Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę
MarcinChefjest pierwszym, co nam przychodzi do głowy. Ten niecodzienny sposób przygotowania marchewki z pewnością przypadnie Wam do gustu! Do przygotowania pieczonych marchewek potrzebujemy: marchew suszone chili lub ostra papryka w proszku oliwa z oliwek sól gruboziarnista pieprz sos balsamiczny Przy przygotowywaniu każdej potrawy trzeba pamiętać, że je się również oczami. Warto więc zadbać, by nasze dania były estetyczne. Marchewki kroimy(...)możemy podzielić je na dwie części. tak przygotowane marchewki polewamy oliwą, dodajemy pieprz i sól. Posypujemy nasze marchewki rozdrobnioną suszoną papryczką chili. Jeżeli jej nie mamy, możemy użyć ostrej papryki w proszku. Ilość zależy od tego, jak ostre danie lubimy. Wcieramy wszystkie przyprawy by równomiernie doprawić marchewki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30-35 minut. Gotowe marchewki
MarcinCheftradycyjnych ogórków. To doskonały dodatek do grilla, pieczonego mięsa, ale sprawdzi się również na imieninowym stole jako przystawka. Do przygotowania tego przepisu będziemy potrzebowali: 2kg ogórków gruntowych Ostra papryka 4 łyżki soli Czosnek 2,5 szklanki cukru Chili 8 łyżek oleju Szklanka octu Ogórki umyte kroimy w kostkę, przekładamy do miski i posypujemy solą. Tak przygotowane ogórki odstawiamy(...)mieszamy i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień przygotowujemy słoiki. Na każdy słoik (robię ogórki w małych słoikach) dodaję posiekany ząbek czosnku, kilka kawałków ostrej papryki, która dodatkowo wzmocni smak naszych przetworów, oraz – jeżeli mam – trochę świeżego koperku. Do tak przygotowanych słoików przekładamy ogórki, które całą noc przebywały w przygotowanej zalewie. Gdy wszystkie ogórki znajdą się
MarcinChefrazu pomyśli – ohyda. Nic bardziej mylnego! Surówka z cebuli jest doskonałym dodatkiem do wędliny, pieczonego mięsa czy kanapek! Do przygotowania tego prostego przepisu będziemy potrzebowali: Cebula biała Cebula czerwona Papryka Kapary Sok z cytryny 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 3 Łyżki octu Suszona bazylia Obie cebule kroimy w krążki, najwygodniej skorzystać z tarki z jednym ostrzem. Skrapiamy ją sokiem(...)mieszanki przypraw do pomidorów. Trzeba jednak zwrócić uwagę na skład, bo często te mieszanki zawierają już sól – wtedy dodajemy jej mniej. Na koniec dodajemy pokrojoną w cienkie paski połowę papryki. Można użyć różnych kolorów. Całość posypujemy kaparami. Tak przygotowana cebula powinna poleżeć w przygotowanej zalewie przez noc. Najlepiej smakuje schłodzona. Ten słodko-kwaśny dodatek do potraw smakuje nawet tym, którzy
MarcinChefrównież pyszna samodzielna przekąska. Bardzo polecam! Składniki na pieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej do smażenia Pieczarki myjemy, wycieramy do sucha, oprószamy mąką. Olej przelewamy do niewielkiego garnka o grubym dnie (na wysokość(...)rozgrzewamy. Jajko roztrzepujemy w miseczce, dodajemy sól, przyprawę, paprykę lub pieprz i mieszamy. Pieczarki najpierw maczamy w jajku, następnie dokładnie w bułce tartej, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na gorący olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Gotowe odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego
Rozpustne gotowanieSkładniki ok. 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 20 dkg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka chili zioła prowansalskie kilka ziaren jałowca przyprawa … Czytaj dalej Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami
czarrna od kuchnipasuje do chleba - na kanapkę, jak również po podgrzaniu - na smaczny obiad. 1 kg karkówki/schabu/szynki bez kości (najlepiej mięsa w miarę wąskiego) 1 cebula Przyprawy: sól, papryka, pieprz, curry 1 garść majeranku 1 listek laurowy (pokruszony) Dodatkowo: 1,5 szklanki czerwonego wina (wytrawnego) Mięso umyć, osuszyć i dobrze natrzeć solą, pieprzem, curry oraz papryką. Następnie całość obłożyć
Di gotujezapraszam po przepis na zwykły paprykarz: TUTAJ . 2 wędzone makrele 2 woreczki kaszy jaglanej 2 sporej wielkości cebule 4 marchewki 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju
Szefowa kuchnidość,że są smaczne to i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują od razu po upieczeniu. Zapraszam do przetestowania i podzielenia się opiniami w komentarzach. Smacznego :) SKŁADNIKI: 1 Czerwona Papryka 1 Por Natka pietruszki Do wyboru : Boczek, salami,szynka 15-20 dag tartego sera żółtego 5 Dużych Jajek Przyprawy: sól,pieprz, zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Wędline(...)paprykę kroimy w kostkę Pieczemy 5-8 min w 180 stopniach. W nagrzanym piekarniku. Foremki napełniamy do połowy
Gotowanie Patkiszybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 700g karkówki bez kości, 100g boczku surowego, 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki mąki, woda, oliwa, sól, pieprz, sałatka Nadwiślicka z czerwonej kapusty z jabłkiem ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w grubsze plastry i rozbijam cienko tłuczkiem. Na każdy(...)solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. 2. Na oliwie obsmażam zrazy. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). W 1/2 szklanki wody mieszam mąkę i paprykę mieloną. Masę wlewam do mięsa. Mięso duszę na małym ogniu do miękkości. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Zrazy podaję z ziemniakami i sałatką Nadwiślicką. Zrazy podałam
Tradycyjna kuchnia KasiPrzepis na bardzo łatwy do zrobienia pyszny pieczony boczek. Składniki 1,5 kg surowego chudego boczku pół małej główki posiekanego czosnku 2 pokruszone listki laurowe 1,5 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki grubo tłuczonego czarnego pieprzu pół łyżeczki soli 5 łyżek oleju sok wyciśnięty z połowy pomarańczy 1 szklanka jasnego piwa
R'n'G KitchenSkładniki: 4 jajka 1/4 pora 1 kawałek papryki marynowanej 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz 1 mała puszka groszku mini Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, … Czytaj dalej Jajka z papryką i groszkiem
czarrna od kuchniJajka z farszem musztardowym - mniam :) Tyle Wam powiem :) Składniki : 6 jajek 2 łyżeczki musztardy delikatesowej 2 łyżki majonezu dekoracyjnego 100 gr polędwicy łososiowej sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie : Ugotowane na twardo jajka dzielimy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, majonez i 3 plasterki polędwicy pokrojonej w drobną kosteczkę, całość mieszamy doprawiając solą, pieprze(...)papryką ostrą. Gotowym farszem napełniamy połówki jajek dekorując połową plasterka polędwicy zwiniętej w rulonik. Pyszności
Mechanik w kuchnijesteście zajęci przygotowaniem Świąt. Może i Wy pochwalicie się co przygotowujecie na świateczny stół. Składniki 6 parzonych białych kiełbasek 2 duże cebule 1 łyżka majeranku 2 łyżki oleju papryka słodka Kiełbasę ponacinać nożem w poprzek. Cebulę pokroić w plastry i ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, a następnie kiełbaski. Posypać majerankiem, słodką papryką i polać całość olejem. Piec w piekarniku
O kuchni z uczuciempostną przekąskę. Połączenie śledzi z marynowanymi warzywami to połączenie doskonałe. Warto wypróbować ten przepis. SKŁADNIKI: 300g matiasów solonych, 2 ogórki kiszone, 15 sztuk pieczarek marynowanych ORZECH , 4 strąki papryki marynowanej czerwonej, 1 cebula czerwona, 2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem(...)cytryny. Śledzie kroję w małą kostkę. Paprykę, pieczarki , ogórki i cebulę także kroję w małą kostkę. 2. Wszystkie przygotowanie składniki przekładam do salaterki. Dodaję olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowy tatar wykładam na talerz. Do przygotowania tatara wykorzystałam pieczarki marynowane, które otrzymałam do testowania od firmy
Tradycyjna kuchnia Kasi