pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:236/315)

Pieczony schab z kością 150

się z tymi esencjami chociażby po to, żeby móc swoje zdanie wyrobić. Bo, z tego co widzę w internecie, najwięcej krytykują ci, którzy w ogóle w rękach tego nie mieli. O próbowaniu nie wspominając... Przed nami zatem jeszcze dwie esencje do spróbowania (w sumie pięć), a tymczasem zapraszamy na niesamowity schab z kością. Takim obiadem nikt by nie pogardził. Potrzebujemy(...)naczynia żaroodpornego i bez przykrycia pieczemy około 70-80 minut w 200 stopniach. W połowie czasu mięso odwracamy na drugą stronę. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy na pojedyncze kotlety. W rondelku rozpuszczamy esencję do sosu pieczeniowego Knorr w 250 ml wody. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu cebulkę pozostałą z pieczenia schabu. Podajemy z czym lubimy

Marder&Marder Manufacture
Orzechowe makaroniki dla niespodziewanych gości 166

makaroniki nie są przesadnie słodkie, a wyglądają zniewalająco (jak makaronikom przystało). Skusicie się na taką opcję...? Orzechowe makaroniki z kremem marchewkowo-cytrynowym Składniki: (na 20 złożonych makaroników) 125 g mielonych orzechów laskowych 125 g cukru pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek krem: 250 g serka mascarpone 100 g curdu marchewkowo-cytrynowego dodatkowo: 60 g curdu(...)dokładnie połączyć. Masa nie powinna być zbyt lejąca, ale też nie całkiem sztywna. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką 8 mm, wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia koła tej samej wielkości. Odstawić na 1 godzinę, aby utworzyła się skorupka. Piec w 150 st. C. przez 15-20 minut. Wystudzić, delikatnie zdjąć z blachy. Curd zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Buraki faszerowane 180

Składniki: 8 - 10 dużych buraków 30 dag mięsa mielonego ser feta łyżeczka suszonego oregano skórka otarta z cytryny sól, pieprz cebula Wykonanie: Obecnie możemy kupić już ugotowane i obrane buraki, jeśli jednak nie macie takich w swoim sklepie, należy je umyć i ugotować bez obierania, najlepiej w szybkowarze. Wówczas od momentu zagotowania, na minimalnym gazie powinny spędzić(...)Wszystkie składniki wraz z serem feta dodajemy do mięsa doprawiamy i mieszamy. Nakładamy do wydrążonych warzyw, przykrywamy odciętymi częściami buraka i układamy w naczyniu żaroodpornym. Możemy odrobinę podlać wodą. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut.  Po upieczeniu, wyjmujemy i podajemy na rukoli :) Smacznego

Taste Of My Day
Burgery z indyka, z cukinią, dynią w towarzystwie grillowanych warzyw i jabłka 163

mielonego mięsa z indyka zagrodowego cukinia baby kawałek dyni czerwona cebula solidna łyżeczka suszonego koperku szczypta kurkumy i curry 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego pół łyżeczki mielonej kolendry sól himalajska do smaku natka pietruszki, posiekana drobniutko pół łyżeczki octu balsamicznego Do serwowania rukola czerwona cebula burak upieczony w folii, zimny jabłko cukinia(...)Dodaj do całości. Wymieszaj. Wsyp siemię lniane. Wymieszaj tak ,by wszystkie składniki ładnie się połączyły. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formuj kulki i lekko je spłaszczaj na papierze do pieczenia. Układaj burgery na blasze w równych odstępach, możesz spłaszczać widelcem. Piecz w piekarniku w 190 stopniach około pół godziny. Możesz więcej to zależy od wielkości Twoich burgerów

Z Kuchni Do Kuchni
Quiche z kurkami i kurczakiem 184

pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę 2 łyżeczki octu balsamicznego 1/2 łyżeczki cukru 4 całe jajka 250 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu sól, świeżo mielony pieprz 40 g tartego sera grana padano CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, sól, cukier i zioła prowansalskie. Dodajemy jajko(...)stopni Celsjusza. W misce mieszamy jajka, śmietankę, tymianek i rozmaryn, doprawiamy odrobiną soli. Na schłodzony spód wykładamy przestudzony farsz, zalewamy jajeczną masą, całość posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut, aż farsz się zetnie, a wierzch ładnie zarumieni. Przed krojeniem należy odczekać co najmniej 25 minut, aby farsz nam się nie rozpadł a najlepiej pozostawić do całkowitego

My Culinary Art
Sernik mango na spodzie z karmelizowanych orzechów włoskich 567

narzeczonym zajadamy się nim na tarasie z ulubioną książką w dłoni. Polecam na każdą małą i wielką okazję. Składniki (na tortownicę o średnicy 22 cm): 600 gram sera trzykrotnie mielonego 1 średnie dojrzałe mango, obrane i zmiksowane na mus 4 jajka 1/2 szklanki cukru 4 łyżki budyniu śmietankowego 1 laska wanilii (na przykład ta ze sklepu Owocowy(...)malakserze na drobne kawałki. Ser, zmiksowany mus mango, cukier, budyń i ziarenka wanilii dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wysypujemy orzechy i ugniatamy łyżką. Następnie wylewamy masę serową. Ja zrobiłam na moim serniku dodatkowo esy-floresy z części musu z mango. Formę wkładamy

Mango Papaja
Mini serniczki z malinami i mandarynka-Mini Käsekuchen 192

dzialac.Z tym wiekszym apetytem zasiada do swiatecznego stolu.Nasza pomoc ograniczy sie tylko do obslugi piekarnika. Skladniki na 10 lub 12 serniczkow (zalezy od wielkosci foremek): 500 g twarogu 3x mielonego 1 duze jajko 1 pelna lyzka maki pszennej 3 lyzki stewii lub 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy lub esencja waniliowa 1 malutka mandarynka garstka mrozonych malin Skladniki(...)malenkie kawalki mandarynek delikatnie je wniatajac. Do pozostalych foremek lekko wciskamy po 3 malinki. Foremki ustawiamy na blaszce i wkladamy do nagrzanego piekarnika.Natychmiast zmniejszamy temperature do 120 ° C i pieczemy serniczki 30 minut. Studzimy na kratce.Przechowujemy w lodowce.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych 208

suszone pomidory z zalewy (osączonych) około 50 g pistacji 5-6   plastrów szynki dojrzewającej ½ cebuli czerwonej Panierka: 1 szklanka płatków owsianych   Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Cebulę, szynkę, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę(...)upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Aby mięso nie było Zyt suche w połowie czasu pieczenia możecie nakryć je papierem do pieczenia. Pieczemy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach.     insertCookd("0374823561173cf2cb8062e2ff4a6747

Mania Gotowania
Domowe mini burgery z grilla 197

łyżeczka suszonego lubczyku, ok. 2 łyżki czarnego sezamu, burgery 10 szt.: 0,5 kg tłustego mielonego mięsa wołowo -wieprzowego, 2 ząbki czosnku, 1,2 łyżeczki soli, ½ łyżeczki soku z limonki, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, ponadto po 10 plasterków: pomidora, cukinii (najlepsza podłużna młoda o średnicy bułek), białej(...)sezam na płaski talerz i docisnąć do niego wilgotna część ciasta. Bułeczki układamy na podsypaną mąką blasze, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 20 min. Pieczemy ok. 15 min w 190°C. Burgery: Czosnek kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa, dodajemy sok z limonki, doprawiamy solą, pieprzem chili i mieszamy. Formułujemy ok. 10 szt. krążków

Moniki Smakołyki
Odrywany chlebek z pesto szpinakowo słonecznikowym i fetą 148

pull apart bread, postanowiłam zrobić go w wersji wytrawnej z pesto i fetą, a do jednego dołożyłam pomidora i muszę wam przyznać, że chlebek wyszedł przepyszny więc jak tylko będziecie mieli ochotę na upieczenie chleba koniecznie wypróbujcie ten przepis :) Składniki :  -20 g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru  - 2/3 szklanki mleka - 2 szklanki mąki (ja użyłam połowę żytniej razowej(...)rozwałkować na duży kwadrat, pokroić ciasto na małe kwadraty (mogą być nierówne) każdy posmarować pesto i posypać fetą, kwadraty układać na blaszce, ja do jednego chlebka dodałam pomidora, piec ok 40 minut w temperaturze 175 stopni

zdrowa vege kuchnia
Pełnoziarniste pierniki 189

przypominam, że stewia której używam słabo słodzi, więc najlepiej spróbujcie surowego ciasta, takie też jest dobre;) ) Sposób przygotowania: Miód, stewię, oliwę i żółtka ucieramy mikserem otręby i płatki owsiane mielimy na pył mieszamy suche składniki (otręby, płatki, przyprawę do piernika, amoniak, kakao) dodajemy je do żółtek i miodu, mieszamy białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je do ciasta mieszamy(...)chciałam żeby wyszło jak najwięcej pierników, a do tego miałam czas i ochotę, żeby się tak bawić w ciągłe wałkowanie;) wykrawamy pierniki wykładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pieczemy około 10 minut w temp. 150 stopni (przypominam, że moje pierniki były bardzo cienkie, poza tym każdy piekarnik działa inaczej, dlatego należy kontrolować sytuację, żeby nasze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rabarbar i kruszonka 153

się umieją bawić. Dziś chciałam się bawić tak jak oni i zrobiłam... RABARBAR POD KRUSZONKĄ    Potrzebne 5 łodyg rabarbaru 8 łyżek cukru 4 łyżki wody 1 torebka mielonego cynamonu Na kruszonkę 110g cukru 110g masła   180g mąki tortowej cynamon Na polewę 1/2 opakowania budyniu waniliowego   350ml mleka 1 laska wanilii [lub jeśli nie jesteście(...)brązowo-złoty. Anglicy podają crumble ze słodkim sosem, który nazywają custard. Ja jednak miałam dziś dużo pracy na ogródku, więc poszłam na łatwiznę (normalnie custard wymaga dużo czasu przy piecu) i zrobiłam podróbkę: pół woreczka budyniu przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, ale w 350ml mleka. W trakcie podgrzewania dorzucamy ziarenka wanilii. Deser podajemy gorący, obficie polany sosem, koniecznie z czymś

les mirabelles
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 278

podobnie jak przygotowuje się steka. Mięso wychodzi soczyste i naprawdę pyszne. Jego smak możecie dodatkowo podkręcić różnymi ziołami i przyprawami, np. mieloną wędzoną papryką, nasionami kopru włoskiego czy mielonym zielem angielskim. Takiego kurczaka przygotowałam do sałatki z pomidorów i brzoskwiń w tym przepisie . Druga metoda polega na owinięciu piersi kurczaka plasterkiem szynki lub boczku , który zapobiega wysychaniu mięsa(...)okazji odrywając od dna patelni przypalone kawałki - to one mają najwięcej smaku). I tak oto w 20 minut otrzymacie naprawdę smakowity obiad. Saltimboccę polecam Was szczególnie w zestawieniu z pieczonymi ziemniakami oraz rukolą doprawioną solą i sokiem z cytryny.  Cytrynowa saltimbocca z kurczaka przepis własny na 4-6 porcji czas przygotowania: 20 min. Składniki: ok. 500 g piersi

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczone gołąbki 312

Składniki : średniej wielkości kapusta włoska około 500 g mielonego mięsa – wieprzowe lub wieprzowe-wołowe 1 paczka ryżu jajko 1 cebula przyprawy – sól, pieprz, czosnek, majeranek 1 szklanka bulionu (w ostateczności może być z kostki rosołowej) łyżka masła sos pomidorowy Przygotowanie: Gotujemy ryż, krócej niż zazwyczaj – może być lekko twardy. W wielkim garnku musimy obgotować kapustę(...)muszą być ładne i całe), a na nich układamy nasze gołąbki. Podlewamy całość szklanką bulionu, dodajemy łyżkę masła i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok. 170-180 stopni i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny, na ostatnie 20-30 minut, zdejmujemy pokrywkę (i możemy nieco zwiększyć temp.). Gotowe gołąbki podajemy polane sosem pomidorowym – gotowym, lub wykonanym samodzielnie (opis

