pasty - 13297 przepisów (strona:652/887)

Penne z makrelą i rodzynkami 156

półki i po chwili wiem, które składniki mają się ku sobie :) Wędzoną makrelę lub wędzonego pstrąga kupuję raz na miesiąc, jak nie rzadziej. Najczęściej jednak z wędzonych ryb robię pasty do chleba. Podobny los miał spotkać i tę makrelę... ... gdyby nie ta jedna minuta z nią oko w oko, sam na sam :) Czytaj więcej

bistro mama
Fasolka po bretońsku 209

żaden upał mnie nie powstrzymał :) I nie, nie... nie jestem w ciąży. Ja tylko zachcianki mam w naturze. I ciąży nie potrzebuję do tego, żeby zaraz po zjedzeniu pasty z wędzonej makreli mieć ochotę na czekoladę z rodzynkami. Czytaj więcej

bistro mama
Spaghetti pesto z pomidorami i grana padano 157

bazyliowym pesto. A do tego soczyste pomidorki koktajlowe i świeżo starty grana padano. Danie wzbogaciłem świeżą rukolą, co nadało mu charakteru i wyrazistości. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta, zarówno na obiad jak i kolację. Czekam na Wasze komentarze i opinie. Smacznego :) Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI do przygotowania dania

kulinarnyJa
Pasta z awokado - guacamole 150

awokado? Zawińcie je w gazetę i odłóżcie w zacienione miejsce na dzień lub dwa.  Awokado możecie wykorzystać zarówno jako dodatek do sałatek  lub przygotować z niego pyszną pastę guacamole. Serwujcie ją jako przystawkę/przekąskę z pieczywem i pomidorami lub chrupiącymi nachosami. Również nadaje się jako dodatek do dań z grilla lub specjałów kuchni meksykańskiej. Czas przygotowania

kulinarnyJa
Pasta z wędzonej makreli 152

miseczki i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy majonez i jogurt naturalny. Następnie posiekany szczypiorek i koperek. Doprawiamy czerwoną papryką w proszku, solą i pieprzem. Dokładnie łączymy ze sobą składniki. Pasta na pieczywo gotowa :) Smacznego

kulinarnyJa
Penne z wędzonym łososiem z warzywami w kremowym sosie z pistacjami 153

naszego sosu dodajemy brokuły i szpinak, chwilę podsmażamy. Pod koniec dodajemy posiekany koperek i starty ser grana padano. Makaron odcedzamy i łączymy z naszym kremowym sosem z warzywami. Pastę przekładamy na talerz. Dodajemy wędzonego łososia i oprószamy go startą skórką z cytryny. Wszystko posypujemy drobno posiekanymi pistacjami oraz płatkami grana padano. Smacznego

kulinarnyJa
Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem i prażonymi migdałami w kremowym sosie 228

razem smażymy, a sos powinien się zredukować (zagęścić). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron (aldente) przekładamy do sosu, dodajemy posiekaną natką pietruszki i chwilę przesmażamy. Tak przygotowaną pastę przekładamy na talerz i posypujemy prażonymi migdałami. Smacznego

kulinarnyJa
Ravioli z sosem grzybowym 176

robieniu domowego makaronu. Pamiętam jak dawno temu, kiedy ciężko było cokolwiek dostać, moja mama robiła go sama. Główne przeznaczenie - do rosołu. Dziś, w czasach wypełnionych po brzegi supermarketów, domowa pasta jest dla mnie wyzwaniem.  Najwyższy czas zasięgnąć porady kogoś, kto nie widzi w tym większej filozofii i cichutko, z pobłażliwości uśmiecha się patrząc na tego mojego bloga. Na zachwyt

W kuchni wieczorem
Zupa curry z cukinii 118

brzuchu. Leniwe popołudnie z książką i kubkiem zupy w ręce. Brakuje mi ostatnio takich dni. Składniki: 1kg cukinii 1 duża biała cebula 0,5l bulionu warzywnego 1 łyżeczka pasty curry (łagodnej lub ostrej - wg Waszych upodobań) 2 czubate łyżki śmietanych 18% 1 łyżka masła (do podsmażenia cebuli) sól do smaku Sposób przygtowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę, cukinie kroimy

W kuchni wieczorem
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 156

grillu i sałatkę z fetą ,  Karolina przyniosła Kuskus z domowymi pomidorkami,   Ewelina  raczyła nas  wytrawnymi biscotti z 3 różnymi dodatkami - był kawior z bakłażana, pasta z suszonych pomidorów i relish z cukini.  , Hania  podała sałatkę z bobu z dodatkiem pomidorków i kuskus,  Ania przygotowała pyszną szarlottę z bezą, Joasia przepyszne cebularze - tradycyjne

Słodkie Przyjemności
Pasta e fagioli - makaron z fasolą w pomidorach 201

Warto czasem dać odpocząć organizmowi od wyrobów pochodzenia zwierzęcego. Poniżej przedstawiam wam przepis na pasta e fagioli, czyli makaron z fasolą w wersji wege. Smakuje trochę jak fasolka po bretońsku, trochę jak bolognese. Przepis znalazłam na stronie Fat-free vegan . Zapraszam do gotowania! Składniki na 4-6 porcji: 1 szklanka fasoli borlotti albo pinto  (lub żurawinowej, ale ja takiej

My Culinary Art
JAJKA Z PASTĄ Z BOBU 237

jeden chaps. I nie ma śladu. Dowodów brak. JAJKA Z PASTĄ Z BOBU /własny;/ 20 jajek ugotowanych na twardo 400g bobu  4 ząbki czosnku sól, pieprz gałka muszkatołowa 200g serka śmietankowego Czosnek obieram, siekam. Jajka obieram, dzielę na pół wzdłuż, wyciągam żółtka. Bób gotuję w osolonej wodzie, obieram. Wszystko miksuję  razem: serek, żółtka, bób. Doprawiam. Napełniam jajka

W kuchni Karmel-itki
112. Rozgrzewający napój czyli: lemoniadka imbirowo-cynamonowa na gorąco. 212

nasionka z jednej wanilii, szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wodę zagotowujemy, sporządzamy napar. Obrany imbir kroimy na średnie cząstki i blendujemy (lub siekamy nożem) go do uzyskania bardzo rozdrobnionej konsystencji pasty. Do dzbanuszka wyciskamy sok z jednej mandarynki oraz połowy cytryny. Wlewamy do niego wrzącą wodę, dodajemy rozdrobniony imbir, plasterki jabłka, miód oraz napar herbaciany. Całość przyprawiamy nasionkami wanilii, cynamonem

Symfonia Smaków
Wieniec drożdżowy z tapenadą 205

Tapenada to pasta, której głównymi składnikami są oliwki, kapary oraz oliwa. Obok nich, w zależności od wersji, w jej składzie mogą znaleźć się np czosnek, suszone pomidory, anchois i różne zioła i przyprawy. Choć wydaje się jedną z tych rzeczy, które lepiej smakują niż wyglądają, uwielbiam ją ze świeżą bagietką lub nachosami. Tym razem jako nadzienie wytrawnej drożdżówki. To nasza

Smakowity Blog Kulinarny
Słodki sernik waniliowy bez cukru 28966

ksylitolu Składniki na masę serową: 750 g sera 3x mielonego 200 g kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka L 160-200 g ksylitolu (szklanka 200g) 1/2 łyżeczki pasty z wanilii dodatkowo: 60 g gorzkiej czekolady 60 g śmietany kremówki 2-3 łyżki krokantu z orzechów laskowych Wykonanie: składniki na spód sernika umieścić w kilelichu blendera i zmiksować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania