panko - 195 przepisów (strona:4/13)

Roladki z kurczaka z chorizo i panierce panko 139

Pieczone w piekarniku mega chrupiące za sprawą panierki panko i aromatyczne roladki z kurczaka  wypełnione chorizo, serem i masłem. W środku soczyste z zewnątrz chrupiące.  Przepyszne znikają z talerzy w mgnieniu oka :) 3 porcje 3 pojedyncze filety z kurczaka każdy o wadze około 120 g około 70 gramów cienkich plasterków chorizo  około 100 g tartego żółtego sera(...)cienkie plasterki masła Marynata 3 łyżki oleju roślinnego przyprawa do kurczaka Panierka Panierka panko 1 jajko 1 łyżka oleju mąka do panierowania Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka. Marynatą posmarować obficie  filety z kurczaka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie każdy kawałek mięsa rozbić jak na kotlety na każdym ułożyć plasterki chorizo, posypać tartym

Andzia Pichci
Schab tonkatsu w panko – kotlety schabowe po azjatycku 76

gdyby tak zajatyzować kotleta schabowego? Zobaczcie, jaki pomysł na wariację na temat ma @decare! Kotletu schabowe (a w wersji wegetariańskiej – tofu) panierujemy w chrupiącym panko i podajemy z korzennym, słodkim sosem tonkatsu. Podoba Wam się taka wersja- spróbujcie schab tonkatsu w panko! Schab  … Artykuł Schab tonkatsu w panko – kotlety schabowe po azjatycku pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sałatka ryżowa z surimi 52

pierwszy. Udało mi się kupić tylko takie mrożone, więc gdy na etykiecie przeczytałam, że nadają się do spożycia po obróbce termicznej, od razu wiedziałam, że przygotuję je w panko. To był strzał w dziesiątkę. Miękkie wnętrze oraz chrupiąca panierka sprawiły, że sałatka zyskała na smaku i konsystencji. Jeśli będziecie chcieli przygotować sałatkę wcześniej przed podaniem, koniecznie odłóżcie usmażone surimi(...)koniec, tak by jak najdłużej zachowały swoją chrupkość. 250 g paluszków surimi (mrożone) 150 g ryżu, np basmati 165 g kukurydzy 1 ogórek zielony 4 jajka panko mąka, u mnie krupczatka 2-3 łyżki majonezu granulowany czosnek papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz Surimi odstawiamy do rozmrożenia. Dwa jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy

Smaki Na Talerzu
Kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce 120

Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka – ok. 500 g 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 6 czubatych łyżki panierki Panko (ewentualnie zwykła bułka tarta) 2 czubate łyżki startego na małych oczkach Parmezanu lub innego twardego sera (np. Grana Padano) – ok. 24 g 1 jajko 1 łyżka mleka 1 czubata(...)Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części (tak, by powstały dwa cienkie kotlety), rozklepać delikatnie za pomocą tłuczka. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Panierkę Panko wymieszać ze startym na małych oczkach Parmezanem. Każdy filet z piersi kurczaka otoczyć najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku z mlekiem, a na koniec w panierce z Panko

Kulinarne Przeboje
Surimi w panierce 2516

Surimi w panierce , czyli paluszki krabowe w chrupiącej panierce Panko , którą można kupić w dziale z orientalną żywnością. Jeśli jednak nie macie do niej dostępu, to spokojnie możecie użyć zwykłej bułki tartej, która będzie nieco mniej chrupiąca, ale przekąska wyjdzie równie pyszna :) Paluszki krabowe w panierce – surimi w takiej formie idealnie pasuje jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną(...)łyżeczka mąki pszennej 1 jajko 1/3 łyżeczki papryki słodka szczypta papryki chilli 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 3 czubate łyżki japońskiej panierki Panko 2 czubate łyżeczki ziaren sezamu 3 łyżki oleju do smażenia do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na panierowane paluszki krabowe: Paluszki krabowe rozmrozić odpowiednio wcześniej (o ile kupiliście mrożone). Najlepiej żeby powoli się

Kulinarne Przeboje
Smażone kalmary w panierce 111

chrupiąco! Smażone chrupiące kalmary w panierce: 400 – 500 g oczyszczonych krążków kalmarów (można kupić już gotowe – świeże lub mrożone) 3 rozkłócone jajka 1 i ½ szklanki panierki “panko” (do kupienia w dziale orientalnym w dużych sklepach) ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mąki pszennej ½ łyżeczki pieprzu cayenne / chilli ½ łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka soli morskiej(...)osuszamy. Wewnątrz okręgów znajduje się błona – zdejmujemy ją. Na patelni lub w garnku rozgrzewamy olej. Przygotowujemy 3 miseczki do panierowania: w jednej rozkłócamy trzy jajka, do drugiej wsypujemy panko, a w trzeciej łączymy mąkę, bułkę, cayenne, czosnek i sól. Kalmary obtaczamy najpierw w miseczce z mąką, potem w jajku, a na końcu w panko. Najlepiej robić to za pomocą

