papryka - 32566 przepisów (strona:219/2172)

Sałatka z ryżem i tuńczykiem 228

Kolejna szybka i rewelacyjna sałatka. Tym razem w składnikach mamy do wyboru puszkę kukurydzy lub marynowaną paprykę, ale dla mnie obie wersje są rewelacyjne. Składniki: 1 szklanka ryżu 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy lub marynowanej papryki 1 łyżeczka musztardy majonez sól pieprz Wykonanie: Ryż ugotować i ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę lub paprykę odcedzić. Do ryżu dodać tuńczyka, kukurydzę lub pokrojoną(...)kostkę paprykę, majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać

Mama Gotuje
Kolorowy talerz warzyw (366 kcal) 139

Lekka, bezmięsna potrawa na obiad. Warzywa z patelni są pyszne i ślicznie, kolorowo wyglądają na talerzu. Składniki: 5 średnich ziemniaków czerwona papryka spora marchew 2 cebule cukinia bazylia, zioła prowansalskie, papryka wędzona, czosnek granulowany 2 łyżki sezamu pęczek szczypiorku 100 ml wody sól morska, pieprz zielony 2 łyżki oleju Przygotowanie Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w grubą kostkę albo paski(...)podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w plasterki, paprykę na kawałki, cukinię w kostkę wielkości ziemniaków. Cebulę i paprykę dodajemy do podsmażonych warzyw. Wlewamy wodę i chwilę podduszamy pod przykryciem, następnie dodajemy cukinię. Warzywa dusimy na małym ogniu aż wszystkie staną się miękkie. Pod koniec duszenia potrawę przyprawiamy i dodajemy sezam. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

e-PrzepisyKulinarne
Spaghetti z kurczakiem, grzybami i papryką / Spaghetti with chicken, mushrooms and peppers 275

Już po Wielkanocnym obżarstwie, dlatego proponuję coś łatwego i na pewno lżejszego niż tradycyjne świąteczne dania. Pyszne spaghetti z piersią z kurczaka, grzybami, papryką, parmezanem i pachnącą bazylią – bez ciężkiego sosu! Danie jest szybkie, łatwe i przyjemne w przygotowaniu. Polecam dla całej rodziny w szczególnie zabieganym tygodniu:) Scroll down for recipe in English Spaghetti z kurczakiem, grzybami i papryką(...)ulubionego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie paski 1/2 cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki 8 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1 żółta lub czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski sól i pieprz do smaku 1 szczypta płatków chilli 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka startego parmezanu garść świeżych listków bazylii Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie

karmelowy
Filet z kurczaka nadziewany papryką 531

Ciekawa i szybka w wykonaniu propozycja na codzienny obiad. Mięso pozostaje soczyste i kruche a dzięki przyprawę całe danie nabiera intensywnego aromatu Składniki - 4 pojedyncze piersi z kurczaka - 1 papryka - 2 ogórki konserwowe - mąką pszenna - 10 dag żółtego sera - sól, pieprz - pieprz ziołowy, słodka mielona papryka - kurkuma - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz(...)osuszyć papierowym ręcznikiem. W filetach utworzyć kieszonki, nacinając w najgrubszej części. Mięso oprószyć w środku i na zewnątrz przyprawami według uznania. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ser i ogórki połączyć, powstałą masą nadziać piersi i śpiąc wykałaczką. Filet oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Świat Smaku
Duszona wątróbka z warzywami 174

Duszona wątróbka z pieczarkami, papryką i cebulą to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Poniższe danie przygotujecie w niecałą godzinę (już z pokrojeniem warzyw). Wątróbka przyrządzona w ten sposób będzie bardzo miękka i soczysta. Na prawdę, jeżeli nie jedliście duszonej wątróbki to poniższe danie musicie wypróbować! Składniki na 4 porcje: co najmniej 0,5 kg wątróbki drobiowej(...)pieczarek 1 duża czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej olej do smażenia sól, pieprz majeranek posiekana zielona pietruszka 2 łyżki śmietany do zup i sosów lub 30%   Na samym początku wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Do wątróbki dodać 1 łyżkę musztardy i wszystko ze sobą wymieszać. Cebulę obrać, przekroić i pokroić w półtalarki. Paprykę

Ugotować
Papryka faszerowana warzywami 219

Dopóki trwa sezon na świeże warzywa staram się korzystać z niego jak najwięcej. Teraz najlepiej smakują i można je łączyć w przeróżnych układach. Dzisiaj przedstawiam paprykę faszerowaną warzywami. Tak przygotowana może być dodatkiem do głównego dania dla 4 osób lub kolacją dla 2. Smaki świetnie się uzupełniają. Składniki dla 4 osób: 2 czerwone papryki 1 cebula 250g   pieczarek(...)średnia cukinia 2 pomidory 16 czarnych oliwek 1/2 pęczka natki pietruszki opcjonalnie 2 łyżki startego żółtego sera do posypania Wszystkie warzywa (poza oliwkami i cebulą) umyć. Papryki przekroić razem z ogonkami wzdłuż na połówki. Usunąć gniazda nasienne tak, aby nie naruszyć ogonków. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinię w średnią kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również

Pełny talerz
Keczup łagodny z cynamonową nutą 132

chłodnym i ciemnym miejscu lub osłoniętych słoikach, bo może stracić barwę. Keczup łagodny z cynamonową nutą Składniki na ok. 750 ml: 1,5 kg dojrzałych mięsistych pomidorów 2 papryki czerwone 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka nasion gorczycy 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki nasion kolendry 3/4 łyżeczki ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1 papryczka chili(...)kawałek kory cynamonu 1-3 łyżeczki miodu 3-5 łyżek octu Pomidory i paprykę umyć, osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne z ogonkiem, pokroić w kostkę. Pomidory przekroić na połówki, wyciąć zdrewniałe części, pokroić na kawałki. Warzywa przełożyć do garnka lub na głęboką patelnię. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Powinny zmięknąć. Przetrzeć przez sito. Cebulę i czosnek obrać

Pełny talerz
Łosoś pieczony z paprykowo-serową kruszonką i warzywami 166

trwa to tylko do czasu nagrzania piekarnika. Polecam na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Składniki dla 4 osób: 4 filety z łososia (po ok.170g) 1 opakowanie serka kremowego grillowana papryka i oliwki - Tapas 4 łyżki bułki tartej sół i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 czerwone papryki 2 żółte paparyki 2 szalotki(...)małe cukinie 4 łyżki oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku Połowę paprykowego serka wymieszać z bułką tartą, natką i koprem. Odstawić do lodówki. Papryki i cukinie umyć i osuszyć. Papryki przeciąć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paski. Z cukinii odciąć końcówki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki. Przygotowane warzywa przełożyć do miski. Wymieszać z olejem i przeciśniętym przez praskę

Pełny talerz
Faszerowane bakłażany z komosą ryżową, tofu i warzywami 132

białka zwierzęcego, ponieważ zawiera komplet aminokwasów egzogennych. Pozostałe warzywa, które dodamy to farszu dostarczą nam dodatkowych witamin i minerałów, no     i oczywiście doznań smakowych :) Ja wybrałam dziś paprykę żółtą czerwoną, pieczarki,  cebulę i wędzone tofu. Na końcu nafaszerowane bakłażany można posypać uprażonym słonecznikiem czy migdałami. Mmmm, pycha! Podaję przepis na dwie porcje: Składniki: 2 średnie bakłażany, ¾ szklanki(...)komosy ryżowej, ¾ kostki tofu (ok. 150g) 1 duża cebula, pokrojona w drobną kostkę 0,5 kg pieczarek, 1 czerwona papryka i 1 żółta papryka, pokrojone w drobną kosteczkę 2 ząbki czosnku, Odrobina oliwy lub bulionu Do smaku: sól, pieprz, sos sojowy, bazylia, oregano, tymianek lub inne dowolne zioła. ·     Komosę ryżową opłucz, przełóż do garnka, zalej

Roślinna - blog wegański
Wytrawne racuchy z pieczarkami 222

Wytrawne racuchy z pieczarkami... Drożdżowe, puszyste, wyrośnięte racuchy. Przekrojone i pysznie nadziane. Pieczarkami, papryką i cebulą. Podane z sosem hamburgerowym . Pyszna odmiana - polecam! Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej; 25 g świeżych drożdży; 250 ml ciepłej wody; 1/2 łyżeczki soli; Olej do smażenia. Nadzienie: 500 g pieczarek; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia cebula; 1/2 pęczka szczypiorku; 1/2 łyżeczki przyprawy(...)złoty kolor. Podczas smażenia racuchów nie należy układać ich blisko siebie, gdyż sporo urosną na patelni). Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. W międzyczasie przygotować nadzienie. Na rozgrzanym na patelni oleju lekko podsmażyć cebulę. Następnie dodać pieczarki i paprykę, oprószyć

