pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:35/302)

zapiekanka - piętrowa pizza 266

zabieramy na piknik. Polecam również jako jedzonko do pracy- na zimno także smakuje nieźle. *foremka 25*34cm Składniki: na ciasto:  450 g mąki 270 ml letniej wody łyżeczka soli łyżeczka cukru 30 g drożdży 4 łyżki oliwy dodatki: pieczarki cebula szynka oliwki zielone kukurydza z puszki pomidor  3 kulki mozzarelli ketchup zioła prowansalskie czosnek    Mąkę przesiać(...)Wyrośnięte ciasto podzielić na połowę. Jedną część rozwałkować na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować połową ketchupu. Położyć połowę mozzarelli a na nią szynkę, pieczarki, oliwki, kukurydzę. Przykryć drugą częścią ciasta. Posmarować resztą ketchupy, ułożyć pomidory i ser mozzarella. Wierzch posypać ziołami prowansalskimi.  Piec w 190*C  przez około 30 minut. Podawać posypaną zieloną cebulką, z sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wytrawne ciastka francuskie z brokułem, rybą i pieczarkami 205

polecam przepis na pyszne wytrawne ciastka z ciasta francuskiego. To doskonała przekąska dla każdego. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 filet z dorsza lub mintaja, ½ brokuła, 1 cebula, 200g pieczarek, 80g żółtego sera, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę kroję(...)minut na oliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony. 2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem. 3. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Uszka z kapustą i pieczarkami 176

kiszonej kapusty 600 gramów pieczarek sól pieprz Kapustę ugotować Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki  Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka Gotować w osolonej wodzie

Szczęśliwa kuchnia
Pizza 157

rozwałkować (osoby z większą wprawą mogą zrobić to ręcznie) i posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek. Następnie nałożyć na ciasto sos i poukładać ulubione dodatki np. chorizo, pieczarki. Następnie ułożyć na cieście mozarellę i posypać oregano. Piec siedem i pół minuty. W przypadku pizzy z szynką prosciutto – szynkę układamy dopiero na upieczonej pizzy. Smacznego

Kuchnia Bon Appetit
Uszka z kapustą i pieczarkami 179

kiszonej kapusty 600 gramów pieczarek sól pieprz Kapustę ugotować Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki  Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka Gotować w osolonej wodzie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drobiowe ragout w cieście francuskim - kategoria kurczak 319

danie główne. Są to kokilki z ciasta francuskiego napełnione masą mięsno - grzybową. Całość posypane odrobiną startego oscypka. Mówię Wam, pychota...  Składniki: 250g filetu z kurczaka,  ciasto francuskie,  100g pieczarek,  łyżeczka koncentratu pomidorowego Pudliszki,  50g wędzonego boczku,  jajko,  100ml śmietany 18%,  sól,  biały pieprz,  50g startego oscypka,  2 łyżki posiekanego

Z miłości do słodkości
Zapiekanka z łososiem 180

smaczna i szybka w wykonaniu. Bardzo dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Niestety porcja jak dla 1 osoby wychodzi bardzo duża. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego (1 duży prostokąt) 10 pieczarek 1 por (duża biała część) 200g świeżego łososia 1 łyżka masła pieprz cytrynowy sól pieprz czarny 1 łyżka soku z cytryny Łososia przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym(...)Pora (tylko białą część) i pieczarki kroimy w drobne kawałki i podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Piekarnik nagrzewamy do 200C. Płat ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na jednej połówce układamy podsmażone pieczarki i pora, na to układamy podzielonego na kawałki łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny. Całość przykrywamy drugą połówką ciasta. Sklejamy oba płaty i łączenie lekko zwilżamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim 180

przykrytym ciastem. Paje wypełnia się wytrawnymi nadzieniami (mięso, warzywa, ryby, owoce morze, grzyby) lub słodkimi (owoce).  Upiekłam paj, który należy do klasyki gatunku:) Kurczak, pieczarki, groszek zanurzone w gęstym sosie, przykryte zrumienionym ciastem okazały się pyszne. Składniki na ,,środek" placka: 35 dkg piersi kurczaka zagrodowego 3 duże pieczarki kawałek pora (ok. 10 cm) tylko jasnozielona część 2 ząbki czosnku(...)pieprz czarny mielony, kolendra mielona, tymianek żółtko do posmarowania ciasta gotowe ciasto francuskie (275 g) Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w niewielką kostkę, obsmarzyć na łyżce oleju. Mięso smażyć aby było lekko zrumienione, a następnie przełożyć do miski. Na patelnię dodać łyżkę oleju i wrzucić pokrojone w plastry: pieczarki, marchew, pora (drobno pokrojonego). Warzywa krótko obsmażyć i przełożyć do miski

Codziennik Kuchenny
Drożdżowe pierogi z pieczarkami 204

Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone pierogi z pieczarkami. Zapraszam ! Gorąco polecam te pierogi na Wigilię.    Składniki : * 1/4 kostki drożdży * szklanka ciepłego mleka * łyżka cukru * pół kg mąki pszennej * białko jajka * olej rzepakowy * szczypta soli(...)będzie odchodziło od dłoni. Delikatnie smarujemy olejem i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Na trzech łyżkach oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę , dodać poszatkowane pieczarki i usmażyć. Przyprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować , gdyby się kleiło - podsypać mąką. Wycinać koła od szklanki. Nadziewać zimnym farszem. Zlepić brzegi. Ułożyć na blaszce do wyrośnięcia. Posmarować żółtkiem i piec na z złoty

Magiczne Życie Marty
Paszteciki Leniwca 118

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowania ciasta na pizzę 250 gram pieczarek 500 gram kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko olej rzepakowy do smażenia sól oraz pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki, cebulę w kostkę, odsączoną kapustę lekko rozdrabniamy. na patelni na oleju podsmażamy pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem, smażymy kilka minut, następnie przekładamy do miseczki(...)dolewamy olej i przekładamy cebulę, gdy ładnie się zeszkli dodajemy kapustę kiszoną. Mieszamy i podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pieczarki, dokładnie mieszamy. Całość smażymy jeszcze kilka minut, na koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotowy farsz odstawiamy do przestygnięcia, ciasto na pizzę rozwijamy. Wzdłuż dłuższego brzegu łyżeczką wykładamy farsz zostawiając ok 1 cm wolnego ciasta z brzegu. Następnie zwijamy

Blog kulinarny S9.PL
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 212

krokietów Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklana wody mineralnej 1,5 szklanki mąki 1 jajko sól, czerwona papryka, bazylia, pieprz 600 dag pieczarek 100 dag sera żółtego 2 jajka bułka tarta Wykonanie: Składniki na ciasto: mleko, wodę, mąkę, jajko i przyprawy (sól, pieprz, bazylia) mieszamy (przyprawy dodajemy aby ciasto było wyraziste), jeżeli uznacie, że ciasto(...)jest zbyt rzadkie, dodajcie mąki, a jeżeli będzie zbyt gęste – mleka, bądź wody. Rozgrzewamy patelnię i wlewamy oliwę z oliwek. Ja jej nadmiar z patelni przelewam do ciasta naleśnikowego. Smażymy równe placki. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, wrzucić pieczarki i dusić 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką. Pod koniec zdjąć

Ania i Marcin gotują
Paszteciki z pieczarkami 147

cebule 700 g pieczarek 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko opcjonalnie 1 łyżka natki pietruszki Dodatkowo: 1 jajko Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na około 30 minut. Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i drobno pokroić. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażać do momentu, aż cała(...)woda odparuje. Pieczarki drobno posiekać lub chwilę zmiksować w malakserze. Ważne, aby były małe kawałeczki pieczarek, a nie przecier pieczarkowy. Do pieczarek dodać posiekaną natkę i jajko,  dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość około 0,5 cm i pas długości około 50 cm i szerokości 15 cm. Farsz wyłożyć na środek rozwałkowanego ciasta przez całą

talerz przyjemności
TARTALETKI Z CHORIZO 151

SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE:  Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią. Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk. Pieczarki myję i kroję

Gotowanie Patki
C - Francuskie warkocze Cioci Eli 271

rozrabiaki niemal pobiły się o resztki z wczorajszej kolacji;) Francuskie warkocze     Składniki na 3-4 porcje: 1 szt filet z kurczaka , 1 szt ciasto francuskie , 15 dag pieczarki , 1 ząbek czosnek , do smaku natka piertuszki , 5 dag ser żółty gouda , 3 łyżka majonez , 1 szt papryka konserwowa , do smaku Sól , do smaku pieprz , do smaku curry(...)środku każdego kawałka ciasta kładę przygotowany filet, smaruję go łyżką majonezu, następnie układam na niego porcję pieczarek, posypuję natką pietruszki, kładę plaster żółtego sera i zlepiam boki, tworząc "warkocz".                           Gotowe warkocze można posmarować roztrzepanym jajkiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała