pieczarki - 22435 przepisów (strona:172/1496)

Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami 155

Polędwica wieprzowa w kolejnej odsłonie, tym razem w sosie musztardowym z pieczarkami. Uwielbiam eksperymentować z polędwicą tym samym gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Składniki : polędwica wieprzowa  250 gr niedużych pieczarek 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 gałązki natki pietruszki  1 łyżeczka sosu sojowego 120 ml śmietany kremówki  sól, pieprz oregano 1 łyżeczka masła(...)olej Przygotowanie : Polędwicę oczyszczam z błonek, kroję w 1,5 cm plasterki i przyprawiam świeżym pieprzem i oregano. Odstawiam na bok. Pieczarki opłukuję z drobnych zanieczyszczeń w sitku i pod bieżącą wodą. Kroję na ćwiartki i podsmażam na odrobinie oleju na lekko rumiano, pod koniec dodaję łyżeczkę masła. Gotowe pieczarki przekładam do miseczki a na patelnię od razu daję nieco

Mechanik w kuchni
Makaron ze szparagami i pietruszkowym pesto 125

lubi, zresztą jak podam jej cokolwiek nowego z makaronem, to mam 99% gwarancję sukcesu. Składniki na 4-6 porcji 500 g makaronu 500 g szparagów 300 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki pesto np. wg tego przepisu pieprz, sól do smaku ps. ślimak przyszedł do domu wraz z pietruszką do domu, bez obaw nie wylądował w obiedzie, ale tak namiętnie(...)tarmosił pietruszkę, że pozwoliłam mu się wyszaleć, po czym odniosłam do ogrodu. Przygotowanie: Cebulę drobno posiekaj, szparagi obierz ze skórki i pokrój w 2-3 cm kawałki, a pieczarki na 8 części. Podsmaż przez 2-3 minut cebulę, i partiami dodawaj pieczarki, dzięki temu ładnie się przyrumienią, a nie ugotują. Bez obaw, pieczarki równo się podsmażą. Makaron ugotuj wg przepisu

greenscarf
Pieczone pieczarki z wołowiną i boczkiem 266

Pieczarki królewskie są dużo większe od tych zwykłych i w zasadzie przeznaczone są do grillowania. Co nie oznacza, że można przygotować je na patelni czy w piekarniku. Nafaszerowałam je wołowym mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy i otuliłam mocno wędzonym boczkiem, który się przypiekł i wniósł dodatkowy smak wędzonki. ok 5-7 pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy(...)drobno i razem ze zgniecionym czosnkiem podsmażyć na patelni. Przestudzoną dodać do mięsa razem z jajkiem, koncentratem i wszystkimi przyprawami. Mięso wyrobić, a na końcu dodać kukurydzę i wymieszać. Pieczarki oczyścić i dokładnie napełnić farszem mięsnym. Wygładzić powierzchnię i na wierzchu położyć plasterki boczku. Żeby było ładniej można zrobić z boczku krateczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
Pieczarki faszerowane. 391

mnie na pierwszy w życiu mecz ligowy. Bałtyk Gdynia - Zagłębie Sosnowiec. Wyniku nie pamiętam (być może był to remis), ale pamiętam, że po powrocie do domu zrobił nam panierowane pieczarki. Jakie to było dobre :) Moje pieczarki panierowane nie są, ale wersja faszerowana także wypada świetnie. Dodatkowo farsz jest w stylu włoskim, a wiadomo - w Italii futbol jest numero uno! ;) Przekąska(...)mecz :) PS Dzisiaj znowu kupiliśmy z Marzeną ten sam produkt i znowu byłem szybszy w jego użyciu. Teoria indukcyjna jest zbyt słaba. Musimy wymyślić jakąś inną ;) Składniki: 6 dużych pieczarek 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki 1 łyżeczka bazylii 3 - 4 łyżki startego parmezanu (lub cheddara) 2 łyżki bułki tartej sól oliwa Wykonanie: Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki

zadanie-gotowanie
Pasta pieczarkowa z natką pietruszki 152

źródłem żelaza i witaminy C. W związku z tym warto ją wykorzystywać w różnych przepisach. Pasta pieczarkowa z natką pietruszki Składniki: 500 g pieczarek  1 średnia cebula  natka pietruszki 2 łyżki sosu  tamari / sojowego 2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki imbiru sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokrój na drobne(...)kawałki.  Na rozgrzaną patelnie wrzuć pokrojone pieczarki z cebulą. Dodaj odrobinę soli, aby puściły wodę. W razie potrzeby dolej trochę wody. Duś do momentu widocznego zredukowania objętości. Pokrój natkę i dodaj do pieczarek. Zamieszaj. Dodaj wszystkie przyprawy. Zblenduj. * *Można, tak jak ja, lekko zblendować, aby zostawić kawałki pieczarek.  Smacznego

wegujemy
Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym 307

wytrawno . Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Dziś z kolei prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej , nadziane aromatycznym(...)łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki CIASTO: 350g mąki pszennej - sielska, typ 650 150g mąki żytniej żurkowej - typ 1200 80g cukru szczypta soli  1 żółtko FARSZ: 3 5 0g pieczarek 5-6 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona papryka - u mnie 1/2 niewielkiej sztuki 1 cebula - duża 2 łyżki oleju z pomidorów z zalewy - do smażenia cebuli sól, pieprz

Grunt to przepis!
Delikatna i krucha karkówka - pieczona trochę inaczej :) 250

Pyszna, delikatna i krucha karkóweczka z cebulką, pieczarkami i ogórkiem konserwowym...  W sumie to nawet bardziej niż pyszna :) Idealna na zwykły obiad w tygodniu, na obiad niedzielny, jak i od święta! Nie wiem dlaczego w mojej rodzinie przepis nosi nazwę "karkówki po żydowsku" - gdzie karkówka i gdzie koszerność! Nieważne, trudno, niektórych spraw się nie wytłumaczy...  Najważniejsze że przepis(...)stary, wysłużony, wielokrotnie sprawdzony... Z całego serca polecam!!!  Składniki (na 4 osoby): 4-8 plastrów karkówki (około 1-2 plastry na osobę) 500 g pieczarek 3 średnie cebule słoik ogórków konserwowych (łącznie z zalewą z tych ogórków) 2-3 łyżki dobrego keczupu Przygotowanie: 1. Plastry karkówki, jeśli są grube, to je troszkę rozbić. Przyprawić tradycyjnie, czyli pieprzem, solą, papryką

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem 166

Jeśli lubicie makaron, to ten przepis jest dla Was. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem, to pyszny pomysł na obiad, który przygotujecie w krótkim czasie. Sycący, lekko pikantny, z dodatkiem grzybów. Jak dla mnie pysznie. Spróbujcie. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem 2016-05-09 21:41:30 Write a review Save Recipe Print(...)depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 1 porcję, ilość proporcjonalnie zwiększyć do ilości osób) około 120 g makaronu świderki razowe Makarony Polskie 3 większe pieczarki 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula 2 łyżki ajvaru - pasty paprykowej ze Sklepiku ze smakiem 1/4 szklani wody sól pieprz zioła włoskie mieszanka przypraw w młynku (około 3-4 przekręcenia

Słodkie okruszki
Wegańska smażona kaszanka z cebulą 119

oleju. To był strzał w dziesiątkę. Myślę, że nie jeden smak osz kaszanki mógł by się oszukać jedząc tę wersję.  Wegańska smażona kaszanka z cebulą Składniki: 500g pieczarek 200g kaszy gryczanej palonej pęczek natki pietruszki 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka oregano sol, pieprz 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 średnia cebula  olej do smażenia(...)Przygotowanie: Kasze gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.  Pieczarki pokroić na drobne kawałki. Na rozgrzaną patelnie, wlać 1 łyżkę oleju i wrzucić pokrojone pieczarki. Posolić, aby puściły wodę. Smażyć do momentu widocznego zredukowania objętości i podsmażenia.  Pokroić natkę i dodać do pieczarek. Zamieszać.  Ugotowaną kasze gryczaną dodać do pieczarek. Następnie

wegujemy
Kurczak duszony z pieczarkami i pomidorkami 368

Kurczak duszony z pieczarkami i pomidorkami Dziś znowu kurczak i znowu z pomidorami, a jednak zupełnie inny. Smaki się tu ścigają, pieczarki chrupią, pomidorki pękają, kurczak jest taaaki soczysty. A wino wiadomo, jak to wino. Trochę na patelnię, trochę dla kucharza ;) To takie proste danie dla tych, którzy mają ochotę na coś pysznego i sycącego, nie ładując przy(...)osób: 4 filety z piersi kurczaka po 120-150 g 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól masło klarowane lub olej do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 100 ml białego wina 1 gałązka rozmarynu 2-3 gałązki tymianku (moje są krótkie) 400 g pomidorków koktajlowych w puszce (mogą też być zwykłe) 125 ml wody pieprzu do smaku

Pełny talerz
Placki ziemniaczane po wegiersku / Hungarian style potato pancakes 597

wcześniej nie zagościły w mojej kuchni. Chcąc jednak dogodzić mojej drugiej połówce zebrałam się w sobie i przygotowałam wersję kompromisową. Placki ziemniaczane z pysznym gulaszem z karkówką, papryką i pieczarkami, podane z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem. Niebo w gębie! Są pyszne a jednocześnie łatwe w przygotowaniu, bo nie starłam ziemniaków tradycyjnie na tarce, a zmiksowałam je w blenderze:) Jeżeli zostanie(...)ćwiartki 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 2 -3 łyżki oleju roślinnego do smażenia Składniki na gulasz: 1 kg karkówki, pokrojonej w grubą kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki lub ćwiartki 2 czerwone papryki (lub mix kolorów), pokrojone w kostkę 2 duże cebule, pokrojone w kostkę 1 ząbek czosnku, posiekany 3-4 łyżki mąki 1 litr bulionu

karmelowy
Schab po prowansalsku 168

Schab po prowansalsku to pomysł na urozmaicenie tradycyjnych schabowych. Duszone mięso w winnej zalewie wraz z dodatkiem pieczarek oraz cebuli - świetne połączenie składników :) Jeżeli lubicie eksperymentować w kuchni to zachęcam do przygotowania poniższego dania. Schab po prowansalsku bardzo dobrze smakuje podany z ugotowanym ryżem jak i ziemniakami.  Składniki na porcję dla 4 osób: 0,5 kg schabu (4 grube(...)plasterki) 1 mała cebula 250 g pieczarek 1 szklanka wina półsłodkiego czerwonego 1 szklanka wody 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła klarowanego/lub trochę oleju sól, pieprz zioła prowansalskie Kilka godzin przed duszeniem schab umyć, pokroić w plasterki, rozbić za pomocą tłuczka i przyprawić z obu stron solą oraz pieprzem. W garnku rozgrzać masło bądź olej. Przesmażyć przygotowane kawałki

Ugotować
Kasza jaglana z warzywami 126

kaszę najczęściej przygotowuję na lunch – łatwo jest ją zabrać do pracy w pojemniku. W zasadzie możemy dodać dowolne warzywa, lecz moim zdaniem kasza najlepiej łączy się z cukinią, pieczarkami i brokułem – świetnie sprawdzi się także czerwona papryka. Kasza jaglana z warzywami: 1 szklanka kaszy jaglanej (200 g) 1 cukinia 1/2 małego brokuła 2 średnie cebule 6-8 pieczarek(...)sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka kaszy jaglanej (200 g) 1 cukinia 1/2 małego brokuła 2 średnie cebule 6-8 pieczarek (150 g) 6-8 suszonych pomidorów z zalewy* 1 duży ząbek czosnku (lub dwa mniejsze) pół pęczka natki pietruszki oliwa z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Brokuł dzielimy

Poezja smaku
Sałatka pieczarkowo-ziemniaczana z migdałami 139

jeszcze zimowe potrawy, takie jak dzisiejsza sałatka, na którą pomysł przyszedł mi jakiś czas temu i nareszcie został sfinalizowany. Warto było czekać na te smaki :) Składniki : ok. 200 g pieczarek ok. 400 g ziemniaków (masa przed obraniem) spora garść suszonych pomidorów (wzięłam dla koloru domową mieszankę czarnych i czerwonych) spora garść płatków migdałowych (jako element chrupiący) 1,5 łyżeczki chia(...)naturalnego sól pieprz świeże liście bazylii (koniecznie!) Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę. Zalać wodą i gotować do miękkości (ale nie mogą się rozpadać). Po zawrzeniu wody osolić. Pieczarki pokroić na spore kawałki. Miałam pieczarki średniej wielkości i kroiłam je na 8-10 kawałków. Zalać wodą i gotować ok. 15-20 minut. Posolić, gdy zawrze woda. Wodą z gotujących

Weekendy w domu i ogrodzie
Karkówka duszona w pomidorowej kapuście kiszonej 268

Plastry karkówki duszone w kapuście kiszonej z dodatkiem domowego przecieru pomidorowego i pieczarek. Dzięki odpowiednio długiej obróbce, mięso jest mięciutkie i bardzo smaczne :) Danie nie wymaga dużego nakładu pracy i można przygotować wcześniej, a potem tylko odgrzać. Polecam na rodzinne obiady :) 4 plastry karkówki 4 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki przyprawy do karkówki 1 duża cebula 200 g pieczarek(...)natrzeć plastry karkówki grubości ok 1,5 cm. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny. Kapustę kiszoną przepłukać, odcisnąć i pokroić na drobniejsze kawałki (wg gustu) Pieczarki skroić w plasterki. Na patelni dobrze rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć plastry zamarynowanej karkówki po 1 minucie z każdej strony. Powinna się przyrumienić. Przełożyć do naczynia z szerokim dnem

https:KKuchniaMniam