pasty - 13297 przepisów (strona:690/887)

Pesto z natki selera 298

Składniki: natka z 2 selerów orzeszki arachidowe (2 łyżki) oliwa z oliwek (1/4 szklanki) sól do smaku Czas przygotowania: 5 minut Przygotowanie: Natkę selera myjemy i

Weganka gotuje
Wegańskie kiełbaski z przyprawą berbere 216

  We wrześniu, na straganach, zaczyna pojawiać się młoda fasola. Najpopularniejszą odmianą jest „Piękny Jaś”. Wraz z Jasiem na polskie stoły wjeżdża jedno z popularniejszych dań

Gotuj z Blue Raven
Sos karmelowy z nutą wanilii 199

Maksymalnie wciągający sos karmelowy o waniliowej nucie, dodatkowo 'podkręcony' cukrem muscovado, który naturalnie ma karmelowy posmak. Dzięki sporej ilości kremówki i masła ma kremową i aksamitną

Kraina Miodem Płynąca
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 501

Pomysł na taką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolacj

IMPRESJA SMAKU
Sos do pizzy 346

Sos do pizzy Oj, sos pomidorowy na pizze nie witał u mnie już ponad rok. Ostatnio przed rozpoczęciem studiów w rodzinnym mieście, bo w domu mam

Blendman
Sałatka z kalafiora i kurczaka 532

Sałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść

IMPRESJA SMAKU
Powidła śliwkowe 205

Śliwkowych szaleństw ciąg dalszy. Dziś przedstawiam powidła śliwkowe, mega pyszne, mega zdrowe, bez cukru, gotowane metodą babci. Moja babcia gotowała je w wielkim żeliwnym garnku aby

Moje Małe Czarowanie
Smażony makaron z kurczakiem, sokiem pomarańczowym i trawą cytrynową 311

Kuchnia tajska zdobywa w Europie coraz większą popularność. I chociaż i tak najbardziej znaną kuchnią azjatycką będzie kuchnia chińska, to kuchnia tajska dzięki oryginalnym walorom smakowym

Jacob Tastes
Pieczone warzywa 246

Warzywa zrobione w ten sposób jemy bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z buraków i fety 277

Lekka, lekko słodka sałatka z buraków. Niestety przez wielu z nas to warzywo jest kojarzone jedynie z ćwikłą, a szkoda. Nasze polskie buraczki... mega zdrowe ... mega

IMPRESJA SMAKU
Spaghetti śródziemnomorskie 216

SKŁADNIKI: 1/2 opakowania makaronu spaghetti MALMA garść czarnych oliwek bez pestek 200 g marynowanych kalmarów (można kupić w marketach na dziale z orientalnym jedzeniem, pakowane w

ClauditteMissCooking
Pesto bazyliowe – bez sera, z orzechami włoskimi 248

Pesto bazyliowe – bez sera, z orzechami włoskimi Przechadzając się po targu, chodziło mi po głowie, żeby zrobić pesto bazyliowe , ale tylko pod jednym warunkiem. Założyłem

Blendman
Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini 202

Parę lat temu przez kilka miesięcy szalałam na punkcie kuchni tureckiej. Dip z bakłażanu, soku z granatów i tahini to przepis prosto z tejże kuchni. Zdjęcie

Magiczny Garnek
Surf and turf czyli świnka i krewetki 282

Surf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej

slodkokwasnapl
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ CIECIERZYCY I CUKINII 615

Do pasztetów warzywnych można dodawać przeróżne składniki. Ograniczają nas tylko smaki i upodobania. Są wspaniałą alternatywą dla wegetarian. Połączenie smaków jest naprawdę rewelacyjne. Połączyłam w dzisiejszym

potrawyregionalne