Wiem, co jem Przepisy z programu/ puszka ciecierzycy (400 g) 1 cebula 10 suszonych pomidorów 1 jajko 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki w proszku szczypta mielonego kuminu sól do smaku Do wysmarowania formy masło i bułka tarta pestki dyni i słonecznika po posypania opcjonalnie Wszystkie składniki wrzucamy do miski i rozdrabniamy blenderem
Pieguskowa Kuchniaoddają (zrobione w pośpiechu bo wszyscy byli głodni) ale naprawdę danie prezentuje się bardzo elegancko. POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 3 polędwiczki z indyka 2 jabłka sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy, ew.przyprawa do drobiu 3-4 łyżki oleju Umyte i osuszone polędwiczki z indyka ponacinać (nie do końca, żeby nie przeciąć mięsa) i natrzeć przyprawami. Jabłka obrać ze skórki
Pieguskowa Kuchniałyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia SOS obgotowane grzyby leśne 2-3 łyżki masła 1 cebula 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra NADZIENIE ryż Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę, przyprawy i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć dość cienkie placki na całej powierzchni. Ryż ugotować
Pieguskowa KuchniaCHLEBEK PIZZA , / wg The Ivory Hut 3 i 1/3 szkl mąki 2 łyżeczki suchych drożdży 1,5 szkl wody 2 łyżeczki soli 2-3 szkl pokrojonych, ulubionych dodatków : salami, papryka, pomidory suszone, oliwki, szczypiorek 2 szkl startego twardego sera mozarella Do ciepłej (nie gorącej) wody dodać drożdże, odstawić na 3-5 minut, a następnie dodać mąkę oraz sól i wymieszać
Pieguskowa Kuchniadobre. Żeberka w kapuście kiszonej 1 kilogram żeberek wieprzowych 1 kilogram kapusty kiszonej 2 cebule 2-3 ziarnka ziela ngielskiego 1-2 liście laurowe sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, papryka słodka olej do podsmażenia Kapustę kiszoną lekko odcisnąć, przełożyć ją do garnka, zalać wodą, posolić i krótko obgotować. Odcedzić. Żeberka pokroić na porcje, doprawić przyprawami, dolać nieco oleju i dokładnie
Pieguskowa Kuchniafarsz pieczarkowy doprawić dość konkretnie, żeby nie było za mdłe. Nie przesadźcie również z ilością majonezu, bo schab będzie pływał w tłuszczu. Polecam Wam również przepis na schab faszerowany papryką i pieczarkami . Tym samym zmienicie nudne oblicze najpopularniejszego schaboszczaka. Schab zapiekany pod pierzynką z marchewki i pieczarek /wg issys schab w plastrach marchewka pieczarki ( zamiennie używam grzyby leśne ) cebula
Pieguskowa Kuchniapropozycję na pierś z kurczaka w pesto . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Kurczak w sosie kurkowym średnia pierś z kurczaka 300 g kurek sól, pieprz, kumin, papryka ostra 150 g mąki 100-150 ml śmietany 30 % szczypiorek olej Przepis – Kurczak w sosie kurkowym Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy w 2 cm kawałki. Mąkę łączymy
Kuchennyviral.plchili oczyszczoną z pestek, obrany imbir oraz czosnek wkładamy do blendera. Zmielone przyprawy wrzucamy na rozgrzany olej. Ogień nie może być za duży, tak by czosnek nie zgorzkniał, a papryka się nie przypaliła. Do lekko podsmażonych przypraw dodajemy kurczaka i smażymy. Gotowego kurczaka przekładamy na duży talerz. Dodajemy na patelnię świeży olej i rozgrzewamy. Wrzucamy pokrojoną fasolkę i smażymy około
Dieta bez mlekaopakowania sera feta (około 125 g) 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz ostra papryka sos 1 łyżka masła klarowanego 1,5 łyżki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki zimnego mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa do dekoracji posiekany szczupiorek Na samym początku przygotować farsz : cebulę oraz
Ugotowaćmalinowe, oliwki, bądź ulubiony ser. Dzisiaj dzielę się z Wami moim ulubionym pomysłem na fritattę! Polecam! PRZEPIS NA FRITATTĘ SKŁADNIKI: - 8 sporych młodych ziemniaków - 1 opakowanie kiełbasek śląskich z papryką Henryk Kania Maestro - 2 ząbki czosnku - 1 szalotka - 4 jajka - sól, pieprz - dymka - 3 łyżki masła - 2 łyżki oliwy - 1/3 szklanki mleka opcjonalnie: ser żółty, pomidory, bądź kurki WYKONANIE
SMYKWKUCHNIMięso wołowe dobrej jakości i sporo aromatycznych przypraw Porcja na trzy dorosłe osoby 400 g mielonej wołowiny 1 spora cebula -drobno pokrojona 2 ząbki czosnku- drobno posiekanego szczypta ostrej papryki, lub pieprzu cayenne lub chilli - jak kto preferuje 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu 5 gałązek świeżej kolendry i natki pietruszki- posiekanej drobniutko 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpestek winogron + odrobina do natłuszczenia papieru nierafinowana sól i przyprawy: po 1/3 łyżeczki kurkumy i mielonej kozieradki, 1/2 łyżeczki kolendry, po 1 łyżeczce suszonego oregano i słodkiej papryki, czarny pieprz do smaku, 1/3 łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie) około 25 niedużych, marynowanych oliwek bez pestek (czarnych i/lub zielonych) Kaszę jaglaną przełożyć na sito, dokładnie przepłukać pod zimną wodą, po czym przelać krótko
Even Better Foodrozdzielimy i owiniemy szypułki pojedynczo. To właśnie przez wspomniany gaz etylenowy należy odpowiednio dobierać towarzystwo dla przechowywanych produktów . Dużo etylenu wydzielają m.in.: banany, morele, melony, gruszki, śliwki, mango, jabłka, papryka oraz pomidory. Owoce i warzywa szczególnie wrażliwe na etylen – np.: bakłażany, arbuzy, dynie, ziemniaki, marchewki, rzodkiewki, szparagi, sałaty i brokuły należy trzymać osobno z warzywami wymienionymi w pierwszej grupie
Poezja smakuprzechowywać w lodówce do kilku dni. Smakuje na ciepło i na zimno.Dla tych, którzy nie lubią kaszy gryczanej – idealna! Nie poczują! Składniki na oko! Pamiętacie przepis na nadziewaną paprykę? Został mi farsz z tego dania i tak powstała ta pyszna zapiekanka. Składniki utarta na dużych oczkach cukinia woreczek lub dwa kaszy gryczanej ugotowanej na sypko 500 g mięsa mielonego oscypki
Z Kuchni Do Kuchnigarście świeżego oregano, 1/2 średniej cebuli, 2 łyżki masła, sól, świeżo mielony pieprz, łyżeczka cukru, około 120 g makaronu wstęgi szpinak+czosnek Makarony Polskie, około 120 g makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzam. Pomidorki przekrawam na pół, cebulę drobno siekam. Podsmażam na maśle (średni ogień) z dodatkiem soli, pieprzu
JejKuchnia