pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:85/265)

Francuskie rogaliki z pasztetem 224

małe jajko kminek Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dość grubo pasztetem. Dzielimy na trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy plaster szynki, sera mozzarella oraz paseczki papryki. Zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno

Kuchnia w czekoladzie
Szparagi w cieście francuskim z szynką parmeńską 353

boku 8-10cm. Na każdym kładziemy plasterek szynki. 4. Na szynkę ukośnie (po ukosie kwadratu) kładziemy po 2-3 szparagi, posypujemy środek obficie   tartym serem. 5. Szparagi i ser z przodu owijamy najpierw w szynkę, a następnie zlepiamy dokładnie ciasto pośrodku. 6. W rozgrzanym do 200 stopni piekarniku pieczemy ok. 15- 18 minut, do zrumienienia się ciasta

Aromatyczne Podróże
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 247

drugiej postaci cynamon ma rdzawy kolor i słodkawo-korzenny, lekko piekący smak. Cynamon ma zastosowanie jako przyprawa do słodkich potraw z ryżu, pieczonych owoców i grzanego wina. W niewielkich ilościach przyczynia się do aromatyzowania mięs: gulaszu, szynki, baraniny i ryb. Cynamon stosowany jest w przepisach kuchni orientalnej. CZOSNEK- Tajski czosnek jest znacznie mniejszy i delikatniejszy w smaku niż zwykły

ClauditteMissCooking
Wytrawny sernik 154

czarnuszki • po 1/2 łyżeczki soli i cukru Masa serowa • 500 g sera białego zmielonego • 5 jajek • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 duży por • 3 plastry szynki • 3 plastry sera żółtego • po 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, cząbru, tymianku i soli • 1 łyżka masła Wykonanie : Spód • Wymieszać razem suche składniki, dodać miękkie masło, jajko i dość(...)przesmażyć na maśle. • Szynkę i ser pokroić w drobną kostkę. • Ser przemieszać z ziołami, mąką i solą, dodawać po jednym jajku i miksować na wolnych obrotach. • Do sera dodać szynkę, ser żółty i przestudzone pory. • Delikatnie wymieszać i wlać masę na przygotowany spód. • Piec w piekarniku nagrzanym

To co kocham
Jajko zapiekane w bułce 712

maczamy ją z każdej strony w mleku, by lekko nasiąknęła (dzięki temu wolniej się przypiecze) Wkładamy do niej „smakołyki”, a więc trochę szynki, trochę serka, pokrojony w kostkę ogórek, pół łyżeczki majonezu. Na wierzch wbijamy jajko. Pieczemy przez 20 min. Po wyjęciu z piekarnika doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą oraz posypujemy szczypiorkiem. Jajko jest idealne wtedy, kiedy

Ania i Marcin gotują
Pieczone szparagi z szynką 133

soli Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Bierzemy po 3-5 szparagów, owijamy je dwoma plasterkami szynki i układamy na blaszce. Gotowe szparagi posypujemy szczyptą soli (dosłownie szczyptą, bo szynka również odda sól), skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 170*C piekarnika. Pieczemy przez 20 minut

Gotowanie i blogowanie
Młode ziemniaki z marchewką, szynką szwarcwaldzką w cytrynowej nucie- z patelni 352

uwielbiam młode ziemniaczki- czy to pieczone (np. Hasselback ), smażone czy gotowane! :) Dzisiaj ziemniaki w parze z młodą marchewką, chrupiącą szynką szwarcwaldzką i cytryną, która cudownie orzeźwia to proste i jakże pyszne danie. Jako zioło nadające dodatkowo aromatu wykorzystałam świeże oregano, ale np. z tymiankiem czy odrobiną rozmarynu danie będzie równie wyśmienicie smakować. Końcowy efekt jest naprawdę zadowalający, wypróbujcie sami

Kraina Miodem Płynąca
Zapiekanki na bagietce 233

rzeczywistości. Składniki 2 bagietki 3 plasterki salami 3 plasterki szynki kilka pieczarek 100 g żóltego sera masło pieprz ketchup Bagietki rozkroić na pół i posmarować masłem. Na dwóch bagietkach ułożyłam salami , a na dwóch szynkę. Pieczarki pokroić w plasterki . Ser zetrzeć na tarce. Ułożyć wszystko na zapiekankach i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu

O kuchni z uczuciem
Grissini, czyli po naszemu paluszki chlebowe 238

Wracam do bloga z przystawką pochodzącą ze słonecznej Italii. U mnie nieco zdrowsza wersja, z przeważającą mąką pełnoziarnistą. Możecie je zawijać w szynkę parmeńską lub przyrządzić do nich sos. W ciekawszej wersji możecie je posypać przed pieczeniem makiem, sezamem, ziołami. Grissini - paluszki chlebowe Składniki: - 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 szklanka mąki pszennej (u mnie krupczatka) - 2 łyżeczki

Corner With Recipes
Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym 130

była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach

R'n'G Kitchen
Pizza z camembertem i szynką dojrzewającą 208

Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i posmarować cienko keczupem. Na cieście ułożyć serek camembert pokrojony na trójkąciki oraz kawałki szynki. Całość posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekranika nagrzanego na 180 C i piec ok 20 minut na funkcji góra-dół. Pizzę podawać z keczupem

Monia miesza i gotuje
Tarta z szynką i cebulą 226

Prosta i szybka do zrobienia tarta. Szynka w tarcie sprawdza się znakomicie. składniki ciasto kruche np z  tego  przepisu 500 g cebuli (czerwona i biała) 150 g szynki 4 jajka 100 ml śmietany zioła do wyboru - estragon, szczypiorek, zielona cebulka 100 g sera np chedar  - starty  sól, pieprz 1 łyżka octu balsamicznego  pomidor opcjonalnie(...)miękka - o 20  - 30 minut. Dodać łyżkę octu balsamicznego i posolić. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Jajka rozbełtać w misce, dodać śmietanę, posolić i popieprzyć. Na spodzie tarty rozłożyć cebulę, szynkę, posypać ziołami, zalać jajkami i śmietaną.  Posypać serem. Przybrać pokrojonym na plasterki pomidorem.  Piec w piekarniku nagrzanym do  180 st C przez

Stare Gary
826. Bananowa kasza manna & Naleśniki. 292

udany i miło spędzony. A na naleśniki na pewno jeszcze tam wpadnę, bo pyszne były. ;) Naleśnik Primavera (z mozzarellą, suszonymi pomidorami i szynką, sos koperkowo-jogurtowy) A teraz czekam na D i zabieramy się za pieczenie ciasteczek na moją jutrzejszą wigilię

More food, love and dreams
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 230

słupków, drugą odłożyć na salsę. Każdy kawałek papai owinąć plastrem indyka i dwoma plastrami szynki. Roladki przełożyć do brytfanki, podlać 1/4 szklanki wody i szczelnie nakryć folią aluminiową.  Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut. 10 minut przed końcem pieczenia usunąć folię i przyrumienić roladki. W między czasie przygotować salsę. Pozostałą papaję, cebulę, chili

SzczyptaSmaQ
1518. Zawijaski z kiełbasą i różowym sosem 321

następnie rozwałkować je i pokroić na prostokąty.Plasterki szynki [ kiełbasy]podzielić na kawałki wielkości prostokątów z ciasta. Każdy plasterek szynki położyć na cieście i zrolować, tworząc zawijaski. Ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie pozostawić na godzinę do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do temp.210 st C. Roztrzepać jajko, dodać 2 łyżki wody i  posmarować zawijaski przy

Moje domowe kucharzenie