Pulled pork 255pomysłu co z nim zrobić, więc najpierw zamarynowałam je , a potem przełożyłam do wolnowaru , ustawiłam program i tyle ...mięsko piekło się w wolnowarze bez żadnego przewracania, zaglądania ..takie mięsko można także zrobić w piekarniku.Przepis podpatrzony tutaj 1 kg łopatki, szynki wieprzowej 1 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki papryki wędzonej 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 4 gałązki(...)przełożyć do misy wolnowaru, przykryć pokrywką , ustawić na 1 stopniu przez 9-10h. Ewentualnie m ięso można włożyć do żaroodpornego naczynia z pokrywką lub do rękawa do pieczenia lub zawinąć w folię srebrną i piec w 90 stopniach przez 9 godzin. Po upieczeniu wyjąć mięso i po około 30 minut za pomocą 2 widelców postrzępić mięso
Moje domowe kucharzenie
ZIEMNIACZANO – MARCHEWKOWE PLACUSZKI Z SZYNKĄ 340ciekawa czy mi wyjdzie. SKŁADNIKI : ziemniaki – 3 sztuki marchew – 3 sztuki cebula – 1 sztuka jajka – 2 sztuki mąka pszenna – 1 szklanka lubczyk suszony – 2 łyżeczki sól, pieprz olej słonecznikowy szynka – kilka plasterków żółty ser – kilka plasterków PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko umieścić w misce. Dodać mąkę(...)więcej mąki. Wszystko zależy od wielkości jajek i od ziemniaków. Rozgrzać olej na patelni i nakładać uformowane placuszki. Piec na średnim ogniu z dwóch stron. Gdy będą ładnie zarumienione, należy przełożyć na talerz i posypać z góry pokrojoną w małą kosteczkę szynką i serem
kuchniabellissima.wordpress.com
Kolorowa galaretka z szynką z indyka 258wędlin. Czasami jednak przyjdzie taki dzień, że mam ochotę na kawałek kiełbasy czy pieczeń. Staram się wtedy szukać takich wyrobów, które będą jak najlepszej jakości. Czytam etykiety, sprawdzam ile dany produkt zawiera mięsa,a ile dodatków, zwłaszcza tych, które są zbędne. Nie kupuję szynek, kiełbas, czy innych przetworów, które w swoim składzie mają śladową ilość mięsa. Wolę
Codzienna kuchnia niecodzienna
PIECZEŃ RZYMSKA Z SOSEM HOLENDERSKIM. THERMOMIX TM5 261SKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego mięsa wieprzowego (schab lub szynka) 500 g mięsa wołowego (polędwica) 4 ugotowane jajka 3 ząbki czosnku 1 łyżka wędzonej ostrej papryki 1 łyżeczka płaska pieprzu mielonego sól do smaku 1 łyżka musztardy dijon 1 czerstwa bułka (ja użyła bułki z pełnego ziarna) 2 łyżki oleju rzepakowego 2 surowe jajka 2 szalotki (przekroić na pół) PRZYGOTOWANIE(...)przełożyć do wysmarowanej masłem podłużnej formy o dł ok 30 cm, następnie ułożyć na masie ugotowane jajka i przykryć dokładnie resztą mięsa, dokładnie docisnąć, wygładzić powierzchnię wstawić do piekarnika piec ok 70 min. SOS HOLENDERSKI SKŁADNIKI: 250 g masła (pokroić na kawałki) 50 g wody 1 łyżka soku z cytryny 3 żółtka 1/2 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE
ClauditteMissCooking
Chlebek włoski z pesto i botwinką 187siemienia lnianego zaparzonego 6 łyżkami wrzątku 5 dag drożdży 6 łyżek oliwy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ok 250ml ciepłej wody dodatki: 4 łyżki pesto bazyliowego kilka plasterków szynki lub kiełbasy wędzonej liście botwinkowe z ok 2-3 buraków 50g sera koziego Jak zrobić Chlebek włoski z pesto i botwinką W wodzie ciepłej rozpuszczamy cukier i drożdże, zostawiamy(...)wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na pół i wałkujemy niezbyt cienko na prostokąty. Każdy placek smarujemy pesto, obkładamy listkami botwinki, posypujemy posiekaną szynką, posiekanymi łodygami botwinki, rozkruszonym serem kozim. Chlebki zwijamy jak rolady, zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30 min w 180st. Artykuł Chlebek włoski z pesto i botwinką pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje
Bułeczki z ciasta francuskiego ze słonym nadzieniem 192roztrzepane jajko sól Z ciasta francuskiego kroję paski. W szynkę zawijam pomidor, bazylię. Na połowę paska układam mozzarellę, zawiniątko z szynki, posypuję mozzarellą. Zawijam pasek, sklejam. Widelcem przyciskam brzegi. Smaruję kwadraciki roztrzepanym jajkiem, odrobinę solę, posypuję sezamem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Artykuł Bułeczki z ciasta francuskiego ze słonym nadzieniem pochodzi
MojaQchnia.pl
Szparagi zawijane kurczakiem i szynką 171kurczaka. 2. Szparagi umyć, odłamać twarde końce i połączyć po 3 sztuki. 3. Następnie każdy pęczek szparagów owinąć filetem z kurczaka, szynką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut
Szalona Kuchnia Eweliny
Ruloniki z kapusty i makaronu 323jajko [ zapomniałam]. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na sparzone liście kapusty [ liście posypać solą i pieprzem] położyć płat makaronu i szynki , zwinąć w rulonik i wyłożyć do naczynia żaroodpornego z podsmażoną kapustą.Posypać serem żółtym [ wedle uznania].Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzenie
Omlet z Szynką i Cebulą 170SKŁADNIKI: 5 jajek 2 łyżki śmietany 30% sól pieprz 1/2 główki cebuli 7 plastrów żywieckiej pieczonej firmy HAŃDEREK 4 plastry sera żółtego 1 łyżka masła WYKONANIE: 1. Na maśle podsmażyć cebulę i szynkę pokrojoną w kostkę. 2. Po chwili dodać ser żółty pokrojony w kostkę, całość zalać jajkiem roztrzepanym ze śmietaną, sola, pieprzem. 3. Ogień zmniejszyć przykryć patelnie, np talerzem
Dziś Ja gotuje
Muffinki jajeczne 197akurat macie w lodówce czy na co macie ochotę. W moim przypadku wyglądało to tak. Składniki: Kilka naleśników 4 jajka 100ml śmietany 18% szpinak pomidorki koktajlowe kilka plastrów szynki starty ser sól, pieprz czosnek , papryka Z naleśników wycinamy okręgi tak aby zakryły spód i trochę boków formy do muffinek (ja używałem formy na 12 sztuk i składniki(...)sola i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami - u mnie papryka i czosnek. Do foremek wkładamy wykrojone mini naleśniki na to wrzucamy pomidorki, szynkę szpinak i zalewamy masa jajeczno-śmietanową. Na gorę troszkę sera. Piekarnik 180 ° C opcja termoobieg - pieczemy coś koło 15-20 min aż jajka się zetną. Gotowe. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (12 muffinek): Wartość odżywcza opracowana
Smacznie Pysznie Kalorycznie
Chrupki z cieciorki – świetna przekąska na imprezę 294energicznie potrząsamy garnkiem, by przyprawy równomiernie pokryły cieciorkę. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Cieciorkę wysypujemy równomiernie na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 20 minut. Gotowe! Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka
Dieta bez mleka
schab zapiekany w kapuście kiszonej 1065danie stało się ostatnio naszym ulubionym obiadem. Oprócz schabu wypróbowaliśmy też wersję z szynką (była trochę bardziej soczysta). Żeby mieć obiad za jednym zamachem i nie gotować już ziemniaków to piekę je razem z mięsem w piekarniku, tylko na osobnej blaszce. Na niedzielny obiad, a nawet świąteczny to danie idealne. Składniki: 5 plastrów schabu (lub innego mięsa wieprzowego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śniadanie w "Chwila moment" w Gdyni 216selerem naciowym i śmietaną, apetycznie zapiekaną na patelni - 19 zł bajgla z pastą tuńczykową jajka po bendedyktyńsku - dwa jajka z brioszką, szynką, świeżym szpinakiem i sosem holenderskim - 17 zł Portobello - kiełbaski, 2 paski grillowanego boczku, 2 sadzone jajka, pieczonym pomidor - 19 zł Do każdego śniadania dostałyśmy koszyk smacznego pieczywa. jedna z koleżanek zamawia jako dodatek biały ser, dostaje malutką miseczkę
Kulinarne przygody Gatity
Jajka w cieście chlebowym 159ciepłe miejsce. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, lekko rozwałkować. Każde jajko owinąć plasterkiem szynki, ułożyć na cieście, uformować kulę, zlepić brzegi. Jajka w cieście umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować wodą i posypać otrębami. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Piec 20-25 minut
Pieguskowa Kuchnia
Pizzowe muffinki 250Składniki: 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka 10 dkg szynki 10 dkg sera 1/2 … Czytaj dalej Pizzowe muffinki
czarrna od kuchni