papryka - 32566 przepisów (strona:1525/2172)

Kociołek 197

SKŁADNIKI: 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę 5 marynowanych papryk 3 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule- posiekać drobno 4 ząbki czosnku- posiekać drobno 4 listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na kawałki

ClauditteMissCooking
Pasta do kanapek- twarożek z... 195

pysznymi i ogólnodostęnymi składnikami. Wystarczy mieć -twaróg -papryka -ogórek -pomidor bez skóry -rzodkiewka -sól różowa himalajska -pieprz ziołowy u mnie od  Skworcu -2 ząbki czosnku -natka pietruszki -szczypiorek -koperek opcjonalnie Przygotować odpowiednio wszystkie składniki. Dosmaczyć pieprzem i solą. Odpowiednio wymieszać ze sobą. Pasta gotowa! Podawać z półmiskami wędlin! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony boczek. 182

tradycyjny pieczony boczek, a smakiem zachwyci pewnie nie jedną osobę. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Boczek wieprzowy ok. 1 kg 2 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Łyżeczka granulowanego czosnku Łyżka majeranku 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego Przygotowanie:  Boczek wieprzowy dokładnie myjemy i osuszamy. Po tym w dużej misie łączymy wszystkie przyprawy

Kuchnia Łukasza
Gibanica za sirom w Montenegro 150

miodówka), Borovnica (nalewka z borówek) oraz Kruśkovac (gruszkówka). O czym miałam przyjemność się przekonać podczas spotkania/warsztatów podczas, których wspólnie przygotowaliśmy kilka dań:    kalmary, gibanicę, baklavę, marynowaną paprykę pieczoną Było smakowicie i bardzo przyjemnie

królestwo garów
Risotto ze szparagami i chorizo 160

ryżu arborio 1 cebula biała 6 szparagów ok. 10 plasterków chorizo 1 łyżeczka oliwy 3/4 l bulionu 5 łyżek masła sól, pieprz tymianek, bazylia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka startego parmezanu   Wykonanie:   Czytaj dalej... Artykuł Risotto ze szparagami i chorizo pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Gołąbki bez zawijania ( z kapustą w środku) 388

Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1/2 główki młodej kapusty, 3 łyżki bułki tartej, 1 woreczek ryżu, 1 jajko, 180 g koncentratu pomidorowego, 300 ml letniej wody,  majeranek, papryka słodka, sól, pieprz czarny Kłos Pol . Przygotowanie: Gotujemy woreczek ryżu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy do ostudzenia. Kapustę siekamy drobno i zalewamy na 10 minut wrzątkiem

Aga w kuchni
Kurczak pieczony w pomidorach 195

smaku nadała przyprawa ze sklepu Skworcu.  1 kg kurczaka (u mnie udka i udźce) 0,5 szklanki keczupu pikantnego 2 pomidory 3 łyżeczki obsypki bosforskiej (zmieszane m.in. czerwona papryka – ostra i słodka, czosnek granulowany, pieprz, oregano, bazylia, czarnuszka, cząber) Skworcu  (tu kupisz) 100 ml oliwy z oliwek Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą z oliwek.  Kurczaka

VioletoweKucharzenie
Pappardelle z warzywami 171

młoda cebulka, 1 średniej wielkości marchewka, 1 pietruszka - korzeń, 1/2 cukinii (ok 100 g), sól do smaku, pieprz do smaku, pęczek szczypiorku, 1 łyżeczka czarnuszki, olej rzepakowy z papryką ostrą. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy.   W tym samym czasie przygotowujemy warzywa. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Marchew, pietruszkę obieramy

Moniki Smakołyki
Corn-dogi 661

głębokiego smażenia 140 g mąki kukurydzianej (3/4 szkl.) 185 g mąki pszennej (1 szkl.) 25 g cukru (1/4 szkl.) 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy dla koloru (opcjonalnie) pieprz do smaku 1 jajko 400 g maślanki 8 dobrej jakości parówek CZAS PRZYGOTOWANIA: 20-30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie

My Culinary Art
Saudações de Lisboa 233

Zupa wiosenna 9-składników Hortex, 400 g ryb morskich (np. dorsz,  łosoś), 200 g surowych krewetek (całych, nieobranych), 250 ml białego wytrawnego wina, 100 g pikantnej kiełbasy z papryką(porco, choriso itp.), 100 g surowego boczku, szklanka czarnych oliwek z pestkami, 1000 ml bulionu, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 0,5-1,5 łyżeczki płatków papryczek piri piri

SzczyptaSmaQ
Smalec z fasoli z wędzoną papryką 156

Kilka dni temu dowiedziałam się, że mój ukochany eko sklepik został zlikwidowany :( Byłam więc zmuszona udać się do innego, a tam cuda! Dość tania szałwia hiszpańska, wędzona papryka, płatki drożdżowe... Jednym słowem raj! Jedynym minusem jest to, że teraz muszę chodzić do dwóch sklepów- do jednego po jedzenie, a do drugiego po kosmetyki. Jednak gdyby nie likwidacja mojego sklepiku

wegetalerze
Sałatka z kurczakiem, mozzarellą i prażonymi ziarnami siemienia lnianego 209

ogórek gruntowy 4-5 pomidorków koktajlowych 9-10 sztuk mini mozzarelli    2 łyżki majonezu   2 łyżki jogurtu naturalnego   sól , pieprz 1 łyżka oleju   słodka papryka, kolendra, czosnek, chili, oregano, tymianek Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w 1 cm kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju, soli oraz ziół, obtaczamy w niej mięso i odkładamy do lodówki

Symfonia smakowa
Dietetyczne curry z kalafiorem 176

przeczytania tutaj Składniki :  - 2 duże marchewki - dwie małe cebule ( ja dałam jedną białą i jedną czerwoną) - 3 małe ząbki czosnku  - 1/3 szklanki wiórków kokosowych - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka curry  - pieprz, sół - 2 duże pomidory  - 1 średniej wielkości kalafior  - 1 łyżeczka soku z cytryny - 200 g jogurtu greckiego  Przygotowanie :  Pokroić marchewkę, cebule

zdrowa vege kuchnia
Hamburgery wołowe z czereśniami w domowej bułce z ketchupem czereśniowym 234

teraz ruszamy z daniem właściwym! Czego nam trzeba? -350 gram zmielonej na Waszych oczach wołowiny, u mnie ligawa -dwie łyżki bułki tartej -duża garść posiekanych czereśni -sól, pieprz, papryka czerwona słodka -mozzarella w plastry pokrojona -sałata -ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor w plastry pokrojone -por część biała posiekana w wiórki Bułkę do hamburgerów przekrawamy na pół na górnej połówce układamy

BaRepas
Boczek Parzony z Szynkowara 206

odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 1 kg surowego boczku 9 g soli 9 g soli peklowej gorczyca kolendra kminek grys chili papryka słodka mielona pieprz 3 - 4 ząbki czosnku Z przygotowaniem takiego boczku zejdzie nam około 3 dni, czwartego dnia boczek można kroić i jeść :) Bardzo ważne są proporcje soli i soli peklowej

Blondynka Gotuje