Ugotuj to sam ...
Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą 202

mąki pszennej 550 szczypta soli 42 g drożdży 110 g cukru 100 g roztopionej margaryny Palma w złotym opakowaniu 2 jajka 100 ml letniego mleka 1 łyżeczka  mielonej skórki pomarańczowej 2 łyżeczki   domowej esencji waniliowej 1/2 łyżeczki kardamonu 1 białko Nadzienie: 100 g czekolady 50 g suszonej żurawiny 50 g moreli 50 g roztopionego masła 3 łyżki(...)wymiarach mniej więcej 30 x 50 cm. Całość smarujemy masłem, posypujemy cukrem, morelami, czekolada i żurawiną. Ciasto zwijamy w rulon wdłuż dłuższego boku. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim ciasto formując wieniec. Następnie ciasto nacinamy ostrym nożem co 3 cm, nie rozcinając go do końca. Każdy nacięty kawałek delikatnie obracamy

Kulinarne przygody Gatity
Cannelloni z mięsem pod beszamelem 196

przykrywka i gotowac ,az warzywa zmiekna.Im dluzsze gotowanie,tym smaczniejszy sos.Gdy warzywa zmiekna sos zblendowac do mielonego miesa dodac jajko ,sol pieprz i bardzo dokladnie wymieszac na drugiej patelni rozgrzac maslo ghee i zeszklic pokrojona w drobna kostke cebule i czosnek.Dolozyc mielone mieso i smazyc,caly czas rozgniatajac widelcem mieso,az straci kolor surowizny  do miesa(...)rownomiernie rozprowadzic na ulozonych w naczyniu rurkach.Sos musi szczelnie pokryc wszystkie cannelloni,w innym wypadku rurki wyschna i pozostana nieupieczone startym na tarce parmezanem oblozyc rownomiernie cala zapiekanke piec w 200°C 30-40 minut,do zrumienienia zapiekanki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet z kurczaka z grzybami 248

400g wątróbki drobiowej 1 cebula 1-2 garści suszonych grzybów 1 ugotowana marchewka 3 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 2 łyżki majeranku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka pieprzu mielonego 1 płaska łyżka soli (staram się mało solić…) 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia 1. Dzień wcześniej grzyby namoczyć w zimnej wodzie grzyby. Zostawić(...)marchewkę, cebulę z grzybami i wątróbką zmielić dwa razy. Dodać przyprawy i żółtka i dobrze wymieszać. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i kilka razy delikatnie uderzyć foremką o blat, aby masa dobrze się rozłożyła. Wierzch posmarować olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 60 minut

UgotujmyTo.pl
Gołąbki z młodej kapusty - lekkie i dietetyczne 249

chudego mięsa - w moim przypadku szynka wieprzowa, 1 szklanka suchego białego ryżu , 1 jajko , 1 mała sucha bułka , 1 łyżka musztardy francuskiej , 1 czubata łyżeczka imbiru mielonego , sól , pieprz świeżo zmielony , 1 łyżka majeranku , pół szklanki zimnej wody , oraz 1 większa młoda kapusta . Kapustę obrać z wierzchnich, brzydszych liści. Obgotować ją lekko zdejmując(...)końcówki kapusty. Liście zapobiegną przywieraniu gołąbków. (Można podlać je szklanką bulionu lub wody.) Ja używam glinianego tzw. rzymskiego garnka. Warto sobie taki sprawić, gdyż jest najlepszy do pieczenia na przykład gołąbków. Nie trzeba niczym podlewać mięsa, gdyż garnek przed użyciem moczy się w wodzie. Podczas pieczenia naczynie oddaje swoją wilgoć. Formę przykryć i wstawić

Codzienna kuchnia niecodzienna