pieczenia - 22046 przepisów (strona:72/1470)

Karczek pieczony 184

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Boczek pieczony zrolowany 182

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Marynowany karczek pieczony 133

rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Schab pieczony alla stek 130

rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Pieczona łopatka 103

Domowe mięsa do chleba są najlepsze. Wiemy co jemy. Ta łopatka marynowała się 12 godzin, dzięki czemu cała przeszła aromatem i smakiem przypraw. Do takiego mięska

Ewa w kuchni
Fougasse – chlebek z oliwkami 122

można było się zachwycać jego chrupkością. Nie mogę się doczekać, żeby odwiedzić blogi innych piekących, aby zobaczyć jakie to cudeńka powstały i jak jeszcze można udoskonalić ten chlebek… choć dla mnie i tak jest wspaniały :)! Zapraszam do odwiedzenia innych blogów biorących udział we wspólnym pieczeniu… ich lista będzie zamieszczona poniżej jak tylko uda się zebrać wszystkie linki(...)pieprzem, płatkami chili i startym parmezanem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 230 st, naparować go umieszczając na dole naczynie z gorącą wodą lub wrzucając kilka kostek lodu, piec 20 minut na kamieniu do pieczenia, aż fougasse będą rumiane i chrupiące, ale nadal miękkie w środku. Smacznego Przepis J. Hamelmana z książki Chleb W marcowej piekarni udział wzięli: Aciri Bajkorada

UgotujmyTo.pl
Karpatka 131

wszystkie składniki się połączą a ciasto zrobi się szkliste i łatwo będzie odchodzić od krawędzi rondelka (fot.1) . Odstawić do wystudzenia. Do zimnych składników dodać jajka (pojedynczo) i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część rozprowadzić po wysmarowanej(...)margaryną i posypaną mąką blaszce (największej z naszego piekarnika) (fot.2) i piec 10 minut w temp. 230ºC, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200ºC i piec jeszcze 15-20 minut. W przypadku tego ciasta należy unikać pieczenia na pergaminie lub papierze do pieczenia. Żeby Karpaty wyrosły i nie opadły w trakcie pieczenia nie należy otwierać piekarnika! Dokładnie

Świat Ciasta
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 394

pieczenia – 1 łyżeczka BISZKOPT CIEMNY : * jajka – 6 szt * cukier – 1,5 szkl * mąka pszenna – 1,5 szkl * kakao – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki MASA BUDYNIOWA : * mleko – 0,5 l * budyń waniliowy z cukrem – 2 szt * cukier – 3 łyżki * masło – 200 g DODATKOWO: * galaretka truskawkowa(...)Pieczemy w 180C przez ok. 35-40 minut ( do suchego patyczka ). Odstawiamy do ostudzenia , a następnie za pomocą literatki wycinamy okręgi. BISZKOPT CIEMNY : Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal ubijamy do rozpuszczenia cukru. Do masy dodajemy żółtka i jeszcze chwilkę miksujemy. Następnie delikatnie mieszamy przesianą mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia

Ostra na Słodko
Szybki piernik z powidłami 246

listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 szklanki mąki pszennej 3 jajka 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła (3/4 kostki) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki gęstej śmietany 18% 1/3 szklanki mleka 1 szklanka powideł śliwkowych (300 g)'; document.write(" "); Masło rozpuszczamy(...)długiej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zimnego piekarnika, nastawiamy termoobieg i temperaturę 170°C (jeśli nie mamy termoobiegu to 180°C) i pieczemy około 50-60 minut (czas pieczenia zależy od szybkości nagrzewania się piekarnika, najlepiej piec do suchego patyczka – patyczek wbity w środek ciasta nie powinien być mokry – u mnie po 50 minutach

Poezja smaku
CHEEZY POOFS – FALLOUT 2 – ptysie serowe Gougères 266

nakładamy małymi porcjami na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (papier jest niezbędny, gdyż ciasto bardzo się klei), pamiętając o sporych odstępach, gdyż ptysie znacznie zwiększą swoją objętość podczas pieczenia. My wybraliśmy porcję wielkości kopiastej łyżeczki, ale wyszły z tego ptysie średnicy 4-5 cm, więc jeśli chcecie malutkie kąski, to płaska łyżeczka wystarczy. Starajcie się, aby porcje ciasta(...)Blaszkę z ciastem wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy dodatkowe 20-25 min, aż ptysie nabiorą mocno złoto-brązowego koloru. Nie otwierajcie piekarnika podczas pieczenia, gdyż ciasto opadnie. Jeśli chcecie aby ptysie były chrupiące także w środku, możecie przekłuć każdy z nich 2 minuty przed końcem pieczenia

Nerds Kitchen