Kartacze z kapustą i grzybami

Kartacze z kapustą i grzybami

Kartacze z kapustą i grzybami

Przepis na : obiad

Uwielbiam to, tyle tylko mogę Wam powiedzieć. Jak zostaną Wam na drugi dzień, to radzę pokroić je w paski i obsmażyć na patelni. Farsz – grzyby zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić kapustę, smażyć mieszając co chwilkę aż zmieni kolor. Następnie dodać grzyby suszone razem z wodą. Dodać pokrojone w kosteczkę pieczarki. Smażyć około 30 minut. Woda z kapusty musi się wygotować. Farsz mie może zawierać wody. Doprawić do smaku pieprzem. Można dodać kminek . Jak kapust... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, boczek, kapustą, kluski, grzyby, ciasto, pieczarki, obiad, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję