Hummus z mango 137też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Składniki: – 400 g ugotowanej ciecierzycy lub 1 puszka – 2 płaskie łyżki pasty tahina – 3-4 łyżki oliwy
nietylkopasta.pl
Czy warto kupić piekarnik parowy 159sobie zarówno domowe pieczywo i ciasta, jak i soczyste, aromatyczne pieczenie i idealnie wysmażone steki. Piekarnik zdał też egzamin podczas suszenia ziół i warzyw na domową wegetę oraz pasteryzowania pasztetu w słoikach. Urządzenie sprawi wiele radości tym z Was, którzy nie przepadają za smakiem potraw podgrzewanych w mikrofalówce. Podsumowując jednym zdaniem - uniwersalny sprzęt odpowiedni dla początkujących i zawodowych kucharzy. Warto
Cztery Fajery
Restauracja 5. piętro 172coś dla siebie znajdą miłośnicy angielskich śniadań, gofrów z marmoladą i lekkich owsianek. Mięsożercy, weganie i wegetarianie. Restauracja korzysta przede wszystkim i w dużej mierze z produktów lokalnych. Własne pasztety, pieczone mięsa i kiszone ogórki. Wszystko robione na miejscu, krojone na bierząco. Wybór rewelacyjnych serów i dobrego jakościowo pieczywa z lokalnych piekarni. I, co dla mnie, miłośniczki słodkich śniadań ważne
Kucharzyca
Sos truskawkowy z octem balsamicznym 191wedle własnego smaku można dodać więcej octu. Jeśli okaże się, że za słodki, można też dodać trochę soku z cytryny. Taki sos pasuje wg mnie do zielonej sałaty, wędlin, pasztetu, czemu nie? Sos można przechowywać w lodówce (w słoiczku) do kilku dni. przepis stąd
Proste Potrawy
Sałatka z rzodkiewki i jajek 170Sałatka, która zdecydowanie kojarzy mi się z rodzinnym domem i latem. Sałatka z rzodkiewek i jajek serwowana była (i jest) do kanapek wszelakich, grzanek, zapiekanek, na Wielkanoc do pieczonych pasztetów lub ot tak, po prostu gdy naszła ochota czegoś “na ząb”, na już. Podstawowa wersja jaką znam to dodanie do sałatki śmietany, możecie wybrać nieco odchudzoną wersję sięgając
Zasmakuj Kuchni
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 177Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar
CookYourself
Pasta z awokado na ostro 267Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanoc i tradycyjne świąteczne śniadanie 173koperkiem. Na pewno nie może zabraknąć naszej tradycyjnej sałatki jarzynowej, którą w zależności od regionu kraju podajemy z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Obok sałatki pojawią się również domowe pasztety, a także tradycyjna już biała kiełbasa, choć ona raczej – wraz z żurem ugotowanym na wcześniej zakiszonym zakwasie - wejdzie w skład świątecznego obiadu. Oczywiście bardzo ważnym elementem świątecznego śniadania
Kulinarne przygody Gatity
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem 191czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 1 h i 20 minut Składniki: – 500 białej kiełbasy surowej – 2 l bulionu lub domowego rosołu – 500 ml dobrego zakwasu na żurek
nietylkopasta.pl