pieczenia - 22046 przepisów (strona:1012/1470)

Ciasteczka kocie oczka z marmoladą 344

jednorazowe często pękają, gdyż ciasto jest dosyć twarde. Wyciskamy bezpośrednio na balszkę ciasto, tworząc kółka. Lekko dociskamy, tak by zlepiły się w okręgi. W środek wkładamy marmoladę. Ciasteczka pieczemy w piekarniku przez 10 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Sałatka z łososiem i ziarnami 243

która zachwyciła nasze podniebienia. Sałata lodowa podana z dodatkiem warzyw, kulek sera mozzarella, łososia z puszki i prażonych ziaren. Smakuje wyśmienicie, a dodatek ziarenek piekło – niebo dopełnia cały jej smak. Użyłam mieszanki prażonych ziaren z dodatkiem chilli, które pasują nie tylko do sałatek, ale też jako dodatek do zup, sosów, kanapek

Marta Gotuje
Gniazdka z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami i parówką 256

francuskiego i smarujemy pastą z pomidorów  . Na to kładziemy dwie parówki, od brzegu i zwijamy tak, jak roladę Kroimy na cienkie płaskie części, które układamy na blaszce i pieczemy ok 15 min. w temperaturze 200 stopni SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 219

sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki"). 4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce. 5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut

Szefowa kuchni
Kruche ciastka bez cukru 219

pomocą obrotowego noża do pizzy, kroimy na kwadraty (około 5x5 cm).  4. Na środek każdego kwadratu kładziemy marmoladę/powidła i sklejamy ze sobą przeciwległe rogi.  5. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze około 200 stopni

Szefowa kuchni
Nadziane bułki drożdżowe z serem 230

punktu 4 - aż do momentu kiedy ciasto się skończy. 6. Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, na każdą nakładamy starkowany ser. Pozostawiamy bułki do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut, do momentu aż będę złote

Szefowa kuchni
Pizza na miękkim cieście - krok po kroku 582

składników :-)   4. Wyrośnięte ciasto wałkujemy starając się utrzymać formę prostokąta i rozkładamy na blaszce. Smarujemy sosem pomidorowym. Kolejno układamy: cebulę, szynkę, pieczarki, ser żółty, mozarellę.  5. Pizzę pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekanka z filetami z kurczaka na puree ziemniaczano-kukurydzianym 206

naczynia żaroodpornego przekładamy filety, nieco zatapiając je w puree. Przykrywamy je pokrojonymi pomidorami oraz plastrami mozarelli. Całość solimy i pieprzymy. 5. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 15-20 minut

Szefowa kuchni
Parówki w cieście francuskim 228

Każdy z tak przygotowanych rulonów przecinamy na 3 części. Na każdej parówce w cieście robimy trzy, równoległe do siebie nacięcia.   4.  Układamy na blaszce i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni do momentu aż się zarumienią

Szefowa kuchni
Świąteczne bułeczki z orzechami 343

samo. Roladki tniemy na kawałki o długości 5 cm, i przecinamy część roladki na skos, formując w połówkę gwiazdki.  Bułeczki układamy na papierze pergaminowym i pieczemy je w temperaturze 175 C przez 20-30 minut, do czasu zarumienienia się. Czekamy, aż ostygną, następnie lukrujemy - oczywiście to tylko dla osób, które lubią bardzo słodkie bułeczki

Niezły Młynek
Szaszłyczki drobiowe z harissą 265

sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać rozmaryn i marynować 1 h. Szalotki obrać i pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałki Nabić na patyczki mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut, obracając szaszłyczki

Kulinarny karnet Christophera
Bułeczki preclowe 193

był dobry dzień dla ojca Paolo. Dzieci, które od tygodni uczył nowych modlitw, w końcu zapamiętały kolejność łacińskich słów i brzmiały zgodnym chórem. Wprawdzie obowiązki przy piecu chlebowym powodowały, że na tonsurze zbierał się pot, ilość bochenków do wypieczenia zadała się rosnąć, a nie maleć

Gotuj z Blue Raven
Placki ziemniaczane ze szpinakiem SYS....bez użycia tarki! 241

Czekamy około 10 minut aż wszystko ładnie napęcznieje.  W razie potrzeby można dodać więcej wody. Ja dodałam więcej wody i ząbek czosnku. Rozgrzałam patelnie z olejem i zaczęłam piec placki, a na drugiej patelni ...kaszanka ! Wyobrazcie sobie TEN zapach. Gotowe placki odsączyłam na papierowym ręczniku. I szybko na talerze,w towarzystwie kaszanki i ogórków kiszonych! Placuszki chrupiące, złote, pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Purée z selera i ziemniaków 249

tylko z nich. Doskonale nadają się wszystkie warzywa korzeniowe, które można wykorzystywać pojedynczo albo łączyć ze sobą uzyskując nowy smak i kolor. Ja purée podaję do duszonego albo pieczonego mięsa z gęstym sosem bo takie zestawienie najbardziej nam pasuje. Ale pasuje także do innych dań, oczywiście jeśli się je lubi. Zobacz przepis na Dorsza smażonego z boczniakami i puree

Smaczna Pyza
Pasta paprykowo- orzechowa 267

Taką pastę podałam jako przystawkę na krakersach.                             Powtórzę ją, ale z pieczonym czosnkiem. Zastąpię nim kmin.             przepis z "Palce lizać" z 13 listopada

Proste Potrawy