Jeśli nie macie pomysłu na dzisiejszy, czy jutrzejszy obiad, to polecam Wam te pyszne kotlety, majonez bardzo podkręca ich smak. Kotlety podałam z pieczonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Dodatkiem do obiadu była fantastyczna Surówka Staropolska Firmy ORZECH . Gorąco polecam. Składniki: 700 g mielonej karkówki wieprzowej 1 mała bułka pszenna 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula
Gosia gotujedodałam tłuszczu ponieważ karkówka nie była zbyt chuda. Jak macie chude karkówki to dodać trochę oleju do smażenia. Zdjąć obsmażone karkówki z patelni i i obsmażyć cebulkę i pieczarki. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Smażyć aż cebulka lekko zmięknie. W kubku wymieszać wodę z ogórków, keczup, przecier pomidorowy. Wylać wszystko na patelnię. Mięso położyć ponownie na patelnię. Dodać majeranek
Kuchnia PokoleńSkładniki: 1 filet z kurczaka 100 g sera żółtego kawałek pora 1/2 kg pieczarek 2-3 ogórki konserwowe 2-3 kawałki papryki konserwowej 3 łyżki majnezu 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, słodka … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i serem
czarrna od kuchnijajem. Miała być szybka jajecznica, lecz powstała jajecznica dla smakoszy – syta i bardzo pożywna. Składniki na: Jajecznica dla smakoszy sześć jajek jedna cebula pięć łyżek mleka 150g pieczarek dwa większe pomidory dwa – trzy ząbki czosnku dwie garści... Więcej The post Jajecznica dla smakoszy appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekSkładniki 500 g mąki pszennej duża szczypta soli ciepła woda Nadzienie według smaku, ja mam pieczarki podsmażone z cebulą Przygotowanie Mąkę wsypać do miski, dodać sól i tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Rozwałkować (dość cienko) wykroić kółka (ja użyłam miseczki) na środek każdego położyć farsz , zakleić tak, żeby powstały "bułeczki". Na rozgrzanej suchej patelni smażyć każdy
Gaździnka warzychoi Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Brukselka zapiekana pod kruszonką
Moja smaczna kuchniaPlacki ziemniaczane to moje ulubione danie. Podaję je z pieczarkami, gulaszem mięsnym lub ze śmietaną. MG lubi po prostu z cukrem. Tym razem usmażyłam placki i podałam je z gulaszem warzywnym przygotowanym w 15 minut z mieszanki warzywnej "Hortex" . 12 minut to czas duszenia warzyw plus doprawienie dania i gotowe. To pyszne danie wegetariańskie, czyli na topie. Ostatnio moda
Gotuj Sam!zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti
nietylkopasta.plBoczniaki nadal pozostają w cieniu popularniejszych pieczarek, choć od niedawna można dostać je w coraz większej liczbie sklepów, w tym w popularnym dyskoncie:). Ja bardzo je lubię i często kupuję. Dziś prezentuję je w smacznej, ziemniaczanej zapiekance. 500g boczniaków 1 kg ziemniaków 1/2 puszki kukurydzy 2 cebule 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% 2 jajka 100g
Szefowa kuchniodkopane w zamrażalniku kurki stworzyły na prawdę pyszny obiadek. Jak dobrze, że jesienią zamroziłam sobie kilka małych paczuszek tych pysznych grzybów 😉 Oczywiście kurki można pominąć lub zastąpić pieczarkami. Składniki: 500 g mielonej łopatki 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy 1 marchewka kawałek selera masło klarowane śmietana
Walijskie Pichcenieprzepisu na domowy makaron . Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti
nietylkopasta.ploczywiście możecie go dowolnie modyfikować,tak jak lubicie .Polecam spróbować Składniki: 2 ciasta francuskie 1 pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona 150 g sera fety 30 dag pieczarek 1 czerwona cebulka pół puszki kukurydzy 20 dag sera żółtego oliwa przyprawy Przygotowanie: Kurczaka kroimy w większą kostkę,przyprawiamy ulubionymi ziołami ,solimy i smażymy na odrobinie oliwy.Pieczarki kroimy
Swojskie jedzonkorozwiązaniem na szybki i zdrowy obiad w tygodniu, a także znakomitym sposobem na czyszczenie lodówki z resztek warzyw. Można dodać absolutnie wszystko: tartą cukinię, suszone pomidory, pora, poszatkowaną kapustę, pieczarki. Kotleciki są pełnowartościowym, zdrowym posiłkiem, a jeśli podamy je dodatkowo z sałatą to już w ogóle pełnia szczęścia. Ważna wskazówka dla wszystkich zapracowanych i sprytnych. Pamiętajcie, aby za każdym razem
olalacookingDelikatna, a zarazem pełna smaku i aromatyczna. Bardzo pożywna- zaspokoi nawet najbardziej głodnego. Ja dodałam brokuły i groszek, bo akurat to miałam pod ręką. Świetnie jednak sprawdzą się tu pieczarki, kalafior, cukinia, dynia- to właśnie jest świetne, w gotowaniu z resztek, że ogranicza Was jedynie wyobraźnia. Następnym razem kiedy zostaną Wam pozostałości po pieczonym lub smażonym kurczaku sięgnijcie
olalacookingmielone muszą być nudne ? A nie muszą i moje takie właśnie są. Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki. A panierka to bułka tarta i płatki jaglane. Oj jakie one były pyszne. Kotleciki podane na talerzu od Galeria Cuda Świata - antyki&design Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni