paszteciki z kapustą - 550 przepisów (strona:25/37)

Paszteciki na piwie. 172

cieszyć się ich smakiem na nowo i dzielić się nimi z najbliższymi. Paszteciki na piwie (i do piwa ;)) charakteryzują się kruchym, smakowitym ciastem, idealnie harmonizującym się z soczystym nadzieniem. Co do nadzienia właśnie, posłużyć nam może za nie niemal wszystko na co mamy ochotę np. kapusta (z grzybami i cebulką lub nawet bigos), podsmażona cebula, kiełbasa, papryka, pieczarki, ser żółty

Rozpustne gotowanie
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 159

kuchence mikrofalowej. Wiem, wiem – tradycyjne – gotowane, odsmażone na rumiano – nie ma lepszych. Niekoniecznie. Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami są zupełnie inne i naprawdę godne polecenia. Smakują i na ciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować paszteciki. Podane z filiżanką barszczu czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko

mojewypiekiinietylko
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 178

kuchence mikrofalowej. Wiem, wiem – tradycyjne – gotowane, odsmażone na rumiano – nie ma lepszych. Niekoniecznie. Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami są zupełnie inne i naprawdę godne polecenia. Smakują i na ciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować paszteciki. Podane z filiżanką barszczu czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko

mojewypiekiinietylko
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami 129

Paszteciki to tradycyjna świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Drożdżowe, mięciutkie, nadziane pachnącymi grzybami, które idealnie komponują się z wyrazistą kiszoną kapustą są świetnym uzupełnieniem świątecznego czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej 125ml mleka 13g świeżych drożdży  30g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka soli szczypta cukru Farsz: 60g suszonych leśnych grzybów 270g kapusty kiszonej(...)swoją objętość). 2. Farsz: Kapustę drobno posiekać, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 40 minut aż do miękkości kapusty. Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny. Po tym czasie odcedzić i drobno posiekać. Cebulę i czosnek drobno poszatkować, zeszklić na oleju, dodać posiekane grzyby i chwilę smażyć. Następnie dodać odcedzoną kapustę, smażyć jeszcze 5-6 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Paszteciki z kapustą i mięsem mielonym 225

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Paszteciki są ciekawym rozwiązaniem na zarówno ciepłą przekąskę, jak i na danie jedzone na zimno. Jeśli mamy chwilę czasu warto go poświęcić na ich wykonanie. Drożdżowe, miękkie ciasto połączone z kapustą i mięsem mielonym to połączenie jak dla mnie banalne, ale ma w sobie swój charakterystyczny urok.Oczywiście przeze(...)musimy lekko zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, podsmażamy mięso mielone, potem dodajemy kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie podsmażamy, aby trochę odparowało, studzimy. Ciasto i masę dzielimy na 5 części. Z ciasta formujemy prostokątne placki, wzdłuż dłuższych boków rozkładamy odpowiednią część nadzienia, zwijamy rulony, każdy nacinamy skośnie na 5 pasztecików. Układamy (spojeniem do spodu) na blasze posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy w ciepłe

psgotujemy
Ryba - kulebiak w cieście 127

różnymi dodatkami, jedni z uszkami, inni z pierogami, ktoś inny robi paszteciki z grzybami a jeszcze inny kulebiaka. Ile domów tyle pomysłów, smaków i tradycji. Dlatego chciałam wam podsunąć pomysł na jeszcze jeden dodatek do barszczu, a właściwie na ciekawe podanie kulebiaka z kapustą i grzybami. Co powiecie na zrobienie ryby z kruchego ciasta w środku, której schowacie kapuściany farsz

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kruche paszteciki z rybą 146

przed dużym wyzwaniem- na stole bowiem goszczą  dość odważne w smakach dania ( kapusta, grzyby, barszcz, śledzie).  Ponieważ to mój ostatni wpis przed  Świętami to życzę Wam wszystkich spokojnych, rodzinnych i smacznych Świąt!  Oczywiście jeżeli nie chcecie się bawić w wycinanie rybek to paszteciki można zrobić w każdym innym kształcie, ale jak danie mają jeść dzieci

Cooking for Emily
Bigos mojego Taty 543

prawdziwki – najbardziej aromatyczne kapelusze. Pieczarki w tym przepisie odpadają – zostawcie je do pizzy czy pasztecików, ale błagam, nie dodawajcie do bigosu. Garnek do gotowania bigosu (użyłam stalowego, 7 litrowego, największy jaki mam w kuchni) smarujemy w środku cienką warstwą smalcu – zapobiegnie to przywieraniu składników. Kapustę kiszoną – kiszoną naturalnie, a nie zakwaszaną octem , pysznie kwaśną, nie gorzką – po kupieniu najpierw odciskamy

Karo in the Kitchen
Bułeczki drożdżowe z pieczarkami i serem 79

zrobić bułeczki z pieczarkami? Zobacz koniecznie! Bułki drożdżowe z pieczarkami, cebulą i serem, to pyszne danie dla całej rodziny. Nadzienie możesz dowolnie zmieniać i przygotować np. farsz z kapusty i grzybów, z kurczaka i sera lub z mięsa mielonego i cebuli. Dzięki temu przepis łatwo dostosować do gustu smakowego rodziny lub dopasować do pysznego dania postnego. Na śniadanie, obiad(...)stopni. Bułki układamy na wyłożonej papierem blasze i pieczemy przez ok. 25 minut. Zobacz także przepis na pyszne krokiety z kapustą i grzybami oraz na domowe krokiety z pieczarkami i serem . Pyszne są również nasze bułeczki burrito , a także paszteciki szczecińskie . Życzymy smacznego! Artykuł Bułeczki drożdżowe z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 85

pieczonych buraków Dodatków do barszczu może mnóstwo. Jednym z najpopularniejszych są uszka np. te z kapustą lub z grzybami . Doskonale sprawdzą się również pierogi z kapustą i grzybami . Świetną opcją będą również krokiety wigilijne lub pieczone pierogi z kaszą . Barszcz możesz również podać z pasztecikami z mięsem lub w wersji postnej z grzybami . Jak długo można przechowywać barszcz czerwony

okolicepalnika.pl
Wigilijne paszteciki z kapustą, grzybami i żurawiną (kapuśniaczki) 145

Niewielkie bułeczki wypełnione farszem z kapusty kiszonej, suszonych grzybów oraz świeżej i suszonej żurawiny, posypane kminkiem lub czarnym sezamem to jedno z tych dań, które dość mocno kojarzą mi się ze Świętami w moim domu rodzinnym. Idealnie komponują się z czerwonym wigilijnym barszczem.   Składniki (na 15-20 pasztecików):   Ciasto drożdżowe na maślance: 280 gram mąki pszennej 30 gram(...)Odcedzam, pozostawiam 150 ml wywaru a resztę wylewam. Grzyby i kapustę drobno kroję, jabłko ścieram. Cebulkę drobno siekam i smażę na oliwie z oliwek, dodaję starte jabłko, grzyby oraz kapustę i smażę całość 5-7 minut. Dodaję świeżą oraz suszoną żurawinę, wlewam wywar grzybowy i duszę całość 10-15 minut. Doprawiam solą i pieprzem. Studzę.   Ciasto drożdżowe Ciepłą wodę

Mango Papaja
paszteciki fińskie 136

Paszteciki fińskie od lat często robimy z mamą na wszelkie przyjęcia. Są bardzo dobre na ciepło lub zimno a najlepsze z dipem czosnkowym. Z reguły podaję je jako dodatek do sałatek.  Składniki: na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie(...)Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso i pokrojone pieczarki. Kiedy mięso się usmaży, wrzucić kapustę, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić, dodać jajko i ser. Wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę  farszu i składać na pół zlepiając brzegi. Paszteciki smarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem i czarnuszką. Widelcem posypanym mąką można ładnie wykończyć brzegi ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Paszteciki wagonikowe 166

Farsz: 20 g suszonych grzybów, 500 g kiszonej kapusty,  1 cebula, 1 jabłko (np. szara reneta), 2 łyżki oliwy, 3/4 szklanki bulionu, 100 g suszonej żurawiny, sól, pieprz, sos sojowy i cukier - do smaku. Ciasto na paszteciki: 3 żółtka, 100 g masła (bardzo miękkiego), 35 g świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 250 ml ciepłego mleka, 350 g mąki(...)posypania, np. sezam. W tym roku zachciało mi się nowego przepisu na paszteciki. Idealny dodatek do czerwonego barszczyku :) Ciesze się, że akurat ten przepis wpadł mi w ręce. Paszteciki są pyszne. Nazwałam je "wagonikowe" ponieważ piecze się jeden obok drugiego, w postaci podłużnych rolad, które kroi się dopiero po upieczeniu. Jeżeli upieczemy je wcześniej, lub zostaną nam po uczcie świątecznej

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania