pieczarki - 22978 przepisów (strona:109/1532)

Leczo w słoikach 115

brakuje mi świeżych warzyw i tęsknię za miseczką ciepłego lecza z pyszną, chrupiącą bagietką. Dlatego w tym roku postanowiłam zrobić swoje pierwsze leczo w słoikach. Zrobiłam dwie wersje, z pieczarkami i bez oraz część słoików tylko zawekowałam a drugą część zapasteryzowałam w piekarniku. Czas pokaże, która wersja się sprawdzi 🙂 Leczo w słoikach to świetny pomysł na szybki obiad lub kolację(...)bowiem pełni rolę surówki lub sałatki w drugim daniu. Podaję tutaj moje dwie wersje, jakie robiłam. Przepis wzorowany na przepisie Olasz z blogu “Przy dużym stole” . Składniki – Wersja bez pieczarek: 700 g czerwonej papryki 300 g marchewki 1,5 kg cukinii 800 g cebuli 3 papryczki chili (można pominąć, jeśli lubicie łagodne lub zastąpić papryką chili w proszku (pieprz Cayenne

Moja Delicja
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem 138

Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem,  to taka bardziej urozmaicona wersja tradycyjnego schabowego. Niewiele więcej przy nim roboty, więc warto spróbować. Składniki: 6 plastrów schabu 400 g pieczarek 6 plastrów żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec + masło słodka czerwona papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Mięso(...)wbiłam jajka i roztrzepałam widelcem. Każdy kawałek mięsa obtoczyłam najpierw w mące, strzepując nadmiar mąki, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej.  Cebulę i pieczarki pokroiłam w kostkę. Na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam cebulę z posiekanym czosnkiem. Następnie dodałam pieczarki, doprawiłam do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dusiłam do miękkości pieczarek.  Na patelni

magiczna kuchnia Kasi
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami 183

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami to błyskawiczna propozycja na aromatyczny i pożywny obiad. Jak nie przepadacie za szpinakiem, to pomińcie ten składnik, jednak jest on zupełnie niewyczuwalny. Jeśli macie ochotę, to użyjcie do przygotowania tej potrawy makaronu razowego, tagliatelle, albo takiego jaki lubicie. Sprawdź przepis na: Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią Składniki makaron do spaghetti 250g pieczarek garść(...)szpinaku 2 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku szalotka szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz oliwa Dodatkowe składniki parmezan Zobacz przepis na: Szybki makaron z suszonymi pomidorami Makaron ze szpinakiem i pieczarkami – przepis Makaron do spaghetti gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie, kiedy gotuje się makaron na oliwie szklimy posiekaną szalotkę. Jak szalotka będzie szklista dodajemy drobno posiekany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Quiche z szynką i pieczarkami 123

pewnością będę powtarzać:) 1 op. świeżego ciasta drożdżowego, do pizzy (ja wykorzystałam to z Lidla) 200 g szynki wieprzowej (najlepiej już pokrojonej w cienkie plasterki) 250-300 g małych pieczarek 1 cebula 150 g żółtego sera (u mnie sokół) Dodatkowo: 3 jajka 1 szklanka kremówki 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli Cebulę kroimy w piórka. Szynkę kroimy(...)kostkę. Cztery/pięć pieczarek kroimy na cienkie plasterki, odkładamy je. Pozostałe pieczarki kroimy na grubsze półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Po około 1-2 minutach smażenia, do cebuli dodajemy szynkę. Smażymy przez kilka minut, do lekkiego zrumienienia. W międzyczasie, w osobnym naczyniu, podsmażamy na maśle pieczarki (tylko półplasterki) . Okrągłą formę do tarty smarujemy niewielką ilością masła

Smaki Na Talerzu
Spaghetti Bolognese z Pieczarkami 108

posiada swój sprawdzony przepis na spaghetti bolognese . Jesteśmy pewni, że choć danie to nosi taką samą nazwę, w każdym domu smakuje inaczej. My bardzo często przygotowujemy spaghetti bolognese z pieczarkami . Macie ochotę na wypróbowanie takiej wersji? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem na domowe spaghetti z pieczarkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe(...)pieczarek 1 duża cebula 1 marchewka 400 ml passaty 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta chilli sól, pieprz do smaku natka pietruszki makaron do spaghetti (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie masełka, dodajemy pokrojone pieczarki. Następnie do cebulki i pieczarek dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę

Przepiski.pl
Placki po węgiersku 131

u00f3w,\r","4 cebule,\r","2 jajka,\r","ok 8 \u0142y\u017cek m\u0105ki,\r","300g mi\u0119sa wieprzowego, drobiowego lub wo\u0142owego (lub mieszanka mi\u0119s),\r","300g pieczarek,\r","z\u0105bek czosnku,\r","3 \u0142y\u017cki koncentratu pomidorowego,\r","2 \u0142y\u017cki s\u0142odkiej papryki,\r","odrobina majeranku i chilli,\r","s\u00f3l, pieprz."],"name":"Placki(...)u0142e kawa\u0142ki. Posoli\u0107, popieprzy\u0107. Obtoczy\u0107 w 3 \u0142y\u017ckach m\u0105ki. Doda\u0107 do cebuli i usma\u017cy\u0107.\r","Doda\u0107 pokrojone pieczarki, koncentrat pomidorowy, s\u0142odk\u0105 papryk\u0119, majeranek, chilli, s\u00f3l i pieprz. Dusi\u0107 ok 10-15 minut.\r","W mi\u0119dzyczasie ziemniaki obra\u0107 i zetrze\u0107 na tarce. Odcisn

Bardzo Gruby Smok
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym 107

context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/indyk-w-sosie-pieczarkowym-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/indyk-w-sosie-pieczarkowym-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/indyk-w-sosie-pieczarkowym-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["300g pieczarek,\r","1 niedu\u017ca cebula,\r","200g wody,\r","2 \u0142y\u017cki m\u0105ki,\r","150g \u015bmietany 18% (ok. p\u00f3\u0142 szklanki),\r","50g mas\u0142a,\r","6 porcji(...)indyka w sosie pieczarkowym","recipeCategory":"dania mi\u0119sne, obiady","cookTime":"PT0H35M","prepTime":"PT0H10M","recipeInstructions":["Cebul\u0119 pokroi\u0107 drobno w kosteczk\u0119 i poddusi\u0107 na ma\u015ble.\r","Pieczarki umy\u0107 i r\u00f3wnie\u017c pokroi\u0107 drobno w kosteczk\u0119. Doda\u0107 do cebuli i dalej dusi\u0107.\r","Doda\u0107 wod\u0119 i przyprawy. Gotowa\u0107

Bardzo Gruby Smok
Jajka faszerowane pieczarkami I 117

Dzisiaj przepis na jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo(...)oddzielamy żółtka cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na niewielkiej ilości oleju lub masła pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na łyżeczce masła do czasu aż się zrumienią Zimne składniki : żółtka, cebulę i pieczarki blendujemy lub mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy koper, sól do smaku,łyżeczkę musztardy, mieszamy i napełniamy białka. Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane pieczarkami 109

święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam na ostatni przedświąteczny przepis, na pyszne faszerowane pieczarkami jajka. Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami Składniki 6 jajek 500 g pieczarek łyżka masła 2 łyżki majonezu sól pieprz Instrukcje Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na pół i delikatnie wydrążamy żółtka. Pieczarki(...)obieramy i kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Przesmażamy na maśle, solimy i pieprzymy do smaku. Żółtka rozdrabniamy widelcem i mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, doprawiamy majonezem, ew. solą i pieprzem. Nakładamy do białek i posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego. Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami 113

takiej formie z pewnością Wam posmakuje. Do zrobienia tych kotletów możecie użyć kaszy, która została Wam z poprzedniego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami Porcje 10 Składniki 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 140 g sera feta 1 duże jajko 500 g pieczarek 1 średnia cebula (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku łyżka natki pietruszki lub koperku(...)Kaszę w ten sposób można przygotować dużo wcześniej przed obiadem i mamy pewność, że długo będzie ciepła. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Na niewielkiej ilości oleju obsmażamy je, aż nadmiar płynu wyparuje, a pieczarki lekko się przyrumienią. Studzimy. Do miski wsypujemy kaszę, dodajemy pokruszony ser, jajko

To co lubię - gotuję i polecam
Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką 142

