Socca - bezglutenowy placek z ciecierzycy

Socca - bezglutenowy placek z ciecierzycy

Przepis na : kolacja

#socca #ciecierzyca #chlebek #bezglutenowy Przepis na socca, czyli chleb z mąki z ciecierzycy wywodzi się z Lazurowego Wybrzeża, ale znany jest również we Włoszech pod nazwą farinata czy cecina. W smaku przypomina trochę krakersy, ale nie do końca można ją wsadzić w ramy czegoś co spożywa się często w Polsce. Jeżeli nie macie mąki z ciecierzycy, spokojnie możecie najpierw podprażyć suchą ciecierzycę, a później zmielić w młynku do kawy lub w blenderze na wysokich obrotach. Ten szybki bezglutenowy chlebek jest ...

Czytaj dalej na blogu Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Autor

Katarzyna SkórskaKatarzyna Skórska

Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, ciasto, bezglutenowe, pasta kanapkowa, czerwona fasola, chleb, szpinak, kolacja, szybkie ciasto

Inne przepisy z Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.