pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:22/377)

Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 164

smak sera nie góruje nad pozostałymi składnikami. Ilość porcji: 8 - 10 Czas przygotowania: 90 minut Składniki na zapiekankę z mięsem mielonym: (brytfanka o wymiarach 34 cm x 24 cm x 8 cm) 1,5 kg mięsa mielonego np. z łopatki wieprzowej 12 sztuk średnich ziemniaków 2 marchewki 300 g pieczarek średni brokuł 2 cebule 4 ząbki czosnku(...)mięsa mielonego. Do mięsa dodać majeranek, tymianek, pieprz, sól i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli farsz jest dość tłusty lub zbyt luźny można dodać płatki owsiane. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i połowę wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem brytfanki. Posypać solą, pieprzem, kminkiem i odrobiną gałki muszkatołowej. Na ziemniaki wyłożyć mięso mielone i wyrównać

Kuchcik gotuje
Greckie kofty, czyli mielone na patyku 158

Grecka kofta to nic innego jak mielone na patyku doprawione charakterystycznymi dla greckich smaków przyprawami. Dzięki temu, że są pieczone są bardzo lekkie. Świetnie smakują z sosami na bazie jogurtu.  1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 kajzerka  1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej mięty po szczypcie: papryka słodka, gorczyca(...)suszony, sól, pieprz  1. Cebulę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.  3. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Domowa pasztetowa pieczona z kabanosami 168

zagotować bulion lub rosół  i do takiego gorącego wsypać kaszę manną. Wymieszać dokładnie, żeby nie było grudek. W maszynce do mięsa zmielić jeszcze raz kupne mielone mięso (jeśli mielimy sami, należy to zrobić dwukrotnie), usmażoną wątróbkę ze słoniną i jabłkiem i resztę słoniny. Do otrzymanej masy dodać namoczoną kaszę manną, sól, pieprz i majeranek. Dobrze wymieszać, aby powstała(...)blaszkę w naszymi rulonami wlać wrzątek do około 1,5 cm wysokości i piec wędlinę 45-50 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć na kratkę kuchenną i wystudzić. Włożyć do lodówki i schłodzić przed podaniem. Taką pasztetową można mrozić. * ja mam swoje pewne źródło mięsa mielonego na jednym ze stoisk na Hali w Gdyni. Jeśli mięso mielone

Posadzone i zjedzone
Rolada indycza z suszonymi jabłkami i żurawiną 202

plasterki suszonego jabłka. Mięso zwijam w roladę i związuję nićmi. Nacieram dookoła solą, pieprzem oraz ostrą mieloną papryką. Roladę układam w naczyniu żaroodpornym, skrapiam olejem i przykrywam. Piekę 70-75 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem. Żurawinę przekładam do garnka. Wlewam wino, wsypuję szczyptę soli. Gotuję na małym ogniu około

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mielone pieczone w piekarniku. 183

się spodoba, nie musicie stać przy patelni a w jednym czasie pieką się kotlety a Wy przygotowujecie sałatkę lub ziemniaki. Ostatnio gdy jest tak ładnie na dworze przygotowuję większość potraw w piekarniku bo jest po prostu szybciej no i zdrowiej:) Zapraszam :) około 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 jajka małe 2 ząbki czosnku  sól, pieprz(...)zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, następnie ją mielimy razem z cebulą lub blendujemy.Do miski przekładamy mięso, dodajemy:zmieloną bułkę,jajka, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, jeśli masa będzie zbyt gęsta dodajcie kilka łyżek mleka z bułki.Wszystko dobrze wyrabiamy i formujemy kotleciki.Obtaczamy w bułce tartej.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem, następnie układamy kotlety. Pieczemy

Sama słodycz i szczypta chili
Klops faszerowany cukinią i mozzarellą 217

Przepis na pysznego klopsa faszerowanego faszerowaną cukinią ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 100 g mozzarelli 1 średnia cukinia 1/2 papryczki chilli 3 listki bazylii sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Cukinię myjemy, osuszamy, odcinamy końcówki i wydrążamy(...)mieszamy z papryczką i bazylią, doprawiamy solą i pieprzem; faszerujemy cukinię, mocno dociskając. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy połowę mięsa. Na nie kładziemy cukinię, wykładamy resztę mięsa i dokładnie oblepiamy. Papier do pieczenia zawijamy jak cukierek. Wkładamy

My Culinary Art
"Spaghetti" z dyni makaronowej z klopsami ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 132

makaronu, ryżu, tak więc danie śmiało uznać można za dietetyczne ;-) Mimo braku "typowej" porcji węglowodanów, danie jest bardzo syte dzięki obecności mięsa. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: "Spaghetti" - 1 dynia makaronowa - olej słonecznikowy - trochę wody Klopsy - 500 gram mielonej wieprzowiny - 2 małe cebule - 4 ząbki czosnku - garść słonecznika - 1/2 szklanki płatków owsianych - 2 jajka - przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy, przyprawa(...)układam na blaszce płaskimi częściami do dołu, wlewam ok. 1 cm wody. Umieszczam w piekarniku rozgrzanym do ok. 200'C (termoobieg). Piekę ok. 45 minut.  Przygotowuję klopsy: Drobno kroję cebulę i czosnek. Łączę z mielonym mięsem, dodaję jaja, słonecznik, płatki owsiane i przyprawy. Formuję klopsy wielkości piłeczki ping-pongowej. Umieszczam na blaszce i układam w piekarniku rozgrzanym

Wielopokoleniowo
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem 223

Muszle nadziane mięsem mielonym z łopatki, z warzywami, doprawione aromatycznym pieprzem syczuańskim i przyprawą z aromatycznych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim,firmy SKWORCU , które miałam przyjemność

Wanilia i Kardamon
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 181

chleba :) Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego, wieprzowego (zmielonego) 2 jajka + 1 białko 1 młoda cukinia słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek zielony oraz marchewka) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku suszony majeranek suszony tymianek sól, pieprz ok. 3 łyżek bułki tartej olej do smażenia Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielone mieszamy z 2 jajkami(...)możemy wykorzystać do omletu). Następnie mieszankę warzywną mieszamy z białkiem i nadziewamy nimi cukinię. Do formy wykładamy połowę mięsa, układamy na nim na nim cukinię a później przykrywamy pozostałym mięsem, tak by szczelnie "otulić" cukinię. Na wierzch układamy plasterki boczku. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach C. Zajadamy się mięskiem na gorąco jak i na zimno :) klops z cukinią

Bon Appetit Małgorzaty
Rolowana pieczeń z boczku 181

mięso – boczek powinien być duży – ale nie tłusty, powinien mieć skórę, zaś z drugiej strony widoczne dziury po żeberkach. Rolowana pieczeń z boczku to idealne danie na świąteczny stół. Wszak takiego boczku nie jada się na co dzień. Rolowana pieczeń z boczku: ok. 2 kg płat surowego boczku ze skórą 600 g mielonego(...)drugą stronę. Nacieramy mięso delikatnie solą i pieprzem (nie dużo, już raz przyprawialiśmy). Wycinamy ewentualne chrząstki. Rozsmarowujemy farsz z mięsa mielonego – w szczególności zapełnijmy nim miejsca po żeberkach. Zwijamy ciasno roladę (zaczynamy od najgrubszej części, powinna znaleźć się w środku). Aby mięso lepiej się upiekło – związujemy je sznurkiem. Pomiędzy sznurek, a mięso wtykamy kilka liści laurowych

Poezja smaku
Gołąbki bez zawijania 270

poszatkowanej kapusty i cebuli. Dobrze przyprawione kminkiem, czosnkiem oraz słodką i ostrą papryką. Smażone jak kotlety - na gorącym oleju i dodatkowo pieczone w bulionie. Szybsze, prostsze od tradycyjnych, a tak samo smaczne. Zapraszam! Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); Mała główka białej kapusty; 100 g białego ryżu (u mnie 1 torebka); 1 duża cebula

Gospodyni Miejska
Pieczony ananas z mięsem 217

bardzo widowiskowe danie a smakuje wybornie. Cały przepis to właściwie ananas świeży, szynka długodojrzewajaca oraz mięso mielone. To danie bardzo proste i bardzo smakowite, zachęcam do wypróbowania. Danie wymyślił sobie Przemek. Pieczony ananas z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczeń rzymska, czyli niezły klops z kukurydzą i fetą 205

ulepszoną wersją - tak popularnych na naszych stołach - kotletów mielonych. Nie deprecjonuję kotletów , bo również mi smakują, ale uważam, że pieczeń rzymska daje więcej możliwości na szaleństwo kulinarne i sposobność wyeksponowania wszelakich dodatków, a jak wiemy aspekt wizualny ma również duże znaczenie w sztuce kulinarnej :) SKŁADNIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1-2 jajka(...)przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą. Całość posypujemy suszoną pietruszką i wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-60 minut w temp. 180 stopni. SUGESTIA Klops świetnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Preferujecie kotlety czy pieczeń rzymską

Zofiana