pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:40/302)

Zawijaniec z ciasta francuskiego z kurczakiem i grzybami 182

przestudzić. Przygotowanie piersi kurzych – piersi kurze przekroić na pół wzdłuż, doprawić do solą, pieprzem i papryką słodką. Wykonanie – ciasto francuskie rozwinąć. Na środku wzdłuż rozłożyć plasterki sera – od góry do dołu. Na ser rozłożyć pieczarki i na to kawałki kurczaka.Z obydwu stron naciąć boki ukośnie tworząc choineczkę. nacięcia zrobić w odstępach 2 cm. Zawijać od góry

Kuchnia Pokoleń
Naleśnik z piekarnika 203

ilości mąki niż wskazana w przepisie. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować margaryną/masłem i delikatnie oprószyć mąką. Na tak przygotowany papier, na blasze, wylać ciasto naleśnikowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 20 minut. Upieczony naleśnik wraz z papierem zdjąć z blachy, posmarować ulubionym nadzieniem(...)serem, dżemem, oprószonego cukrem pudrem) jak i z wytrawnym nadzieniem (np. z tuńczykiem i oliwkami, albo z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Naleśnik bardzo ładnie wyrasta w piekarniku, tworząc wybrzuszenia, jednak opada po wyjęciu

Gospodyni Miejska
Wytrawne różyczki z ciasta francuskiego 250

ciasta francuskiego – 1 op. serka kremowego Arla Apetina MUSZTRADA I MIÓD – szynka drobiowa – pieczarki – cukinia Przygotowanie: 1. Szynkę, cukinię i pieczarki pokroić w cienkie plasterki. 2. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w pasy o szerokości ok. 4cm, krojąc wzdłuż krótszego boku prostokątnego ciasta. 3. Tak przygotowane paski ciasta posmarować serkiem Apetina, a następnie wzdłuż dłuższego

Podwójnaporcja
Pide z kremem truflowym 137

Dodajemy mąkę, oliwę, sól i dokładnie wyrabiamy ciasto.  Odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce.  Po tym czasie dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy, aby ciasto miało owalny kształt. Dłuższe końce zawijamy i sklejamy (jak na zdjęciu). Przenosimy na rozgrzany kamień do pieczenia lub blachę (też rozgrzaną). Boki ciasta lekko unosimy do góry.   Krem truflowy(...)Dodajemy starty ser i pastę truflową. Doprawiamy solą i pieprzem.  Na pozostałym maśle podsmażamy pieczarki (trafiły mi się takie mini).  Na łódki z ciasta drożdżowego wykładamy krem, dodajemy pieczarki i zapiekamy w temp. 220 st. przez ok. 8-10 minut.  Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.  Smacznego

bistro mama
Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Wypróbuj nasze przepisy! 242

tarce na dużych oczkach. Rozsypujemy ser na połowie ciasta, posypujemy słodką czerwoną papryką. Ciasto składamy na pół i lekko dociskamy. Przy pomocy noża lub radełka do pizzy kroimy ciasto na paseczki ok. 1 cm. Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy  z odrobiną wody. Francuskie zawijasy z serem smarujemy jajkiem. Wstawiamy(...)dół. Podajemy na półmisku. Smacznego Do tego bardzo często podaję najróżniejsze mini kanapeczki z pastą np. czosnkową (z chleba wycinamy małe kółka i smarujemy je pastą), panierowane pieczarki, pieczarki w chrupiącym cieście itd. Do tego nigdy nie brakuje u mnie plasterków sera, domowych dipów czy orzechów. Ale jeśli nie macie czasu na przygotowanie przekąsek, a jesteście w Gdyni to polecam

Słodkie okruszki
tarta z kurczakiem i pieczarkami 629

nich włożyć na co tylko ma się ochotę i zawsze smakują świetnie. Aż sama się dziwie, że tak banalne rozwiązanie jak pieczarki i kurczak dały taki efekt! Ps. lajki w prawym górnym rogu bardzo mile widziane :) Składniki: ciasto: - 200 g mąki - 100 g masła - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - szczypta soli nadzienie: - pojedynczy filet z kurczaka - 300 g pieczarek(...)talerzyk. Na patelnię dodajemy drugą łyżkę masła i pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dorzucamy pieczarki i smażymy aż cała woda odparuje, a pieczarki zaczną nabierać złotego koloru. Wyjmujemy ciasto z lodówki. Rozwałkowujemy na cienki placek wielkości naszej blachy do tarty. Wykładamy na wysmarowaną masłem formę i gęsto nakłuwamy widelcem. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy

Cook&Love
Zapiekanka makaronowa 194

gotujemy w osolonej wodzie. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.  Zdejmujemy mięso a na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania wody.    Makaron przelewamy zimną wodą i odsączamy.    Z 1/5 szklanki mleka, drożdży, szczypty cukru i łyżeczki mąki sporządzamy(...)Dodajemy pokrojonego pora i mieszamy.    Na dno wysmarowanej tłuszczem formy wlewamy niewielką ilość ciasta.    Na nim układamy makaron.    Na makaron wykładamy pieczarki i polewamy niewielką ilością ciasta.    Posypujemy pokrojoną papryką.    Układamy kolejną warstwę makaronu a na nim mięso i paprykę.    Zalewamy pozostałym ciastem.    Wstawiamy

Maminek kulinarny
Πzza z uπchconymi πeczarkami 126

Posypać je szczyptą cukru i wlać 50 ml wody. Wymieszać delikatnie i odstawić na ok. 10 minut. Dodać resztę wody i wyrobić ciasto. Pod koniec dodać olej. Wyrabiać jeszcze chwilę. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju. Rozgrzać piekarnik(...)kamieniem (lub blachą) w środku do 230 stopni C. Ciasto odgazować, chwilę je wyrabiając.  Przygotować papier do pieczenia ciut większy niż docelowy rozmiar pizzy. Uformować ciasto w kulę i rozpłaszczać je na papierze, robiąc na brzegach wyższe ranty. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Na przecierze rozłożyć plastry mozzarelli, potem pieczarki, a następnie pokrojoną w piórka cebulę. Całość posypać solą

Weekendy w domu i ogrodzie
Pizza na zakwasie 97

wielu latach eksperymentowania w tym zakresie mam już swoje ulubione rozwiązania. Niesamowicie lubię ciasto na włoską, cieniutką pizzę, inspirowaną cieniutkim włoskim plackiem. Robi się je z naprawdę niewielką ilością drożdży, a sekretem tamtego przepisu jest jego bardzo powolne wyrastanie w lodówce. Odpowiednio zrobione cienkie ciasto jest dość proste przy rozciąganiu, nie wraca uparcie do innego kształtu, dzięki temu możemy naprawdę(...)czyli mąki jaką dodaje się do zakwasu żytniego. Polecam Wam także: – włoska pizza na cienkim cieście –  pizzę z salami –  pizzę na tortilli –  sałatka gyros –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki z pieczarkami WŁOSKA NA ZAKWASIE Przygotowanie : 20 minut + 6-18 h wyrastania ciasta + przygotowanie zakwasu Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem 179

pyszny obiad lub kolację! :) Uwielbiam pieczarki i bardzo lubię przygotowywać je na to coraz nowsze sposoby, dziś moja propozycja na smaczną tartę. Do pieczarek obowiązkowo cebula i trochę boczku do smaku - pycha! Kruche ciasto zagniotłam wraz z dodatkiem parmezanu, dzięki czemu jest aromatyczne i pyszne. Śmiało nada się do wielu innych tart z dodatkiem kurczaka lub innych warzyw. Polecam! :) Parmezanowe(...)mąki, jeśli natomiast zbyt suche to ok. 1-2 łyżki zimnej wody. Z ciasta formujemy kulę, owijamy je folią spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Farsz: 150 g boczku wędzonego parzonego 2 większe cebula (mogą być czerwone lub białe) 500 g pieczarek 2 łyżeczki tymianku sól i pieprz Rozgrzewamy patelnię, boczek kroimy w większą kostkę

Cooking Monster
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 995

panierce (wersja łagodna i pikantna) Domowy gyros Nugettsy z bawarsą nutą Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną Pizze, zapiekanki i tortille: Pizza na grubym cieście Pizza na cienkim cieście Nadziewana tortilla a la pizza Tortilla z kabanosem, kwaszonym ogórkiem i sosem kebab-gyros Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Szybka zapiekanka chlebowa(...)nadziane pieczarkami Nadziewane pomidorki Proste panierowane pieczarki Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące pieczarki z czosnkową nutą Imprezowe grzybowe crostini w pikantnej wersji Chrupiące pieczarki w bezglutenowej panierce Pieczarki w chrupiącym cieście Słodkości: -szybkie wypieki: Małe wypieki: Czekoladowe babeczki z nutellą Babeczki z kawałkami białej czekolady Kruche ciasteczka z maszynki Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Mini serniczki z mascarpone Orzechowe ciasteczka nadziane

Słodkie okruszki
ROGALIKI Z PIECZARKAMI 152

pieczarkami... na takie chodziłyśmy będąc jeszcze w liceum.  Niestety na szybko nie znalazłam żadnego fajnego przepisu na takową przekąskę i postanowiłam więc upiec rogaliki z pieczarkami. Teeeeż... wyszły fajne... :)) Na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 szkl. letniego mleka  0,5 szkl. letniej wody 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru(...)objętość) Przygotować farsz: obrać cebule,  pokroić w kostkę,zeszklić na oleju. Dodać obrane i pokrojone w  kawałki pieczarki (ja starłam na tarce na oczkach). Doprawić farsz solą i pieprzem. Smażyć bez przykrycia w celu odparowania wody. Wystudzić. Ciasto rozwałkować i wycinać spore kółka. Na każde kółko nałożyć łyżeczkę farszu. Składać na pół, dobrze dociskając obrzeże rogalików. Piekarnik rozgrzać

Walijskie Pichcenie
Rolada chlebowa 357

czosnku granulowanego sól pieprz Dodatkowo: 1 żółtko oregano biały sezam PRZYGOTOWANIE Ciasto: W misce umieścić przesianą przez sito mąkę, dodać łyżeczkę soli oraz cukru, a następnie wbić jajko. Suche drożdże rozpuścić w letniej wodzie, przelać do miski. Wyrobić ciasto. Można zrobić to ręcznie lub za pomocą robota. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na minimum godzinę. Farsz: Fileta z kurczaka(...)kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. WYKONANIE 1. Ciasto podzielić na dwie części. Każdy kawałek ciasta wyłożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na cienki placek w kształcie prostokąta. 2. Oba placki ciasta posmarować ketchupem, a następnie wzdłuż dłuższego boku ułożyć w linii po połowie przygotowanych składników w kolejności: ogórek konserwowy kurczak pieczarki cebula kukurydza papryka 3. Przygotowane ciasta zawinąć

Alle Dobre!
PIZZERNIKI GRAHAMKI Z ZIEMNIAKAMI 161

Radix-Bis 15 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy Dodatki: 2 ziemniaki 1 cebula 4-5 pieczarek 100 g sera żółtego majonez  rozmaryn Wykonanie: Ciasto: W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże oraz cukier. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 min, aż zacznie się pienić. W misce mieszamy mąkę pszenną(...)średnicy ok. 10 cm ( ja wycinałam za pomocą wykrawaczy do pączków, ale można też szklanką) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy majonezem i posypujemy rozmarynem, a następnie układamy cienko starte ziemniaki, pieczarki i cebulę w piórkach. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi z mięsem (z rosołu) 94

Składniki na farsz: mięso z rosołu około 500 g część warzyw z rosołu ja dodałam 2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera, por ok.15 cm 500 g pieczarek 1 łyżka masła Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 żółtka(...)łyżka oliwy 0,5 łyżeczki soli 300 ml mocno ciepłej wody Instrukcje Farsz: Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy pieczarki na rumiano. Mięso z rosołu, warzywa oraz pieczarki mielimy w maszynce do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Podane składniki wykładamy na stolnicę, lekko mieszamy, dolewamy wodę i szybko zagniatamy elastyczne ciasto

To co lubię - gotuję i polecam