pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:171/255)

Kanapki z jajecznicą 166

Wielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułeczki kwiatki z nadzieniem 181

mąki, dodaję sól, jajko, mleko letnie i zarabiam ciasto mikserem.Odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na półtorej godziny. Ciasto po tym czasie zagniatam formuję wałek i dzielę na 6 części. Każdy kawałek ciasta rozciągam na prostokąt o długości parówki. Pomidory suszone, przekładam do miski, dodaję słonecznik, oliwę od pomidorów i miksuję blenderem. Prostokąty ciasta smaruję pastą pomidorową, układam plaster sera

wesoła kuchnia
Curry z kurczaka z batatami i ciecierzycą 141

Dzisiaj mamy dla Was rozgrzewające, ostro-słodkie curry z kurczaka z batatami i ciecierzycą :)   Składniki na curry: – 1 pierś z kurczaka (ok. 300 g

Kuchenne Wariacje
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 349

zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy na twardo

Szefowa kuchni
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 176

użyłam szynki)1 średnia cebula, starta1  jajko, lekko roztrzepane50g bułki tartej1 długa czerwona chili,pozbawiona nasion i  drobno posiekana 2 łyżeczki startego świeżego imbiru1 łyżeczka garam masala2 łyżki posiekanej świeżej kolendryszczypta soli morskiejświeżo zmielony czarny pieprz2 łyżki oleju z pestek winogron lub oliwa z oliwekNa sos curry3 łyżki gotowej pasty  curry (użyłam czerwonej)2 łyżeczki startego

Stare Gary
Gofry po włosku z pastą rybną 134

Wytrawne gofry po włosku, z oliwkami, pomidorami suszonymi i fetą. Podałam je z pyszną pastą z wędzonej ryby maślanej. Gofry wyszły bombowe, można je jeść na śniadanie, lunch albo kolację. Mi smakują też same bez dodatków. Można się nimi najeść bo są syte.Gofry nie muszą być tylko na słodko, można je przygotować na wiele sposobów. #mpm #właczgoscinnosc(...)gofrownicę MPM z systemem Piramid. ciasto na gofry: 6 sztuk 140 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 g masła 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 2 jajka  100 ml mleka 100 ml wody wody gazowanej 10 oliwek czarnych 10 oliwek zielonych 6 pomidorów suszonych 100 g sera feta   olej do smarowania gofrownicy Pozostałe

wesoła kuchnia
Mini tarty cytrynowe 168

Ciasto kruche na tartaletki 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Krem cytrynowy 2

Korniszonki
PASTA Z MAKRELI I AWOKADO - KILKA WERSJI 150

super pastę z makreli i awokado. Robiłam ją już kilka razy z drobnymi modyfikacjami, ponieważ nie jem kurzych jaj i nabiału. obrana makrela (rozdrobniona widelcem) 1/2 twarożku typu Philadelphia  (w wersji dla alergików wegański majonez lub serek kozi) pieprz 1 aw okado pokrojone w kostkę opcjonalnie:  jako pokrojone w kostkę (w wersji dla alergików jajka przepiórcze),  cebulka

Cytryna&Co.
SAŁATKA Z WĘDZONEJ MAKRELI 116

past czy sałatek. Dziś zapraszam na pyszną i szybką w przygotowaniu sałatkę z wędzonej makreli w towarzystwie sera żółtego oraz naszych polskich ogórków kiszonych .  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI DLA OK 6 OSÓB : 1 makrela wędzona 3 jajka ugotowane

Gotowanie Patki
Ciasto z Gruszkami i Kremem Waniliowym „Gruszkowe Słoneczko” 1117

Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 3 łyżki kakao bez cukru 110g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g cukru 80ml oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: około 100ml wody 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Krem Waniliowy Diplomat: 450ml mleka 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki pasty waniliowej

Mała Cukierenka
Włoskie spaghetti cake z krewetkami 117

czasie dodać jajka, mozzarellę pokrojoną na małe kawałki, śmietanę i całość dokładnie wymieszać. Podzielić na 3 równe części do osobnych miseczek. 2. Warstwa zielona: Bazylię umyć i osuszyć, przełożyć do blendera, dodać czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki i zmiksować do jednolitej konsystencji. Następnie dodać orzechy nerkowca, parmezan i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Po tym czasie doprawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Raviolii z łososiem i serkiem kozim! To danie jest przepyszne! 119

pizzy i wszelakich pastach, królują ravioli. Te małe włoskie pierożki u mnie najczęściej lądują na talerzu z nadzieniem ze szpinaku lub z dyni. Ale ostatnio poszukuje nowych smaków i nowych połączeń, dlatego postawiłam na łososia i serek kozi. I to był strzał w dziesiątkę! Przepis na ravioli od kilku lat robię według receptury Gwyneth Paltrow 2 jajka z chowu

SMYKWKUCHNI
JAJKA FASZEROWANE WĘDZONĄ MAKRELĄ 144

pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i oddzielamy żółtka od białek. Wędzoną makrelę obieramy ze skóry, oczyszczamy z ości i za pomocą dłoni rozrywamy na mniejsze kawałki. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Żółtka ugniatamy widelcem i dodajemy do nich kawałki makreli, posiekamy szczypiorek oraz majonez, sól i pieprz. Mieszamy.  Otrzymaną pastą nadziewamy odłożone białka

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierożki z mięsem „z rosołu” 320

rozmaite pasty, farsze, paszteciki czy sałatki. Dziś jeden z moich ulubionych przepisów, bardzo prosty zresztą. A do mojej dyspozycji były: Z rosołu: 2 nogi z kurczaka zagrodowego 250g szpondra wołowego 2 nieduże marchewki 1 pietruszka Mały por Dodatkowo: 1 łyżka klarowanego masła 1 średnia cebula Sól/pieprz/gałka muszkatołowa wg uznania i smaku 1 jajko Ciasto: 300 g mąki

Kate's Kitchen
Tort na rocznicę ślubu 229

Drukuj Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem ajerkoniakowy 250 ml ajerkoniaku * 500 g serka mascarpone 350 ml mleka 6 żółtek 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru 2 łyżeczki żelatyny ** Krem maślany 230 g masła 120 g cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Nasączenie

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania