pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:100/417)

ROLADKI Z PIERSI INDYKA Z BOCZKIEM 150

naczynia żaroodpornego. Do pozostałego po smażeniu płynu dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zalać całość bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na koniec dodać śmietankę, wymieszać i tak przygotowanym sosem zalać roladki. Piec 20-25 minut w nagrzanym piekarniku 180 stopni (pod przykryciem

Kuchnia w opałach
Polędwiczka wieprzowa z sosem migdałowym 216

pyszne. Po raz kolejny w moich poszukiwaniach trafiłam do Basi Ritz i jej sposobem upiekłam polędwiczkę wieprzową. Cała tajemnica tkwi w… niskiej temperaturze pieczenia mięsa.   Składniki:  - polędwiczka wieprzowa ok. 700g- sól morska- pieprz świeżo mielony- papryka słodka i ostra- 100 g mielonych migdałów- 25 g migdałów w płatkach- olej rzepakowySos migdałowy:- masło sklarowane- mielone migdały- śmietanka słodka- mleko- sól

mojewypiekiinietylko
Makaron z kurczakiem w marchewkowe paski, ananasem, pomidorkami i chipsami serowymi z jarmużu 177

pokrojonego w kostkę,szczypta papryk łagodnej czerwonej w proszku,olej rzepakowy. Przygotowanie:Jarmuż dokładnie płuczemy, osuszamy i polewamy 1 łyżką oleju. Dodajemy soli, papryki i rękoma mieszamy.Jarmuż posypujemy startym serem i przekładamy blachę do pieczenia wyłożoną na papierem do wypieków. Wkładamy na ok. 6-8 min do piekarnika rozgrzanego do 140°C.Filet z kurczaka myjemy, kroimy na bardzo cienkie

Moniki Smakołyki
545. Ser, zioła i gofry? 178

serowo-ziołowe gofry z jajkiem w koszulce, keczupUwielbiam te gofry, robię je już któryś raz i za każdym razem wychodzą świetnie.Plany na dziś?Film ze

More food, love and dreams
17 dań, które przygotujesz w jednym garnku! 2721

Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorachDuszone warzywa śródziemnomorskieDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaGulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidoramiGulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorachKalafior z

Moja smaczna kuchnia
Szaszłyki z cukinią 193

kostkę, a cukinię w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Mięso przyprawiamy przyprawą do grilla.Na długie wykałaczki do szaszłyków nadziewamy mięso, cebulę, paprykę i cukinię. Grillujemy ;) Możemy także takie szaszłyki włożyć w rękawa do pieczenia i upiec w piekarniku- wychodzą również  bardzo smaczne

Aga w kuchni
Faszerowana papryka 229

mielone. Podsmażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami włoskimi. Dolać passatę pomidorową. Wymieszać. Na koniec dodać ugotowany ryż. Połączyć wszystko. Paprykę/i  przekroić na pół. Wypełnić farszem. Na wierzch ułożyć startą mozzarellę. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Omlety w kokilkach 246

cebulę i czosnek i smażymy kolejne 2 minuty. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. 2. W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, ser, kolendrę, pieczarki i dokładnie mieszamy. Przelewamy do kokilek. 3. Omlety pieczemy w 170 stopniach przez 20-25 minut (zależy od wysokości kokilek, ja potrzebowałam 25 minut). Wyciągamy, odstawiamy na 3 minuty do przestygnięcia. Posypujemy szczypiorkiem

My Culinary Art
17 dań jednogarnkowych! 424

Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorachDuszone warzywa śródziemnomorskieDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaGulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidoramiGulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorachKalafior z

Moja smaczna kuchnia
Karkówka zapiekana z ananasem 157

moździerzu rozcieramy kolendrę.  Mięso układamy w natłuszczonej formie i na każdym kawałku mięsa układamy po 2 kawałki ananasa. Całość oprószyć pozostałą papryką oraz roztartą kolendrą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180˚C i pieczemy przez 1 godzinę (naczynia nie zamykamy

Delicious Titbits
Papryka faszerowana 426

ugotowany ryż i odrobinę wody. Z papryki odcinamy górną część razem z łodygą, wybieramy ze środka pestki, wypełniamy farszem i przykrywamy odciętą „czapeczką”. Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy trochę wody na dno naczynia i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180ºC

Gotuj z Misiem
Pół na pół. O jesieni. I pizza. 163

Odstawiłam w ciepłe miejsce.  Blachę (dużą) wysmarowałam tłuszczem. Wyrośnięte ciasto rozwałkowałam, wylepiłam blachę i odstawiłam na chwilkę. Posmarowałam wierzch koncentratem. Połowę obłożyłam papryką i ogórkami, drugą  pomidorami i cebulą.Rozłożyłam ser. Wstawiłam do rozgranego pieca. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Babeczki z farszem. 169

farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia posypujemy babeczki serem FARSZ II SKŁADNIKI: 1 mała pierś z kurczaka, kawałek bakłażana bądź cukini, 1/2 papryki czerwonej, żółtej, pomidor świeży bez skórki, 1 mała cebula, łyżka śmietany kwaśnej i gęstej, 1 jajko, łyżka masła klarowanego, sól, pieprz(...)WYKONANIE: filet kroimy w cienkie paski, cukinię, pomidor, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, masło rozgrzewamy dodajemy mięso i po około 10 min. pokrojone warzywa i przyprawy, smażymy do odparowania wody, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną  częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Kuchnia Beaty
Zapiekanka makaronowa z brokułem i indykiem 201

brokuł 200g mozzarelli 3 łyżki śmietany 18% jajko 2 ząbki czosnku oliwa zioła i przyprawy (pieprz, papryka słodka i ostra, rozmaryn, zioła prowansalskie) Indyka dobrze umyć i pokroić w nieduże kostki, obsypać ulubionymi przyprawami i oblać oliwą, wrzucić do rękawa i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie ugotować makaron i podgotować brokuła, powinien być(...)ząbki czosnku, przyprawić (ja wrzucam po 1/4 łyżeczki papryki ostrej i słodkiej, po pół łyżeczki pieprzu i rozmarynu, dużą szczyptę pieprzu oraz małą garstkę ziół prowansalskich albo gotową mieszankę ziół - bez soli!). Upieczone mięso, makaron i podzielony na małe różyczki brokuł wrzucić do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, zalać masą śmietanowo jajeczną. Piec 30 minut w 170 stopniach. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim 154

warzywa z farszem wegetariańskim (grecką gemistę oraz prowansalskie pomidory), dlatego bakłażany zdecydowałam się napełnić wołowiną doprawioną mieszanką aromatycznych przypraw - kminem, kolendrą, papryką oraz miętą. Powstało w ten sposób danie nawiązujące do kuchni krajów Bliskiego Wschodu. Moje śliczności przed pieczeniem Niestety w czasie pieczenia moje klejnoty utraciły swój blask i zmieniły kolor na brązowy. Może było to naiwne z mojej strony(...)papryki 1 łyżeczka suszonej lub świeżej mięty sól, pieprz do podania: jogurt naturalny, natka pietruszki Przygotowanie: Z małych bakłażanów odetnij końce z ogonkiem, zaś duże przekrój wzdłuż na pół. Bakłażany wydrąż, zostawiając miąższ grubości ok. 2 cm. Wydrążony miąższ drobno posiekaj. Wnętrze bakłażanów posyp odrobiną soli, posmaruj oliwą i wstaw na blasze do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piecz

Chilli Czosnek i Oliwa