pieczarki - 22978 przepisów (strona:291/1532)

Fasola z patelni z pieczarkami i boczkiem, pomysł na obiad 175

votes) Fasola z patelni z pieczarkami i boczkiem, pomysł na obiad Większość czasu u nas na stole królują ziemniaki, frytki, ryż lub kasze rozmaite. Od czasu do czasu, przełamując nudę wprowadzam jakąś inną opcję Tym razem była to pyszna fasola z patelni. Rewelacyjny zimowy obiadek , szczególnie jeśli jesteś miłośnikiem tych białych cudnych nasionek Polecam użyć fasoli Lima jest naprawdę genialna(...)słonej zalewie lub 3 puszki fasolki konserwowej białej 200-300 g, wędzonki dobrej jakości (mocno zawędzonej, najlepiej na zimno) może być słonina, boczek, podgardle. 1 cebula 300 g pieczarek 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru lub miodu sól, pieprz do smaku dodatkowo: natka pietruszki do przybrania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolę odsącz z zalewy. Wysyp

Ogrodnik w podróży
rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 63

majonez i mieszamy. Gotową masę przekładamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 20 min. nadzienie: 2 piersi z kurczaka 500 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przecinamy na pół, rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i przekładamy(...)patelnię z tłuszczem. Cebulę obieramy, kroimy w kotkę, dodajemy do pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy. Na jeszcze ciepłym cieście serowym układamy mięso oraz usmażone pieczarki i zwijamy w roladę. Całość wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w ok. 180 st. C przez ok. 25-30 min. Roladę możemy podawać na ciepło lub na zimno

Domowy Smak Jedzenia
Kolorowe grzanki z jajkiem – pyszny pomysł na kolację 73

tylko macie ochotę, ja tym razem wolałam wersję wegetariańską.   Składniki na kolorowe grzanki z jajkiem (około 2 porcje): bułka wrocławska lub bagietka pomidor garść rukoli 5-6 dużych pieczarek + łyżeczka oleju garść oliwek zielonych 3 jajka rozmiar L 150 g sera żółtego 2 łyżki masła duży ząbek czosnku sól, pieprz, ostra papryka   Przygotowanie Masło wyjmij wcześniej z lodówki(...)pieprzu. Jajka ugotuj na twardo, czyli około 6-7 minut od momentu kiedy woda zacznie wrzeć. Wystudź je, zalewając zimną wodą po ugotowaniu, następnie obierz i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść, pokrój w dość grube plastry i podsmaż na złoty kolor i rozgrzanym oleju. Pomidora umyj, przekrój na pół i pokrój w plastry, oliwki również pokrój w plastry, ser żółty

e-PrzepisyKulinarne
Szybki obiad – curry 94

wszyscy tradycyjnie jedzą pizzę na obiad. Jednak ja w tym Nowym Roku postanowiłam przerwać tę tradycję i zrobić coś zupełnie innego – szybkie curry na kokosowym mleku z dodatkiem pieczarek, bambusu, chili i czerwonej pasty curry. Szybkie curry to idealne danie na tani obiad . Składniki do sosu są łatwo dostępne i można je przygotować w krótkim czasie. Mleko kokosowe, bambus(...)kokosowym mleku wymieszanym z czerwoną pastą curry. Kokosowe mleko sprawia, że sos jest niezwykle kremowy. Podczas gotowania curry staje się aromatycznym sosem o delikatnym smaku kokosa i pikantnej nutce. Pieczarki i bambus dodają chrupkości i różnorodności do tego dania. Soczyste kawałki kurczaka zwiększają kaloryczność dania. Podczas gotowania curry zawsze czuję się zaangażowana i podekscytowana. Kombinowanie z różnymi przyprawami, aby uzyskać

codojedzenia
Gołąbki podkręcone pieczarkami 66

wiele czynników. Jedne dość banalne inne bardzo poważne. Wybrałem ten dzień, ponieważ jutro jest ostatni dzień roku, a przede mną jeszcze wiele do zrobienia. Gołąbki popełnione dzisiaj, smakują wybornie, pieczarki nadały im cudownego, grzybowego charakteru. Oczywiście bez sosu pomidorowego nie mogło się obyć. Tak więc łapcie ten ostatni przepis, naskrobany w starym 2023 roku i niecierpliwie czekajcie na nowe(...)moralniaka ;) Do zobaczenia już za rok ;) Arek Gie Składniki:           1 kapusta gołąbkowa 200 g ryżu 800 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 400 g pieczarek 1 cebula 5 łyżek oleju 5 łyżek posiekanego koperku 200 ml bulionu warzywnego           Przygotowanie:       Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy

