pieczarki - 22435 przepisów (strona:84/1496)

Kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami 756

Soczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być(...)mdły. Pieczarki podsmażamy, aż wyparuje z nich woda. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki i podsmażamy jeszcze 1 minutę. Farsz studzimy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem. Woreczek ułatwia rozbicie miękkiego mięsa drobiowego, bez jego uszkadzania. Rozbite płaty mięsa, z obu stron, solimy i pieprzymy. Na mięso nakładamy pieczarki. Mięso rolujemy

Smak mojego domu
WYPASIONE ZAPIEKANKI - najlepsze! 346

Tradycyjne zapiekanki z pieczarkami kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, a szczególnie w Łebie - gdzie można je zjeść o każdej porze dnia i nocy 😉 Także w moim rodzinnym mieście przy Hali Targowej były super zapiekanki, gdy chodziłam jeszcze do podstawówki czy szkoły średniej. Pewnie większość z Was zna takie miejsce, gdzie są pyszne zapiekanki z budki(...)się na nie skusiła 😉 Od dziś najlepsze zapiekanki będziecie mieć u siebie w domu - oto przepis na super wypasione zapiekanki z dużą ilością pieczarek i sera, chrupiące na zewnątrz a w środku delikatne i maślane. Żadne zapiekanki z budki im nie dorównają! Składniki: 1 duża bagietka 1 duża cebula 300 g pieczarek 1 jajko 100 g sera żółtego sól, pieprz

Kuchnia MagdaLeny
Szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce 202

Uwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście(...)dodałam pyszną musztardę Octim – musztardę ze smażoną cebulką . Uwielbiam ją jako dodatek do kanapek, kiełbasy, sałatek. Polecam! Warto zapoznać się z ofertą Octim . I warto przygotować sobie takie pieczarki Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję – 6 sztuk pieczarek) 6 większych pieczarek 2 łyżeczki (z górką) musztardy ze smażoną cebulką Octim 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko

Słodkie okruszki
Schabowy z serem żółtym i pieczarkami + film 125

Popularny schabowy wcale nie musi być nudnym daniem, schabowy z serem żółtym i pieczarkami to ciekawa, oryginalna a przede wszystkim pyszna potrawa, która będzie miłym urozmaiceniem w każdej kuchni.     składniki na 4 porcje 4 kotlety schabowe 300 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera olej do smażenia 2 jajka bułka tarta do panierowania czarny pieprz sól(...)przepis Cebulę drobno siekamy, pieczarki kroimy w większą kostkę. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Pokrojone w plastry, umyte i osuszone

Smakowite Dania
Pasztet jajeczny z pieczarkami 147

Pasztet jajeczny z pieczarkami to potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas wielkanocnego śniadania. Przepis jest prosty do wykonania, choć nieco pracochłonny, ale pasztet wychodzi delikatny w smaku, aromatyczny i pyszny, więc warto się trochę napracować. U mnie w rodzinnym domu co prawda tradycyjnie spożywamy żurek na śniadanie, jednak mój mąż nie lubi żadnego rodzaju zup, dlatego przygotuję mu taki właśnie(...)surówką ze świeżych warzyw. Można go jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, choć mi osobiście o wiele bardziej smakuje na zimno. Składniki na pasztet jajeczny z pieczarkami: 10 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe duża cebula niepełna szklanka bułki tartej 100 ml kwaśnej śmietany (18%) pęczek szczypiorku 6-7 dużych pieczarek 100 g sera żółtego sól, pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Jajka faszerowane w skorupkach 171

przepyszne. Można użyć do nich także białek lub dodać do farszu wędzonego łososia, szprotki czy szczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6 jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki) 1 łyżka majonezu (lub śmietany) – opcjonalnie 2 łyżki masła + 2 łyżki oleju bułka tarta sól, świeżo mielony pieprz(...)podania: jogurt lub sos tatarski, rzeżucha listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki) 1 łyżka majonezu (lub śmietany) - opcjonalnie 2 łyżki masła + 2 łyżki oleju bułka tarta sól, świeżo mielony pieprz do podania: jogurt lub sos tatarski, rzeżucha'; document.write(" "); Jajka

Poezja smaku
Jajka faszerowane pieczarkami + film 146

Jajka faszerowane pieczarkami to wspaniała przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pieczarkowe jajka mogą być również smaczną przekąską na różnego rodzaju przyjęciach okolicznościowych lub ciekawą alternatywą dla zwykłych jajek na twardo. Takie jajka wyśmienicie smakują na zimno i błyskawicznie znikają z talerzy;-)     składniki na 3 porcje 6 jajek ugotowanych na twardo 300 g pieczarek 2 małe(...)cebule 2 gałązki natki pietruszki 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki oleju do smażenia czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę bardzo drobno siekamy a oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posiekaną cebulę rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż powstała z pieczarek woda

Smakowite Dania
Tosty z piwnymi pieczarkami 148

Dziś mam świetną propozycję dla wszystkich smakoszy piwa i pieczarek. Te dwa składniki bowiem łączymy razem i podajemy na grzankach. Jeśli więc szykuje się u Was „spotkanie przy piwku”, zachęcam by w jego towarzystwie podać też te tosty. Smak pieczarek zależy od tego jakiego rodzaju piwa użyjemy, dlatego radzę by wykorzystać to sprawdzone i lubiane. U nas był(...)razy i świetnie się spisują. Posypane parmezanem są na prawdę wyśmienitą przekąską. Na około 10-12 tostów weka/bułka kanapkowa/bułka paryska/bułka wrocławska;) ewentualnie bagietka ok. 400 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 75 ml piwa parmezan (ilość wg uznania) sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na mniejsze części (plasterki, półplasterki lub ćwiarki jeśli mamy małe

Smaki Na Talerzu
Pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami 155

lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (na około 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około 150 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli Składniki na farsz: 100 g czerwonej soczewicy (polecam firmę  Skworcu ) 1 duża cebula 250 g brązowych pieczarek oliwa(...)Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. (Moja zmiękła po 15 minutach) Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, do momentu zeszklenia się cebuli. Pieczarki szatkujemy na tarce o dużych oczkach. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki. Solimy je, pieprzymy i podsmażamy. Na początku pieczarki będą  puszczać sok. Po odparowaniu wody z pieczarek, podsmażamy

Smak mojego domu
Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą 160

Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szybkie w wykonaniu , banalnie proste , niebanalne w smaku . Bardzo lubię takie potrawy , gdyż zawsze mają wzięcie i ciekawie wyglądają , no na pewno lepiej i zdrowiej niż(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Zdecydowanie zadowala mnie też fakt , że od jakiegoś czasu , nie ma problemu z zakupem tego rodzaju grzybów w sklepach , do niedawna były tylko pieczarki białe , a teraz ..brązowe , portobello " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajnie ! Oby więcej takich , pysznych ciekawostek Składniki

Ogrodnik w podróży
Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta 190

Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka ( przepis tutaj ). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 garści świeżych liści szpinaku baby garść startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku 1/2 świeżej, ostrej czerwonej papryczki 1 szalotka ok. pół pęczka natki pietruszki  sól, pieprz do smaku 2 miski Wykonanie(...)Pieczarki i szpinak umyć, osuszyć.  Z pieczarek usunąć nóżki. Z liści szpinaku oderwać łodyżki, a liście drobno pokroić. Do miski dodać szpinak, stary ser mozzarella, drobno posiekaną szalotkę. Wymieszać. Do drugiej miski dodać ser ricotta, pesto, drobno posiekaną, ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kapelusze pieczarek najpierw nadziać mieszanką z serem ricotta, na wierzch

gutfut
Kotleciki z tofu i pieczarek 186

Kotleciki z tofu i pieczarek czyli niedzielny wege obiad Bardzo smaczne, wilgotne i maja jedną wadę – znikają w oka mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania Propozycja podania: ⚪ Ryż na sypko ⚪ Mix sałat polany sosem winegret Kotleciki z tofu i pieczarek   Drukuj(...)Czas przygotowania 1 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 11 min   Ilość porcji: Kotleciki z tofu i pieczarek Recipe type: 2-4 Składniki 1 kostka tofu naturalnego 2 łyżki sosu sojowego 15 obranych pieczarek ½ cebuli białej ⅓ szklanki płatków jaglanych 1 jajko 2 ząbki czosnku sól ziołowa do smaku sól do smaku 1 łyżka czosnku niedźwiedziego/ pietruszki

Apetyt na Zielone
Jajecznica z pieczarkami i serem żółtym 144

Jajecznica to bardzo oklepane i stereotypowe śniadanie, aby nadać jej nieco innego smaku, trochę ją urozmaicić i wzbogacić, polecam dodać do niej na przykład pieczarki i ser żółty – świetnie się komponuje. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 200 g pieczarek 50 g sera żółtego 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli(...)Przygotowanie: Pieczarki pokroić i poddusić na maśle przez około 10 minut. Dodać jajka, posolić i wymieszać. Na koniec posypać startym serem i chwilkę poczekać, aż ser się rozpuści. Krok po kroku: 1. Pokroić pieczarki 2. Podsmażyć pieczarki, a następnie dodać jajka i wymieszać 3. Wszystko posypać serem żółtym Pobierz wersję do druku

KuchniaWeDwoje.pl
Paszteciki z pieczarkami 134

Składniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g margaryny 1 jajko 30 g drożdży 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18 % 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 500 g pieczarek 1 łyżka masła szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: 1 żółtko 2 łyżki maku Przygotowanie: Farsz: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i poddusić na maśle, do czasu(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy (o grubości 5 mm) i wyciąć 10 cm paski. Następnie wyłożyć na nie farsz z pieczarek i zawinąć w rulon tak, aby cały farsz był w środku (krok 4 i 5). Każdy rulonik pociąć na mniejsze kawałki i przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Uszka z soczewicą i pieczarkami 132

Uszka z farszem z zielonej soczewicy i pieczarek Dzień dobry... Mam dla was przepis na smaczne uszka do barszczu z na prawdę smacznym farszem. Jadałam uszka z farszem z samej soczewicy lub z samych grzybów, tym razem połączyłam soczewicę z pieczarkami.  Ciasto na uszka użyłam te samo co i na pierogi. Idealne, delikatne... Przepis tutaj :  ciasto na pierogi/uszka(...)Przez jajko ciasto staje się twardsze.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis: Składniki:  przepis na ciasto :  ciasto na uszka 1 szklanka zielonej soczewicy 500 g pieczarek 3 cebule sól , pieprz, papryka słodka, suszona włoszczyzna, zioła prowansalskie,  olej do smażenia   Wykonanie: 1. Przygotowujemy ciasto na uszka podane w linku powyżej. 2. 1 szklankę soczewicy dokładnie

Mój pomysł na