papryka - 32566 przepisów (strona:1234/2172)

Czebureki 138

oleju 4 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżka wódki lub spirytusu sól Farsz: 600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku sól pieprz ulubione przyprawy – u mnie papryka słodka i ostra Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia   W rondelku łączymy ze sobą 2 łyżki oleju, sól i 1 i 1/2 szklanki wody. Całość zagotowujemy, po czym dodajemy

PatiGotuje
Szybki sos pomidorowy 162

passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka suszonego majeranki pół łyżeczki papryki słodkiej pieprz sól W rondelku rozgrzewamy masło i oliwę z oliwek. Dodajemy passatę pomidorową i przecier pomidorowy, podgrzewamy na średnim ogniu. Doprawiamy ziołami, przyprawami, pieprzem i solą. Mieszamy i podgrzewamy

PatiGotuje
Nadziewany chlebek drożdżowy 129

Farsz: 200 g dowolnego żółtego sera (startego lub w plasterkach) około 200 g mrożonego szpinaku około 3 szklanki różnych marynowanych warzyw (ja użyłam w różnych proporcjach pieczarek, kaparów, karczochów, papryki, oliwek czarnych i zielonych, groszku, marchewki, ogórków) 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła Dodatkowo: 1 rozkłócone jajko olej do posmarowania ciasta Mrożony szpinak wrzucamy na roztopione masło i podgrzewamy

PatiGotuje
Hummus tradycyjny z ciecierzycy 167

wody lub oliwy z oliwek. Podajemy w miseczce udekorowany odrobiną oliwy oliwek, kilkoma ziarenkami ciecierzycy i płatkami chilli. Najlepiej smakuje z chlebkami pita i świeżymi warzywami. Idealnie sprawdzą się papryka, ogórek zielony i seler naciowy. Smacznego Artykuł Hummus tradycyjny z ciecierzycy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Gołąbki bez zawijania 194

następnie układamy je w natłuszczonym garnku, z grubym dnem. Najlepiej ułożyć je w jednej warstwie, jeśli nie zmieszczą się wszystkie lepiej rozłożyć je na dwa garnki. Gołąbki obsypujemy delikatnie papryką słodką i zalewamy wodą lub bulionem tak aby przykryły gołąbki w 3/4 wysokości. Garnek przykrywamy i dusimy na średnim ogniu około godzinę, aż kapusta będzie miękka, w razie potrzeby dolewając

PatiGotuje
Pizza (zdrowsza wersja) / Pizza (healthy version) 154

octu balsamicznego / 1 teaspoon of balsamic vinegar 1 łyżeczka bazylii / 1 teaspoon basil 1 łyżeczka oregano / 1 teaspoon oregano 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons of red paprika 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu / 0,5 teaspoons of black pepper Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: 10 min, ilość porcji: 1 Wszystkie składniki wkładamy

Projekty ze smakiem
Naleśnik z piekarnika 206

dżemem, oprószonego cukrem pudrem) jak i z wytrawnym nadzieniem (np. z tuńczykiem i oliwkami, albo z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Naleśnik bardzo ładnie wyrasta w piekarniku, tworząc wybrzuszenia, jednak opada po wyjęciu z piekarnika

Gospodyni Miejska
Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku 189

Drukuj Składniki 240 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej i przepłukanej z puszki) 1 garść młodego szpinaku 80 g fety sok z 1/2 cytryny 50 g suszonych pomidorów pieprz i papryka w proszku (ostra i słodka) Przygotowanie Ciecierzycę zblenduj ze szpinakiem, fetą i sokiem z cytryny. Dodaj posiekane pomidory, dopraw do smaku, dokładnie wymieszaj. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Zdrowa

Powiedz dietom nie
Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika 148

podudzi z kurczaka (mogą być inne części kurczaka) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy w płynie 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu 2 szczypty estragonu (solidne)   Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić

Di gotuje
MAŚLANA BUŁKA Z KURCZAKIEM 165

ogórka zielonego Musztarda do posmarowania np. Miodowa 4 liście sałaty Masło do posmarowania Mięso 1 filet z kurczaka podwójny 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka suszonej bazyli Sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę PRZYGOTOWANIE:  Na samym początku przygotowuję mięso. Filet z kurczaka myję, osuszam recznikiem

Gotowanie Patki
LEKKA SAŁATKA Z BURAKIEM I POMIDORKAMI 184

Smacznego :)  SKŁADNIKI dla 4 osób : Sałatka 1 burak 3 garście mix sałat 10 pomidorków koktajlowych Sól i pieprz do smaku Sos 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego kopru Sól i pieprz do smaku 2 łyżki wody 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego PRZYGOTOWANIE:  Buraka obieram a następnie kroję

Gotowanie Patki
Sałatka dietetyczna z filetem z indyka. 221

zależności od tego jakie składniki mam w domu komponuje sałatkę. Uwielbiam truskawki, one też znalazły się w sałatce był to dobry pomysł. Składniki sałata lodowa świeży ogórek pomidorki koktajlowe papryka cebula czerwona truskawki. 150g filet z indyka oliwa bazylia tymianek. sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Marynowana rzodkiewka 275

marynatą. Zalać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Wystudzone rzodkiewki przechowywać w lodówce. Rzodkiewki zamarynowane są już na drugi dzień. Smacznego! Może zainteresują Cię inne przepisy na przetwory? Najlepsza marynowana papryka Czosnek marynowany

CookYourself
Domowy Big Mac jak z McDonald's 515

bułeczek) sezam do posypania Burgery: 500 g wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: domowy sos do Big Maca (z tego przepisu ) ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule sałata lodowa (do dekoracji można użyć ozdobnej) kilka plasterków

Słodka Strona
Puszyste bułeczki pizzowe z szynką i boczkiem 862

puszyste bułeczki drożdżowe z passatą pomidorową,czosnkiem, oregano, żółtym serem i szynką lub boczkiem. Takie mięsne pizzerinki najbardziej lubią moje dzieci. Następnym razem zrobię wersję bardziej dla siebie - z papryką, serem feta, oliwkami, cebulką.  Większość bułeczek rozeszło się jeszcze na ciepło, ale na zimno także smakują fantastycznie! Na pewno zrobię je na piknik w parku, albo na wycieczkę rowerową

Kulinarne Inspiracje