Prawie sama ją przygotowywałam. Mąż pomagał mi jak mógł, ale jednak w garach siedziałam ja. Pamiętam jak w pewnym momencie poczułam się bezradna, bezsilna i byłam potwornie zmęczona. Pieczarki duszone wylądowały na kuchennej podłodze.... Wtedy też połączyłam dwie rzeczy: schab i kapustę młodą. Mózg mi pracował na największych obrotach a była już 22 godzina w sobotę :D Miałam zamarynowany
Pieprzyć z Fantazjątrzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe 8 dużych pieczarek 1 cukinia Kilka małych ziemniaków Garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku Marynata 2 łyżki oliwy 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu Szczypta szafranu 2 starte
Niedzielny kucharzGołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!marchewki 120 g cukinii 1 cebula 100 g kapusty pekińskiej 80 g kapusty kiszonej Ciasto do pierożków: 100 g mąki 1 łyżki oleju 50 ml ciepłej wody Nadzienie: 5 pieczarek 70 g kapusty pekińskiej 100 g kapusty kiszonej Sposób przygotowania: Do garnka wlej wodę i dodaj przyprawy. Całość zagotuj. W międzyczasie cebulę pokrój w kostkę, a cukinię i marchewkę zetrzyj
Via Gustotrzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe 8 dużych pieczarek 1 cukinia Kilka małych ziemniaków Garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku Marynata 2 łyżki oliwy 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu Szczypta szafranu
Niedzielny kucharzpiknik lub na przyjęcie albo jako zwykła kolacje w gronie rodzinnym. Pachnie i smakuje rewelacyjnie. Dodatki możemy wedle gustu dowolnie modyfikować, myślę, że świetnie sprawdziły by się tutaj także pieczarki podsmażone wcześniej z cebulką. Polecam! Składniki: 400 g mąki pszennej 10g suchych drożdży 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 60 ml letniej wody 85 ml letniego mleka
Blog z ApetytemSkładniki: 2 filety z kurczaka 1 brokuł 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg pieczarek 1 łyżka przyprawy cafe de Paris 2 łyżki masła słodka papryka jarzynka, pieprz Przygotowanie: Na dnie naczynia do … Czytaj dalej Filet pieczony z warzywami
czarrna od kuchnipłatki owsiane. Zmiksuj na gruboziarnisty farsz. Dodaj pokrojony szczypiorek, jajka, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj farsz. uformuj 8 małych lub 5 większych burgerów i usmaż na maśle. Usmaż pieczarki na maśle, lekko posól i dopraw pieprzem. Przekrój bułki na pół i posmaruj majonezem. Obłóż roszponką. Następnie na każdej bułce połóż po jednym hamburgerze, na wierzchu ułóż porcję smażonych grzybów
codojedzeniamnie zbyt jałowy i niejadalny. W moim przepisie marynata do boczku bazuje na musztardzie oraz ketchupie z dodatkiem kilku przypraw. Zobacz też: Szaszłyki caprese – idealne na grilla Sałatka z pieczarkami marynowanymi Sos tzatziki – do mięs, na grilla Przepis na boczek z grilla Drukuj przepis Porcji: 6 Składniki 400 g boczku łyżka musztardy łyżka ketchupu łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka soli pół
Kuchnia BazyliiSkładniki: 1 tuszka z królika 1/2 kg pieczarek 2 cebule 2 szklanki ryżu jarzynka, pieprz słodka papryka 1 główka młodej kapusty Przygotowanie: Tuszkę z królika pokroić, zalać wodą, posolić i … Czytaj dalej Gołąbki z młodej kapusty
czarrna od kuchnigorącą, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób. Smak zapiekanki można wzbogacić o podsmażone na maśle, wraz z cebulą, plasterki pieczarek, kurczaka zastąpić dobrej jakości kiełbasą, a mozzarellę - startym, łatwo topliwym, żółtym serem. Konsystencja zapiekanki nie jest ścisła. Poszczególne warstwy zapiekanki można oprószyć dodatkowym, startym serem - wówczas zapiekanka będzie bardziej
Gospodyni Miejskakotlet w zdrowej dietetycznej wersji bez zbędnych kalorii. Ciekawy sposób podania, budzi ciekawość i robi wrażenie 🙂 Składniki 1 pierś z kurczaka 1/2 marchewki 80 g mrożonej fasolki szparagowej 4 pieczarki 1/2 cebuli sólo,pieprz 1/2 łyżeczki harissy 1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią 3 łyżeczki oleju rzepakowego Fasolkę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na … Czytaj dalej Pierś z kurczaka
gotuj ze mnąrozpłaszczamy, obtaczamy w mące z każdej strony. Placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z kwaśną śmietaną, gęstym jogurtem, smażonymi pieczarkami , sałatką wiosenną lub sosem. The post Placki z gotowanych ziemniaków appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiesz z czym podawać szparagi? Chcesz ugotować coś innego niż krem ze szparagów lub szparagi z jajkiem? Powiem... The post Z czym podawać szparagi – białe szparagi z pieczarkami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comDzisiaj mam dla Was zupę krem z zielonych szparagów. Podałam ją z ptysiowym groszkiem. Jest bardzo smaczna i wiosenna. Polecam również tartę ze szparagami , szparagi z jajkiem , pieczarki faszerowane szparagami i inne. Jeżeli Państwo przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Za co bardzo dziękuję. 2 pęczki zielonych szparagów 2 średnie
O kuchni z uczuciem