porcji 2 podwójne piersi z kurczaka 15 dkg małych pieczarek 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 szklanka śmietany kremówki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 3-4 ząbki czosnku 2 szalotki 3 łyżki oleju 1 łyżeczka oregano 1/2 pęczka natki pietruszki po 10 sztuk zielonych i czarnych oliwek ( opcjonalnie ) sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : M ięso pokrój na średnie(...)czosnek i szalotkę. Po chwili dodaj pokrojone w paski obie papryki i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj ( opłucz je wcześniej i osącz z wody ) przekrojone na połówki pieczarki. Smaż 5 minut. Następnie dodaj mięso, wlej bulion i wsyp oregano, wymieszaj. Wrzuć oliwki, wlej śmietanę , dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś przez 10 minut. Na końcu posyp umytą
Przepisy i porady kulinarnemakaronu (u mnie pełnoziarniste penne) garść mrożonej cukinii lub kawałek świeżej garść mrożonej papryki lub 1 mała świeża (u mnie czerwona) mały słoiczek ajwaru (ja dałam domowy) kilka pieczarek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Podsmażyć na łyżce oleju z odrobiną soli. Następnie dodać
Fabryka pomysłówPokrótce...boskie <3 Składniki 4 filety drobiowe (po 200 g) 5 łyżek mąki 1 duża cebula 500 ml bulionu warzywnego 200 g pieczarek 200 ml śmietany 18% (słodkiej) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę(...)zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Wrzucamy do bulionu. Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy. Do sosu wrzucamy filety i dusimy na małym ogniu przez 30 min. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G KitchenLubię sałatki z niewielką ilością składników, ponieważ są szybkie i smaczne. Ta jest jedną z nich - smakuje rewelacyjnie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1 por (biała część; średni) Dodatkowo: sos czosnkowo-ziołowy ( Develey ) (*) sól, pieprz Pieczarki ugotować (w osolonej wodzie) i po ostudzeniu posiekać
Di gotujepostny obiad Składniki 40 dkg makaronu 1 puszka czerwonej fasoli 70 dkg pieczarek 2 cebule 4 jajka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 serek wiejski sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Zapiekanka z pieczarkami i fasolą
czarrna od kuchnisię na ich przyjęcie. Wystarczy 30 min w czasie kotowania makaronu i jego odcedzania. Składniki 250 g makaronu gwiazdki (nic się nie stanie, jak dodacie inny) 150 g pieczarek 3 jajka 5 pomidorów suszonych 20 g zielonego pieprzu marynowanego 100 g sera żółtego 1 mała puszka kukurydzy kilka łyżek remulady duńskiej 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odsączamy. Pieczarki kroimy w kostkę, sparzamy i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Pomidory odsączamy, kroimy w kostkę. Pieprz odsączamy z zalewy, siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy
R'n'G Kitchenciasto. Składniki (2 spody) 400 g mąki 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml wody 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy/oleju Dodatki wędlina salami kukurydza konserwowa papryka cebula pieczarki 1-2 ostre papryczki jalapeno (u mnie takie ze słoika) olej sos na spód pizzy z tego przepisu lub ketchup albo koncentrat pomidorowy sos czosnkowy i pomidorowy(...)smarujemy i układamy nasze spody. Ciasto nakłuwamy widelcem. Każdy ze spodów smarujemy sosem np ja posmarowałam z tego przepisu . Na wierzch jednej pizzy położyłam kilka plastrów szynki, całość posypałam pieczarkami i pokrojoną w piórka cebulą oraz garścią kukurydzy. Na drugim spodzie ułożyłam salami, pokrojoną w kostkę żółtą paprykę, cebulę pokrojoną w piórka i 1 papryczkę jalapeno z zalewy pokrojoną
Piekielna Kuchnia PatiMoja propozycja jest dla osób lubiących pieczarki .Szybka i odchudzona zupka( bez śmietany,gdyż nie przepadam za nią w zupach),którą od czasu do czasu warto sobie zrobić. Składniki: 500 g pieczarek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera por 1 cebula liście laurowe i ziele angielskie wg uznania 1 łyżka masła sól,pieprz makaron Zagotować w garnku
Niespełnione zdolności kulinarnelodówce i ziemniaków, które zostały z poprzedniego obiadu. Krojenie zapiekanki najlepiej wychodzi po kilku godzinach od wyjęcia z piekarnika. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego cebula 300 g pieczarek czerwona papryka 2 łyżki sosu/koncentratu pomidorowego 1,5 kg ugotowanych ziemniaków sól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostra, przyprawa do ziemniaków lub gałka muszkatołowa 1. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki
NA MOIM TALERZUmielone mięso z warzywami, gęsty sos oraz ser. A pomidorowy beszamel jest po prostu obłędny. 12 rurek makaronu cannelloni 3 cebule 300 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki) Kilka pieczarek 1/2 czerwonej papryki 200 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 g żółtego sera Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, chilli Masło do formy Pomidorowy beszamel: 200 g pomidorów(...)łyżka masła 1 łyżka mąki (kopiasta) Ok. 1,5 szklanki mleka Przyprawy: Sól, Pieprz, Lubczyk, Gałka muszkatołowa Natka pietruszki do dekoracji Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystkie warzywa szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmiękną dokładamy mielone mięso. Wszystko mieszamy i podsmażamy. Gdy mięso jest miękkie wlewamy pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią
VioletoweKucharzeniekruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej wersji. By było jak najszybciej i jak najprościej, użyłam ciasta francuskiego, które zdało egzamin celująco. 1 arkusz ciasta francuskiego 250g pieczarek 100g mięsa mielonego 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz jajko do smarowania 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony(...)jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym drobno koperkiem. 3. Każdą rurkę napełniamy przygotowanym farszem, dociskając wąską stroną łyżki tak by farsz jak najbardziej ubić. Każdą rurkę
Szefowa kuchniPatelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron. Farsz 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 por 3 średnie marchewki 2 gałązki selera naciowego 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Dodatkowo 200 ml śmietany (dałam 18%) 100 g startego żółtego sera posiekany szczypiorek Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę(...)pietruszkę i chwilę smażyć. Następnie dodać por pokrojony w półplasterki, seler naciowy, i pokrojone pieczarki. Do warzyw wlać 3/4 szklanki bulionu warzywnego i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa powinny być miękkie. Na każdy naleśnik nałożyć warzywa zwinąć w rulonik i układać w naczyniu do zapiekania. Całość posmarować śmietaną i posypać startym serem. Piec
O kuchni z uczuciemMięso jest kruche i aromatyczne, a do tego ładnie się prezentuje :) Składniki gruby plaster szynki ok 200 g 3 pieczarki 1 cebula kilka gałązek pietruszki 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami
czarrna od kuchniSkładniki ciasto: 15 dkg mąki 10 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 45 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 … Czytaj dalej Tarta z tuńczykiem i pieczarkami
czarrna od kuchniMakaron do garnka a w tym czasie robimy pyszny sos i gotowe... Składniki; 20 dag makaronu ( u mnie świderki) 1 mała marchewka 1 mała cebula sól, pieprz 20 dag pieczarek mały kubeczek śmietany 30 % ( ok. 250 ml) koperek 2 łyżki masła łyżka soku z cytryny Przygotowanie; Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Cebule kroimy w drobną kostkę. Na patelnie(...)wrzucamy masło, dodajemy cebule i marchew. Chwile smażymy, często mieszając. Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki, dodać na patelnie. Smażyć do momentu aż wyparuje cała woda. Następnie doprawić do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny a następnie wlać śmietanę. Energicznie mieszać do czasu aż sos zgęstnieje. Odstawiamy z ognia. W garnku gotujemy makaron według przepisu
Radość kipiąca uśmiechem.