pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:159/377)

Pasztet z pieczarkami 93

Jedną cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki i chwilę dusić pod przykryciem. 2. Ugotowane mięso z udek, marchew, namoczoną bułkę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia. Do masy mięsnej dodać jajko, wyrobić na jednolitą masę, następnie doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. Przełożyć(...)dwóch aluminiowych foremek o wymiarach 7 x 20 cm (lub większej keksówki) wysmarowanych oliwą i wysypanych bułką tartą. 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, a następnie wystudzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Cukinia faszerowana mielonym mięsem i ryżem, zapiekana z pomidorami 91

mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki 1 mała cebula 1 łyżeczka musztardy Dijon 4-6 łyżek zimnej wody 2 średnie pomidory 2 łyżki oliwy + oliwa do nasmarowania cukinii Jak zrobić cukinie faszerowane mięsem? Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Cebulę obrać i posiekać drobno. Do miski przełożyć mielone mięso(...)Górę cukinii przykrywać odkrojonym wcześniej "kapeluszem". Całą cukinię przesmarować lekko oliwą, co zapobiegnie jej wysychaniu podczas pieczenia. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w średniej wielkości kostkę. Przełożyć do naczynia, w którym będzie się zapiekać cukinia. Lekko posolić, przyprawić świeżo mielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Na pomidorach układać cukinie, przykryć częściowo pokrywką lub papierem do pieczenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki z niespodzianką w sezamie i słoneczniku 120

łyżki majeranku szczypta mieszanki chilli Wykonanie: 1.  Panierka Wymieszać ze sobą wszystkie składniki panierki. 2.  Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, przełożyć do dużej miski. Następnie dodać pokruszoną fetę, jajko, starte buraki, natkę, bułkę tartą, kaszę mannę. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (ser feta jest dość(...)słony). Z przygotowanej masy mięsnej uformować kotleciki, obtoczyć w panierce, a następnie obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Obsmażone kotleciki przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Złocista zapiekanka z kaszą gryczaną,cukinią,mięsem oraz oscypkiem. 238

gryczanej ugotowanej na sypko 500 g mięsa mielonego oscypki – wędzone i naturalne oliwa z oliwek łyżka lub dwie śmietany 30 % sól i pieprz do smaku 2 jaja garść łuskanego słonecznika Mięso mielone podduś na odrobinie oliwy z oliwek. Przełóż do miski. Ugotowaną i zimną kaszę gryczaną wsyp do mięsa, dodaj startą cukinię. Wymieszaj , dosmacz solą i pieprzem(...)słone. Zetrzyj oscypki na dużych oczkach. Dołóż do całości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz. Jajka zmiksuj ze śmietaną , wlej do farszu.Wymieszaj. Przełóż do naczynia do zapiekania. Wyrównaj ręką. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, w 190 stopniach, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut .Do zezłocenia się słonecznika i skórki. Podawaj na ciepło lub na zimno! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
KURCZAK CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 263

czarny mielony 400 ml mleczka kokosowego Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Kurczaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tłuszcz wymieszać z przyprawami. Powstałą marynatą posmarować dokładnie mięso z każdej strony. Cebulę pokroić w piórka a czosnek obrać i wycisnąć przez praskę lub rozgnieść. Następnie dodać do mięsa, przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Schłodzone mięso wstawić(...)piekarnika nagrzanego do 180°C i piec pod przykryciem ok 40 minut. Wstaw zamarynowane mięso pod przykryciem i piecz 40 minut. Następnie zalać mleczkiem kokosowym i piec bez przykrycia przez kolejne 20 minut do momentu aż mięso będzie miało zarumienioną skórkę a sos zgęstnieje. Idealnie komponuje się surówkami ze świeżych warzyw. — BTW całości: 1700g, 3067 kcal

Ola la LCHF
bułki z mięsem 142

musiałem je wypiec...  Nie chciało mi się dzisiaj kulać zwykłych bułek, więc postanowiłem, że będą bułki z mięsem :) Jak widać potrzebujemy ciasto na chleb, mięso mielone i jakieś dodatki, które lubimy. Mięso smażymy, potem dorzucamy pokrojone: pomidory, cebulę, czosnek... Po przesmażeniu farsz  musimy ostudzić :)  No i już zabieramy się do naszych bułek. Dzielimy ciasto na kulki(...)wyrabiamy i wałkujemy Nakładamy farsz, zlepiamy dokładnie i układamy sklejeniem do dołu, na blaszkę z papierem. Smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy lub nie jakimś ziarnem i nacinamy. Tak przygotowane bułki pieczemy 30 min w 200 st. C Po upieczeniu można zjeść bez niczego, zabrać na piknik, do pracy, w podróż....dwa dni nic im sie nie stanie :) Gdy czekałem na wypiek

chleba naszego
Muszle z mięsem mielonym 117

Niby zwykła zapiekanka makaronowa, a jednak nie aż tak. Od zwykłej zapiekanki różni się lekkością, jaką daje sos pomidorowy, pozbawiony gęstych dodatków. Nawet ten ser jakiś

Kucharzyca
Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem 165

cukinię. Smakuje oczywiście tak samo jak ta podłużna ale zawsze inaczej i fajniej prezentuje się na talerzu. składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy ok 10 cm 500 g mięsa mielonego z indyka 125 g ryżu (1 większy woreczek) 1 cebula majeranek sól,pieprz olej do smażenia starty ser żółty do posypania sos pomidorowy 1 puszka pomidorów krojonych sól(...)środku i odstawić do góry nogami na ściereczce aby spływał sok. Ryż ugotować, osączyć i przestudzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju. Następnie dodać mięso mielone z indyka. Smażyć aż z patelni odparują płyny, dobrze doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem. Potem dodać ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba

Monia miesza i gotuje
pieczone uda kurczaka na termoobiegu... 163

lodówki na 1 godzinę nagrzać piekarnik lub urządzenie do pieczenie /u mnie frytownica Philips Airfryer z termoobiegiem/ na 180 C, termoobieg, włożyć udka i piec bez przykrycia 15 minut, następnie na 150 C piec 30 minut sprawdzić czy kość się luzuje, jeżeli tak to jest upieczone mięso - udka są chrupiące, wypieczone...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pide z mięsem mielonym (Pide mit Hackfleisch) 113

(wołowina, drób, mix) 3 cebule - pokroić w kostkę 2 - 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona - pokroić w kostkę 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 5 łyżek przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku I. Do mąki dodać sól. Drożdże pokruszyć do miseczki, zasypujemy cukrem i mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłej(...)oliwę i wodę. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1-1,5 h w ciepłe miejsce. II. W tym czasie robimy farsz: Mielone wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy cebulę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa dorzucamy paprykę i doprawiamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Możecie do farszu dodać także zieloną pietruszkę. III. Piekarnik nagrzewamy do temperatury

Kuchnia smaków
Klops - najprostszy 161

Składniki ; około 80 dag mięsa mielonego z łopatki, ale może być pół na pół z boczkiem ( wieprzowe) 3 jajka 2 cebule, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka mielona smalec do smażenia  kilka pieczarek kilka łyżek kaszy manny Przygotowanie : Mięso zmielić, pieczarki pokroić bardzo drobno i przesmażyć na smalcu razem z pokrojoną drobno cebulą(...)przeciśniętym czosnkiem, tak by stały sie szkliste, tzn. straciły surowiznę Do mięsa dodać kaszę mannę, roztrzepane jajka, przestudzone pieczarki, cebulę z czosnkiem - wyrobić Doprawić solą i ziołami, ponownie wyrobić Przełożyć do foremki wyłożonej folią aluminiową Piec w temp 180*C przez około 50 min. Jeszcze ciepły klops wyjąć z foremki i zdjąć folię z mięsa, po zupełnym wystudzeniu trudniej

