Żołądki w sosie myśliwskim Dziś coś dla miłośników podrobów – żołądki drobiowe po myśliwsku. Pyszny i prosty w przygotowaniu gulasz z pieczarkami, papryką oraz ogórkiem kiszonym. Polecam! Składniki: 0.5 kg żołądków drobiowych 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 cebula kilka pieczarek 1-2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie(...)liść laurowy i po trzy kulki pieprzu i ziela angielskiego. Solimy i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem do miękkości *** *** W tym czasie cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażamy *** *** Paprykę kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie. Podsmażamy wszystko jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając *** *** Miękkie żołądki kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy na patelnie
Blog z Apetytemjajko * 4 dkg drożdży świeżych * pół szklanki mleka+ pół szklanki wody * 2 łyżeczki oleju * szczypta soli * 1 łyżeczka cukru Na sos: * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * 3 łyżki ketchupu * po pół łyżeczki oregano i bazylii Dodatki: U mnie były pieczarki pokrojone w plasterki, salami, pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona na patelni z ulubionymi przyprawami, papryka czerwona pokrojona(...)Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę podsypaną mąką i dobrze zagnieść. Rozwałkować ciasto i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem (u mnie była to blacha prostokątna z piekarnika). Na ciasto posmarować sos ( koncentrat pomidorowy wymieszać z ketchupem i ziołami). Na to posypać warstwę startego żółtego sera, ułożyć ulubione dodatki i wstawić pizzę do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 30 minut
Zrób to smaczniekurczą w gotowaniu ) 2 gałązki selera naciowego 4 -5 pieczarek 50 ml słodkiej śmietany 2 kostki rosołowe drobiowe lub 2 szklanki rosołu, jeśli mamy 2 szklanki wody ( jeżeli dodajecie rosół , pomijacie tą pozycję ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku 1 łyżka klarowanego masła mąka wymieszana z woda do zagęszczenia sosu ( 1 duża, łyżka mąki na trochę więcej niż pół(...)mniejsze kawałki , takie ,żeby wygodnie się jadło . Na maśle , przesmażamy pokrojony w plasterki seler naciowy z wyciśniętym ząbkiem czosnku , dodajemy żołądki i smażymy , aż się zrumienią i przysmażą . Dodajemy pieczarki , smażymy jeszcze chwilę , zalewamy dwiema szklankami wody , dodając kostki rosołowe lub wlewamy dwie szklanki rosołu . Solimy do smaku ( ważne ,żeby nie solić przed smażeniem bo będą twarde ) . Dusimy na wolnym
Ogrodnik w podróżySkładniki: mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, jajka 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, cebula 1 mała,ząbki czosnku 3 sztuki, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba SOS: pomidory 4 duże, ząbki czosnku 1 sztuka, woda 4 szklanki, przyprawa w płynie - do smaku, koperek siekany(...)dobrze ją z mleka odcisnąć - czosnku ząbki utrzeć z solą na miazgę w możdzierzu dodać do łopatki mielonej i dobrze wyrobić z jajkiem, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą, pokrojonymi drobno pieczarkami, jeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki masę dobrze wyrobioną odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony
W Mojej Kuchni Lubiędanie musicie wypróbować! Składniki na 4 porcje: co najmniej 0,5 kg wątróbki drobiowej 250 g pieczarek 1 duża czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej olej do smażenia sól, pieprz majeranek posiekana zielona pietruszka 2 łyżki śmietany do zup i sosów lub 30% Na samym początku wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Do wątróbki dodać
Ugotowaćdnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki (ja dałam dosłownie ciut ze względu na młodego) 250 ml bulionu drobiowego 250 ml passaty (sosu pomidorowego) 2 łyżki śmietany 30 % sól różowa pieprz masło klarowne do smażenia Ja najpierw przygotowałam
kruche babeczkimojej siostry zamieszczam swój przepis na sos tatarski. To wspaniały dodatek do jajek, wędlin i wszelkiego rodzaju mięs. Każdy przygotowuje ten sos na swój sposób dla mnie ten skład jest idealny. SKŁADNIKI: 2 średnie ogórki konserwowe kilka pieczarek konserwowych 1 mała cebulka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego chrzanu 4 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego pieprz
Kuchnia BeatyJest piątek więc to może najlepszy czas aby przygotować sałatkę na weekend. Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym to bardzo szybki i zarazem prosty przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tofu najczęściej ląduje w moich sałatkach do pracy, ale tym razem było bazą do kotletów. Czytaj więcej »
Kasia Sarnasię cała para i odblokuje się pokrywa. Ugotowane żołądki wyjąć z garnka. Pokroić w paseczki. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, podsmażone pieczarki z cebulką i pokrojone żołądki. Całość chwilę gotować. Gulasz zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Ewentualnie sos posmakować i mocniej doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką
Ugotowaćlekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy na maśle. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną paprykę, a następnie pieczarki do momentu, aż puszczą sok. Na samym końcu podsmażamy koncentrat pomidorowy- jeżeli jest za mało sosu podlewamy odrobiną wody. Na polędwiczki wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy przez 30-40 minut w nagrzanym do 180 stopni
Pieguskowa Kuchniapieprzem. Następnie wyłożyć piersi z kurczaka, posypać startym serem, znów warstwa ziemniaków z kminkiem i solą i pieprzem. Wyłożyć na ziemniaki pieczarki z cebulą, resztę piersi z kurczaka, ser starty i ziemniaki oprószone kminkiem solą i pieprzem. Sos: Śmietanę wylać do miski dodać płatki suszonego chili i suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz jajko i starty ser żółty, dokładnie
Kuchnia Danusiupiekłam dwie, pizza prosciutto wszyscy znacie…Ostatnio przypadła mi do smaku pizza z grzybami i owczym serem. Pizza nietypowa, bez sosu, a ser wędruje na spód pizzy pierwszy. Jakie grzyby używacie do pizzy? Zimą zadowalam się pieczarkami. Bardzo lubię dzikie pieczarki i takie usmażyłam do pizzy. Tak, tak usmażyłam je na maśle z czosnkiem i doprawiłam balsamicznym octem. Bardzo
codojedzeniakoktajlowa. Całość dobrze doprawiona tworzy pyszne wegańskie danie. Przepis: Składniki: 1 szklanka ryżu pełnoziarnistego 750 g warzyw mrożonych (marchew, groszek, pieczarki, papryka, kukurydza, cebulka koktajlowa) lub świeżych. 150 ml bulionu warzywnego 3 łyżki przecieru 2 łyżeczki sosu sojowego sól, pieprz, cząber, zioła prowansalskie, papryka słodka, bazylia, Wykonanie: 1. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu zachowując proporcje
Mój pomysł namiodzie Gordona Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki
karmelowy