Poezja smaku
Pałki z kurczaka KFC 45

ostrej papryki 1 szklanka mąki do tempury (może być też pszenna) lodowata woda (tyle ile wchłonie mąka) Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.  Chrupiąca panierka: 1 szklanka panierki Panko lub bułki tartej 1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu Ponadto: olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Krok 1. Przygotować pałki z kurczaka, usunąć skórę, umyć(...)osobnej misce wymieszać mąkę, jajko, mieloną słodką oraz ostrą paprykę - stopniowo dolewać lodowatej wody - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W kolejnej misce wymieszać pokruszone płatki kukurydziane, panierkę Panko oraz świeżo zmielony czarny pieprz. Krok 2. Pałki kurczaka obtoczyć w suchej mieszance przypraw , a następnie zamoczyć w cieście z mąki i wody - nadmiar osączyć, a następnie obtoczyć w suchej panierce

Moja Książka Kucharska
Stripsy z kurczaka w miso 44

food. Kto nie lubi stripsów z kurczaka, wilgotnych w środku i chupiących z wierzchu? Ja nie znam takiej osoby ;) Ja proponuję przyrządzić tempurę miso, a następnie panierować mięso w panko. Ten smak pełen umami jest uzależniający! Składniki: 500 g. filetu z piersi kurczaka 100 ml. mleka 1 czubata łyżka ciemnej pasty miso 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 1 płaska łyżeczka(...)cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 szkl. panierki panko Mięso pokrój w paski o szerokości około 2 cm. W misce wymieszaj dokładnie mleko z pastą miso, mąką, cukrem i papryką. Wrzuć do tak przygotowanej tempury kawałki kurczaka i obtocz każdy dokładnie. Pozostaw mięso w tempurze miso przez 1 godzinę. Kawałki mięsa wyciągaj z tempury miso i obtaczaj

Delicious Place
Makaron udon z panierowanym tofu 59

suszonych grzybów shiitake 4 łyżki oleju 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu ponzu 1 łyżka sezamu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki panierki panko Tofu pokrój w kostkę 1,5 cm. Ponzu i sos sojowy wymieszaj, wrzuć pokrojone tofu i po wymieszaniu wstaw do lodówki na noc lub na minimum 2 godziny. Cukinię i marchewkę(...)paski. Tofu przekładaj do miseczki z mąką ziemniaczaną i dokładnie obtaczaj w niej. Wrzuć z powrotem do marynaty z sosu sojowego i ponzu, a następnie do miski z panierką panko. Obtocz kosteczki tofu w panko i wyłóż na talerz. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Odcedź, ale pozostaw około 1/2 szkl. wody z gotowania.  Na 3 łyżkach oleju

Delicious Place
Soczyste kotlety mielone z kurczaka 57

pyszne i soczyste kotlety wykonane są z mielonego mięsa kurczaka, podduszonej na maśle cebulki oraz marchewki. Kotlety z dodatkiem mielonego czosnku i posiekanego koperku. Panierowane w złotej bułce tartej Panko są niezwykle dobre i chrupiące z zewnątrz. Delikatne i soczyste kotlety mielone z kurczaka znakomicie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie smakują z tłuczonymi ziemniakami, mizerią(...)plus dodatkowa porcja do smażenia kotlecików) 1 łyżeczka mielonego czosnku 1-2 łyżki posiekanego koperku 1 sucha kajzerka + mleko do namoczenia sól i mielony pieprz do smaku 1 jajko Panko do panierowania Kotlety mielone z kurczaka z warzywami Krok 1. Filety z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, umyć i osuszyć, następnie pokroić w kostkę. Bułeczkę namoczyć w mleku. Krok

Moja Książka Kucharska
Pieczony kurczak w panierce z parmezanem 49

także przepis na: PIECZONY KURCZAK W PANIERCE Z PARMEZANEM Przygotowanie: 45 minut Ilość: 2-3 porcje Składniki: – 2 piersi z kurczaka – pół szklanki grubo tartej bułki tartej lub panierki panko – 1 łyżka oliwy z oliwek + dodatkowa najlepiej z dyfuzorem – 1/3 szklanki tartego parmezanu – 1/2 szklanki mąki pszennej – 3/4 łyżeczki soli – pół łyżeczki pieprzu(...)suszonego oregano – listki świeżej bazylii do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i rozgrzej go do 190 st C. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i wrzuć bułkę tartą lub panko. Podsmażaj kilka minut mieszając od czasu do czasu aż bułka się zrumieni. Do pierwszego głębokiego talerza dodaj mąkę, sól, pieprz i suszony czosnek w proszku. Wymieszaj. Do drugiej miski dodaj

nietylkopasta.pl
Pieczone awokado z sosem chipotle majo 99

można kupić np. w Kauflandzie.   Składniki: 2 szt. awokado  1 jajko  2 łyżki mąki  3-4 łyżki startego parmezanu  5-6 łyżek panierki panko  Przygotowanie:  Awokado obieramy i usuwamy pestkę. Kroimy na ósemki.  Przygotowujemy trzy miski:  do pierwszej wsypujemy mąkę do drugiej wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem  w trzeciej(...)mieszamy parmezan z panierką panko  Kawałki awokado obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w mieszance parmezanu z panko.  Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20-25 minut, na złoty kolor.  Podajemy z dipem ( u mnie sos chipolte majo)  Sos chipotle majo: 2 papryczki chipotle z zalewy

bistro mama
PAŁKI Z KURCZAKA W PANKO 96

powiecie na domowy fast food? Przedstawsiamy przepis na PAŁKI Z KURCZAKA W PANKO, czyli doskonała opcja na wieczorną przekąskę. Artykuł PAŁKI Z KURCZAKA W PANKO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
SZPARAGI W PANKO 91

Pyszna, chrupiąca i uzależniająca przekąska, wykorzystująca dobrodziejstwa sezonu - oto SZPARAGI W PANKO! Urzekające świeżością i prostotą wykonania. Pycha! Artykuł SZPARAGI W PANKO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kotlety w panko z wiosenną jarzynką 104

Inny obiad niż świąteczny, pyszne, chrupiące panko na kotletach i do tego wiosenna jarzynka. Panko to japońska bułka tarta przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Od zachodniej wersji bułki tartej panko odróżnia kilka cech szczególnych. Przede wszystkim ma ona formę cienkich płatków, dzięki czemu jest lżejsza i bardziej chrupka. Polecam gorąco. Kotlety i jarzynka

Moje Małe Czarowanie
Paluszki krabowe w panierce z sezamem 113

tanie SKŁADNIKI: 8 szt paluszków krabowych surimi 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżka sezamu szczypta soli 3/4 szklanki panierki panko lub 3/4 szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia 1. Do miski wlać mleko dodać jajko,mąkę pszenną,pełnoziarnistą sól i paprykę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać paluszki surimi i dokładnie wymieszać(...)cieście. 2. Panierowanie. Do panierki panko dodajemy łyżkę sezamu, jeżeli nie mamy panierki panko możemy użyć pokruszonych płatków kukurydzianych. Dokładnie obtaczamy paluszki w panierce. 3. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju ok 1.5 minuty . Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z dowolnym ulubionym sosem . Smacznego !!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Paluszki krabowe w panierce

karolgotuje
ciągnące się puree z serem i chrupiącą kiełbasą na ostro 86

kiełbasa? Składniki: puree (ok 800g): 500g ugotowanych ziemniaków (bez skórki) 200g startej mozarelli 200ml mleka sól pieprz chrupiąca kiełbasa: 1 Kiełbasa Morlińska z piersi kurczaka 3 łyżki panierki panko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju dodatki: ostry sos (np mój Hot sauce mango habanero ) posiekana świeża kolendra limonka kiełbasę pokrój w drobną kostkę i posiekaj niedokładnie – chodzi(...)kawałeczki kiełbasy były małe, ale nie jednakowe na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim posiekaną kiełbasę aż będzie rumiana dodaj panko i smaż jeszcze 1-2 minuty, żeby panierka zrobiła się chrupiąca (w pierwszym momencie wsiąknie w nią tłuszcz, przez co nieco zmięknie) dodaj słodką paprykę w proszku, wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz w garnku rozgnieć

SandraFrej.com
Spaghetti z boczkiem i panko 124

Panko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Podsmażone panko na patelni daje wrażenie chrupiącej kruszonki i smakuje obłędnie, polecam gorąco. Kruszonka z boczku i panko ze spaghetti. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 116

ryby! Składniki (na 3 porcje): 350g filetów białej ryby – użyłam mintaja 2 średnie ziemniaki 1 jajko sól i pieprz do smaku skórka otarta z połowy cytryny ząbek czosnku panko lub bułka tarta do panierowania olej do smażenia Na sos: łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny płaska łyżka kaparów sól i pieprz do smaku(...)podania.   Masę z ryby dzielimy na 3 części i z każdej formujemy kulę, którą następnie spłaszczamy na kotleta, grubości około 1,5 centymetra. Każdego kotleta dokładnie obtaczamy w panko, lekko wciskając bułkę w kotlety. Na patelnię wlewamy olej – dobrze jest piec kotlety na małej patelni, wtedy mamy wysoki poziom oleju. Olej dobrze rozgrzewamy i gdy jest gorący, wkładamy

Smaczna Strona