pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:46/302)

Pizza wiejska z serowym brzegiem 177

robię ją sobie sama i dodaję takie składniki na jakie akurat przyjdzie mi ochota. Tym razem dosyć tradycyjnie, czyli kiełbaska, kabanos, papryka i pieczarki. Dla odmiany zawinęłam kawałki żółtego sera w brzeg mięciutkiego ciasta pizzy. Mniam :) Pizzę podałam na talerzu "Jesień" od Porcelany Bogucice" Ciasto: 3 szkl mąki op. suchych drożdży jajko płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli łyżka oliwy(...)szkl mleka Dodatki: kawałek kabanosa kawałek kiełbasy wiejskiej 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 pieczarki 1 cebulka 15-20 dag sera żółtego oregano/przyprawa do pizzy Ciasto: W większej misce wymieszać suche składniki. Dodać jajko, oliwę i mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. odstawić na ok 1 godzinę w ciepłe miejsce aż podwoi objętość. Kabanosa i kiełbasę pokroić

Smakołyki Asi
Szybka pizza na dużą blachę 218

mój mąż. Jak tylko jest w weekend lub ma jakieś wolne pada hasło „A może przygotujemy pizze?” Ostatnio postawiliśmy na prostotę. Trzy proste dodatki – pieczarki, cebula, kiełbasa i sprawdzone ciasto na pizze na świeżych drożdżach. Wyszło idealnie. Oczywiście możecie dodać inne ulubione składniki. W domowej pizzy liczy się przede wszystkim dobre ciasto i ser – polecam mozzarelle(...)szklanki mąki pszennej (dziś wymieszałam pół na pół mąkę typ „0” i pszenną, pizza miała fajne ciasto) szczypta soli pół łyżki cukru 3 łyżki oleju 1 szklanka ciepłej wody (nie gorącej) 40 g świeżych drożdży 4-5 pieczarek sos pomidorowy lub passata pomidorowa 1 cebula kilka plasterków ulubionej kiełbasy lub szynki mozzarella (najlepiej) lub opcjonalnie inny ser Będziemy

Słodkie okruszki
Placuszki a'la pizza 774

łyżki płatków owsianych (można pominąć) 1/4 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) 1/4 łyżeczki soli pieprz Dodatkowo: 100g pieczarek 50g szynki 50g/3 plastry sera topionego (może być ser żółty) pomidorki koktajlowe Ponadto: olej do smażenia Placuszki a'la pizza- przygotowanie: Połowę pieczarek należy pokroić w kostkę, a resztę w plasterki (będą na wierzch(...)całość podsmażyć na odrobinie oleju. W misce dokładnie połączyć jajko, mleko, mąkę, płatki owsiane oraz przyprawy. (Masa powinna przypominać niezbyt gęstą śmietanę.) Na koniec do ciasta wmieszać drobno pokrojoną szynkę oraz pieczarki - te pokrojone w kostkę. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa = 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się

Di gotuje
pierogi z ziemniakami i pieczarkami + film krok po kroku 121

składniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżki masła stopionego 1 żółtko ok. 200-230 ml gorącej wody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wody dodajemy tyle aby ciasto było elastyczne. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na czas przygotowania farszu. Następnie rozwałkowujemy, wykrawamy krążki. Na każdy nakładamy farsz i sklejamy brzegi tworząc pierożka. Wrzucamy partiami do osolonej, gotującej się(...)czasu mieszamy. Gotujemy przez ok. 3-4 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy omaszczone masłem i np. posiekanym szczypiorkiem. składniki na farsz ziemniaczano pieczarkowy: 600 g ziemniaków 300 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki masła sól, pieprz wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy

Domowy Smak Jedzenia
pizza na cienkim cieście (pyyyyszna) 329

zawsze w kuchennych rewolucjach jak degustuje pizzę, to wspomina, że ciasto powinno stać :p Jeśli chodzi o pizzę, którą ja robię, to najbardziej klasyczna Capriciosa. Czyli mamy ciasto, sos pomidorowy, mozarellę, szynkę, pieczarki i ser żółty. Ja dodatkowo w boki pizzy daję ser żółty.  Gdy robię pizzę, rozchodzi się z ekspresowym tempie. Jest pyszna, polecam Wam, bo bardzo łatwo(...)pizza się trochę podpiecze ściągam ją z blaszki i dopieka się na samej kratce w piekarniku . Dookoła ciasta dajemy ser żółty, niedużo, i zawijamy boki. Oczywiście nie jest konieczne dawanie sera do boków pizzy. Następnie, smarujemy sosem pomidorowym. Posypujemy mozarellą dodajemy wędlinę pieczarki posypujemy małą ilością żółtego sera      i lekko posypujemy bazylią i oregano. Pizzę pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowa pizza na grubym cieście (z farszem na bazie kiełbasy, pieczarek i papryki) 284

Lubicie pizze? My uwielbiamy. Ale która jest najlepsza? Prosta odpowiedz – domowa Zapraszam Was na przepis na domową pizze na grubym cieście z farszem na bazie kiełbasy, pieczarek i papryki. Idealna od tak na weekend, jak i na przyjęcie. Farsz oczywiście możecie dobrać według własnych upodobań Choć polecam to połączenie smaków. Przepis jest naprawdę prosty. Pyszna, gruba pizza(...)ciepło więc ciasto wyrasta dość szybko. W między czasie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę (cebulkę można również dodać bezpośrednio do ciasta (bez podsmażania) – sposób mojego męża), dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną kiełbasę. Całość doprawiamy ziołami. Chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Na okrągłą blaszkę do pizzy posmarowaną wcześniej

Słodkie okruszki
PIZZERINKOWE PRZEKĄSKI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 11280

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3 plastry szynki, 6-8 plastrów sera żółtego, czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, 3 większe pieczarki, 1/4 małej papryki, zioła prowansalskie,  koncentrat pomidorowy, papryka(...)słodka. Przygotowanie: Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smaruję koncentratem i posypuję ziołami prowansalskimi, Wędlinę, ser, pieczarki i paprykę kroję w małe kawałki. Układam na cieście: ser, wędlinę, warzywa i znowu ser. Na koniec posypuję natką pietruszki i papryką słodką. Tak przygotowane ciasto piekę około 15 minut w 180 stopniach

JejKuchnia
Domowa pizza 178

się w nim zakochałam od pierwszego zjedzenia. Ciasto jest miękkie, puszyste, idealne.  Składniki dodaję zazwyczaj takie jakie mam w lodówce: ser, salami, pieczarki,cebula, papryka. DOMOWA PIZZA  Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2  szklanki letniej przegotowanej wody 2 łyżki oliwy 3-4 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru dodatki: sos pomidorowy do pizzy(...)tego przepisu ) 20o g sera (najlepiej mozzarelli) 1 żółta papryka 1 cebula 3 pieczarki 4-5 plastry salami Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, sól, cukier oraz olej. Mieszamy dodając wodę.  Zagniatamy ciasto tak aby powstała jednolita kula. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (30-40 minut).  Ciasto rozgniatamy w dłoni na duży placek, przekładamy

Bon appetit mon amie
Pieczone krokiety z pieczarkami 414

pieczarkami, podawanych najczęściej do barszczu. Kompozycja doskonała:). Pieczone w niczym nie ustępują smażonym. Przy ich robieniu skorzystałam z mojego ulubionego przepisu na naleśniki, gdzie do ciasta dodaje się olej. Przepis TUTAJ . Pieczarek należy użyć dużo, bo po podsmażeniu bardzo się kurczą. Naleśniki: 3 szklanki mąki 2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mleka 5 jajek L 1/4 szklanki oleju szczypta soli(...)Wszystkie składniki umieszczamy w misce, miksujemy do dokładnego połączenia składników. Patelnię z nieprzywierającym dnem bardzo mocno rozgrzewamy, za pomocą chochelki wlewamy na nią ciasto. Smażymy z dwóch stron. 2. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki starte na dużych oczkach tarki. Doprawiamy papryką, pieprzem i solą. Dusimy do odparowania wody, pieczarki powinny być suche. 3. Farsz nakładamy na środek

Szefowa kuchni
Pierogi z pieczarkami 193

Ciasto na pierogi zagniatamy jak na pierogi z białym serem . Składniki na farsz: 50 dag pieczarek, w sezonie grzybowym mogą być prawdziwki :) 2 cebule 2 - 3 łyżki oleju bułka tarta sól, pieprz, majeranek Przygotowanie ; Zagnieść ciasto na pierogi według wskazówek -pierogi z białym serem Przygotować farsz : pokroić drobno cebulę , podsmażyć ją na oleju do lekkiego zeszklenia Dodać do niej umyte(...)pieczarki są nadal zbyt grube, nie nadające sie do farszu to najlepiej zmielić je przez sitko z grubymi oczkami Przyprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli farsz wyszedł nam trochę rzadki dodajmy łyżkę bułki tartej i dobrze mieszamy Na rozwałkowany i wykrojony np. szklanką placek nakładamy kolejno farsz i dokładnie sklejamy, by podczas gotowania farsz nie "wyszedł' nam z ciasta

Proste Potrawy
Pierogi Szwedzkie 271

UWIELBIAM. Polecam zrobić pierogi szwedzkie w domu. Mimo, że wymagają trochę pracy - na prawdę warto. Pierogi Szwedzkie -Składniki: Ciasto: 500 g mąki tortowej 2 łyżki miodu 260 ml wody 30 g drożdży łyżeczka soli Farsz:       500 g pieczarek 2 cebule połowa kapusty oregano słodka papryka odrobina chilli czosnek w proszku sól, pieprz ponadto:  masło/margaryna czarnuszka(...)zaoszczędzić czas). Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy miód, 2 łyżki mąki i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę. Pieczarki siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle/margarynie. Dzielimy na dwie części, do jednej wrzucamy pieczarki, do drugiej kapustę, smażymy.* Na koniec łączymy

Słodka Strona
USZKA Z PIECZARKAMI 341

uszek: * 1 szklanka mąki pszennej+ ewentualnie do podsypania * około pół szklanki ciepłej wody * 1 żółtko * pół płaskiej łyżeczki soli Farsz: * pół kg pieczarek * sól, pieprz do smaku * odrobina masła do podsmażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto do uszek łączyć ze sobą (wodę należy dolewać stopniowo), zagnieść ciasto, przykryć je ścierką i odłożyć(...)około 15 minut, by odpoczęło. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pieczarki, dodać sól i pieprz do smaku, podsmażyć pieczarki, aż cała woda z nich wyparuje.  Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Wyciąć kwadraty wielkości 3-4 cm. Na każdym kwadracie położyć niewielką porcję farszu. Zlepić uszka po przekątnej, następnie zlepić

Zrób to smacznie
Ciasteczka Pieczarki 220

zostawiając miedzy nimi odstępy, ponieważ pieczarki w czasie pieczenia urosną. Szyjkę z butelki plastikowej  z półlitrowego napoju zanurzyć w kakao a następnie  wcisnąć w kulki ciasta, tak by powstały grzybki - pieczarki. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut

Camilla w kuchni
koperty pieczarkowe w cieście francuskim 173

Propozycja do podgryzania :) Mamy w końcu jeszcze karnawał :) Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego pk 500g pieczarek 2 średnie cebule 1 serek topiony naturalny ok 20dag żółtego sera Przygotowanie: obrać pieczarki ze skórki i zetrzeć na tarce (większe oczka). Cebulę drobno posiekać. Pieczarki wraz z cebula poddusić do odparowania wody. Dodać ser topiony i podsmażyć do roztopienia i połączenia składników. Rozwinąć

ChilliJemy
Rollsy z pieczarkami i serem (ślimaczki z ciasta francuskiego) 207

towarzyskie, ale chociażby na ...śniadanie :) Zrobiłam ostatnio takie rollsy dzieciakom na śniadanie i były zachwycone! Składniki: * 1 płat ciasta francuskiego * 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego * 2 łyżki oliwy z oliwek * bazylia, oregano * ok. 15 dkg sera żółtego w plastrach * kilka pieczarek(...)Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego. Oprószyłam bazylią i oregano. Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto. Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki. Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki. Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam 15-20 minut

Pieprzyć z Fantazją