pasztet - 4176 przepisów (strona:129/279)

PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI 241

SKŁADNIKI: 1 szklanka fasoli lub grochu 1 szklanka kaszy jaglanej 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku ziele angielskie sól pieprz 2 łyżki masła

harrisa
Pasztet z jajka i cieciorki 191

Masz ochotę na coś nowego, szybkiego i prostego? Przygotowanie zajmie Ci 15-20 minut. Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno a z pikantnym sosem smakuje wyśmienicie, smacznego! Składniki: 7 jajek: 6 na twardo 1 surowe 1 szklanka cieciorki ( z puszki lub ugotowanej) 1 cebula 3 łyżki oliwy kilka gałązek świeżej  pietruszki

Pora na pora i pomidora
Świąteczny pasztet z selera i jarmużu 185

przyprawy: paprykę wędzoną, pieprz, sól, pokrojony w kosteczkę czosnek, czosnek nied źwiedzi, babkę plesznik i posiekana natkę pietruszki. Całość mieszamy i dodajemy mąkę, olej kokosowy (2 łyżki), jajka. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 180 st przez

Łycha smaków
PASZTET WIELKANOCNY 158

takie czasy, gdzie zatęsknimy za polskimi świętami. Ja dzisiaj poszczę ilościowo i jakościowo. Zero mięsa i jak najmniej posiłków. Ratuję się wodą i jogurtem naturalnym. Wczoraj za to przygotowałam pasztet, przepyszny. Mazurków i bab nie robię, nie lubię piec ciast ale już o tym wspominałam wielokrotnie.  Składniki: 700 g mięsa wieprzowego i drobiowego ( pół na pół) 100 g surowego

pieprzny smaczek
Pomidorowy krem do pieczywa 189

Wszystkie Wegusy bez wyjątku znają sojowe pasztety, które można kupić, ich cena zaczyna się od 2,60, i nie wiem jak Wy, ale ja takie 100g opakowanko wciągam na śniadanie, po ostatnich zakupach (prawie 4 zł za jeden) postawiłam sobie za cel, sama zrobić, a w miedzy czasie moja czytelniczka również zapytała, czy nie mogłabym czegoś takiego wykombinować. Udało się

greenscarf
Pasztet z chleba ze śliwką 196

piec w silikonowej formie), ułożyć w niej śliwki tak by nie wystawały z masy. Piec ok 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (ustawienie góra-dół). Pasztet odstawić do wystygnięcia, kroić gdy ostygnie. Smacznego!!! Na podstawie przepisu Aleksandry z Bloga wegańskiego

Co na wege obiad?
Wiejski pasztet do słoików 180

Najpyszniejszy pasztet jaki jadłam, Wytwarzany pod czas świniobicia w każdym gospodarstwie na wsi. Przepis został podpatrzony od rzeźnika Składniki • 2,5 kg podgardla • 1 kg boczku surowego • 20 dag wątroby (może być drobiowa ) • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 liście laurowe • 4 kulki angielskiego ziela • sól • pieprz • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej Sposób przygotowania 1. • Z podgardla i boczku odciąć skórę

W królestwie smaków Beaty
Pasztet z suszonymi pomidorami i grzybami 178

pasztet :), tym razem z pomidorami suszonymi na słońcu, świeżymi ziołami i suszonymi grzybami. Znakomita przystawka lub dodatek do kanapek. Czas przygotowania: 3 godziny 30 minut / 3 godziny w thermomixie Porcje: forma 30x12x10   Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki

SzczyptaSmaQ
Pasztet z batatów i z kaszy jaglanej 129

dodajemy pozostałe składniki: olej kokosowy, pastę tahini, paprykę, pieprz, sól, pokrojony w kosteczkę czosnek, orzechy włoskie (również pokrojone), koperek, natkę pietruszki. Całość mieszamy, dodajemy mąkę oraz jajka.  Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Pasztet z botwinki 135

Przekładamy do miski i dodajemy wyciśnięty czosnek, posiekany koperek, pieprz, sól, paprykę ostrą, olej ryżowy, mąkę,  prażony słonecznik, sezam, imbir, pieprz i sól i dokładnie mieszamy.  Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Pasztet z dyni i ciecierzycy 141

ostudzoną dynię obieramy ze skórki i blendujemy wraz z ugotowaną ciecierzycą.  Następnie dodajemy pozostałe składniki: olej ryżowy paprykę, pieprz, sól,zapieczony czosnek, mąkę, sos sojowy,koperek. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Pasztet z zapiekanej dyni i buraka 127

ząbkami czosnku.  Zapieczone i ostudzoną warzywa obieramy ze skórki i blendujemy.  Następnie dodajemy pozostałe składniki: olej ryżowy paprykę, pieprz, sól,zapieczony czosnek, mąkę, sos sojowy,koperek. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Pasztet ze śledzi z suszonymi grzybami 138

Śledzie zazwyczaj spożywamy w zalewie octowej lub w różnych sosach, ewentualnie smażone. Moja propozycja to pieczony ze śledzi pasztet, z dodatkiem suszonych grzybów, ziemniaków, odrobiny suszonej żurawiny, wyszło niebanalnie i bardzo smacznie, polecam, jako przystawka na zimno, idealnie komponuje się z cebulką perłową. Na nadchodzące święta wręcz idealny! Składniki: Na dwie małe keksówki 40 dag surowego śledzia solonego

Wanilia i Kardamon
PASZTET Z PESTEK DYNI 136

Kolejny eksperyment pasztetowy i kolejny sukces. Tym razem zajadaliśmy się pasztetem z pestek dyni... :-) Powiem szczerze, że nie spodziewałam się iż okaże się on aż tak pyszny. Cebula z czosnkiem, to już od dłuższego czasu nasz ulubiony zestaw, który nadaje całości super smaczku. Do tego połączenie słodkiej śliwki i żurawiny wieńczy całość. Wszystko razem smakuje obłędnie. Mnie najbardziej smakował

Smaczne Zdrowe
Pasztet ardeński z mięsa mieszanego 148

udka z kurczaka 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2  marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU 3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół. Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania