Bibimbap (wersja wegetariańska).

Bibimbap (wersja wegetariańska).

Bibimbap (wersja wegetariańska).

Pobawiłem się w produkcję wegetariańskiej wersji bibimbapu na specjalne życzenie mojej córki, w której życiowych planach Korea zajmuje bardzo ważne miejsce (trzymam kciuki!!!). Mam nadzieję, że udało mi się zbliżyć do koreańskich smaków, a "pobawiłem się" w kontekście brzmienia nazwy dania wydaje mi się najlepszym określeniem ;) Potrawa jest równie smaczna, jak kolorowa (to często idzie w parze). Waham się, czy mogę napisać, że prosta. Z jednej strony właściwie bardzo prosta, ale z drugiej - jej przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

zadanie-gotowaniezadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, grzyby, ogórki, szpinak, cukinia, sezam, marchewka, pasty, pasta, papryka, do pracy, fasola, imbir, ryż, wołowina, pieczarki, sos paprykowy, sos do ryżu, drugie danie, pieczarki w sosie, ryż smażony, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z zadanie-gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.