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą to proste i pyszne danie, w dodatku ładnie prezentuje się na talerzu. Mogą być samodzielnym daniem lub przystawką. Smakują doskonale i są sycące. Przepis nie jest skomplikowany i opiera się na ogólnodostępnych składnikach. Polecam! Składniki: 400 g dużych pieczarek 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g wędzonego boczku 2 żółtka 1 łyżka(...)śmietany 18 % 2 łyżki masła sól pieprz Przygotowanie: Z pieczarek odciąć nóżki, kapelusze delikatnie natrzeć oliwą. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić posiekaną cebulę oraz drobno pokrojony boczek. Zrumienić. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać zrumieniony boczek z cebulą, śmietanę i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać żółtka, pieprz, ewentualnie sól i wymieszać. Następnie przełożyć do rękawa cukierniczego

Oryginalny smak
Angielskie śniadanie 133

noclegu ze śniadaniem), hotelach, a także wielu kawiarniach czy pubach. Podstawowymi składnikami angielskiego śniadania są: bekon, jajka, fasolka w sosie pomidorowym, kiełbaski, często pojawia się także pieczony pomidor i/lub pieczarki. Dodatkowe elementy jakie wchodzą w skład takiego śniadania różnią się w zależności od regionu, jednak te wymienione wyżej zawsze znajdziecie na talerzu. I tak w Szkocji możecie spotkać się plastrem(...)także w Polsce, można kupić taką fasolkę w puszkach. Najlepsza moim zdaniem jest firmy Branston (lepsza od Heinza). Fasolkę podgrzewam w rondelku i dodatkowo doprawiam.   Pomidor – upieczony   Pieczarki – przesmażone na maśle   Pieczywo – to zazwyczaj białe lub brązowe pieczywo tostowe, możecie je oczywiście zastąpić swoim ulubionym Angielskie śniadanie składniki dla 2 osób: 4 plastrów bekonu (boczku) 2 jajka

Codzienne Gotowanie
Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami 180

wyluzowanych udek (u mnie 8 udek bez skóry i kości) 6 sztuk papryki konserwowej (u mnie grillowana, bez skóry) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku papryka mielona słodka, ostra i wędzona 2 łyżki sosu pomidorowego przyprawa do kurczaka sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Czosnek kroimy na plasterki. Pieczarki kroimy(...)półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub masła, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy czosnek i pieczarki. Smażymy do czasu, aż pieczarki się przesmażą, a cała woda odparuje. Odstawiamy. Przestudzone pieczarki oraz dwa udka przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do powstałej masy dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Pozostałe udka doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Gołąbki Drobiowe z Pieczarkami 142

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pyszne gołąbki z mięsem drobiowym i pieczarkami. Zapraszamy na pyszne gołąbki z mięsem drobiowym, pieczarkami i oczywiście ryżem. Zazwyczaj domowe gołąbki przygotowuje się z mięsem wieprzowym, jednak te również wychodzą przepyszne, sprawdźcie sami! Składniki: główka kapusty, 200 g ryżu, 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego, 30 dag pieczarek, 2 cebule, pieprz, sól, czosnek(...)ostra mielona, masło, 0,5 l bulionu warzywnego. Przygotowanie: Mięso mielone dusimy na patelni. Dokładnie płuczemy ryż pod bieżącą wodą. Gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie odcedzamy. Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie masła. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i  także podsmażamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy, po czym dokładnie mieszamy

Przepiski.pl
Pieczarki portobello faszerowane mięsem mielonym 160

Pomysł na prosty i szybki obiad - pieczarki nadziane farszem pomidorowym z mięsem mielonym. Do tego przepisu polecam wykorzystać pieczarki portobello, które są o wiele większe oraz bardziej mięsiste niż zwykłe pieczarki.  Składniki na 4 porcje: 5-6 bardzo dużych pieczarek  portobello 0,4 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 100 g pomidorów(...)bądź płatki drożdżowe nieaktywne Cebulę, czosnek obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek. Przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli dodać czosnek. Chwilę smażyć. Z pieczarek odkroić ogonki. Drobno je pokroić i dodać do cebuli oraz czosnku. Wymieszać i chwilę smażyć. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy mięso zmieni kolor to dodać

Ugotować