papryka - 32566 przepisów (strona:1238/2172)

ZUPA KREM Z BATATÓW 335

korzeń pietruszki – 1 sztuka serek topiony lup typu philadelphia – 100 g skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki sezam – kilka łyżek grzanki żółty ser lub parmezan– do posypania – można pominąć słodka papryka kurkuma tabasko sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : W litrze wody ugotować skrzydełka z kurczaka z obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy będą gotowe wyciągnąć z garnka i zostawić do zupy

kuchniabellissima.wordpress.com
Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami 355

beszamelowy, wzbogacony dodatkiem sera. Koniecznie pamiętajcie o dodania gałki muszkatołowej do sosu, bo inaczej wyjdzie po prostu mdły. Do zapiekanki możecie poza brokułami i szparagami dodać również ziemniaki, paprykę, cukinię czy bakłażan. Co kto lubi i co kto akurat ma pod ręką. Za to zestawienie szparagi, sosik, brokuły, boczek i ser robią naprawdę dobry i szybki obiad. Ja zwykle

Mieszam w Garnku
Sałatka z brokułem i kabanosem. 165

zrobię coś smacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona mała 3 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy 5 rzodkiewek 4 kabanosy 3 cebulki dymki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Brokuła podzielić na drobne różyczki. Jajka, warzywa

Agusiowe smakołyki
Pizza WEGAŃSKA 297

zgodny z dietą rozdzielną. Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej 200 ml letniej wody 1/4 kostki drożdży 2 łyżki oliwy pół łyżeczki soli Składniki na pizzę: pieczarki oliwki pomidor papryka cukinia cebula szparagi sos pomidorowy ser żółty wegański Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w kilku łyżkach letniej wody, dodać sól i mąkę. Następnie zacząć wyrabiać ciasto, powoli wlewająć resztę wody. Gdy składniki

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Surówka z młodej kapusty 155

przepisów na młodą kapustę.  Do obiadu polecam taką prostą surówkę z młodej kapusty z marchewką. Doprawiona szczypiorkiem, koperkiem, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika - pycha! Można dorzucić pokrojoną w paski paprykę, ale i bez niej surówka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 nieduże młode marchewki pół pęczka szczypiorku pół pęczka koperku sól cukier sok z cytryny olej lniany

Obiad gotowy
Frittata z botwinką i szpinakiem 158

pokrojonego mała cebula czerwona drobno pokrojona pół opakowania sera feta – pokrojonego na kawałki 6 jajek ząbek czosnku przetartego przez praskę po ćwierć łyżeczki suszonego tymianku, pieprzu i słodkiej papryki kilka orzechów włoskich bez skorupek 100 g sera żółtego startego na tarce forma do pieczenia posmarowana masłem i podsypana mąką   Przepis na frittatę z botwinką Wymieszać botwinkę (bez buraczków

Ugotowane pozamiatane
Dwa schaby podsuszane, paprykowy i pieprzowy. 231

kamiennej, 2 łyżki cukru,  1 główkę czosnku i 10 ziaren jałowca- to konserwuje i zabija bakterie, których nie chcemy. Dodatkowo do smaku dodajemy inne przyprawy takie jak pieprz, paprykę, oregano, zioła. Sól i cukier mieszamy razem i wcieramy w mięso, jak mięso zacznie się pocić,  to wówczas wcieramy wyciśnięty czosnek z rozdrobnionymi ziarnami jałowca.  Potem każdą porcję

chleba naszego
Gołąbki z mięsem i ryżem 530

kości 1,5 szkl.  ryżu  główka kapusty białej - 1 szt 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion - 0,5 l Sos :  koncentrat pomidorowy - 3 łyżki papryka słodka mielona  vegeta pieprz sól mąka pszenna - 1 łyżka Przygotowanie : Kapustę obrać, zdjąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, włożyć ją do gotowanej i osolonej wody, gotować przez kilka minut. Za pomocą

Kuchnia Danusi
Surówka z młodej kapusty 1154

przepisów na młodą kapustę.  Do obiadu polecam taką prostą surówkę z młodej kapusty z marchewką. Doprawiona szczypiorkiem, koperkiem, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika - pycha! Można dorzucić pokrojoną w paski paprykę, ale i bez niej surówka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 nieduże młode marchewki pół pęczka szczypiorku pół pęczka koperku sól cukier sok z cytryny olej lniany

Obiad gotowy
Sałatka z grillowaną dynią, pieczarkami i suszonymi pomidorami 194

dyni piżmowej 5 sztuk suszonych pomidorów mix sałat olej pieprz ząbek czosnku Marynata do dyni: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki octu winnego pół łyżeczki wędzonej lub zwykłej czerwonej papryki szczypta cynamonu łyżeczka miodu Dynię pokrój w plastry. Włóż je do wcześniej przygotowanej marynaty na 30 minut. Pieczarki przetnij na połówki, posyp solą i pieprzem i usmaż na patelni dodając

AZgotuj!
Burgery z dorsza 151

filetu z dorsza - 2 jajka - 5 czubatych łyżek mąki pszennej - 5 łyżek bułki tartej - po 2 łyżeczki ostrej musztardy i pikantnego ketchupu - garść posiekanego szczypiorku - łyżeczkę słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej do smażenia - ulubione warzywa i sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz

Bez Cebuli
Pieczony Udziec z Indyka w naczyniu żaroodpornym 434

potrzebować: udziec z indyka bez kości - około 2 kg na marynatę: 3 łyżki płynnego miodu 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 4 duże ząbki czosnku – drobno pokrojone 1 czuba łyżka wędzonej papryki słodkiej 1 1/2 łyżki majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu 3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 łyżki wody naczynie żaroodporne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem

Uwaga Babcia Gotuje
Gołąbki z pekinki 299

Składniki 2 kapusty pekińskie 1 tuszka z królika 3 cebule 1/2 główki czosnku 1 szklanka ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki siemienia lnianego sól, pieprz, słodka papryka Sposób przygotowania … Czytaj dalej Gołąbki z pekinki

czarrna od kuchni
Wołowina po burgundzku 149

/inspiracja „Francja. Smaki świata.” z moimi wieloma modyfikacjami/ Składniki: marynata : 100ml koniaku, 2 łyżeczki kremu balsamicznego, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki przypraw do wołowiny, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki sypkiej, 3 przepołowione ząbki czosnku w łupinkach bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula

Raj dla Podniebienia
Sałatka z ziemniaków, jabłek, kaszanki i rozmarynu 120

wykorzystać? Oto pomysł! h       Składniki: 4 duże ziemniaki, 1 duże jabłko, 1 pęto kaszanki, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 łyżeczka tymianku, dobrej jakości oliwa, sól, pieprz, papryka słodka, szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki, podgotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, przyprawić ziołami, przyprawami. Dodać pokrojone na kawałki jabłko

Raj dla Podniebienia