R'n'G Kitchen
Pierś z kurczaka przepisy na obiad 83

obiad ze względu na swoją szybkość przygotowania i możliwość łączenia z różnymi składnikami. Oto kilka inspiracji, jak przyrządzić smaczne dania z piersią kurczaka: 1. kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami Jednym z klasycznych przepisów jest kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami. Potrzebujesz piersi z kurczaka, cebuli, pieczarek, śmietany i przypraw. Smaż kurczaka na patelni, a następnie przygotuj sos śmietanowy(...)podsmażonych pieczarek i cebuli. To danie smakuje wyjątkowo dobrze z makaronem lub ryżem. 2. kurczak na grillu z sosem bbq Jeśli masz dostęp do grilla, możesz przygotować soczystą pierś z kurczaka z sosem BBQ. Wystarczy odpowiednio przyprawić kurczaka, a następnie grillować go, aż będzie chrupiący. Sos BBQ doda mu wyjątkowego smaku i aromatu. 3. sałatka z kurczakiem Jeśli szukasz lekkiego

Ania i Marcin gotują
Marokańskie chlebki z patelni 108

nieduże, drożdżowe bułeczki z mięsnym nadzieniem. Wyjątkowo tym razem do ciasta drożdżowego dodajemy też jogurt naturalny lub kwaśną, gęstą śmietanę. Natomiast farsz to pokrojone drobno mięso z kurczaka, papryka, pieczarki, cebula i czosnek. Do podsmażonego farszu dodajemy też starty, żółty ser, który sprawia, że wszystkie składniki łączą się ze sobą. Przepis na marokańskie chlebki z patelni jest prosty, a gotowe(...)drożdży 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej (może być kwaśna śmietana 12%) około 1/4 łyżeczki soli Farsz: 250 g filetu z piersi kurczaka 150 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1 nieduża biała cebula 2 ząbki czosnku 50 g żółtego sera 2 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku 2 łyżki

Danka Pichci
KOTLETY MIELONE: przepis, jak zrobić 72

koperek. Zioła dodadzą świeżości i aromatu. Pikantne kotlety mielone : dla miłośników ostrego smaku, można dodać do mięsa posiekane chili lub łyżeczkę ostrej papryki w proszku. Kotlety mielone z pieczarkami : dodaj do farszu drobno posiekane i podsmażone pieczarki. Pieczarki sprawią, że kotlety będą bardziej soczyste i nabiorą delikatnego grzybowego aromatu. Przepis na kotlety mielone: dlaczego warto go wypróbować Uniwersalność : kotlety mielone(...)wersja kotletów mielonych jest wyjątkowa. Oto kilak innych przepisów na kotlety, które mogą Ci się spodobać: Kotlety mielone z indyka Łatwe do zrobienia najsmaczniejsze kotlety mielone KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI NAJLEPSZY KOTLET SCHABOWY - przepis Magdy Gessler Kotlety jajeczne KOTLETY SCHABOWE Z KOŚCIĄ KOTLETY SIEKANE Z KURCZAKA Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin KOTLETY MIELONE Z CIELĘCINY Sznycle cielęce po wiedeńsku

Moja Książka Kucharska
Wegetariański Wellington 82

przenocuje w lodówce przed przygotowaniem. Składniki (na 3-4 duże porcje): 300g zielonej soczewicy z puszki lub słoika 2 średnie marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 duża cebula 300g pieczarek 2 garści orzechów włoskich 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki musztardy Dijon lub innej kremowej 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju 6 łyżek bułki tartej 1/3 łyżeczki suszonego tymianku(...)rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy posiekane warzywa oraz odrobinę soli i smażymy od czasu do czasu mieszając, aż lekko zmiękną i się zarumienią. Przekładamy z patelni na talerz.   Pieczarki albo obieramy albo oczyszczamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w drobną kostkę. Na patelnie po warzywach wlewamy łyżkę oleju i wrzucamy pieczarki – smażymy na dużym ogniu aż się pięknie podsmażą

Smaczna Strona
Roladki drobiowe z farszem porowym 3221

Roladki drobiowe można nadziewać wieloma składnikami i podawać z różnymi składnikami. Ja dzisiaj przygotowałam roladki drobiowe z farszem porowym . Dla urozmaicenia smaku do farszu dodałam też pieczarki i starty, żółty ser, który sprawia, że farsz jest bardziej zwarty. Roladki drobiowe z farszem porowym to pomysł na smaczny, niedzielny obiad. Świetnie będą smakowały z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami oraz surówką. Mogą(...)Roladki drobiowe z farszem porowym: 3 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka bułka tarta do panierowania mięsa 1 cebula około 300 g pora (biała i jasnozielona część) 200 g pieczarek 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 100 g żółtego sera sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Roladek drobiowych z farszem porowym: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę

Danka Pichci
Karczek w zupie cebulowej 69

Jednym z dań, które doskonale sprawdzi się na świątecznym stole moim zdaniem jest, karczek w zupie cebulowej z pieczarkami. Ta aromatyczna i sycąca potrawa zachwyci nie tylko miłośników mięsa, ale również wszystkich gości. Składniki: 1 kg karczku 2 op. zupy cebulowej w proszku 70 dkg pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 op. zupy z borowików w proszku 500 ml śmietany(...)ziemniaków pokrojonych w plasterki sól, pieprz Mięso kroimy na kotlety o grubości 1 cm lekko rozbijamy, posypujemy pieprzem i solą. Dno naczynia smarujemy olejem, układamy połowę pieczarek, mięso i ponownie pieczarki. Śmietanę i zupy wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy na wierzch naszego dania. Wierzch okładamy plasterkami ziemniaków. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy

gotuj ze mną
Karp pod pierzynką pieczarkową – kuchnia podkarpacka 57

krajowej nr 9, więc jeśli będziecie w okolicy, warto tam zajrzeć :) Karp według tego przepisu najpierw jest obsmażany w mące pszennej, a następnie krótko zapiekany pod gęstym sosem z pieczarek, cebuli i śmietany. Danie konkretne, ale delikatne w smaku. Myślę, że ma wielu amatorów wśród klientów „Dębianki”. Przepis pochodzi z publikacji „Turystyczny Szlak Dobrego Smaku – zwiedzaj, smakuj, wracaj”. Karp(...)pierzynką pieczarkową – kuchnia podkarpacka Składniki: 4 filety z karpia po ok. 170 g sok z jednej cytryny sól, pieprz kilka łyżek mąki pszennej olej 500 g pieczarek 1 średnia cebula 150 g śmietany kwaśnej 18% 150 g śmietany słodkiej 30% Umyte i ewentualnie ponacinane filety z karpia ze skórą nacieramy z obu stron solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Obtaczamy

Trzeci talerz
Faszerowane pieczarki w pysznym sosie. 70

Bardzo smaczne danie, idealne z ziemniakami i makaronem. To już jak wolicie. Przygotowanie mielonego mięsa – Pieczarki umyć osuszyć i wyciąć nóżki. Obsypać kapelusze pieczarek solą i pieprzem. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać drobno poszatkowaną cebulkę, majeranek, sól i pieprz do smaku, jajko, bułkę tartą, wodę, pokrojoną drobno mozzarellę, pokrojone drobno nóżki od pieczarek. Wszystko dokładnie wymieszać. Faszerować grzyby(...)przygotowanym farszem. Grzyby ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. W garnuszku wymieszać wodę, śmietanę, vegetę, koperek, dodać pokrojone w grubsze kawałki pieczarki. Wylać wszystko pomiędzy faszerowane grzyby. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 30-40 minut. Najpierw piec pod przykryciem a następnie po 20 minutach otworzyć naczynie

Kuchnia Pokoleń
Ryba po cygańsku 1429

złoty kolor. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian z sosem warzywnym. Sos, w którym znajduje się ryba po cygańsku składa się z papryki, cebuli, ogórków konserwowych i pieczarek. Ryba po cygańsku to danie, które można podawać na zimno i na ciepło. Jeżeli chcemy podawać na zimno to całość można ułożyć w szklanej misce, przykryć i wstawić do lodówki(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Rybę po cygańsku: 1/2 kg filetów z dorsza sól, pieprz 4 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej bułka tarta Sos: 300 g pieczarek 1 większa cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 nieduże ogórki konserwowe 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz słodka, ostra papryka

Danka Pichci
Bajeczne kotlety jajeczne, spróbujesz i już innych nie ugotujesz 86

majonezikiem I jeszcze lepsza propozycja na obiad na ciepło w towarzystwie surówki z marchewki.. mniam.. ;). Ta wersja to genialne wprost połączenie smażonej na maśle cebulki i pieczarek, no i oczywiście jajek Spróbuj koniecznie składniki dla około 3-4 osób 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 6-7 pieczarek 1/2 cebuli średniej wielkości 1 ząbek czosnku(...)szklanki bułki tartej 2 łyżki mleka dodatkowo: 1 surowe jajko do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę i pieczarki posiekaj, podsmaż na maśle, przełóż do miski. Jajka rozgnieć widelcem na jak najbardziej gładką masę, dodaj do cebuli i pieczarek. Wbij surowe jajko , dołóż majonez, musztardę, bułkę tarta, mleko, wyciśnięty praską

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania