Kurczak Tikka Masala

Kurczak Tikka Masala

Ostatnio robiłam pyszne domowe indyjskie danie butter chicken i pomyślałam, że nie może zabraknąć tu klasyka najbardziej rozpoznawalnego z tej kuchni, czyli dania tikka masala. Jako ciekawostę powiem Wam, że danie prawdopodobnie nie pochodzi z Indii (są różne przekłady), ale powstało w latach 60-tych w Wielkiej Brytanii. Ten przekład mówi o tym, że w pewnej restauracji Indyjskiej klient dostał tradycyjnego kurczaka Tikka. Ten wydał mu się zbyt suchy, dlatego kucharz zaproponował dodatek sosu pomidorowego (z...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, zupa pomidorowa, sosy, ryż, tarta, papryka, zupa, makaron, mielone, placki, curry, kurczak z ryżem, tajska zupa, ryż smażony, kalafior, mięso, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak z makaronem, kurczak curry

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję