pasztet - 4176 przepisów (strona:168/279)

Sos tatarski 187

tatarski jest smacznym dodatkiem do jajek na twardo, pasztetów i wędlin. Szybki do zrobienia, urozmaici inne dania. Składniki: 2 ogórki konserwowe 5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu ) 1 mała cebula czubata łyżeczka chrzanu 2 czubate łyżki majonezu szczypta soli pieprz mielony Wykonanie: Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Smacznego

Smak mojego domu
Czekoladowy budyń jaglany. Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? 130

ilości witaminy E oraz lecytyny poprawiających pamięć i koncentrację. Poza tym wprowadzenie kaszy jaglanej do swojego jadłospisu nie jest niczym trudnym. Można z niej przygotować praktycznie wszystko: kotlety ,  pasztety ,  koktajle , desery ,  farsze lub też można, tak jak dzisiaj zmiksować ją na budyń. A Wy lubicie kaszę jaglaną? Macie swoje sprawdzone przepisy na jaglankę? Print Czekoladowy budyń jaglany

Fitsweet.me
Sałatka ze śledziem solonym i kaszą gryczaną 118

nigdy się nie nudzą. W tej, którą dziele się dzisiaj króluje kasza gryczana i śledź solony. A tu podrzucam kilka innych dodatków, które sama często przemycam do sałatek: - warzywny pasztet (pokrojony w mniejsze kawałki), jak ten przepyszny  z czerwonej soczewicy - ryby np. wędzone lub pieczone - pokruszony twaróg lub inny ser - omlet/naleśnik w formie rollsów - hummus - ciecierzyca i inne

HealthyCreations
Dania warzywne - poznaj moc warzyw 101

taka miła niespodzianka i coś dla wegetarian i miłośników kuchni warzywnej. Nowe dania gotowe Marka co pewien czas wprowadza nowe produkty i oto obok znanych już pysznych past i pasztetów z warzyw, pojawiły się gołąbki z warzywami w sosie grzybowym i pomidorowym , soczewica z suszonymi pomidorami , bigos warzywny i mix po bretońsku (fasola, ciecierzyca, soczewica) . Z nowych produktów najbardziej posmakowała

Kuchcik gotuje
Pasztet z zielonego grochu łuskanego z pestkami dyni 148

Warzywa strączkowe są bardzo ważne w naszej diecie. Pasztet z zielonego grochu jest zdrowy, smaczny i ma piękny kolor. W wersji dla wegan można użyć odpowiednie produkty zastępujące jajka np. siemię. groch zielony łuskany  1 szklanka pestki dyni 3/4 szklanki cząber, kmin, kolendra, majeranek po jednej łyżeczce białka z 3 jajek pieprz i sól do smaku olej

AZgotuj!
Magazyn Aromat wiosna 2019 118

oczekiwanie na ciepłe słoneczne dni, przygotowaliśmy kolejny numer magazynu Aromat . Znajdziecie w nim m.in. przepisy wielkanocne, w tym także w wersji fit, smakowite pomysły na nowalijki, szparagi czy pasztety wegetariańskie. Nie zabrakło także słodkości, szczególnie tych z czekoladą w roli głównej. Mój skromny wkład do numeru to przepisy na dressingi i sosy do sałatek oraz słodka historia Red Velvet Cake

Obiad gotowy
ŚWIĄTECZNA ŻURAWINA 152

już na facebooku, jednak produkcja i rozdawnictwo ciągle trwa, postanowiłam więc wrzucić go również na bloga. Jest bardzo prosty i przyjemny :) Żurawina doskonale nada się do świątecznych mięs i pasztetów . Będzie też miłym upominkiem :) Składniki: kilogram świeżej żurawiny szklanka brązowego cukru (można dodać też miód pół na pół, lub w wersji dietetycznej ksylitol) gwiazdka anyżu, kwiat muszkatołowy, gałka muszkatołowa (pół

Cytryna&Co.
ROSÓŁ DWUNASTOGODZINNY 127

zrób pyszną galaretkę (dodaj czosnek, zielony groszek, gotowaną marchewkę, zalej rosołem z odrobiną żelatyny). Możesz też je zmielić, dodać gałkę muszkatołową, jajka lub siemię lniane, ulubione przyprawy i upiec pasztet. Składniki: Ogony wołowe lub szponder wołowy - 500 g Porcja rosołowa wiejskiej kury lub indyka - 500g   Cebula -  1szt Marchew - 4 szt Pietruszka z nacią - 1-2 szt Seler naciowy

Cytryna&Co.
Paprykarz domowy niezwykle smaczny 149

jest tak wiekową osobą jak ja ;), na pewno pamięta trzy specjały turystyczne gwarantujące "dobrze zbilansowaną" dietę podczas wojaży w XXw. a także menu niejednego studenta w akademiku ;) A mianowicie: pasztet podlaski, konserwę turystyczną i oczywiście paprykarz szczeciński. Czasy się zmieniły, zwiększył się wybór i świadomość dotycząca zdrowego odżywiania, ale sentyment pozostał. I na bazie tego sentymentu proponuję domową, pyszną wersję

Cytryna&Co.
Restauracja afrykańska MEATing Room w Warszawie [RECENZJA] 115

warzywne. W formie przystawki smażony plantan z dodatkiem pikantnej salsy pomidorowej (12 PLN) smakował wybornie. I tu pierwsze zaskoczenie, przystawka obroniła się rewelacyjnie.  Drugą przystawką było Moi Moi, pasztet z czerwonej fasoli (14 PLN). Pikantny z dodatkiem ciekawych i aromatycznych ziół. Miłe zaskoczenie starterami pobudziło kubki smakowe i chciałem więcej.  Z dań głównych próbowałem marynowanej wołowiny w nigeryjskich

kulinarnyJa
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 188

termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
Wegeburgery z fasoli z guacamole 115

więcej dostępnych jest przepisów oraz produktów ułatwiających codzienność takich osób. Sama z tego korzystam, bo to, że czasami jem mięso nie oznacza, że nie lubię roślinnego burgera czy pasztetu. Mimo wszystko, przyznaję… nie każdy sposób odżywiania jest mi bliski i zgodny z tym co myślę. Jednak szanuję ŚWIADOME wybory innych, staram się je zrozumieć lub milczę. Niezrozumiałe natomiast jest

Fitsweet.me
Hummus z suszonymi pomidorami 124

Hummus zastępuje mi masło, majonez, dip do podjadania z warzywami lub sos np. do pasztetów, więc robię go często. Żeby mi się nie znudził, przygotowuję go z różnymi dodatkami. W ten sposób pasta zyskuje na kolorze i smaku. Tradycyjnie do hummusu dodaje się sok z cytryny, za którym ja nie przepadam. W przypadku suszonych pomidorów ten dodatek jest zbyteczny. Składniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 150

Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar

CookYourself

Proponowane wyszukiwania