pasztet - 4176 przepisów (strona:6/279)

Domowy pasztet z kurczaka. 97

Domowy pasztet z kurczaka. Nawet najdroższy pasztet od zatwierdzonego i sprawdzonego producenta nigdy nie zastąpi smaku domowego pasztetu . Pasztet przygotowany w domu jest znacznie smaczniejszy i niewątpliwie zdrowszy. Dziś przygotujmy pasztet z piersi z kurczaka z dodatkiem orzechów włoskich , czosnku , marchewki . Ten pasztet jest bogaty, pełen smaku i cudownego aromatu. Delikatny pasztet idealnie komponuje się z kromką domowego pieczywa . Możemy(...)składniki połączą się ze sobą. Dodajemy pokrojoną w kawałki marchewkę oraz czosnek i ponownie włączamy urządzenie. Dodajemy podsmażoną cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Blendujemy całość, jeśli pasztet jest zbyt suchy dodajemy około 50 ml wody i ponownie włączamy robot kuchenny. Gotowy pasztet przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce. Pasztet, który zachowuje kremową konsystencję i smakuje lepiej niż

Zdrowy Styl Joanny
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 186

Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości włókien mięśniowych – o innym smaku, i wieprzowa wątróbka. Dopiero taka mieszanka daje nam pełny, mocny smak pasztetu który dodatkowo podbijamy i wykańczamy przyprawami. Jak upiec pasztet żeby zawsze był lekki i wilgotny? Sprawdźcie! Zapisz(...)Zrobienie pasztetu nie jest trudne, ale jest czasochłonne. Pracę dzielimy sobie na dwa dni – zaczynamy wieczorem pierwszego dnia, schładzamy składniki przez noc i pracujemy – mielimy, doprawiamy i pieczemy pasztety – na drugi dzień. To duża porcja – możecie zrobić pasztety z połowy składników . Z podanej w przepisie ilości składników wyszły dwa wysokie pasztety w keksówkach 26/12cm i jeden mały 20/10cm. I DZIEŃ

Karo in the Kitchen
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 418

deszczowy jesienny dzień przychodzi ochota na wyraziste smaki. Jednym z przysmaków, na które ma się chęć od czasu do czasu jest pasztet. W październikowej aurze, kiedy z drzew spadają orzechy, ciekawą propozycją może okazać się pasztet belgijski, który w tradycyjnej recepturze przygotowuje się głównie z wątróbek drobiowych z dodatkiem innych rodzajów mięs oraz laskowych orzechów. Składniki i przygotowanie Do przyrządzenia(...)pasztetu będą potrzebne: 60 dag dość chudej wołowiny bez kości, 60-70 dag udźca indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 20 dag surowego podgardla albo boczku, 5 jaj, 2 duże cebule, 2 spore marchewki i 2 równie pokaźne pietruszki, 1 dag suszonych grzybów – najlepiej borowików, 1 łyżka smalcu dla nadania specyficznego smaku, 2 małe liście laurowe, 6-8 ziaren ziela

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z czerwonej soczewicy z dynią 164

Ostatnio uwielbiam takie warzywne pasztety z kaszą i soczewicą. Są takie pożywne i pyszne. A przede wszystkim zdrowe. Składniki: 200 gram czerwonej soczewicy 100 gram kaszy jaglanej 600-700 gram dyni, waga po obraniu 2 cebule ząbek czosnku curry 1/2 szklanki otrębów pszennych 1 jajo sól pieprz łyżka oliwy z oliwek szczypta majeranku pestki słonecznika do posypania świeże zioła(...)otręby pszenne, jajo i doprawiamy obficie solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do formy (najlepiej keksówki o długości 30 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy pestkami słonecznika. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 60 minut. Po tym czasie odstawiamy pasztet do wystygnięcia na minimum 5 godzin. Po tym czasie idealnie nadaje się do jedzenia

Mango Papaja
Pasztet warzywny ze słonecznikiem 202

Pasztet warzywny z bardzo dużą ilością słonecznika. Smaczna alternatywa dla miłośników pasztetów mięsnych. Pasztet zrobiłam na bazie cukinii, marchewki, cebulki i duuużej ilości słonecznika. SKŁADNIKI: - 1 szklanka ziaren słonecznika - 1 średnia cukinia starta na tarce o dużych oczkach - 1 ugotowana marchewka - 1 łyżka masła - 1 cebula szalotka - 1 ząbek czosnku - 4 jaja W rondelku podsmaż posiekaną cebulę. Startą cukinię przełóż

SMYKWKUCHNI
Pasztet wegetariański. 198

pośród kilkudzieśięciu przepisów na pasztet bez mięsa, które udało mi się znaleźć w Internecie,zmiksowałam kilka przepisów w jeden i oto co powstało... To mój pierwszy pasztet w życiu, w związku że tylko ja jestem nie mięsożerna w domu mam go całego dla siebie...choć już zauważyłam że trochę pasztetu w nie wyjaśnionych okolicznościach znikło... Następnym razem gdy będę

NaKońcuJęzyka
Pasztet z soczewicy 146

Uwielbiam pasztety, chociaż sama rzadko je robię. Dziś przedstawiam Wam przepis na zdrową i lżejszą wersję pasztetu - z soczewicy. Fani mięsa będą przerażeni, bo nie ma w nim go ani grama. Źródło: "Moje Smaki Życia", nr 12/2013, s. 104.    Składniki: 200 g zielonej soczewicy 2 marchewki 1 cebula 3 jajka 2 łyżki oleju sól, pieprz curry Wykonanie: Soczewicę(...)bułką tartą. Piec w piekarniku przez 45 min. w temperaturze 190 st.C. Rada: Masę warzywną można także przepuścić przez maszynkę i dopiero wtedy dodać jajka. Chociaż i bez tego pasztet po upieczeniu jest ścisły i nie rozpada się

Pasja Smaku
Smakowity pasztet z kruszonką pistacjową 131

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Zapraszam na pasztet który podbił serca moich domowników. Jest tak smaczny, że więcej kupnych w domu nie będzie! Do tego prosty w przygotowaniu i co najważniejsze nie trzeba go piec.  Przepis na ten pasztet bierze udział w konkursie SMAKOWITA PAJDA TO KULINARNA FRAJDA! , którego sponsorem(...)połączenia składników. Przyprawić do smaku ziołami. Przełożyć do foremki, ugnieść i odstawić na 3 godziny do lodówki. Przygotować kruszonkę z łyżki roślinnego smalczyku i posiekanych pistacji. Obłożyć nią pasztet. Odstawić najlepiej na 12 godzin do lodówki. SMAKOWITA PAJDA ZASKOCZYŁA MNIE SWOIM SMAKIEM. NIE PRZEPADAM ZA SMALCEM I STARAM SIĘ JAK NAJMNIEJ UŻYWAĆ GO W KUCHNI, JEDNAK ŚWIEŻY I CIEPŁY CHLEB

Magiczne Życie Marty
Piknikowe przysmaki. JARSKI PASZTET Z CUKINII. 320

wszystko to okraszone smakołykami. Pamiętacie poprzedni wpis? Tak, tak, ten o naszym spotkaniu. Piknik blogerów wielkopolskich.   Jak obiecałam, tak też czynie - dziś podam Wam przepis na cukiniowy pasztet, którym częstowałam na owym spotkaniu.  JARSKI PASZTET Z CUKINII. (autorski;) 2 średnie cukinie 3-4 jajka 4-5 szklanki bułki tartej 0,5 szklanki oleju 2 marchewki(...)kotlety mielone. Długą keksówkę smaruję lekko tłuszczem, wysypuję bułką. Przekładam masę, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę w 180 stopniach przez godzinę. Zostawiam w piecu do wystudzenia. Pasztet urośnie w piecu, ale jak wystygnie, wróci do płaskiej wersji.  Smacznego! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z soczewicy 191

ardzo dobry pasztet z soczewicy. Przyznam, że nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu. Naczytałam się wielu przepisów i w zasadzie od użytych dodatków i przypraw zależy końcowy efekt (soczewica przyjmuje bardzo dobrze wszystkie aromaty). J a dodałam praktycznie cały skład włoszczyzny. Nie dodawałam jajek. Masę na pasztet można spróbować po wymieszaniu ugotowanej soczewicy i uduszonych warzyw i ewentualnie jeszcze(...)function(){var js, pf;pf = document.createElement('script');pf.type = 'text/javascript';if('https:' == document.location.protocol){js='https://pf-cdn.printfriendly.com/ssl/main.js'}else{js='http://cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Pasztet z soczewicy PRZEPIS /forma: keksówka 25x7 cm/ Temperatura pieczenia: 180ºC     Czas pieczenia : 40-50 min. Składniki 1 szkl. (250 ml) czerwonej soczewicy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pasztet z marchwi i soczewicy 180

Nigdy nie myślałam , że będę wielbicielką pasztetów innych niż zwierzęcych ;)Miałam przyjemnośc próbowac pasztetu z ciecierzycy i bardzo mi smakował , nie wiem może to udział dobrze dobranych przypraw , albo ciecierzyca tak bardzo dobrze smakuje? :) Ja  znalazłam przepis na pasztet z marchwi i soczewicy i jestem również pod wielkim wrażeniem jego smaku. Na podstawie przepisu Agnieszki Kręglickiej. Składniki

Słodkości i nie tylko
Pasztet z soczewicy 36

Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy, warzyw i curry. Kremowy, aromatyczny, pyszny. Idealny dodatek do pieczywa, na śniadanie, przekąskę lub kolację. Pasztet podawaj pokrojony na plastry lub rozsmarowany na kanapce z dodatkiem chrzanu, ketchupu, ćwikły lub sosu chrzanowego , świeżych i konserwowych warzyw (pomidory, ogórki szklarniowe, ogórki kiszone, papryka marynowana). Pasztet z soczewicy podasz na wszelakie okazje pokrojony w plastry i ułożony(...)półmisku, a także na Wielkanoc. Smakuje także z zimnym, wytrawno-słodkim sosem cumberland przyrządzonego z żurawiny, chrzanu i wina. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pasztet z soczewicy i marchewki (opis krok po kroku) oraz kilka ciekawych porad. Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy, warzyw i curry. SKŁADNIKI: 200 g czerwonej soczewicy 3 marchewki – 250 g ¼ selera

