Niewiarygodnie proste i smaczne.Odsłona buraków, jakie mało kto zna.Dla dwóch osób potrzebujemy- dwa średnie, ugotowane buraki w lekko osolonej wodzie i z łyżką octu- dwie mazarelle 125g- dwie łyżki chrzanu- łyżka śmietany- przyprawy(sól, papryka słodka i ostra, czosnek)MOZzARELLĘ kroimy i marynujemy w obu paprykach, lekko solimy.Drugą kulkę posypujemy dowolną mieszanką ziół i lekko solimy.Polewamy lekko oliwą z oliwek.Zostawiamy na ok. godzinęw pokojowej temperaturze.Można i dłużej, ale wtedy w lod... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne