pieczarki - 22435 przepisów (strona:842/1496)

Roladki wołowe z papryką i pieczarkami 159

grillowanych dań proponuję roladki wołowe. Składniki: Wołowina ( dowolna ilość, taką na zrazy którą można pokroić w plastry ) Sól Pieprz Musztarda francuska 1 papryka czerwona 1 papryka żółtka 300 gram pieczarek Plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 cebula Niewielka ilość oleju Bulion / woda 100 ml śmietany 18% Ok. 2 łyżeczek mąki Wykonanie: Plastry wołowiny rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy z jednej strony(...)musztardą. Na każdy kawałek wołowiny układamy plaster szynki, po kawałku papryk. Zawijamy w roladkę i zabezpieczamy sznurkiem. Podsmażamy z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki i pozostałe kawałki papryk oraz cebulę kroimy i przesmażamy. Dodajemy do roladek. Podlewamy bulionem lub wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości ( w tym momencie warto posmakować i ewentualnie doprawić ). Warto użyć szybkowara, skróci

Smaki Ewy
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 155

olej kokosowy tłoczony na zimno  WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku  PROECO pesto rosso oraz oliwa z oliwek  Olitalia /IndexFood pieczarki, u mnie na oko tarty parmezan, który świeżo po starciu trzymam zawsze w szkle ! Nigdy nie używam plastiku do przechowywania parmezanu. To zbyt dobry i wartościowy ser, dlatego też spoczywa sobie(...)pieczenia TEFAL  Rewelacyjna forma, która nie wymaga smarowania i wykładania papierem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ser koryciński – ile dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy  na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z pierożkami tortellini, szynką i marynowanymi pieczarkami. 342

śniadanie do pracy, lekki obiad czy kolację. Polecam :) Skladniki - 200 gram kolorowego tortellini -  pół czerwonej, pół zielonej i pół żółtej papryki - mała puszeczka kukurydzy - 10-12 szt. dużych pieczarek marynowanych Orzech - 40 dkg szynki w kawałku - szczypiorek lub zielona cebulka - sól, pieprz - 2-3 łyżki majonezu Wykonanie Pierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie(...)dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam na sicie do ostygnięcia i odsączenia. Paprykę i pieczarki kroję w kosteczkę, szynkę w paseczki, szczypiorek siekam drobno, dodaję ostudzone tortellini, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaje schłodzoną. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Domowa pizza 158

najpierw moja siostra, ale i ja się w nim zakochałam od pierwszego zjedzenia. Ciasto jest miękkie, puszyste, idealne.  Składniki dodaję zazwyczaj takie jakie mam w lodówce: ser, salami, pieczarki,cebula, papryka. DOMOWA PIZZA  Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2  szklanki letniej przegotowanej wody 2 łyżki oliwy 3-4 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki(...)cukru dodatki: sos pomidorowy do pizzy ( z tego przepisu ) 20o g sera (najlepiej mozzarelli) 1 żółta papryka 1 cebula 3 pieczarki 4-5 plastry salami Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, sól, cukier oraz olej. Mieszamy dodając wodę.  Zagniatamy ciasto tak aby powstała jednolita kula. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (30-40 minut).  Ciasto

Bon appetit mon amie
Solanka czyli Solianka (солянка) 221

wołowego* 250 g salami lub chorizo, pokrojonego w kostkę 3 łyżki oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 puszka pomidorów 1 marchew, starta  1 łyżeczka cukru 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 3 ogórki kiszone, starte 100 ml wody z kiszonych ogórków 15 drylowanych oliwek (zielonych i czarnych), pokrojonych w plasterki 10 g kaparów Do podania: 1/2 cytryny pokrojonej(...)przez przynajmniej 2 godziny (od momentu delikatnego wrzenia), zbierając szumowiny. Wywar powinien mieć wyrazisty aromat wołowiny. Do przygotowanego wywaru dodajemy salami. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy pieczarki, po czym dodajemy je do wywaru. Na patelni rozgrzewamy resztę oleju i podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy marchewkę, cukier i pomidory. Dusimy wszystko razem, aż płyn z pomidorów zredukuje się

Smakowity Blog Kulinarny
Paje z wołowiną i pieczarkami. 167

górników!). Ten mój przepis kojarzy się z niedawnym hasłem tygodnia , tak samo jak klopsiki Marzeny łączą dwa nasze ostatnie zadania :) Składniki: Farsz: 100 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku oliwa sól i pieprz Ciasto: 250 g mąki 125 g masła(...)schować do lodówki. Na dużej patelni zeszklić na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę (3 - 5 minut). Dodać roztarty z solą czosnek. Po kolejnej minucie dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć około 5 minut. Zwiększyć ogień i dodać mięso. Smażyć mieszając kilka minut do zbrązowienia. Dodać pokrojoną w drobną kostkę i zblanszowaną marchew. Dołożyć przecier i przyprawy. Zmniejszyć ogień

zadanie-gotowanie
Gulasz z warzywami 152

szynki bez kości (może być karkówka, łopatka) 1 brokuł 1 cebula 2 średnie marchewki 1 mała czerwona papryka 1 pietruszka kawałek selera 1 gałązka selera naciowego 7-8 pieczarek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2,5 szklanki wody sól pieprz 1 liść laurowy słodka papryka ostra papryka 2 łyżki masła klarowanego Masło roztopić w rondlu i przyrumienić na nim mięso pokrojone(...)kostkę i oprószone solą i pieprzem .Dodać cebulę pokrojoną w piórka i chwilę smażyć. Marchewkę, pietruszkę, seler, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Wszystko zalać wodą, dodać pokrojony, paprykę, seler naciowy, liść laurowy i dusić na wolnym ogniu aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec wkładamy brokuła podzielonego na różyczki i dusimy jeszcze do jego miękkości

O kuchni z uczuciem
Jajecznica a'la omlet z pomidorem i pieczarkami 159

początku spodziewałam się, że wyjdzie omlet, ale wyszło jak wyszło. Bardzo smaczna i sycąca jajecznica z pomidorem i pieczarkami. Składniki: 2 jajka 1 pomidor 2 pieczarki przyprawy: czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, suszony koperek, jarzynka olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy i dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię

Truskawkowa Fiesta
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI 635

sama dawałam składniki "na oko". Wszystko zależy od wielkości Waszego naczynia :) * makaron penne ugotowany al dente * żółty ser starty na tarce o dużych oczkach * czerwona papryka * świeże brokuły * pieczarki * marchewka * sos beszamelowy Wykonanie:  Makaron penne ugotować al dente, przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na to cienka warstwa sosu beszamelowego  (przepis tutaj)  i posypać startym serem. Następnie brokuły(...)podzielone na małe różyczki, papryka czerwona pokrojona w kostkę, znów sos beszamelowy. Kolejno marchewka pokrojona w cienkie plasterki, pieczarki oczyszczone i pokrojone na plasterki i na samym końcu dość dużo startego sera. Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około godzinki.  Niestety zdjęcia gotowej zapiekanki nie zdążyłam już zrobić

Zrób to smacznie
WĘDLINA DROBIOWA Z PIECZARKAMI Z SZYNKOWARA 173

Kolejna smaczna i soczysta wędlina....tym razem w całości drobiowa. Składniki:   ok 70 dag piersi z kurczaka ok 15 dag pieczarek 3-4 ząbki czosnku sól,pieprz 1 czubata łyżeczka przyprawy John 1 czubata łyżeczka przyprawy Kebabczeta  1,5 łyżeczki żelatyny  Umytą i osuszoną pierś z kurczaka dzielimy na dwie części. 50 dag kroimy w kostkę,pozostałe(...)mielimy w maszynce. Oczyszczone i pokrojone pieczarki smażymy na maśle(musi być klarowane),ma to trwać krótką chwilę(ok 3-5 min),chodzi tylko o to by wypuściły swój piękny aromat. Wszystkie przygotowane składniki ze sobą mieszamy,dodajemy sól,pieprz,czosnek,przyprawy oraz żelatynę...dokładnie mieszamy aż masa zrobi się bardzo kleista.Przekładamy do przygotowanego szynkowara,zamykamy i odstawiamy

Niespełnione zdolności kulinarne
makaron penne z sosem pieczarkowo serowym 188

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron penne 250 g pieczarek 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj) 50 ml śmietany, kwaśnej 1/2 cebuli 1 płaska łyżka mąki 1/2 łyżki soku z cytryny ok. 125 ml wody sól, pieprz natka pietruszki wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Pieczarki kroimy w talarki, skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pokrojoną

Domowy Smak Jedzenia
Ratatouille z ryżem 161

ryżem, które zaspokoi nie jedno – nawet to najbardziej wybredne – podniebienie. Składniki: 2 duże cebule 1 cebula czerwona 1 marchew 1 cukinia 1 kabaczek 1 papryka 10-12 pieczarek 6 ziemniaków 500g pomidorów z puszki oliwa z oliwek sól pieprz cukier tymianek Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Na jeszcze chłodny tłuszcz wrzucamy cebulę żółtą i czerwoną pokrojoną(...)jakiś czas. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na spore kawałki, które dodajemy do garnka. Obrane ziemniaki kroimy na sześć i dorzucamy do garnka. Podsmażamy około 5 minut. Pieczarki kroimy na pół i wrzucamy do garnka. Cukinię i kabaczka kroimy w większą kostkę i dorzucamy do pozostałych warzyw. Całość lekko solimy i oprószamy tymiankiem. Podsmażamy około 10 minut mieszając

Jacob Tastes
Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu 147

można dodać do nich podgotowane wcześniej ziemniaki i zupełnie pominąć je w czasie przygotowywania obiadu, a jedynie podać do obiadu taki miks warzywny. Ja wykorzystałam w tym zestawieniu paprykę, pieczarki, cebulę i cukinię, ale sprawdzi się również bakłażan czy wspomniane ziemniaki. Nie polecam pomidora, który puszcza sok i całość będzie pływać w soku z pomidora. Za to bakłażan nabiera lekko(...)warzywa z sosem do grilla, obiadu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 4 łyżki greckiego jogurtu szczypta ziół prowansalskich 1 ząbki czosnku sól, pieprz Warzywa 1 średnia cukinia 6 pieczarek 1 papryka żółta 1 cebula pół papryki czerwonej 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano Wykonanie Warzywa myjemy i kroimy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blachę

Mieszam w Garnku
Sałatka z tuńczyka i brokuła 198

Sałatka z tuńczyka i brokuła Składniki: brokuł mały - 1 szt pieczarki marynowane - 1 słoik jajka - 3 szt 1 woreczek ryżu  tuńczyk w kawałkach w oleju - 1 puszka  szczypiorek - 1 łyżka natka pietruszki do dekoracji Sos: jogurt grecki  light  - 5 łyżek czosnek - 1 ząbek 1 łyżeczka oregano sól, pieprz - do smaku Przygotowanie : Brokuła podzielić na różyczki, ugotować(...)osolonej wodzie  na półtwardo. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić . Ryż  ugotować w lekko osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Tuńczyka odcedzić. Pieczarki pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i przygotować sos. Sos : Jogurt grecki przelać do szklanki , dodać przeciśnięty czosnek, oregano, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Polać sałatkę przygotowanym  sosem

Kuchnia Danusi
Warzywa duszone do ryżu 175

Warzywa duszone to prosty i smaczny dodatek do ryżu. Składniki 4-5 pieczarek 1 papryka czerwona 1 puszka groszku firmy Jamar kawałek pora sól pieprz olej 1. Pieczarki kroimy w małe plasterki a pora i paprykę w paski. 2. Do garnka wlewamy odrobinę … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty