Pasta z tuńczykiem, jajkami i warzywami 185jajek. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g po odsączeniu) 2 jajka ½ papryki pomarańczowej ½ średniej cebuli 1 duży ogórek kwaszony 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki musztardy delikatesowej ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy. Warzywa kroimy w drobną
karolgotuje
Pomidorowe curry z batatami i kurczakiem 309również zaskoczyć członków rodziny. A jakie są Wasze pomysły na rozgrzewające obiady? 🙂 Składniki /dla 2-3 osób/: 1 podwójny filet z kurczaka 1 batat 1 czerwona papryka 2 szalotki lub 1 cebula Czytaj dalej... Artykuł Pomidorowe curry z batatami i kurczakiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku
ZUPA DYNIOWA 208mojej lodówce królują ostatnio papryki i dynie i to właśnie z tych warzyw przygotowałam wczoraj zupę na kolację: Czytaj więcej
Kasia Sarna
Chow mein w sosie tajskim z bazylią, tofu i krewetkami 276Dziś obiad po tajsku, czyli szybko, smacznie i wartościowo. Do makaronu chow mein dodałam krewetki i paprykę czerwoną, pasują do siebie idealnie. Sos tajski z bazylią dopełnia smaku, więc jak mówiłam szybko, smacznie i pożywnie. Tajskie dania są pyszne i aromatyczne, idealne na ciepłe dni. Chow mein w sosie tajskim z bazylią, tofu i krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Szakszuka z żółtymi warzywami i kurkami 254razem składników i usadzonych na nich jajek. Świetne danie na rodzinne, weekendowe śniadanie. Jest rozgrzewające, energetyczne i bardzo smaczne. Klasyczną szakszukę robi się z czerwonych pomidorów i takiej samej papryki. Ale ja postanowiłam dodać do niej świeże kurki i pomyślałam, że w czerwieni dojrzałych pomidorów jakoś by się zagubiły. Stąd pomysł na wersję żółtą, równie pyszną, może nawet pyszniejszą. Oczywiście
Smaczna Pyza
Sierpniowe ratatouille 209Tyle warzyw pięknych, pachnących na straganach aż żal nie kupić. Mamy sezon na cukinię i warto ją wykorzystać do ostatniego owocnika. Skoro mamy cukinię to teraz tylko kolorowe papryki, oliwki czarne i bakłażan i danie zaraz będzie gotowe. Czy lubicie takie letnie dania warzywne? a jak z francuskim rattaouille? lubicie? my uwielbiam więc nie mogło go zabraknąć na naszym sierpniowym
Moje Małe Czarowanie
Kasza bulgur z zieloną soczewicą 315Kasza bulgur z zieloną soczewicą, papryką i marchewką, doprawiona aromatycznym kuminem. Soczewicę namoczyć w zimniej wodzie przez ok. 30 minut. Zagotować 1 szklankę wody. Na gotującą się wodę dodać
Bullio
Sałatka z ogórków kiszonych i świeżych warzyw 209Składniki: 4 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 2 pomidory malinowe 1/2 cebuli cukrowej 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Polewamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem
Qchnia po prostu
Kasza jęczmienna z warzywami i sosem pomidorowym 295Kasza jęczmienna z bakłażanem, pomidorami, cebulą i papryką. Całość gotowana w sosie pomidorowym, posypana mozzarellą, bazylią i rozmarynem. Kaszę jęczmienną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w drobną
Bullio
Uszaki bzowe kiszone z papryką 273kiszonej odsłonie i sprawdzić co z tego wyjdzie. Wyszło bardzo smacznie i aromatycznie dzięki orientalnej nucie, na którą postawiłam. Uszaki po ukiszeniu są miękkie, delikatne i smaczne. Razem z papryką tworzą ciekawy dodatek do obiadu jako taka grzybowo warzywna sałatka. Można też wykorzystać je, razem z zalewą, do jakiejś zupy. I pewnie tak zrobię gdy ukiszę ich więcej. Kliknij
Smaczna Pyza
Sałatka tajska z dresingiem orzechowym / Thai salad with peanut dressing 362koszulce – wszystkie absolutnie przepyszne. Dorzuciłam ekstra trochę rukoli gdyż miałam jeszcze jakąś resztkę, jednak nie jest ona niezbędna. Można za to dodać inne swoje ulubione warzywa jak np. papryka, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka tajska z dresingiem orzechowym (4 porcje) Składniki na sałatkę: 1 1/2 szklanki upieczonego lub ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę
karmelowy
Pikle w wersji ostrej na zimę 205Hej! Przyszedł czas, aby szykować przetwory na zimę. Na początek wzięłam się za robienie pikli słodko – kwaśnych. I choć przygotowywanie ich jest wydłużone czasie, to jednak
Tylko pysznie
Pieczone kotlety kalafiorowe 194zrobiłam. A teraz zaparłam się i są. No, no, po prostu pysznie. Potrzebujemy: 1 kalafiora 1 jajko 1 saszetka kaszy jaglanej sól pieprz zioła (z przewagą estragonu) suszona papryka ziarna słonecznika 1 starta marchewka Woreczek z kaszą jaglaną płuczemy pod zimnym strumieniem wody i potem gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu dodajemy starty kalafior, marchewkę, zioła, jajko i przyprawy
Tylko pysznie
Sałatka z sosem truskawki/malina 193sosem truskawki/malina Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min Ilość porcji: 2 Składniki Mix sałat 5 pomidorów suszonych Kolorowe warzywa- pomidory, ogórki, papryka, pomidorki koktajlowe, bób itd Jabłko pokrojone na ćwiartki Oliwki Garść truskawek, malin, porzeczek 50ml oliwy z oliwek 50ml wina białego Wykonanie Sałatę mieszamy z pomidorami, warzywami, oliwkami, jabłkiem. Przygotowujemy sos: Blendujemy
Apetyt na Zielone
Pasty kanapkowe: pasta z groszku i pasta z pieczonej papryki 173smaki i połączenia – szczególnie pod postacią dodatków do pieczywa. Ostatnim razem […] Artykuł Pasty kanapkowe: pasta z groszku i pasta z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Taste