pieczarki - 22435 przepisów (strona:859/1496)

chrupiące, domowe krokiety kapuściano-pieczarkowe: Airfryer hd9240/30 201

łyżka, mleko 400 ml, woda 400 ml, olej rzepakowy 2 łyżki PANIERKA: olej rzepakowy 4 łyżki, tarta bułka 8-10 dag FARSZ: kapusta kiszona 30 dag, cebula 2 średnie, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, tarta bułka 2 łyżki te pyszne domowe krokiety przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy(...)czasu czy temperatury obróbki, ja troche przepisy zmieniam "po swojemu" pokrojoną kiszoną kapustę ugotować do miękkości, odlać nadmiar wody, na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, wsypać pokrojone drobno pieczarki i usmażyć, dodać kapustę, pieprz, i smażyć z 5 minut mieszając, wsypać tartej bułki i wymieszać szybko, zostawić do wystudzenia wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku blendera lub mikserem dokładnie

W Mojej Kuchni Lubię
Obiad z woreczka 8311

nawet największy kulinarny antytalent. Obrać, pokroić, wymieszać, zamknąć w worku i piekarniku. Po filozofii. :) Mięso jest miękkie i aromatyczne, podobnie jak ziemniaki. Smacznego! 1kg ziemniaków 500g polędwiczek wieprzowych 500g pieczarek 3 duże cebule 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa (lub w innych proporcjach według uznania) 4 łyżki oleju 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, podobnie pieczarki. Cebulę kroimy w piórka

Szefowa kuchni
SAŁATKA BROKUŁOWA 136

Zawsze kiedy robię tą sałatkę smakuje lepiej niż poprzednio:)….robi się ją szybciutko i wszystkim smakuje. SKŁADNIKI: 1 brokuł 1/2 op. makaronu ryżowego 1/2 słoika marynowanych pieczarek 1 świeży ogórek 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku pieprz sól Gotujemy brokuł w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy. Ogórka i pieczarki kroimy w plastry, robimy sos: do majonezu wyciskamy czosnek, dodajemy

harrisa
Tort sałatkowy-idealna przekąska na imprezę 1013

swojemu i zrobiłam trzy różne warstwy-pieczarkowa,jajeczną i szynkową-okazało się,ze pasowały do siebie świetnie-goście byli zachwyceni-szczerze polecam SKŁADNIKI: na pierwszą warstwę: 30 dag pieczarek, 70g serka topionego kremowego łyżka oleju sól,pieprz na drugą warstwę: 25-30 dag szynki konserwowej, pół cebuli, 2 ogórki korniszony łyżeczka musztardy, 100 g serka topionego  łyżka majonezu(...)jajek 5-6 rzodkiewek szczypiorek dwie łyżki majonezu sól,pieprz dodatkowo: duży słoik majonezu,jeden chleb tostowy,i wędlina ,jajko,i warzywa do dekoracji PRZYGOTOWANIE: pierwsza warstwa: pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przesmażyć na łyżce oleju,doprawić solą i pieprzem,jak przestygnie to wymieszać z serkiem topionym, druga warstwa: szyneczkę,pół cebulki,i korniszony pokroić w drobną

Swojskie jedzonko
Udka kurczaka pieczone z warzywami. 128

szybki obiad który właściwie robi się sam. Wszystko do jednego "wora" i gotowe! Kto chętny?! Składniki; 3 udka 2 małe cebule 1/4 dyni 20 dag brukselki 15 dag pieczarek pół brokuła 2 marchewki sól, pieprz, słodka papryka, odrobina oleju, świeży rozmaryn Wszystkie warzywa obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Na dno naczynia żaroodpornego powkładać, pokrojone i obrane wcześniej pieczarki

Radość kipiąca uśmiechem.
Boeuf strogonow w moim wydaniu 204

przepisów :). Składniki: - 1 kg wołowiny, u mnie mięso z łaty bez tłuszczu - 3-4 ogórki kiszone - 1 puszka groszku - 1 świeża czerwona papryka - 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego - 10 pieczarek - 1 łyżeczka ostrej papryki - 2 łyżeczki słodkiej papryki - ziele angielskie - listek laurowy - smalec - pieprz  - sól 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy pół kostki smalcu(...)cebulę. Gdy mięso jest już rumiane i obsmażone dodajemy cebule z patelni, zalewamy ok. 2 litrami wody, dodajemy sól, listek laurowy i ziele angielskie, przykrywamy i dusimy.  2. Pieczarki kroimy w cienkie płaty, obsmażamy na tłuszczu, lekko solimy i łączymy z bulgoczącym wywarem, dokładamy przyprawy i ogórka kiszonego pokrojonego w podłużne słupki. Wszystko razem dusimy, mięso powinno być kruche

Apetyczna babeczka
Zawijaski z ciasta francuskiego - nie tylko dla wegan :) 143

kupienia w Lidlu lub w Biedronce) - 2 parówki sojowe z chili z Polsoji - kawałek wegańskiego żółtego sera (u nas Violife do pizzy) - 2 ogórki konserwowe - 3-4 średnie pieczarki - 3-4 suszone pomidory Sałatka (porcja dla 2 osób) - 2-3 liście sałaty masłowej - duża garść rukoli - 1 pomidor - ćwiartka czerwonej papryki - 3-4 orzechy włoskie drobno posiekane - kiełki słonecznika - dressing(...)można było zakleić zawartość naszych zawijasów - w przeciwnym razie ser i inne składniki mogą nam wypłynąć podczas pieczenia. 3. Przygotowane składniki układamy na kawałku ciasta: kawałek parówki, ser, ogórka, pieczarkę i suszonego pomidora i zawijamy w cieście dokładnie zlepiając ze sobą brzegi. Tak przygotowane zawijasy układamy na lekko skropionej olejem blasze i pieczemy około 30 minut, aż ciasto się zarumieni

Bananowe Pole
Burgery po tajsku 190

Szybko, smacznie, znany wszystkim fast-food w innej odsłonie. Składniki: 2 małe czerwone papryczki chilli bez pestek 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 5 średnich pieczarek 500g mielonej wieprzowiny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny kapusta pekińska 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Cebulę, czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze(...)Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku (w razie potrzeby możemy dodać trochę bułki tartej, jeśli masa słabo się klei). Dzielimy na 4 porcje i formujemy kotlety. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni 6-8 minut, odwracając kilkakrotnie. Majonez mieszamy z sokiem z cytryny. Smarujemy

Gotuj z Rumcajsem
Kotlety z kaszy kuskus 259

wrzątkiem. Na szybki piątkowy obiad jak znalazł :D Składniki: pół szklanki kaszy kuskus (ok 100g suchej kaszy) pół cebuli 1/4 czerwonej papryki łyżka posiekanej natki pietruszki 4-5 sztuk pieczarek 2 małe jajka 1-2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej sól, pieprz Kaszę przygotowujemy tak jak w opisie na opakowaniu. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kaszy

Czerwona Porzeczka
Wołowina z warzywami i kaszą orkiszową 120

wołowiny marynata do mięsa: (1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oleju rzepakowego Olejowy Raj , sól morska Falksalt , pieprz czarny) marchew cebula czerwona papryka 1/2 opakowania groszku z puszki 5 pieczarek olej rzepakowy polecamy z Olejowy Raj sól morska pieprz czarny Wykonanie: Kasza : wypłucz dokładnie kaszę pod zimną wodą. Zalej wodą w proporcji 2:1 i dopraw solą morską. Doprowadź(...)wołowinę, zmieszaj z marynatą. Połóż na dobrze rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Czas smażenia zależy od upodobań. Ja robię stopień wysmażenia well, done.  Warzywa : umyj warzywa. Marchew, paprykę, pieczarki pokrój w plastry, cebulę w krążki. Podsmaż na oleju rzepakowym. Dodaj sól i pieprz. Gdy warzywa będą gotowe razem z mięsem przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do rozgrzanego piekarnika

Bike By Life
Sałatka z kurczakiem, porem i pieczarkami 346

kurczakiem. Ta jest wyjątkowo smaczna. Ostry por przełamuje mdły smak kurczaka i kukurydzy. Na prawdę jest godna polecenia! podwójna pierś z kurczaka kostka rosołowa duży por duży słoik pieczarek w natur. zalewie puszka kukurydzy puszka groszku 5 jajek na twardo 4-5 łyżek majonezu łyżka musztardy sól, pieprz Filety z kurczaka umyć, osuszyć i ugotować w wodzie z dodatkiem kostki(...)cienkie półplasterki, posolić i odstawić na kilkanaście min. aby puścił soki. Odcisnąć i dodać do kurczaka. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Jajka obrać i pokroić w niedużą kostkę. Pieczarki pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić do smaku, dodać majonez i musztardę. Wymieszać i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły

Smakołyki Asi
Forszmak 167

więcej płynów otrzymacie pyszną treściwą zupę. Gęsty świetnie smakuje jako gulasz z dodatkiem kaszy. 0,5kg schabu 30 dag kiełbasy 2 cebule papryka czerwona 4 ogórki kiszone 30 dag pieczarek sól, pieprz łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej po kilka liści laurowych i ziarenek ziela ang. olej do smażenia 2 szkl bulionu drobiowego(...)samym tłuszczu usmażyć kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Przełożyć do mięsa. W tym samym rondlu przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka (w razie potrzeby dolać łyżkę oleju) i pieczarki pokrojone w plastry. Dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Następnie przełożyć do garnka usmażone mięso i kiełbasę. Całość podlać 2 szkl gorącego bulionu, wrzucić liście laurowe i ziele ang. Całość dusimy pod przykryciem

Smakołyki Asi
Sałatka z pora i czerwonej fasoli 327

również na większe spotkania jako przystawka. Polecam bo jest pyszna i wyrazista w smaku. Tak jak lubię :) 2 duże pory (jasne części) puszka czerwonej fasolki mały słoik marynowanych pieczarek 6 jajek 3-4 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć, pokroić w półplasterki. Posolić i odstawić na kilkanaście minut(...)puścił sok. Odcisnąć w dłoniach. Fasolkę odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i doprawić do smaku. Odstawić na kilka godzin do lodówki

Smakołyki Asi
ROLADKI Z INDYKA Z PIECZARKAMI OTULONE BOCZKIEM 714

całym domu i pobudzał nasze kubki smakowe.Pyszny obiad na szczególne okazje...u Nas urodzinowe danie dla męża. Składniki:   pierś z indyka - 6 kotletów ok 500-600g pieczarek 1 duża cebula 12 podłużnych plastrów wędzonego surowego boczku sól,pieprz Mięso pokroić na 6 plastrów,delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem.Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w małą kostkę,dodać pokrojone(...)pieczarki i dusić ok 10 min,podlewając przegotowaną wodą.Na końcu posolić,dosyć mocno popieprzyć.Gotowe nadzienie rozsmarować na plastrach mięsa,zwinąć w roladki,każdą z nich obwinąć boczkiem,po 2 plastry na jedną roladkę.Tak przygotowane roladki obsmażyć na patelni z każdej strony,przełożyć na żaroodpornego naczynia i piec ok 50 min w 180st C. Po obsmażeniu na patelni

Niespełnione zdolności kulinarne
Czosnkowa sałatka ziemniaczana z pieczarkami 214

Składniki: 4 większe ziemniaki ( 615g po obraniu), 250g pieczarek, 5 jajek, 1 czerwona cebula, 200g sera feta, puszka groszku (185g po odsączeniu), puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu), 4 ząbki czosnku,  sól, pieprz,  majonez. Przygotowanie: 1. Obrane ziemniaki umyć, pokroić na mniejsze części, zalać wodą, osolić i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić(...)kostkę. 2. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie. Obgotowywać 20minut od zagotowania się wody. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.  3. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gotować 7-8minut od zagotowania się wody. Przelać zimną wodą. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. 4. Ser feta pokroić w kostkę. 5. Czerwoną cebulę pokroić

W kuchni u Moniki