sprawić, że ślinka pocieknie już od samego patrzenia na przygotowany stół? Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was pyszne, imprezowe przekąski – aromatyczne roladki naleśnikowe wypełnione pyszną pastą śledziową z dodatkiem czerwonej cebulki i suszonych pomidorów. Małe, ale sycące! Łatwe do zrobienia i bardzo szybkie! Gwarantuje, że z całą pewnością Wasi goście będą zachwyceni! Przekonajcie się! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI(...)mąka pszenna – 2 szkl *mleko – 500 ml * jajko – 2 szt * sól – 1 łyżeczka * olej – 100 ml PASTA ŚLEDZIOWA: * śledzik na okrągło sweet chili 200g SEKO – 2 opakowania * suszone pomidory w oleju – 150 g * czerwona cebula – 2 szt DODATKOWO: * świeża sałata SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut. Smażymy
Ostra na SłodkoBagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-) Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Składniki: Bagietka 1 duża lub 2 małe C The post Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePrzedstawiam Wam kolejną pastę, którą robi się banalnie, a smakuje tak, że wyjada sie ją widelcem prosto z miski ;) Spróbujcie tuńczykowej pasty kanapkowej :) Składniki: 25dag białego sero półtłustego puszka tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 3 jajka 3 średnie ogórki kiszone sól + pieprz Przygotowanie: Przygotowanie pasty najlepiej zacząć od ugotowania jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie
ChilliJemyowem rozkosz dla podniebienia, s macznego! **** Se siete alla ricerca di un dolce gustoso, vi invito a provare la ricetta della crostata realizzata con una base di pasta frolla al cacao, ripiena di golosa crema pasticcera; il tutto viene infine decorato con della frutta fresca. L'unione di crema pasticcera, frutta e cacao raggiunge in questo modo un risultato(...)Krem pasticcera 2 żółtka 25 g cukru 25 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 1 cytryna Owoce borówki, brzoskwinie, maliny, porzeczka, winogrona **** INGREDIENTI Pasta frolla al cacao 300 g di farina 100 g di zucchero 130 g di burro 20 g di cacao amaro un pizzico di sale 1 uovo Crema pasticcera
La grande e la piccola cuocawędzonego łososia 1 cebula 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pasta 300 g di fave 100 g di salmone affumicato 1 cipolla 3 spicchi d'aglio 2-3 cucchiai di olio d'oliva prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania rozpoczynamy od ugotowania(...)wszystkich składników. Na małym ogniu podduszamy ok. 1 minuty. Makaron podajemy od razu po przygotowaniu najlepiej z kieliszkiem schłodzonego białego wina. **** PREPARAZIONE Come prima cosa cuocete la pasta in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cuocete le fave al dente. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella, aggiungete 3 spicchi d'aglio
La grande e la piccola cuocamisy blendera. Czosnek obierz, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do bobu. Następnie do bobu i czosnku dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny (uważaj na pestki), wodę oraz pastę tahini. Całość blenduj aż składniki się zmiksują i powstanie jednolita pasta. Ja lubię, gdy składniki są lekko wyczuwalne, dlatego nie zlendowałam bardzo dokładnie. Jednak oryginanie pasta powinna być gładka. Na koniec(...)pastę przypraw solą i pieprzem do smaku. Użyłam soli kala namak, która nadaje potrawom lekko jajeczny smak. Ty oczywiście możesz użyć zwykłej soli, jeśli akurat nie masz tej, albo nie chcesz jajecznego posmaku Hummus przełóż do szklanego pojemnika lub słoika, przechowuj go w lodówce. Hummus z bobu najlepiej smakuje z dodatkiem żytniego chleba Smacznego Artykuł Hummus z bobu pochodzi
365 dni dookoła kuchniblogu prezentowałam karkówkę pieczoną z cebulą i ajvarem i nie sądziłam, że przepis przypadnie Wam tak do gustu oraz otrzymam mnóstwo wiadomości na inne mięsne receptury z użyciem pasty ajvar (*). A przecież wiecie, że mnie długo prosić nie trzeba, więc tym razem polecam pyszne udka pieczone w marynacie z ajvarem. Są naprawdę przepyszne! Mięso wychodzi bardzo miękkie oraz soczyste(...)oczywiście pasta ajvar nadała mu paprykowej nuty! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! około 1 kg udek z kurczaka (tzw. podudzi, pałek, ale mogą też być inne części kurczaka) Marynata: 5 łyżek pasty ajvar 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej (**) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki tymianku pieprz Wszystkie składniki (***) marynaty należy dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką
Di gotujestanowić samodzielne wegetariańskie danie lub być dodatkiem do mięsnego obiadu. Skład dania napisałam na podstawie restauracyjnego menu, a o szczegóły dopytałam się u kucharza. Ajwar zastąpiłam moją pyszną paprykową pastą , który przygotowuję zawsze na zimę do słoików. Dlatego pominęłam czerwoną paprykę. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Bardzo polecam! Djuvec ryż , składniki dla 3-4 osób: 100 g mrożonego groszku(...)czerwona papryka (opcjonalnie) ja nie dałam 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 150 g ryżu długoziarnistego sól do smaku 100 g pasty paprykowej lub 100 g Ajvar (pikantno-ostra pasta warzywna Mrożony groszek wyjmujemy z zamrażalnika, wsypujemy do miseczki aby odtajał. Paprykę myjemy i kroimy drobno. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Oliwę wlewamy do garnka i podgrzewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękocham pod każdą postacią. Nie ważne czy jest saute, czy z bułka tartą i masłem czy upieczony, czy w formie zupy. Zjem wszystko. A posmarować sobie kawałek dobrego chleba pastą kalafiorową i położyć na to plasterek pomidora… Niebo w gębie. Pasta jest super prosta w przygotowaniu. Pieczemy kalafiora, blendujemy, dodajemy koperek, migdały i voila! Gotowe. Można jeść. Czas przygotowania: około(...)Piekarnik rozgrzej do 190°C bez termoobiegu. Kalafiora umyj, podziel na małe części. Wyłóż na blachę do pieczenia. W oddzielnej miseczce wymieszaj przyprawy i olej. Wymieszaj do powstania gęstej pasty. Gdyby była zbyt gęsta dodaj odrobinę oleju. Natrzyj kalafiora dokładnie przyprawami i wstaw do piekarnika na 25-30 minut. Powinien zrobić się miękki i przyrumieniony. Kiedy kalafior będzie gotowy przełóż
wiecejwarzyw.plwykonaniu i potrzebujemy do jej przygotowania niewielu składników. Sekret tkwi w połączeniu składników, które są charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej i są niezwykle wyraziste. Połączenie aromatycznego imbiru z pikantną pastą curry, łagodnym kremowym mleczkiem koksowym i orzeźwiającą limonką. Bazą zupy jest zielony groszek, który przy okazji nadaje żywego, ciekawego koloru. Całość smakuje niezwykle przyjemnie. Zupa jest kremowa, lekko pikantna, ponieważ mleczko(...)kokosowe skutecznie łagodzi wyraźny smak pasty curry. Mocno wyczuwalny imbir i limonka nadają cudownej świeżości. Muszę nieskromnie przyznać, że jest to jedna z lepszych zup jakie ugotowałam :D Tym bardziej gorąco zachęcam do wypróbowania, może i Wam przypadnie do gustu ten orientalny, aromatyczny krem. ORIENTALNA ZUPA KOKOSOWA Z ZIELONEGO GROSZKU Czas przygotowania 30 minut Składniki na jedną dużą porcję
HealthyCreationsznać jak Wam poszły ich testy 😊 Nazwa: DayUp protein BOOT, czyli przekąski z dodatkiem białka. Firma: Arteta Skład: Wanilia – twaróg 50%,puree bananowe 23%, purée jabłkowe 22%, pasta z daktyli 3%, mielone siemię lniane 1,5%, mielone ziarna wanilii 0,5%, koncentrat soku z cytryny. Truskawka – twaróg 50%, purée jabłkowe 18%%, puree truskawkowe 17%, puree bananowe 10%, pasta(...)daktyli 3%, puree z czarnej marchwi 1%, mielone siemię lniane 1%, koncentrat soku z cytryny. Jagoda – twaróg 50%, puree jagodowe 19%, puree bananowe 15,5%, purée jabłkowe 10%, pasta z daktyli 4%, mielone siemię lniane 1,5%, koncentrat soku z cytryny. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: Wanilia – 100g/ 90 kcal, tłuszcz – 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone
Candy Pandaskolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu 3 średnie pomidory, obrane i drobno pokrojone sól do smaku sok z cytryny lub limonki do smaku opcjonalnie można dodać 1 łyżkę stołową zielonej pasty curry do dekoracji: posiekany szczypiorek lub natka kolendry Uwaga: w oryginale zamiast soku z cytryny lub limonki najczęściej dodaje się pastę z tamaryndowca lub amchoor czyli sproszkowane zielone(...)minut, po czym zmniejszam płomień, zdejmuję szumowiny, gotuję pod przykryciem około 2 godzin i odcedzam. Jeśli będziecie używać ciecierzycy z puszki ten etap pomijacie. Połowę ciecierzycy miksuje na pastę - dzięki temu chana masala będzie gęsta i łatwo można ją nabierać za pomocą indyjskich chlebów. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję bardzo drobno pokrojoną cebulę i smażę na średnim ogniu około
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapost nie z deserem, nie z zupką, nie z super daniem. Przygotowaliśmy wyśmienitą przekąskę, która idealnie sprawdzi się jako szybki poczęstunek dla gości przy tzw. szwedzkim stole. Pastę robi się łatwo, szybko, a smak totalnie zaskakuje. Nasi goście byli zachwyceni! Mini kanapeczki z pastą łososiową Składniki: 400 g łososia wędzonego na ciepło 6 jajek ugotowanych na twardo(...)miski z wędzonym łososiem. Cebulkę pokroiłyśmy i usmażyłyśmy na złoty kolor, a następnie dodałyśmy do jajek i łososia. Do miski dorzuciłyśmy twaróg, a całość Kinia dokładnie zblendowała tworząc puszystą pastę, którą wzbogaciłyśmy o majonez i posiekany szczypiorek. Kinga dokładnie wszystko wymieszała, a pastę ułożyłyśmy na pokrojonych bagietkach, a kropką nad i był posiekany koper i kolorowy pieprz usypany na samej
Sprawni w smakuwyszedł mi dość duży, ponieważ zrobiłam blaty z 6 kromek i z 6 warstw. Kromki chleba tostowego okroiłam ze skórek. Ułożyłam pierwszą warstwę pieczywa na desce i posmarowałam pastą zrobioną z pasztetu: * pasztet drobiowy * 6 korniszonów (miałam malutkie korniszony) * 1 łyżka majonezu * 1 łyżka śmietany Pasztet rozdrobiłam widelcem, dodałam pokrojone drobno korniszony, majonez i śmietanę. Przykryłam drugą warstwą(...)pieczywa i posmarowałam pastą zrobioną z bardzo drobno posiekanych ogórków i sera śmietankowego: * 1 serek śmietankowy * 1-2 ogórki (miałam gruntowe) Następna warstwa to warstwa z szynki. * szynka * majonez Szynkę pokroiłam w drobną kostkę i wymieszałam z majonezem ok. 1-2 łyżek. Posmarowałam następne blaty z pieczywa. Następna warstwa to z pasty jajecznej. * 5 jajek ugotowanych na twardo * majonez
Pieprzyć z Fantazją