pieczenia - 22046 przepisów (strona:561/1470)

"magiczne ciasto"-"torta Magic" 368

kroplami octu, dodać do ciasta delikatnie mieszając. Masę wylać do formy wysokiej 20x20, piec w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem, podawać dobrze schłodzone. I mamy 3-warstwowe ciasto.ciasto najlepiej po schlodzeniu zostawic do rana ,aby utworzyły sie warstwy...ps.przed pieczeniem ciasto jest lejące ,ale takie ma być .--------lepsza jest forma nieduża ,ale wysoka ,aby ciasto

w mojej kuchni
Buleczki z marchwi 182

godzine zostawiamy do wyrośnięcia .Ciasto ma podwoić objętość. Po tym czasie ciasto podzielić na równe kawałki i uformować okrągłe bułeczki. Bułeczki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ponacinać(...)części ,środek pozostawić nie przecięty .Pozostawić do wyrośnięcia do czasu aż wyraźnie urosną,okolo 20 minut Pomysł na bułeczki z tego zdjęcia Wyrośnięte bułki posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut

w mojej kuchni
Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu 202

spód i włożyć do środka przez powstałe nacięcie. Gotowe bułeczki kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić do wyrastania na 15 - 20 minut. Spryskać piekarnik wodą, piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC. Smacznego :) Notti bianche a San Pietroburgo - o Pluszkiejmy , panini russi        rotoli possono essere a base di formaggio , noci

w mojej kuchni
ZAPIEKANY KALAFIOR---Cavolfiore gratin 186

Umyty kalafior podzielić na różyczki. Kawałki kalafiora ułożyć na blaszkę posmarowana olejem. Posolić ,popieprzyć i piec w piekarniku w tem 220.°C przez około 20-30 minut. Pieczemy na a l dente Gotowy miksujemy ,dodajemy ser i resztę  składników  i wszystko razem dokładnie mieszamy. Foremkę smarujemy oliwą ,posypujemy otrębami orkiszowymi ,lub jakie kto ma .i wypełniamy foremkę masą(...)kalafiorową Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190° około 20 minut . SMACZNEGO... pomysł własny... ps.u mnie podane ze  jarmużem i grilowanym łososiem...   Cavolfiore gratin componenti      1/2 cucchiaino di timo      1/2 bicchiere . Panna acida o spesso yogurt es . Greco      1 testa di cavolfiore , tagliato a cimette

w mojej kuchni
makośliwka ciasto ------ Cake makośliwka 645

migdały,mak i wiórki kokosowe.Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy  w temp. 170 C około 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy.I dzielimy na dwie równe części.. Masa

w mojej kuchni
rozgrzewające ciastka---dolci di riscaldamento 158

można użyć różnego kształtu szablonów.   Tak przygotowane wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 200º C. Piec ok. 10 – 15min. Po ostudzeniu można polać roztopioną czekoladą. Smacznego! Ingredienti      di burro 250g      Zucchero a velo 100g

w mojej kuchni
Makowo jabłkowo orzechowe ---Makowo mela noce 390

wsypujemy  migdały,mak i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy  w temp. 170 C około 16-20 minut -do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy

w mojej kuchni
MAKOWIEC 193

też smaruje białkiem ,aby nie odstawał od ciasta . Zwijamy makowiec .Zawinięte w papier do pieczenia makowce nakłuwamy cienkim szpikulcem Wkładam do zimnego piekarnika włączając go na 175 stopni. Pieczemy ok.40-50 minut,aż makowce wyrosną i przypieką się z wierzchu. Jeszcze ciepłe lukrujemy lukrem z przesianego cukru pudru utartego z sokiem z wyciśniętej cytryny na gęstą masę. Pasta Fragile lievito

w mojej kuchni
Chleb z czerwonym ryżem 143

formę z ciastem odstawić ponownie na ok. 30 minut, ciasto powinno podwoić swoją objętość. 4. Piekarnik rozgrzać do 220 C, czas pieczenia ok. 35 minut. Ostatnie 5 minut piec na samym dole, aby spód wypiekł się na rumiano. Przepis inspirowany ,,Encyklopedią chleba

Apetyczna babeczka
Drożdżowe ciasto baobab z cynamonem i syropem klonowym 195

słodkiej mieszance po czym przekładamy je do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Drożdżówkę pieczemy około 35 minut. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Mienta blog
Tarta z pieczarkami i serem camembert 239

plasterki. Podsmażyć na łyżce oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostudzenia.  Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia położyć ciasto francuskie. Na środku, w odległości ok. 4-5 cm od brzegów rozłożyć równomiernie farsz i zawinąć brzegi ciasta tak, by powstała okrągła tarta. Następnie wymieszać mleko, jajko(...)włoskimi.  Uprzedzam, że masa może wylewać się poza ciasto, więc lepiej żeby foremka była większa i miała wyższe brzegi.  Brzegi ciasta posmarować białkiem za pomocą pędzelka i piec ok. 20-25 min. w 180 st.C.   Smacznego

Pasja Smaku
Plesniak kruszony czyli poWeekendowe Lakocie odc.76 266

kawałek do kawy na dziś gdy wrócę z pierwszego od lat basenowego szaleństwa... Był idealny by pokrzepić obolała Wiewiórę :) Plesniak kruszony 3 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 220 g masła (lub margaryny bez mlecznej) 4 żółtka i białka (u mnie jajka zielononóżki, które n ie uczulają dzieci) 2 łyżki cukru + 1/2 szkl. słoiczek dżemu truskawkowego Mąkę(...)tortownicy, przykrywamy warstwa dżemu. Rozkruszamy kolejną warstwę ciasta. Białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wykładamy na ciasto.  Ostatnią warstwę ciasta rozkruszamy na białka. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 35 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny cytrynowo-migdałowe 279

wierzchu lekko chrupiące. Można je po prostu posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. składniki: 2 szklanki mąki typ 500 Młyn Kopytowa 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych migdałów 100 g masła 1 jajko 1 szklanka mleka kilka kropel aromatu cytrynowego lub 2 łyżki soku z cytryny oraz 1 galaretka cytrynowa + 3/4 szklanki wody(...)mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek i wszystko wymieszać łyżką. Masę przełożyć do foremek na muffinny na wysokość ok 3/4 foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut, do suchego patyczka. Muffiny wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno i dodać tężejącą już galaretkę. Krem wstawić

Monia miesza i gotuje
Różowy torcik 432

Różowy torcik... Puszysta, delikatna pianka. Na spodzie z pokruszonych herbatników. Udekorowana świeżymi owocami. Pyszna delikatność! Smacznego! Składniki: Spód herbatnikowy: 250 g herbatników; 160 g masła; 1

Gospodyni Miejska
Marcinek 21388

Już od dawna przymierzałam się do realizacji tego przepisu... ale szczerze mówiąc podchodziłam do niego jak do jeża. Najbardziej zniechęcała mnie wizja pieczenia 12-13 cieniutkich placuszków. Ale w końcu zawzięłam się - i stwierdziłam - czas na Marcinka :) ...i wiecie co? opłacało się zainwestować każdą minutę włożoną w jego przygotowanie. Ciasto jest niesamowite. Lekko kwaskowy, niezbyt słodki posmak śmietany(...)nich cieniutko rozwałkować do średnicy 24 cm. Żeby krawędzie były równe - placuszki okrajałam nożykiem wokół talerza. Do tego celu można wykorzystać z powodzeniem dno od tortownicy. Każdy placek piec 7 - 8 minut w temperaturze 200°C (bez termoobiegu) na jasny, słomkowy kolor (fot.1) .  Teraz czas na masę śmietanową. Najpierw wlać do miski śmietanę 36% - ubić, a pod koniec ubijania

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania