pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:245/417)

Schab w warzywach 175

pomidory a na końcu paprykę. Smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę, mieszamy i przyprawiamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy warstwę warzyw, na niej układamy schab, nakładamy warstwę warzyw, ponownie schab i przykrywamy warstwą warzyw. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 35-40 minut. Wyjmujemy z piekarnika i podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką

Maminek kulinarny
Bułeczki z pieczarkami , parówkami 124

oleju, dodać pokrojoną paprykę i pieczarki , parówki,kilka minut razem smażyć.Dodać sos , doprawić do smaku.Zagotować i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Każdą część nadziać farszem i formować bułeczki.Następnie układać na blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć ściereczką, pozostawić na 20 - 25 minut do napuszenia. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem.Piec w temperaturze 190ºC przez

Moje domowe kucharzenie
W jednym naczyniu - paella 121

kurczakiem. Następnie dodajemy paprykę, fasolkę i zalewamy to bulionem albo wodą jak nie mamy bulionu. Gotujemy do momęntu aż wszystko będzie miękkie. ,  Dodajemy przyprawy do smaku i koloru. Dosypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu.podlewajac woda i sprawdzamy czy ryz nie przywiera do spodu.   Ryzu nie mieszamy tylko potrząsamy delikatnie . P od koniec pieczenia możemy dodac ziemniaki podpieczone

w mojej kuchni
pyszne,chrupiące frytki prawie bez oleju:Airfryer hd9240/30 134

misce wymieszać z olejejm, papryką Airfryer hd9240/30 ustawić na 160 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ frytki włożyć do kosza i ustawić 16 minut po sygnale wyjąć kosz, potrząsnąć frytkami i włożyć z powrotem, ustawić teraz na 180 C na 12 minut, w połowie czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak marynowany w soku z pomarańczy. 147

czosnku granulowanego łyżka papryki słodkiej i ostrej pół łyżeczki majeranku kilka kropel soku z cytryny lub kwasku cytrynowego  łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Wymieszać wszystkie przyprawy. Dodać do soku. Kurczaka zamarynować w soku z przyprawami. Minimum godzinę. Marynaty nie wylewamy. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek. Wyłożyć mięso.  Piekarnik nagrzany do 180'C. Pieczemy

Tagebuch po polsku
jednogarnkowe danie z królikiem 199

oprószyłam solą i czerwoną papryką, podsmażyłam na maśle. Do brytfany włożyłam podsmażone pieczarki, marchewkę, cebulkę, czosnek i por. Ułożyłam mięsko. Dodałam liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach. Zalałam bulionem. Wstawiłam na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp. 200 º C. Dodałam podsmażone ziemniaki, wymieszałam. Temperaturę w piekarniku zmniejszyłam do 180 ºC . Piekłam jeszcze przez 1 godzinę

Darcia w kuchni
Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie 151

czosnek granulowany, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/2 łyżeczki olej, 2-3 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Pieczemy udka przez około

Gotowanie moimi oczami
pikantne żeberka z rękawa 119

kolendra ostra i słodka papryka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju Mięso opłukać i pokroić na porcje. Przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól zmiękczającą wymieszać z olejem i natrzeć mięso. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Cebulę pokroić w krążki. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, obłożyć liśćmi selera, nacią i cebulą. Piec w zamkniętym naczyniu około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z kaszy jaglanej i ryżu ze szparagami 201

pieprz, np. zioła włoskie, papryka słodka, ostra - 1 łyżeczka kurkumy - 3 plastry suszonych pomidorów w zalewie Ryż i kaszę ugotuj zgodnie z opakowaniem, odsącz i trochę ostudź. Wszystkiego składniki wrzuć do malaksera i zmiksuj dokładnie wszystkie składniki. Koniecznie sprawdź czy ilość przypraw jest wystarczająca, ewentualnie dopraw jeszcze. Do formy na tartę wyłożonej papierem do pieczenia wylej masę, nakłuj ją widelcem

Corner With Recipes
Pikantne serowe paluchy 167

ciasta francuskiego ser żółty papryka chilli w proszku keczup Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Płat ciasta francuskiego smarujemy cieniutko keczupem a następnie kroimy na pionowe paski szerokości kciuka (lub ciut szerzej - jak kto woli). Na to kładziemy tej samej szerokości pokrojony żółty ser. Całość posypujemy z wierzchy papryczką chilli. Paluchy układamy na blasze i pieczemy około 15 minut. Najlepiej smakują

My simple kitchen
Szybka zapiekanka z wędzonym kurczakiem 312

Sposób przygotowania: kurczaka i paprykę kroimy w kostkę pomidory kroimy na pół makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu jajko, serek wiejski, pesto wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę do naczynia żaroodpornego wkładamy wszystkie przygotowane wcześniej składniki, mieszamy na wierzch wylewamy mix z serka wiejskiego wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez 30 minut (przy czym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 312

prowansalskich i 1/2 łyżeczki papryki słodkiej. Wykładamy połowę kiełbasy i posypujemy cebulką. Następnie kładziemy znów 1/3 ziemniaków i postępujemy tak samo. Na wierzch układamy ostatnią porcję ziemniaków i również posypujemy ziołami i przyprawą. Jajko roztrzepujemy, mieszamy ze śmietaną i startym serem. Polewamy zapiekankę. Naczynie przykrywamy i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 25-30 minut

Kolorowy Przepisownik
Pasztet Wiosenny. 148

uduszoną włoszczyznę, paprykę z pieczarkami, namoczone pieczywo,  mięso i wątróbkę.  Do zmielonej masy dodać jaja,łuskę babki lancetowatej, koperek, pietruszkę i przyprawy.  Pamiętaj, że taka ilość mięsa musi być porządnie doprawiona. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, jeśli jest potrzeba dolewamy trochę wywaru z duszenia. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej olejem rzepakowym keksówki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym

IzaGotuje
Por nadziewany łososiem (cannelloni ) 118

misce dodać ser, paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz zielony groszek. Doprawić i dobrze wymieszać. Białą część pora podzielić na odpowiednią długość (jak cannelloni). Zblanszować. Pełne rurki pora, wydrążyć tak była możliwość ich faszerowania, o minimalnej podwójnej warstwie ścianek. Nafaszerować dość szczelnie.  Wypełnione pory umieścić w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem warzywnym z białego wina.  Piec w piekarniku nastawionym

MarciochaKucharzy
Burgery wołowe z jalapeno i wasabi 179

doprawić płatkami papryki.   Uformować 6 niewielkich burgerów.  Zawinąć w folię spożywczą oddzielając poszczególne kotleciki folią, i wstawić na min godzinę do lodówki. Przed smażeniem posolić i popieprzyć. Smażyć na patelni lekko posmarowanej olejem.  Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 minut z każdej strony. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub np z pieczonymi ziemniakami (np takimi

Stare Gary