Proste Potrawy
Pieczony boczek 157

szynka gotowana oraz pieczony boczek. Staram się kupić jak najchudszy. Mój pachnie kminkiem i czosnkiem. Wspaniale komponuje się z chrzanem...  Składniki: 1,5 kg chudego, surowego boczku, 1 łyżka soli lub przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu szczypta pieprzu 1 łyżka majeranku 2 łyżki kminku kilka ząbków czosnku 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka mielonej papryki Boczek umyć. Ząbki(...)czosnku obrać, pokrój w plastry. Naszpikować nimi mięso, robiąc otwory końcówką noża. Następnie boczek natrzeć olejem, a następnie solą (przyprawą warzywną), pieprzem, majerankiem, kminkiem i papryką. Odstawić do lodówki na 1 godzinę lub nawet na całą noc, aby mięso przeszło przyprawami. Następnego dnia przełożyć mięso do brytfanki, wstawić do piekarnika o temperaturze 180 o C około 1,5 godziny. Upieczony

Czerwień i błękit
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 200

przykrycia. Wyciągnąć łososia (nie będzie do końca ścięty) , mięso oddzielić od skóry, dzieląc je na małe kawałki. Wymieszać delikatnie (żeby pozostały kawałki łososia) z farszem pieczarkowo-cebulowym. Doprawić solą oraz pieprzem. Spróbować, w razie potrzeby znów doprawić. 250 ml mleka 500 g świeżego filetu z łososia ze skórą sól morska, świeżo mielony czarny pieprz W misce roztrzepać widelcem żółtko(...)odrobiną wody. 1 surowe żółtko Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż na dwa prostokąty – jeden węższy, drugi szerszy, ale oba o tej samej długości (węższy ma mieć szerokość 11 cm, a szerszy 14 cm). 275 g ciasta francuskiego Mniejszy płat ciasta francuskiego położyć na blachę do pieczenia i nakłuć gęsto widelcem (dzięki temu para

Moja Delicja
Makaron z Klopsikami w Sosie Pomidorowym – Spaghetti 146

przygotowaniu więc polecam wypróbować przepis powinien każdemu smakować kto lubi dania z makaronu i mięsa:). Będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti lub innego na klopsiki: 500 g mięsa mielonego -  ( użyłam 250 g wieprzowego i 250 g wołowego) 2 jajka 50 g bułki tartej (około 5 łyżek) 70 g sera żółtego 2 łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz(...)przygotuję klopsiki: Do miski daję mięso mielone , jajka , bułkę tartą , natkę pietruszki , ser żółty , doprawiam solą (dwie szczypty ) i pieprzem (dwie duże szczypty ) . Całość dokładnie wyrabiam dłonią tak żeby powstała jednolita masa (można wymieszać dokładnie łyżką). Z tak przygotowanej masy formuję w dłoniach klopsiki o wielkości orzecha włoskiego. Biorę w dłonie troszkę mięsa ( masy ) i turlając w dłoniach formuję

Uwaga Babcia Gotuje
Zapiekanka z pulpecikami, cukinią, marchewką i kaszą pęczak 115

osób: 1 woreczek kaszy pęczak (100g) 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2 marchewki 1/2 cukinii 1/2 dużej czerwonej cebuli 2 i 1/2 szklanki wody sól, pieprz natka pietruszki bułka tarta Marchewki oraz cukinię obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Mięso mielone przełożyć do miski. Przyprawić solą, pieprzem oraz natką pietruszki (może być(...)piłeczki ping-pongowej. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć mięsne kuleczki, następnie wsypać suchą kaszę i dodać warzywa. Całość posypać solą oraz pieprzem. Następnie zalać 2 i 1/2 szklanki wody. Piec bez przekrycia przez około 70 minut w 180°C (woda do końca nie wchłonie się w kaszę). Taka zapiekanka najlepiej smakuje kilka godzin po upieczeniu (lub na drugi dzień), ponieważ

Ugotować