pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:195/302)

Gulasz po węgiersku 123

Składniki : • wołowina – 1 kg • czerwona papryka – 1 szt. • zielona lub żółta papryka – 1 szt. • mielona słodka papryka – 3 łyżki • mielona ostra papryka – 1 łyżka • liście laurowe

KUCHNIA POLSKA
Kluski Śląskie 183

nich jajko, sól oraz mąkę. Szybko wyrobić miękkie ciasto.  Z całego ciasta rwać małe kawałki i formować w dłoni kulki. Na środku palcem zrobić dziurkę. Uformowane kluski gotować w osolonym wrzątku ok. 2-3 min od wypłynięcia. Kluski śląskie podawać z  Sos mięsny z pieczarkami . Smacznego !   Artykuł Kluski Śląskie pochodzi z serwisu Perfekcyjne Smaki

Perfekcyjnesmaki
Krokiety z grzybami i kapustą 173

wody z grzybów i gotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na osobnej patelni, na ostrym ogniu na łyżce oleju by ewentualny płyn wyparował.Posolić, popieprzyć, wymieszać z cebulą, grzybami i ugotowaną kapustą. Odstawić do ostudzenia. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie

Moje domowe kucharzenie
Svampsoppa – szwedzka zupa grzybowa 157

sobie wszystko zaplanować – jakie ryby wyjadą na stół, jakie zupy ugotuję, które ciasta domownicy chcieli by zjeść itp. Powoli ogarniam temat, a was zapraszam na przepyszną zupę grzybową rodem ze Szwecji. Najlepiej sprawdzą się w niej grzyby leśne, ale jeżeli taki nie macie wykorzystajcie pospolite pieczarki. W obu przypadkach zupa jest grzechu warta! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 2 szalotki

Szybko Tanio Smacznie
Pieczarki z tuńczykiem 341

A oto propozycja wspaniałej, szybkiej, prostej sałatki, jaka szybka, taka i smaczna, polecamy! Składniki: 200 g pieczarek 1 puszka tuńczyka w oleju 3 jajka 1 cebul

kgwjanczewo
KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 168

Pokrojoną drobno cebulkę usmażyłam na patelni, dodałam do niej starte na grubej tarce pieczarki, wszystko wymieszałam i podsmażyłam z mięsem. Dodałam trochę czosnku,pieprz,sól do smaku..i farsz gotowy. Często dodaję jeszcze podgotowaną kapustę kiszoną, ale niestety czas mnie naglił i dziś jej nie dodałam. Ciasto na naleśniki podam bez proporcji,  ponieważ wszystko zależy od ilości jaką się

potrawyregionalne
Tatarskie naleśniki 171

dałam duże ilości, bo lubię) Z ciasto wyszło 12 naleśników. Nałożyłam na nie farsz i obsmażyłam na bardzo małej ilości oleju, tak że tylko lekko się świeciła. Naleśniki były lekkie i nie ociekały tłuszczem. Do tego zrobiłam sos z pieczarekpieczarki pokroiłam i udusiłam z czosnkiem

AZgotuj!
Fit pizza proteinowa! 274

mnie pizza  Kate ! Dziękuje, bylo pysznie <3 Polecam każdemu! Składniki: Ciasto: 30g dowolnej pełnoziarnistej lub bezglutenowej mąki (u mnie gryczana) 2 jajka + 1 białko Bazylia Oregano Papryka słodka Papryka ostra Soł morska Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 25g ketchupu Przyprawy Dodatki: 50g mozzarelli Pieczarki Papryka Cebula Oliwki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Łączymy z żółtkami

Czarnawisienka
Pierogi z kapustą i grzybami 109

sera Przygotowujemy farsz: odciśniętą kapustę szatkujemy na drobniejsze części, dodajemy podsmażone z cebulką pieczarki, przyprawiamy solą, pieprzem. Moja domowa kapusta nie jest zbyt kwaśna więc jej nie gotuję, w przypadku gdy kapusta jest kwaszona należy ją pogotować w wodzie 2 minuty, odcedzić i dopiero poszatkować. Przygotowujemy ciasto: składniki wkładamy do malaksera, dobrze wyrobione ciasto dzielimy na 2 części, rozwałkowujemy

Kuchenne aromaty
Makaron z mięsem mielonym i sosem, domowe spaghetti 217

Kolejny raz coś dla miłośników włoskiej kuchni i makaroniarzy:-) Składniki: 0,7kg mięsa mielonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 3-4 pomidory, 1 papryka

Kuchnia Pełna Pasji
Krokiety pieczarkowo - warzywne 134

Ciasto na naleśniki 2 jajka 1 szk wody gazowanej 3 szk mleka 1 łyżeczka soli 2 szczypty cukru 3 szk mąki pszennej typ 450 50 ml oleju 1 łyżeczka kurkumy Farsz 400 g pieczarek 1 cebula 1/2 cukinii 2 garście świeżego szpinaku 1/3 blanszowanego brokuła 100 g sera feta sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 kostki masła Dodatkowo

Ewa w kuchni
Miał być grill, a (znowu) niewypał 266

mundurkach wystudziłam, obrałam, a następnie pokroiłam w półtalarki. Cebulę posiekałam w drobną kostkę. Pieczarki podsmażyłam na łyżce oliwy, wystudziłam. Kukurydzę odcedziłam. Wszystkie warzywa wymieszałam z 2-3 łyżkami majonezu, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodziłam ok. 1h w lodówce. Ostatecznie serwowałam w łódeczkach z ciasta francuskiego oprószone koperkiem. Grill miał być po trosze ze względu na mój wylot

bastalena
Krokiety z kapustą i pieczarkami 115

pozostają całe. Krokiety z kapustą i pieczarkami są idealne do barszczu czerwonego. Składniki na krokiety z kapustą i pieczarkami Naleśniki: 250 g mąki pszennej 300 ml mleka 300 ml wody 1 / 4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia Nadzienie: 1 / 2 kg kiszonej kapusty 1 / 2 kg pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz(...)przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, wodę, żółtko i sól. Dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać pianę z białka, wymieszać łyżką do połączenia się z masą. Porcje ciasta rozlać na całą powierzchnię mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, smażyć na dużym ogniu kilkadziesiąt sekund, odwrócić i po kolejnych 20-30 sekundach przełożyć na talerz. Naleśniki odstawić do wystygnięcia

niecodziennikpary
Paszteciki z kapustą i grzybami 180

Kapuśniaki już w sumie są na blogu.., te są ciut inne, tzn. z innego ciasta drożdżowego ..z przepisu znalezionego tutaj. Paszteciki pasują idealnie do czerwonego barszczyku, ale i bez barszczyku tez można zjeść. 500 g mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml ciepłego mleka lub o 2-3 łyżki więcej w zależności od wchłanialności mąki(...)roztopionego masła 2 duże jajka szczypta soli FARSZ: 500 g kiszonej kapusty 800 g pieczarek  [ u mnie podgrzybki, opieńki] 50 g suszonych grzybów 2 cebule 3 listki laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu łyżka suszonego majeranku łyżka masła sól, pieprz oraz: białko do posmarowania+łyżka mleka sezam, mak, kminek lub czarnuszka do posypania Drożdże pokruszyć,posypać

Moje domowe kucharzenie