efekt. Składniki: -4 filety dowolnej ryby ( u mnie sola ) kołderka 😊 -1 sucha bułka          -garść pestek dyni  -garść sezamu -pęczek koperku -3-4 różyczki brokułu -3 żółtka -przyprawa ziołowa do ryb -kwaśna śmietana w razie potrzeby Filety

Kulinarne przemyslenia
DORSZ POD KRUSZONKĄ Z PIEKARNIKA 165

drobną kostkę lub plasterki boczek oraz posiekany czosnek. Zalać olejem kokosowym i wymieszać. Tak przygotowaną kruszonkę wyłożyć na płaty ryby. Piekarnik rozgrzać na 190 stopni. Wstawić blachę z rybą. Piec około 30 minut, aż kruszonka zarumieni się.  UWAGA !  Czas pieczenia może być krótszy w zależności od piekarnika

Kuchnia Paulettes
Ryba pieczona z ziemniakami 188

Składniki: 2-4 kawałki ryby, u mnie dorsz czarniak 4-5 ziemniaków 1 brokuł 1 pomidor 1 cebula sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie 1 łyżka oleju Przygotowanie: Rybę obsypać solą i … Czytaj dalej Ryba pieczona z ziemniakami

czarrna od kuchni
Krupnik 143

godz. lub jeśli nie czujecie głodu trochę dłużej i wtedy czas na część składającą się z produktów neutralnych np.: surówki i produktów białkowych, czyli np. kawałka pieczeni, ryby lub w przypadku wegetarian jajka sadzonego... A w przypadku wegan potrawy np. z soi lub fasoli... ☺ Składniki: 140g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1,5l rosołu 2 marchewki 1 pietruszka  ćwiartka selera

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jak zrobić sos francuski Mornay 239

bardzo szybki do zrobienia jasny sos francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła

AniaGotuje.pl
Sos pomidorowy z fetą i chili 184

chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło, w zależności do jakiego dania ma nam posłużyć. Głównym składnikiem sosu jest passata - przetarte pomidory  Jamar

Zasmakuj Kuchni
HELLMANN'S AUSTRALIAN SAUCE BBQ 138

słodki , fajny delikatny smak , wyczuwalne są przyprawy , papryka oraz słodycz ananasa.  OCENA 5/5 ZASTOSOWANIE: Marynata - marynowałam kurczaka i rybę w obu przypadkach marynata się sprawdziła. Mięso jak i rybę piekłam w rękawie w piekarniku, Produkt przeszedł smakiem marynaty.  OCENA 5/5 Dip- idealny do mięs, kanapek, warzyw . Sos  w tej formie nie spływał z warzyw , fajnie się komponował

Gotowanie Patki
pory na maśle 226

jednym ze swoich programów Gordon Ramsay podał takie pory do ryby pieczonej w solnej Składniki: młode pory masło białe wino sól pieprz oliwa tymianek orzechy laskowe natka pietruszki kilka ząbków czosnku Pory umyć, pokroić na kawałki około 10 cm (białe części). Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pory, dodać gałązki tymianku, czosnek – nieobrany, tylko zgnieciony nożem – obsmażyć pory

stajnia gołębie od kuchni
Kiszone Cytryny 368

czego używam kiszonych cytryn. Mają one to do siebie, że są słone i kwaśne i dobrze ukiszone są przepyszne. Dodaję je do gulaszy, sosów, sałatek, do sosów jogurtowych, pieczonych ryb, marynat na grila, do winegretów. Idealnie podkręcają orzeźwiające lemoniady na bazie cytrusów. Musicie tylko pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością, bo są naprawdę mega intensywne w smaku. Szukajcie swoich

ladykitchen
Sos remoulade - prawie fit 190

olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców 188

bazie przygotowałam przepis. Łatwe i aromatyczne pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się do wielu dań. Najprościej - podać je do makarony. Inny sposób to grzanki z zielonym pesto czy pieczona ryba lub filet z kurczaka marynowane w pesto. A dla poszukujących nieco innych smaków - zielona pizza. Zielone pesto z czosnku niedźwiedziego przygotowałam z orzechami nerkowca. Dzięki nim pesto ma ciekawy

kolorowotorcikowo
Dieta rozdzielna na Wielkanoc... 213

zgodne z dietą rozdzielną, a zarazem zdrowe i bez zbędnych kilogramów.     Potrawy mięsne serwujemy z warzywami i np.surówką z kapusty kiszonej. Pieczeń, kotlety lub pieczoną rybę można też pokropić odrobiną cytryny, co doda smaku i znowu pomoże w trawieniu.    " Diabeł tkwi w szczegółach " i na pewno w święta kusi do obżarstwa, które potem

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
RYBA Z GRILLA 132

aluminiowej. Rybę smarujemy masłem pieprzowym, obkładamy pieczarkami oraz dymką, obsypujemy posiekaną natką pietruszki. Końce folii zbieramy razem i szczelnie zawijamy.  Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy

Moja Książka Kucharska
Jak dobrać wino do kolacji? 184

bardzo różnić się od siebie i pasować do różnych potraw. Zbiór generalnych zasad Planujesz podać lekką sałatkę, na przykład z dodatkiem delikatnie doprawionego indyka albo kurczaka? Do drobiu, pieczonej ryby z warzywami, owoców morza i innych lekkich posiłków będzie pasować wytrawne, lekkie, białe wino. Z kolei wino czerwone wytrawne będzie dobrze współgrało z potrawami mięsnymi, cięższymi.   Istnieje jednak

Tradycyjna Kuchnia
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 275

Surówka coleslaw czy colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały

e-PrzepisyKulinarne
Wiosenna sałatka ziemniaczana – zamiast ziemniaków do obiadu 236

koper, szczypior, wrzucamy rzodkiewkę. Całość zalewamy sosem, szybko razem mieszamy i podajemy ciepłe. Takie ziemniaki – lekko kwaśne, lekko kremowe, z chrupiącym świeżym akcentem – idealnie pasują do smażonej lub pieczonej ryby i jasnych, lekkich mięs (kurczak, indyk, cielęcina). To naprawdę bardzo przyjemny zamiennik dla ‚czystych’, tylko ugotowanych ziemniaków. Niech świadczy o tym fakt, że kiedy podałam obiad usłyszałam

Karo in the Kitchen
Efektywna dieta na lato 162

doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych warzyw które odżywiają. Zupy te świetnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Soljanka - pyszna, rozgrzewająca zupa rosyjska. 144

nazywamy ją solanką, co w moim odczuciu nie zachęca niestety do zagłębienia się w przepis. Nazwa solanka kojarzy się raczej ze słoną zawiesiną z białek i soli, w której piekę ryby na Wigilię, by były smaczniejsze ;-). Ale nie o tym dzisiaj.  Dzisiaj pozostawiam w Waszych dłoniach dopracowany przepis na gęstą, aromatyczną rozgrzewającą Soljankę w wersji mięsnej (spotkać można także

Poezja Smaków - blog kulinarny
Co zrobić z wczorajszymi ziemniakami? Najlepsze placuszki na świecie! 386

bliższe, tak więc placuszki jadam teraz albo z mieszanką sałat z jogurtem bądź śmietaną, bądź z dodatkiem sosu grzybowego. Są też bardzo delikatnym i pysznym rozwiązaniem do pieczonych ryb. Placuszki ziemniaczane można robić na wiele różnych sposobów, ja dzisiaj zdradzę Wam dwie wersje. Tą na słodko i tą wytrawną. Placki z "wczorajszych" ziemniaków przypadną też Waszym pociechom, nasza chrześnica

SMYKWKUCHNI
Puree selerowe z bazylią i palonym masłem 165

doprawić pieprzem i gałką, wsypać bazylię i krótko zmiksować. Masło roztopić, dalej podgrzewać, aż zacznie się palić i zmieni kolor na brązowy. Masłem polać puree. Można podawać z pieczoną rybą lub kurczakiem, albo jako samodzielne danie. Smacznego

Obiad gotowy
Dietetyczne kotleciki z łososia 149

Pieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe.  300g filetu z łososia  1/2 pęczka koperku  1 mała cebula 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz  1/2 cytryny 2 łyżki oleju

Szefowa kuchni
Sałatka z młodych ziemniaków 171

przepadacie za nimi to wymieńcie te składniki na ogórki małosolne, korniszony lub paprykę konserwową. Sałatka z młodych ziemniaków może być smakowitym uzupełnieniem do mięs z grilla lub pieczonych ryb. Składniki: 5 ugotowanych młodych ziemniaków (średnie) 4-6 suszonych pomidorów (najlepiej w oleju) 1 płaska łyżka kaparów 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki octu jabłkowego

Codziennik Kuchenny
Indyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) 224

gallo, jednak z większą ilością warzyw. Zgodnie z pochodzeniem kachumber można podawać jako dodatek do indyjskiego curry lub dalu. Jednak świetnie sprawdzi się również do potraw z grilla, pieczonych ryb (polecam!), burgerów, tortilli, lub czegoś innego smakowitego, co przyjdzie Wam do głowy. Sałatka jest beztłuszczowa - idealna także na diecie odchudzającej. Polecam :) Składniki: 4 pomidory 1 czerwona cebula 1 nieduży

Pełny talerz
Pomidorowy pstrąg pieczony 141

Ostatnio polubiłam ryby pieczone w papilotach. Długo marynowane a potem upieczone są soczyste i smaczne. Ale należy uważać aby ich nie przeciągnąć bo będą wiórowate i nie za smaczne. Dziś rybka z pomidorkami koktajlowymi, które nadają fajnej słodyczy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pieczone pomidory malinowe z migdałowym pesto! FIT 147

laskowych - Pomidory możesz też piec z kawałkami oliwek (wybierz te z pestką w środku) - Danie to możesz również zaserwować z kawałkiem dobrego mięsiwa, np. polędwiczek bądź też z pieczoną rybą np. pstrągiem z cytryną  Życzę Smacznego

SMYKWKUCHNI
Ryba z grilla lub piekarnika nadziewana warzywami 258

rybki włożyć kilka plasterków cebuli. Rozłożyć do środka potartą marchewkę, posiekaną natkę pietruszki i koperku. Na górę położyć plasterki cytryny i malutkie kosteczki masełka. Dokładnie zawinąć i rozłożyć ryby na blaszce. piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 20 minut. Rozchylić folię i piec jeszcze 10 minut. Na koniec otworzyć jedną rybkę i sprawdzić czy jest upieczona. Na grill

Kuchnia Pokoleń
Szparagi z sosem holenderskim 128

strumieniem) i cały czas ubijamy. Ugotowane szparagi polewamy sosem, część sosu możemy umieścić w miseczce i maczać w nim szparagi. Smacznego! Ps. Do tego wszystkiego świetnie będzie pasowała pieczona ryba np łosoś lub dorsz

Szybko Tanio Smacznie
Ryba pieczona z warzywami 165

pomocą ręcznika papierowego.   Nacieramy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem lub oliwą. Przekładamy do niej rybę. Warzywa również delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie przekładamy na rybę. Pieczemy w 180C przez 30 minut. Smacznego

Passion of Cooking
Łosoś w migdałach z miodem i rozmarynem 121

Moja ulubiona ryba z dodatkiem solonych migdałów, cytryny, miodu i rozmarynu to wykwintna propozycja na Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu jest soczysta i smaczna. Proste i łatwe danie, które mam nadzieję zachwyci również Wasze podniebienia.   Składniki (na 2 porcje): 300 gram łososia bez skóry i ości garść solonych migdałów 1/4 cytryny 2 łyżki

Mango Papaja
Sos koperkowo śmietanowy. 179

koperkowo śmietanowy przyrządziłam specjalnie do pieczonej ryby, lecz również można go podawać do wielu innych potraw. Podpatrzyłam na innych blogach jakie on mniej więcej ma składniki i przystąpiłam do jego sporządzenia. Wyszedł bardzo smaczny. Składniki: 600ml wody, 1 i 1/2 kostki rosołowej drobiowej                     lub: 600ml domowego bulionu

W kuchni u Moniki
Ryba w koperkowym sosie 114

mące i smażymy na rumiany kolor.  Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut

Pobite gary Barbary
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 185

mnie były zdecydowanie zbyt „różowe”, zważywszy iż wieprzowina nigdy nie powinna po obróbce mieć takiego koloru ). Do tych dań dodatki dobrane zostały doskonale – gotowane chrupiące szparagi do ryby, pieczony seler do wołowych polików. Jedzenie zgodnie oceniliśmy bardzo wysoko. Na pewno wybierzemy się tu na kolejną degustację. Nieco gorzej wypadła obsługa, przy której odnosiliśmy wrażenie, że moglibyśmy sobie już pójść

Smaki Ewy
Łosoś pieczony 135

otartą z cytryny, a następnie wyciśnięty z niej sok. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po czym dodajemy po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki. Następnie masłem ziołowym zalewamy rybę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 min – lub krócej

psgotujemy
Czarny ryż z grzybami 162

ryż. Posól do smaku. Poczekaj, aż alkohol odparuje. 5. Wsyp natkę pietruszki i wymieszaj. Czarny ryz z grzybam i Podawaj z gotowaną rybą, pieczoną cukinią lub krewetkami. Latem z kurkami.Kreuj podawanie

AZgotuj!
Pomidorowa salsa z mango i jalapeno. 195

pomidorów malinowych i mango, cudownie słodka, jednocześnie pikantna i lekko kwaśna od octu ryżowego. Niezwykle kolora i przykuwająca uwagę na stole. Pasuje do kurczaka, steka, krewetek czy pieczonej ryby. Konieczie wypróbujcie przepis :) SKŁADNIKI 1/2 dojrzałego mango 2 pomidory malinowe 1 szalotka 1/2 papryczki jalapeno 1 ząbek czosnku 10 listków świeżej bazylii 5 gałązek natki pietruszki 2 łyżk octu ryżowego

DefinicjaSmaku
Kimchi 203

smak... Co będę pisać, jemy ją prawie do wszystkiego, a czasem wyjadamy samą prosto ze słoika. Wspaniała do zupy i jako dodatek do kanapek albo jako surówka do pieczonej ryby. I jest bardzo uzależniająca... ;) Kimchi - koreańska kiszona kapusta pekińska Składniki: 1 duża kapusta pekińska (powinna być ładna i jędrna, najsmaczniejsza wg mnie z ładnymi, zielonymi liśćmi) 60 ml soli

Kuchnia Prezydentowej
Kiszone cytryny 170

zastosowań w kuchni. My pierwszy raz użyliśmy ich właśnie do wspomnianego powyżej tażinu ale to nie jedyne zastosowanie tak przygotowanych cytryn ponieważ można je wykorzystać również przy grilowaniu czy pieczeniu ryb, w sałatkach czy do różnych gulaszów. Tak więc jeżeli chcecie i wy rozkoszować się tym ciekawym smakiem to już dzisiaj kupcie troszkę cytryn i przygotujcie je według poniższego przepisu

Kuchenne Wariacje
Czarniak w papilotach z fasolką i szpinakiem 171

Dlaczego więc ich nie jeść skoro są pyszne a jak jeszcze takie zdrowe to sama radość na talerzu. Obiad tak podany pasuje również do ogrodowych biesiad i pikników. Ryba pieczona w papilotach jest jędrna i soczysta, przechodzi zapachem warzyw z jakimi ją pieczemy. To fajny sposób obróbki także mięsa. Czarniak a papilotach z fasolką i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Zdrowo i dietetycznie na święta 146

Piernik z odrobiną marchewki  INNE: Makowiec <3 Keks 1 <3 Keks 2  Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO  RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Surówka z kiszonej kapusty 100

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta prosta surówka najlepiej pasuje do dań ze smażoną lub pieczoną rybą w roli głównej. Dzięki kapuście surówka jest kwaskowa, … Przeczytaj cały artykuł Post Surówka z kiszonej kapusty pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler 442

solić). Z mąki i soli wyrobić ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę. Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30  minut.  Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym. Pycha:) Szkoda tylko, że tego ciasta nie da się zjeść

MarciochaKucharzy
Pstąg pieczony podany na sałatce z roszpunki i gruszki. 207

dojrzewający Rybę pozbawiamy ości, krojąc wzdłuż, z jednego boku nacinamy 3 razy w odstępach kilku centymetrowych. Solimy i pieprzymy. Kieszonki powstałe po nacięciach wypełniamy masłem połączonym ze zgniecionym czosnkiem. Rybę pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni funkcja termoobieg + grill, lub 20 minut w 200 stopniach góra-dół. Opłukaną roszponkę układamy na talerzu, dodajemy gruszkę, posypujemy

BaRepas
MASEŁKO CYTRYNOWO - ZIOŁOWE 120

Naszło mnie na ziołowe masełko. Przepis wypatrzony w gazecie, ale lekko zmodyfikowany. Dziś jako dodatek do świeżej i chrupiącej bagietki. Ale następnym razem, doda aromatu pieczonej rybie, albo ziemniakom. Zapewne dobrze będzie smakować, z grillowanym mięsem. SKŁADNIKI: 200 g masła o zawartości tłuszczu 82 % pęczek szczypiorku kilka gałązek świeżego tymianku 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny

Kuchnia w opałach
Pieczone buraki z czosnkiem 125

obierać, rozgnieść go nożem i dodać do buraków. Szczelnie zawinąć w sreberko i włożyć do pieca na 30 min nagrzanego do 180 st C. Dobrze smakują z pieczoną rybą i sałatą pekińską polaną sosem winegret..... Smacznego

Gaździnka warzy
Dorsz atlantycki z piekarnika 182

szczyptą przyprawy do ryb, lekko oprószyć pieprzem cytrynowym i kolorowym, na koniec posypać dobrze rozdrobnionymi ziołami prowansalskimi. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i ułożyć na rybie kilka płaskich kawałków masła. Rybę piec w nagrzanym piekarniku 30 minut, przy czym na ostatnie 5-10 minut można zdjąć pokrywę naczynia

Passions hobbies life
Krokiety ziemniaczane z dodatkami czyli Srodowe Rybki odc.51 233

obiadu, marchewkę z rosołu, oprócz tego z pieczenia ciasta zostały Wam białka, to możecie śmiało brać się za te krokiety. Ich smak można wzbogacić pokrojoną szynką, kawałkami pieczonej ryby (bo przecież wczoraj nie zjedliście całej...) i tak kombinujecie, kombinujecie a na talerzu

Dzieje kuchennej Wiewióry