pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:195/369)

Spaghetti z kurczakiem 174

mięso z przyprawami i jogurtem. Smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pieczarki dodać do mięsa, chwilkę przesmażyć. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Świeże listki bazylii porwać i wrzucić do sosu. Zagotować i gotować na małym ogniu kilka minut. Dodać porwaną mozzarellę, chwilkę delikatnie podgrzewać aż mozzarella się rozpuści. Ugotować makaron

Kuchnia Pokoleń
Rollsy z kurczakiem 1910

boczek, nie szynka, nie ser czy pieczarki ... tym razem to pierś kurczaka i ciasto francuskie stworzyły te pyszne rollsy no i nie mogło obejść się bez sosu czosnkowego :) Składniki : arkusz ciasta francuskiego ok 400 gr piersi kurczaka sezam sól, pieprz papryka ostra wędzona Przygotowanie : Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego

Mechanik w kuchni
Bibimbap (wersja wegetariańska). 226

suchego ryżu (krótki, kleisty) 1 cukinia 1 ogórek 1 marchewka kilka garści młodego szpinaku 100 g grzybów (shiitake, boczniaki, pieczarki) 100 g tofu (np. wędzone) 100 g kiełków fasoli mung 4 żółtka (lub całe jajka) sól olej do smażenia Sos (wersja oryginalna): 2 łyżki pasty gochujang 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka

zadanie-gotowanie
MAKARON ZE SCHABEM, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 174

czosnku. Po około trzech minutach dodaję paprykę w paskach i pieczarki w plasterkach, chwilę smażę (do momentu zarumienienia się pieczarek). Mąkę mieszam ze śmietaną, dodaję do mięsa. Gotuję chwilę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Makaron szpinakowy z sosem serowo-pieczarkowym 152

puszczą wodę chwilę pogotować i odlać nadmiar wody. • Wrzucić czosnek, przesmażyć z pieczarkami, doprawić pieprzem i solą. • Dodać ser mascarpone, mieszać aż się rozpuści, dodać pomidory i przyprawy. • Po zagotowaniu wrzucić do sosu makaron i przemieszać. • Podawać posypany serem startym na tarce

To co kocham
Makaron z boczkiem i serem pleśniowym 236

gotować równocześnie z przygotowywaniem sosu. Można użyć dowolnego gatunku sera z niebieską pleśnią np. sera lazur, rokpol czy gorgonzola. Sosu nie należy solić. Ser i boczek są wystarczająco słone. Smak makaronu można wbogacić o pokrojone w plasterki i podsmażone pieczarki czy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Placek po węgiersku z gulaszem 195

mieszając, aż mięso będzie miękkie.W razie konieczności podlewać pozostałością bulionu lub wodą.  Pod koniec gotowania dodać pokrojone pieczarki , aby się nie rozgotowały.  Mąkę dobrze rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody (tak, aby nie było grudek) i zaprawić sos. Sos powinien być dosyć gęsty i pikantny. W razie gdyby był mało gęsty można go podbić odrobiną śmietany

Aromatyczne Podróże
Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami 221

takich smaków w połączeniu z mięsem, to polecam zamiast marchewek jakiś bardziej wytrawny dodatek jak np. kalafior lub grillowane pieczarki.   Polędwiczki wieprzowe: 1 większa polędwiczka lub 2 mniejsze ok. 400-500 g 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku pół łyżeczki majeranku sól i pieprz oliwa i masło do smażenia Polędwiczki

Cooking Monster
Kurczak duszony z pieczarkami i pomidorkami 433

średnim ogniu. Zwiększyć moc, wlać wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 3 minuty. Zmniejszyć moc, dorzucić rozmaryn, tymianek, pieczarki, pomidory. Wodą opłukać puszkę po pomidorach i wlać na patelnię. Dusić pod przykryciem przez 15 minut. Dołożyć kurczaka, polać sosem z patelni gotować bez przykrycia jeszcze 12-15 minut (lub nieco dłużej, jeżeli filety są bardzo grube). Doprawić solą

Pełny talerz
Jajka w sosie tatarskim 176

dobra koleżanka, a bywał czas, że na każdą imprezę robiła go tylko ona ponieważ umiała tak dobrać składniki, że sos był przepyszny. W końcu i ja nauczyłam się go robić chociaż nie jest to jakoś "skomplikowane". Zakupy: - ogórki konserwowe - pieczarki marynowane - ugotowane na twardo jajko - czerwona cebula - jogurt naturalny - musztarda - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Ja wszystkie składniki tzn. ogórki, pieczarki

Tanio smacznie i prosto
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 200

wypełniły środek, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut, następnie przykrywamy każdą pieczarkę plasterkiem sera żółtego i pieczemy jeszcze około 10 minut aż ser się rozpuści i zarumieni.Podajemy z remuladą lub dowolnym sosem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Warzywa z patelni 183

sobie na co ma się tylko ochotę. Ewentualnie jeśli ktoś woli troszkę bardziej "mokre" można użyć jogurtu naturalnego jako sosu. W sklepach można zakupić gotowe "warzywa na patelnię" ja wypróbowałam i uważam, że nie są takie złe. Zakupy: - marchewka - pieczarki - ziemniaki - brokuł - kukurydza Przygotowanie: Warzywa obieram, (można zetrzeć na grubych oczkach ale również pokroić w kostkę), podgotowywuję w osolonej wodzie

Tanio smacznie i prosto
Tortilla z pieczarkami i papryką wegetariańska 171

Pieczarki drobno posiekać, cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, lekko podsmażyć i dodać pieczarki oraz paprykę, smażyć aż odparuje większość płynu. Pod koniec dodać groszek, przyprawić do smaku. Nadziewać tortille, podgrzać, polać dowolnym sosem pikantnym

Gotowanie jest łatwe
Zapiekane naleśniki warzywne z kiełbasą 239

Dusimy pod przykryciem.   3. Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy pokrojony w pół plasterki por, kapustę pokrojoną w kostkę, pieczarki i kiełbasę. Dodajemy również przyprawy- wg własnego smaku i nadal dusimy.  4. Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy wymieszany sos: Blendujemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, jajko, mąkę oraz serek topiony. Wlewamy do jarzyn, mieszamy aż do zagotowania i odstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 1553

rumiano. Do rumianej cebuli dodajemy mięso oraz drobno posiekany czosnek i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki, pieczarki, sparzone i obrane pomidory oraz pomidory z puszki. Doprawimy ziołami i przyprawami. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną. składniki na sos beszamelowy: 450 ml mleka 50 g mąki 50 g masła 1 jajko sól, pieprz, gałka muszkatołowa dodatkowo: 200 g sera żółtego

Domowy Smak Jedzenia