mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku gęsty sok pomidorowy lub 2 czubate łyżki koncentratu rozpuszczonego w szkl. wody 2 jajka 2 woreczki ryżu sól, pieprz, papryka słodka i ostra 1 łyżka oliwy z oliwek vegeta WYKONANIE: filet zmielić na grubych oczkach, kapustę pociąć na cztery części, wyciąć głąb, gotować w wodzie z dodatkiem vegety
Kuchnia Beatykorzeń pietruszki – 1 sztuka serek topiony lup typu philadelphia – 100 g skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki sezam – kilka łyżek grzanki żółty ser lub parmezan– do posypania – można pominąć słodka papryka kurkuma tabasko sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : W litrze wody ugotować skrzydełka z kurczaka z obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy będą gotowe wyciągnąć z garnka i zostawić do zupy
kuchniabellissima.wordpress.combeszamelowy, wzbogacony dodatkiem sera. Koniecznie pamiętajcie o dodania gałki muszkatołowej do sosu, bo inaczej wyjdzie po prostu mdły. Do zapiekanki możecie poza brokułami i szparagami dodać również ziemniaki, paprykę, cukinię czy bakłażan. Co kto lubi i co kto akurat ma pod ręką. Za to zestawienie szparagi, sosik, brokuły, boczek i ser robią naprawdę dobry i szybki obiad. Ja zwykle
Mieszam w Garnkuzrobię coś smacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona mała 3 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy 5 rzodkiewek 4 kabanosy 3 cebulki dymki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Brokuła podzielić na drobne różyczki. Jajka, warzywa
Agusiowe smakołykizgodny z dietą rozdzielną. Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej 200 ml letniej wody 1/4 kostki drożdży 2 łyżki oliwy pół łyżeczki soli Składniki na pizzę: pieczarki oliwki pomidor papryka cukinia cebula szparagi sos pomidorowy ser żółty wegański Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w kilku łyżkach letniej wody, dodać sól i mąkę. Następnie zacząć wyrabiać ciasto, powoli wlewająć resztę wody. Gdy składniki
Dieta Rozdzielna i Zdrowieprzepisów na młodą kapustę. Do obiadu polecam taką prostą surówkę z młodej kapusty z marchewką. Doprawiona szczypiorkiem, koperkiem, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika - pycha! Można dorzucić pokrojoną w paski paprykę, ale i bez niej surówka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 nieduże młode marchewki pół pęczka szczypiorku pół pęczka koperku sól cukier sok z cytryny olej lniany
Obiad gotowypokrojonego mała cebula czerwona drobno pokrojona pół opakowania sera feta – pokrojonego na kawałki 6 jajek ząbek czosnku przetartego przez praskę po ćwierć łyżeczki suszonego tymianku, pieprzu i słodkiej papryki kilka orzechów włoskich bez skorupek 100 g sera żółtego startego na tarce forma do pieczenia posmarowana masłem i podsypana mąką Przepis na frittatę z botwinką Wymieszać botwinkę (bez buraczków
Ugotowane pozamiatanekamiennej, 2 łyżki cukru, 1 główkę czosnku i 10 ziaren jałowca- to konserwuje i zabija bakterie, których nie chcemy. Dodatkowo do smaku dodajemy inne przyprawy takie jak pieprz, paprykę, oregano, zioła. Sól i cukier mieszamy razem i wcieramy w mięso, jak mięso zacznie się pocić, to wówczas wcieramy wyciśnięty czosnek z rozdrobnionymi ziarnami jałowca. Potem każdą porcję
chleba naszegokości 1,5 szkl. ryżu główka kapusty białej - 1 szt 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion - 0,5 l Sos : koncentrat pomidorowy - 3 łyżki papryka słodka mielona vegeta pieprz sól mąka pszenna - 1 łyżka Przygotowanie : Kapustę obrać, zdjąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, włożyć ją do gotowanej i osolonej wody, gotować przez kilka minut. Za pomocą
Kuchnia Danusiprzepisów na młodą kapustę. Do obiadu polecam taką prostą surówkę z młodej kapusty z marchewką. Doprawiona szczypiorkiem, koperkiem, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika - pycha! Można dorzucić pokrojoną w paski paprykę, ale i bez niej surówka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 nieduże młode marchewki pół pęczka szczypiorku pół pęczka koperku sól cukier sok z cytryny olej lniany
Obiad gotowydyni piżmowej 5 sztuk suszonych pomidorów mix sałat olej pieprz ząbek czosnku Marynata do dyni: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki octu winnego pół łyżeczki wędzonej lub zwykłej czerwonej papryki szczypta cynamonu łyżeczka miodu Dynię pokrój w plastry. Włóż je do wcześniej przygotowanej marynaty na 30 minut. Pieczarki przetnij na połówki, posyp solą i pieprzem i usmaż na patelni dodając
AZgotuj!filetu z dorsza - 2 jajka - 5 czubatych łyżek mąki pszennej - 5 łyżek bułki tartej - po 2 łyżeczki ostrej musztardy i pikantnego ketchupu - garść posiekanego szczypiorku - łyżeczkę słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej do smażenia - ulubione warzywa i sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz
Bez Cebulipotrzebować: udziec z indyka bez kości - około 2 kg na marynatę: 3 łyżki płynnego miodu 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 4 duże ząbki czosnku – drobno pokrojone 1 czuba łyżka wędzonej papryki słodkiej 1 1/2 łyżki majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu 3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 łyżki wody naczynie żaroodporne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem
Uwaga Babcia GotujeSkładniki 2 kapusty pekińskie 1 tuszka z królika 3 cebule 1/2 główki czosnku 1 szklanka ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki siemienia lnianego sól, pieprz, słodka papryka Sposób przygotowania … Czytaj dalej Gołąbki z pekinki
czarrna od kuchni/inspiracja „Francja. Smaki świata.” z moimi wieloma modyfikacjami/ Składniki: marynata : 100ml koniaku, 2 łyżeczki kremu balsamicznego, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki przypraw do wołowiny, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki sypkiej, 3 przepołowione ząbki czosnku w łupinkach bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula
Raj dla Podniebienia