Zasmakuj Kuchni
Pasztet z mięsa mieszanego 285

Pasztet mieszany wieprzowo drobiowy Dzisiaj sprawdzony przepis na domowy pasztet z mięsa mieszanego. Klasyczny pasztet pieczony z gotowanego mięsa wieprzowo – drobiowego. Jak zrobić pasztet z różnego rodzaju mięsa? Polecam stary przepis na pasztet z mięsa z rosołu, wieprzowiny i wątróbki. Prosty przewodnik krok po kroku jak zrobić pasztet domowy. Jakie proporcje do pasztetu wątróbki do mięsa? Masz prawo wybrać(...)wolisz mniej czy więcej wątróbki. Czy wolisz aby to był miękki pasztet do smarowania, czy bardziej twardy do krojenia? Jak zrobić pyszny, prosty pasztet domowy, zapraszam na ciąg dalszy. Sprawdzony przepis na domowy pasztet z mięsa mieszanego Klasyczny pasztet pieczony swój wyjątkowy smak zawdzięcza mieszaniu różnych gatunków mięs. Delikatność pasztety domowego to mięso drobiowe, bardziej wyraziste jest mięso wieprzowe

Dieta moja pasja
Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów 127

Pasztet domowy Domowy pasztet to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. Swojego rodzaju odskocznia i z pewnością świetny recykling, bo właśnie przy pasztetach można zdziałać w tym temacie cuda. Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet(...)pomidorowy , ale nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, że jego zrobienie z prostych składników może być tak łatwe. Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów posmakował nam wszystkim, a na najwyższą notę zasługuje dlatego, że bardzo posmakował mojemu 5 letniemu synkowi, który prosił o dokładkę kanapki z pysznym pasztecikiem. Pasztet z gotowanego mięsa ma też kolejną zaletę - to ekspresowy pasztet

MamaOskarka
Najlepszy pasztet wielkanocny 1399

zrobić najlepszy pasztet wielkanocny? Nic trudnego! Poniżej znajdziecie odpowiedź na to pytanie. Ten przepis na najlepszy pasztet wielkanocny jest bardzo łatwy, poradzą sobie z nim nawet niezaawansowane w przygotowywaniu pasztetów osoby. Lubicie domowy pasztet? Czy pieczecie pasztety na Wielkanoc? Ja proponuję Wam przygotować pyszny domowy pasztet z różnych gatunków mięsa i warzyw. Ten pasztet można podawać na co dzień(...)uroczystą kolację, na wielkanocne śniadanie. Czemu na Wielkanoc? Bo pasztety wpisują się idealnie w tradycję polskiego menu Wielkanocnego. Ja piekę pasztety dosyć regularnie, gdyż bardzo lubimy domowe pasztety, a ten jest na prawdę bardzo smaczny. Polecam też inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Odchudzony pasztet drobiowy z karmelizowaną cebulą 430

Domowe pasztety i inne mięsne wyroby są o niebo lepsze od tych sklepowych. Przede wszystkim dlatego, że doskonale wiemy z czego one są zrobione. Pasztet doskonale smakuje z marmoladą z cebuli, przepis znajdziecie tutaj:  konfitura z czerwonej cebuli Składniki: 1 cały kurczak ( u mnie 1,7 kg) 2 jajka 1 marchewka 1 pietruszka 2 czerstwe bułki najlepiej graham(...)kostkę i podsmażyć na maśle. Ugotowane mięso zemleć w maszynce do mielenia 2 razy razem z cebulą, marchewką i odciśniętymi od mleka bułkami. (pietruszki do pasztetu nie dodajemy). Dodać jajka, majeranek, sól i pieprz. Następnie wyrobić rękoma. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia i wypełnić mięsem. Piec w 180 stopniach

Bon Appetit Małgorzaty
Pasztet drobiowy 146

Wielkanocy jest jeszcze trochę czasu, ale powoli zaczynam już szukać pomysłów na świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący - świetna propozycja na Wielkanocny stół. Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 500 g wątróbki drobiowej 3 pokrojone w kostkę cebule 2 obrane i pokrojone na kawałki pietruszki 4 obrane i pokrojone na kawałki marchewki 4 ząbki(...)pieprz. Całość dokładnie wymieszałam. 6. Masę przełożyłam do silikonowej keksówki i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piekłam około godziny, a po wyłączeniu piekarnika zostawiłam w nim pasztet do wystygnięcia. Przepis bierze udział w akcji

Kulinarny Pamiętnik
Pasztet mięsno - warzywny. 190

Był już pasztet z przepisu mojej mamy.  Teraz przepis z "Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny. Składniki: 6 udek z kurczaka; 300 g mięsa wołowego; 200 g wątróbki drobiowej; 2 jajka; 2 marchewki; pietruszka; 1/2 selera; 3 łyżki mielonych orzechów włoskich; liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane

Miksturownik