pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:221/291)

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i cukinią. 209

pysznego przepisu na zapiekankę makaronową z mięsem mielonym! Składniki: 500 g makaronów typu świderki 75 g startego sera (do posypania wierzchu zapiekanki) Sos mięsny: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 500 g cukinii 2 średnie cebule 2 średnie marchwie 3 ząbki czosnku 150 g sosu pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Sos śmietanowy(...)mąkę, sól, pieprz, majeranek i dokładnie mieszamy.   W dużym garnku łączymy sos mięsny, makaron, sos śmietanowy i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy do formy żaroodpornej, lub dwóch. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 min, następnie wierzch zapiekanki posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pasztet z dzika 180

Pasztet z dzika Proporcje na 4 foremki po 500 g Czas przygotowania:  4 godziny Składniki: 1000 g mięsa (karkówka, łopatka) z dzika 500 g wątróbki z dzika lub wieprzowej 500 g podgardla 1 garść suszonych grzybów 1 pietruszka 2 marchewki 2 cebule 3 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek jałowca 2 jajka 2 bułki kajzerki 1 łyżeczka(...)składniki będą już zmielone wkładamy je do dużej miski, dodajemy jajka i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremek, na wierzchu układamy plasterki słoniny.  Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka Hamburgerowa 87

Zapiekanka hamburgerowa to bardzo smaczne danie, które z pewnością pokocha cała rodzina. To bardzo łatwe w przygotowaniu danie zawiera wszystkie składniki tradycyjnego hamburgera. Do jej przygotowania potrzebujemy mięsa wołowego lub wieprzowego, w obu wariantach zapiekanka smakuje świetnie. Dodatkowo dodałam do niej uduszoną cebulkę, ogórki kiszone, obowiązkowo żółty ser oraz bułki do hamburgerów. Wszystkie te składniki z pewnością zakupicie w każdym sklepie(...)ogórki, a na nie wykładamy starty na tarce ser żółty. Na wierzch zapiekanki układamy pokrojone w kosteczkę bułki na hamburgery. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-20 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zapiekanka Hamburgerowa pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Żeberka BBQ 130

Jeżeli znudziły Wam się tradycyjne sposoby przygotowania żeberek proponuję skorzystać z tego przepisu. Inspirowany jest on przepisem Jamiego Olivera, a znalazłam go kiedyś w internecie, niestety

Smaki Na Talerzu
Kotlet schabowy w chrupiącym cieście 139

Kotlet schabowy w chrupiącym cieście Pyszny kotlet schabowy nieco inaczej , nie jak zwykle w niedzielnym wydaniu w panierce z bułki tartej . Tym razem jest to soczyste

Ogrodnik w podróży
Faszerowane łódeczki z cukinii 226

cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy - u mnie przyprawa z kurdybanku własnej roboty, majeranek, papryka słodka mielona Wykonanie : Przygotowujemy warzywa(...)przygotuję wpis kiedy indziej :) to na prawdę ciekawe i aromatyczne ziele ! Z łódeczek zbieramy ręcznikiem papierowym wodę, którą wyciągnęła nam sól. Następnie układamy cukinię na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakładamy nasz farsz.  Wstawiamy nasze łódeczki do piekarnika. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem łódeczki dopiero 10 min przed wyciągnięciem z pieca,  po około

Justa próbuje gotować
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 765

makaronu świderki lub rurki, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 2 cebule, 300 g pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki ketchupu pikantnego, 200 g żółtego sera, sól, pieprz, papryka ostra mielona (1 łyżeczka), zioła prowansalskie (1 łyżeczka), olej do smażenia. Sos: 250 ml śmietanki 18%, 3 łyżki majonezu, 3-4 ząbki czosnku,  sól, pieprz,  1 łyżeczka(...)Śmietankę wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła prowansalskie - wymieszać. Zalać sosem zapiekankę, posypać startym żółtym serem i posypać delikatnie ziołami prowansalskimi. Piec około 15 - 20 min. w 180°C. Źródło z niewielkimi zmianami: mojekuchennesmaki linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Klasyczna lazania z mięsem mielonym 149

mojej. Składniki na dużą blaszkę : • 1 opakowanie płatów lazanii • 300 g sera żółtego w kostce Sos pomidorowy mięsny • 800 g mięsa mielonego, u mnie wieprzowe • 2 puszki krojonych pomidorów • 1 cebula • 2-3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • 3 łyżki oleju Sos beszamelowy • 1 litr mleka • 200 g masła • 3 łyżki(...)beszamelowego. • Trzecią warstwę płatów lazanii przykryć sosem i posypać serem żółtym. • Lazania przed wstawieniem do piekarnika powinna poleżeć ok. 30-60 minut, ale można również piec od razu. • Piec w temp. 180 st.C przez 40 minut

To co kocham
polędwiczki wieprzowe faszerowane mozzarellą i suszonym pomidorem 153

przygotowanych samodzielnie) i mozzarelli, odmieni każde danie i nada mu wprost niepowtarzalny smak. Poza tym, takie danie przygotujemy dosłownie w kilkanaście minut, składniki dla czterech osób 800 g polędwiczki wieprzowej ( dwie niewielkie sztuki) 1 gałka mozzarelli 6 suszonych pomidorów z zalewy olejowej szczypta bazylii 2 łyżki masła sól,pieprz marynata 1 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka(...)wstawić do piekarnika), rozgrzewamy masło i układamy mięso, obsmażając je krotko z każdej strony, na złoto brązowy kolor.  Teraz   całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i  pieczemy nasze mięso przez 15-20 minut  ( przykrywając je aluminiową folią). Następnie polędwiczki wyjmujemy z piekarnika, każdą porcję kroimy ostrym nożem na pół  i podajemy

Miód i pieprz
Kiełbasa z pieczoną papryką, kaszą jaglaną i chrupiącymi boczniakami 206

paski dowolnej długości. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, na sypko, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę. Na dużej patelni podsmażamy kiełbasę razem z cebulą. Dodajemy pieczone papryki, pieprz czarny i podsmażamy 2-3 min, delikatnie mieszamy . Następnie dodajemy kaszę jaglaną, całość mieszamy, doprawiamy solą (wcześniej nie solimy, kiełbasa sama w sobie jest słona(...)niezwykły aromat  zawdzięcza wędzeniu dymem bukowo-olchowym na żywym ogniu. Jej wyrazisty smak podkreśla kompozycja czarnego pieprzu, gorczycy i suszonego czosnku. Polska została przygotowana ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, dostarczanego przez zaufanych hodowców, a 100 g produktu uzyskano ze 110 g mięsa

Moniki Smakołyki
Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej 433

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej to danie obiadowe, które koniecznie musicie wypróbować :) Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej – Składniki: 500g mięsa mielonego (wołowina + łopatka wieprzowa) 2 cebule 1 czerstwa bułka 4 łyżki mleka 1 jajko mąka pszenna (do obtoczenia klopsików) 1 duża czerwona papryka 1 mała żółta papryka 1 mała zielona papryka 1 puszka pomidorów(...)dodać bulion i ketchup, doprawić solą, pieprzem i 1 łyżeczką cukru. Smażyć do czasu aż sos odpowiednio zgęstnieje. Klopsiki wyłożyć na talerz, polać paprykowo-pomidorową salsą. Podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! The post Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Żeberka w sosie śmietanowym z leśnymi grzybami 103

Inna odmiana żeberek. W sosie śmietanowym na bazie świeżych grzybów leśnych                Składniki:   1 kg żeberek wieprzowych   sól   pieprz   1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki   1 łyżka majeranku   2 cebule   1 ząbek czosnku   500 świeżych leśnych grzybów   olej   2 listki(...)przeciśnięty przez praskę świeży czosnek. Mąkę rozprowadziłem kilkoma łyżkami zimnej wody i wlałem do sosu, dusiłem jeszcze ok.10 min. Podawałem z sosem grzybowym ze świeżych leśnych grzybów i ziemniakami pieczonymi w ziołach

R'n'G Kitchen
Gołąbki w liściach z kiszonej kapusty 168

trzeba liści już sparzać (gotować),więc same plusy,a do farszu proponuję połowę ryżu zastąpić kaszą jęczmienną-będzie o wiele lepszy-zapraszam do wypróbowania Składniki: 80 dag mielonej łopatki wieprzowej 3-4 cebule 3 woreczki ryżu 3 woreczki kaszy jęczmiennej ok półtora opakowania liści kiszonej kapusty 3-4 ząbki czosnku sól,pieprz ,maggi papryka słodka mielona 2 łyżka smalcu(...)słona więc nie musimy niczym posypywać liści,(na sam wierzch można ułożyć pozostałe liście kapusty lub nawet liście pekińskiej,żeby tylko od wierzchu się nie przypiekły),przykrywamy pokrywką i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godz.ja potem zostawiam jeszcze na ok 1 godz w wyłączonym piekarniku ,żeby sobie "doszły",wtedy ta kapusta się wprost rozpływa   gołąbki nam się pieką

Swojskie jedzonko
Szynka wieprzowa w białym winie 162

znalazłam niczego wartego uwagi, a co nie wymagałoby ode mnie wydania dodatkowej, bezsensownej gotówki. Tym sposobem zapraszam do moich mięsnych wypocin, jakkolwiek by to nie brzmiało. 1kg szynki wieprzowej 3 marchwie 2 spore cebule szklanka wytrawnego lub półwytrawnego białego wina sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 4 łyżki białego wytrawnego, bądź półwytrawnego wina(...)rzymskiego glinianego garnka, szybkowaru, czy dużego rondla i nakrywamy całość podsmażonym mięsem. Zebrane wcześniej zioła i czosnek dokładamy na wierzch i zalewamy wszystko szklanką wina. Jeśli, jak ja pieczemy w rzymskim garnku, wcześniej moczymy go w wodzie przez około kwadrans i wstawiamy potrawę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około półtorej godziny (do kruchości mięsa). Po wyjęciu szynki

Kuchenna Kontrrewolucya
Najlepsze przepisy na kurki 152

duża lub średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Kurki umyj i dokładnie oczyść. Ps. Błyskawiczna metoda czyszczenia(...)następnie umieść w misce. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym tymiankiem. Dodaj oliwę z oliwek. Ilość wedle uznania. Całość wymieszaj łyżką i wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 250 C przez 20 – 25 minut. Kurki oczyść, przepłucz pod bieżącą wodą, następnie je osusz. Natkę pietruszki posiekaj. Boczek pokrój w dużą kostkę. Z bobu pozbądź się skórek

Moja pasja smaku