pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:47/203)

Zupa krem z pieczarek 114

Ostatnio rozsmakowaliśmy się w kremowych zupach, więc chętnie poszukujemy na nie nowych pomysłów i inspiracji. W tej główną rolę odgrywają pieczarki, które doskonale współgrają z tymiankiem

niecodziennikpary
Kotleciki z kaszy gryczanej i sera białego z pieczarkowym sosem 120

tanie danie. Do tego sos pieczarkowy. Ja dodatkowo zjadłam z ogórkiem kwaszonym, który też świetnie pasował. Domowa kuchnia w najlepszym wydaniu. Kotleciki z kaszy gryczanej i sera białego z pieczarkowym sosem Składniki: 100 g kaszy gryczanej palonej 250 g białego sera 1 cebula 1 łyżka oleju 1 cebula 2 jajka 4 łyżki posiekanych ziół ( pietruszka, koperek, szczypiorek) 1 łyżka

Smaczny zeszyt
Sos pieczarkowy 125

Opis Sos pieczarkowy : Sos pieczarkowy to pyszny kremowy sos, który jest moim najbardziej ulubionym sosem. Jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania. Pasuje do bardzo wielu dań i będzie ich idealnym dopełnieniem. Można podawać go np. z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem, ziemniakami, plackami ziemniaczanymi, mięsem lub gołąbkami. Jest jednym z najpopularniejszych sosów, jakie dodajemy do naszych potraw. Pamiętajcie, aby osiągnąć(...)Następnie dodajemy ją również ostrożnie do gotującego się bulionu. Całość gotujemy, cały czas mieszając przez około 1 minutę. Na samym końcu sos doprawiamy do smaku czarnym pieprzem. Artykuł Sos pieczarkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szybki Gulasz pieczarkowy 405

Szybki Gulasz pieczarkowy Bardzo prosta do zrobienia potrawa z aromatycznymi pieczarkami. Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        ½ kg pieczarek ·        Cebula ·        Sos w słoiczku pieczarkowy ·        Sól ·        Pieprz(...)cebule. 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. 4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.   Gdy mięso jest miękkie łączymy z grzybami. 6.   Wlewamy sos pieczarkowy i 5 minut gotujemy. 7.   Można podawać z ziemniakami, kopytkami lub kluskami śląskimi. 8.   Danie gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pierogi i uszka z pieczarkami i cebulką 139

Mmmm… już myślami jestem przy wigilijnym stole i zajadam się domowym, czerwonym barszczem z uszkami z pieczarkowym farszem oraz drożdżowymi pasztecikami z kapustą i grzybami . Po nich będzie czas na pierogi ruskie i pierogi(...)pieczarkami. Moja babcia Krysia – autorka najlepszego ciasta na pierogi i uszka , co roku przygotowuje pierogi z pieczarkami i przyznam się szczerze, że nie wyobrażam sobie bez nich świąt. Pieczarkowy farsz przebija na głowę farsz z kapusty i grzybów, mimo że też go uwielbiam. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jeść pierogów lub uszek z takim farszem to koniecznie musicie

Be Fit Be Strong
KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 232

które zostały z poprzedniego obiadu. Krokiety świetnie smakują podane w towarzystwie surówki (u mnie:  SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA ) lub/i sosami, np. pieczarkowym (przepis:  UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY ). Składniki: 500 g ziemniaków 200 g twarogu półtłustego 1 cebula 1 duże jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka + 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku sól, pieprz olej

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 232

które zostały z poprzedniego obiadu. Krokiety świetnie smakują podane w towarzystwie surówki (u mnie:  SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA ) lub/i sosami, np. pieczarkowym (przepis:  UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY ). Składniki: 500 g ziemniaków 200 g twarogu półtłustego 1 cebula 1 duże jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka + 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku sól, pieprz olej

Kuchnia MagdaLeny
Romantyczne danie 178

Romantyczne danie Idealna kompozycja smaków. Mięso nadziewane brokułem w pysznym sosie pieczarkowym. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        Brokuł ·        Jedno opakowanie mini kuleczek mozzarelli ·        Olej do smażenia ·        30 dag pieczarek(...)upieczeniu mięso kroimy w plastry, układamy w naczyniu tak, żeby w środek wlać sos pieczarkowy. 16.                     Danie gotowe. 17.                     Smacznego

Kulinarna Chwila
Mielone wołowe, faszerowane pieczarkami z mozzarellą 156

patelni Smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu i dość głębokim tłuszczu , żeby zdążyły się upiec w środku . Gotowe serwujemy na gorąco , najlepiej z sosem pieczarkowym . Chociaż na zimno na kanapkach też smakują rewelacyjnie Smacznego ! Artykuł Mielone wołowe, faszerowane pieczarkami z mozzarellą pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 148

Roladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny(...)docinamy do końca), rozkładamy, a następnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą, aby otrzymać duży płat mięsa. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa wykładamy około 1/3 porcji farszu pieczarkowego i rozprowadzamy go po całym mięsie. Najpierw składamy boki, a następnie zwijamy w rulon. To samo powtarzamy z pozostałymi polędwiczkami. Gotowe roladki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Z wierzchu nacieramy

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 148

Roladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny(...)docinamy do końca), rozkładamy, a następnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą, aby otrzymać duży płat mięsa. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa wykładamy około 1/3 porcji farszu pieczarkowego i rozprowadzamy go po całym mięsie. Najpierw składamy boki, a następnie zwijamy w rulon. To samo powtarzamy z pozostałymi polędwiczkami. Gotowe roladki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Z wierzchu nacieramy

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone mielone z serowym środkiem z sosem pieczarkowym 150

Zwykłe kotleciki w zdrowszej wersji – pieczone. Zamiast większej ilości bułki tartej dodałam sypką kaszę mannę. W środku ciągnący ser, podane z pysznym sosem pieczarkowym. Gwarantuję zasmakuje Wam taki obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka(...)łyżki świeżej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g żółtego sera Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 2 cebule 1 szklanka śmietanki 36% Sól Pieprz Ser żółty kroimy w słupki. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz świeżą natkę pietruszki. Wbijamy

VioletoweKucharzenie
Mięso z indyka, które oczaruje Twoich bliskich – przepisy 153

indyka, sprawdź przepisy, które przygotowaliśmy wspólnie z serwisem internetowym Najlepszewkuchni.pl . Indyk w sosie pieczarkowym To proste w przygotowaniu danie obiadowe na pewno przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznego sosu pieczarkowego. Gotowa potrawa świetnie komponuje się z ryżem, kaszami, makaronami czy ziemniakami. Składniki: 1 pierś z indyka 500 g pieczarek 3 średnie cebule 2 szklanki śmietanki 30% kilka łyżek masła niewielka

Kuchcik gotuje
Wytrawny placek pieczarkowy 146

Wytrawny placek pieczarkowy to obowiązkowy towarzysz każdych świąt i przyjęć Obowiązkowy, ponieważ smakuje każdemu – tym młodszym i tym starszym smakoszom. Obowiązkowy, bo zaskakuje wyjątkowym smakiem. Fakt, wymaga trochę pracy, ale uwierzcie mi, nie pożałujecie Wytrawny placek pieczarkowy przepis na blachę o wymiarach 39 cm x 26 cm Ciasto 500 g mąki 250 g masła 5 żółtek 1 łyżeczka proszku(...)odchodzą” od blaszki. Placek najlepiej smakuje po całkowitym wystygnięciu, najlepiej na drugi dzień, ale jest tak pyszny, że rzadko kiedy tak długo pozostaje w domu. Smacznego;) Artykuł Wytrawny placek pieczarkowy pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem 259

Kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym i rozmarynem To jedna z moich ulubionych wersji sosu pieczarkowego. Pysznie kremowy, gęsty i aromatyczny za sprawą rozmarynku. Rozmaryn wspaniale nadaje się do tego typu potraw. Dzisiejszy sos pieczarkowy z serkiem topionym nie należy do dań lekkich. Dlatego rozmaryn stanowi tu idealny dodatek. Dlaczego? No cóż… Dzięki zawartości aktywnych substancji pobudza wydzielanie żółci

Słodkie okruszki