Gospodyni Miejska
chili con carne 127

stole ląduje chili dla tych, którzy lubią poziom HARD! SKŁADNIKI 80-100 dag mięsa mielonego wołowego (można pomieszać z wieprzowo-wołowym) 1 szt. średniej cebuli 1 szt. papryki czerwonej 1 szt. papryki żółtej 25 dag pieczarek puszka czerwonej fasoli w zalewie 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szt. papryki chili lub przyprawa chili pieprz, sól 3 łyżki oleju(...)posypania PRZYGOTOWANIE Cebulę drobno pokroić i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do zezłocenia. Dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Kolejno dodawać pokrojone w kostkę papryki, gdy zmiękną dodać pokrojone w ósemki pieczarki. W razie potrzeby doprawić. Gotować pod przykryciem ok. 10-15 min. Przecier pomidorowy przełożyć do szklanki, wypełniając ją do połowy wodą, starannie wymieszać i zaprawić

zabawa smakiem
Desperacki obiad z warzywami końca lata 145

Papryka więdnie w koszyku, cukinia wygląda niecierpliwie ze skrzynki, a na dodatek zostały ziemniaki z wczorajszego obiadu? O kurczę, i jeszcze resztki kiełbasy w lodówce! Jest tylko jedno rozwiązanie- hiszpańska tortilla. O hiszpańskiej tortilli pisałam w tym poście . Przyznam, że często ratuje mnie w obiadowych opałach. Tak było i tym razem. Szybkie, smaczne i sycące- czego chcieć więcej od desperackiego(...)obiadu? HISZPAŃSKA TORTILLA Z WARZYWAMI PÓŹNEGO LATA   1 mała cukinia 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 cebula 3-4 gotowane ziemniaki* kawałek kiełbasy (ja użyłam resztek z Bazaru Smakoszy- z dziczyzny i śląskiej) 4 jajka 1 łyżka oleju sól, pieprz i przyprawy do smaku (z naszego ogródka majeranku i oregano) *właśnie dowiedziałam się, że w oryginalnym przepisie

les mirabelles
Klops pod zieloną pierzynką w sosie paprykowym 225

pomidory) 1 kg mielonej wieprzowiny 50 bułki tartej  8 gałązek świeżego tymianku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 jajka sól, pieprz 1 łyżka oleju Składniki na sos: 3 czerwone papryki 2 łyżki oleju 300 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chilli 8 gałązek tymianku CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Pora przecinamy wzdłuż na pół, odrzucamy(...)keksówki, uklepujemy i wygładzamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 90 minut.  3. W trakcie, gdy nasze mięso już się piecze, przygotowujemy sos. Paprykę oczyszczamy z pestek i białych błon, drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy paprykę i dusimy aż do miękkości - w między czasie możemy podlać odrobiną wody i odparować. Odstawiamy

My Culinary Art
Kociołek z wieprzowiną 371

kalendarzowej wiosny. W chłodne dni każdy z chęcią zjadłby pożywne, dobrze doprawione  dania, które mocno rozgrzeją nas od środka. Dlatego proponuje Wam kociołek z wieprzowiny przyprawione ostrą papryką. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej olej 3 duże cebule 2 liście laurowe 30 dag małych pieczarek po pół strąka papryki żółtej i czerwonej puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku paczka mieszanki(...)kiełków (np. z ciecierzycy, fasoli mung i soczewicy) łyżka masła tymianek szczypta ostrej papryki sól, pieprz Mięso opłukać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Odlać powstały bulion do miseczki. Zrumienić mięso. Przełożyć do rondla. Cebule obrać, pokroić w grubą kostkę, lekko zrumienić na oleju,dodać do mięsa. Całość zalać bulionem i wodą, tak by lekko pokrywała mięso

Konrad Gotuje
Zupa gulaszowa 133

moich ulubionych smaków Można dodać do takiej zupy ziemniaki, my jedliśmy ją z domowym ciepłym chlebem. Zanurzona piętka… pycha. Składniki: - 0,6 kg mięsa wieprzowego gulaszowego; - jedna żółta papryka; - jedna czerwona papryka; - 1 cebula; - 1 pietruszka; - papryka ostra mielona, sól, pieprz - puszka pokrojonych pomidorów; Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, podsmażamy na oleju aż będzie złociste. Pod koniec smażenia(...)dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mięso i cebula będą podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory. Dusimy wszystko 15 minut. Dodajemy obraną, startą pietruszkę. Dusimy do miękkości. Można podlać wodą jeżeli będzie zbyt gęste. Doprawiamy do smaku. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania