pasty - 13297 przepisów (strona:696/887)

Tagliatelle z ragu bolońskim 130

Fantastyczne danie, po raz kolejny zrecenzowane przez domowników na 6 z plusem. Cieszy mnie to ogromnie, nie powiem! :) A rekomendacja córki - niejadka jest zaszczytem, kiedy jest

MamaOskarka
Zielone curry z brokułem i fasolką 145

Zima jest piękna. Ale tylko zza okna. Niestety panuje taki mróz, że nie chce się wychodzić z domu. Co jednak zrobić

Vegan Taste
Bruschetta 145

Bruschetta, na którą przepisem chcę się z Wami podzielić jest chrupiąca, smaczna i szybka bruschetta Wróciłam niedawno z pracy i zupełnie nie w głowie mi było

mecooks
pasta z awokado 133

składniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego wykonanie: Awokado

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki makaronowe 146

Jedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki

mecooks
Orientalny kurczak z sezamem i makaronem sojowym 242

Kurczaka zjadamy jako kotlety, sos, placki, pieczonego czy duszonego :)  A może spróbować jego wersji z sosem sojowym i makaronem? Bardzo lubię to połączenie, ponieważ robi

ChilliJemy
Krem czekoladowy z daktyli 141

Na co komu sklepowa Nutella czy inne czekolado podobne kremy z niepotrzebnymi dodatkami w składzie, jak można zrobić domową o wiele zdrowszą. 😏 Kto jeszcze nie jadł

Zdrowie i pysznie na talerzu
Dip jogurtowo-migdałowy 142

Dip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno

Magiczny Garnek
Sos słodko-kwaśny 134

Dziś u mnie sos słodko-kwaśny, taki domowy, ze składników takich jakich lubię. Uważam, że najlepsze potrawy, sosy i inne powstają własnoręcznie w kuchni. Są zdecydowanie

Zasmakuj Kuchni
PASZTET PIECZARKOWY Z JAJKAMI 168

Wegetariański pasztet z pieczarek oraz jajek to idealny dodatek do pieczywa. Jest naprawdę smaczny, a do tego mało pracochłonny. Amatorzy różnego rodzaju pasztetów będą z pewnością

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe muffinki makaronowe 148

Jedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki

mecooks
Jak wykorzystać resztki serów – przepis na sos serowy 253

Jak wykorzystać resztki serów…Jestem wielbicielką serów i zawsze mam w lodówce mnóstwo ponapoczynanych serów. Czasami są to resztki, które już trochę się obeschły i

codojedzenia
Puree z Dyni 118

SKŁADNIKI: 1 dynia WYKONANIE: 1.Dynię pokroić na kawałki i usunąć nasionka. 2.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać dynię skórką do dołu. Piec do miękkości

Dziś Ja gotuje
Szarpany chlebowiec czyli pulled jackfruit 209

Chlebowiec – po angielsku jackfruit, po wietnamsku mít – to ogromny (5-10 kg a bywa, że nawet 15-30 kg) owoc o intensywnym zapachu i

slodkokwasnapl
Pasta alla norcina 164

Ten makaron pierwszy raz jadłam w Umbrii podczas jesiennego weekendowego wypadu. I tak mi zasmakował, że koniecznie musiałam go zrobić. Siostra podesłała mi przepis z którego

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania